ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  Gökçek kızılırmak suyunu 21 gün halka içirdi!
icin gari size bi bok olmaz ben yaptim oldu yuzsuz terbiyesiz su sorunu melih gokcek i melih
Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

lord of drinks
lord of drinks
Başkentliler ‘zararlı’ denen suyu içiyormuş!
Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Kızılırmak’tan getirilen suyu, 21 gündür duyurmadan halka verdiği ortaya çıktı. Gökçek, “Ankaralılar, 21 gündür Kızılırmak’ın suyunu içiyor, hiç kimse hastalanmadı” dedi.

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyede düzenlediği basın toplantısında, Kesikköprü’den gelen Kızılırmak suyunun 21 gündür halka verildiğini açıkladı. Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kimse de bunun farkına varmadı” dedi.

ÖNCEDEN HABER VERMEDİM, ÇÜNKÜ...
Bu durumu önceden duyurmaları halinde, bazı sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin toplantılar düzenleyerek, ishal vakaları görüldüğü yönünde açıklamalarda bulunacağını öne süren Gökçek, “Bunu bozduğum için çok mutluyum. Hepimize afiyet olsun” dedi.

HALKTAN ÖZÜR DİLİYORUM
Belediye Başkanı Gökçek, “Ankaralılara hayırlı olsun. Böyle bir yola başvurduğum için halktan özür diliyorum” diye konuştu.

KİRLİ SUYU VERMEK İÇİN HAİN OLMAK LAZIM
Kendisinin de 21 gündür Kızılırmak suyunu içtiğini beliran Gökçek, “Bir belediye başkanının vatandaşa sağlıksız suyu vermesi için hain olması lazım” dedi.

BİR BAŞHEKİMİ ARADIM, İSHAL VAKALARI NORMAL
Gökçek, Kesikköprü’den verilen suyun çeşitli noktalardan alınan analizlerinin yapıldığını ve herhangi bir sağlık sorunu yaratacak bir bulguya rastlanmadığını kaydetti.

Bu sabah Ankara’nın en büyük hastanelerinden birinin başhekimini arayarak ishal vakalarında geçen yıla oranla artış olup olmadığına ilişkin bilgi istediğini bildiren Gökçek, en ufak bir artış yaşanmadığını öğrendiklerini söyledi.

HARMANLADIK, LEZZETİNDE FARK YOK
Kesikköprü’den verilen suyun sülfat oranının, hiçbir zaman sağlığı tehdit eder oranda olmadığını savunan Gökçek, “Bu oran hiçbir zaman 250’yi geçmez. Suyu da harmanlayarak verdiğimiz için sülfat oranı çok aşağıda kalır. Lezzetinde de bir fark ortaya çıkmaz” diye konuştu.

Vatandaşların sebze ve meyveleri çok iyi yıkamasını, gerekirse sirkeli sudan yararlanmasını rica ettiğini belirten Gökçek, bu durumun ishal vakalarını önlemede yarar sağlayacağını kaydetti.

SUYLA İLGİSİ YOK
Son günlerde bazı şehirlerde ishal vakalarının ortaya çıktığını hatırlatan Belediye Başkanı Gökçek, “O bölgelerde bizde araştırma yaptırdık. İshal vakalarının suyla ilgisinin olmadığını saptadık. Bu vakalara ‘norovirüs’ denilen bir virüs yol açmış. 24 ya da 48 saatte ortaya çıkan virüs elle temasla ya da gaita yoluyla bulaşarak, yayılabiliyor. Çok tehlikeli bir virüs değil. Ancak suyla ilgisi yok” dedi.

SU VAR AMA TASARRUFA DEVAM
Kesikköprü’den Ankara’ya 2 hattan su vererek Başkent’in 20 yıllık su gereksinimini karşıladıklarını savunan Melih Gökçek, 3. hattın da önümüzdeki ay sonunda devreye gireceğini söyledi.

Çalışma kapsamında 384 kilometre boru döşendiğini ve 80 kilometrelik kaynak yapıldığını anlatan Gökçek, “Suyumuz olmasına rağmen yine de tasarrufa devam edilmesini istiyoruz. Suyumuzu boşa harcamayalım” dedi.

Bir başka kaynaktan:

‘21 gündür ishal vakası görülmedi’
ANKARA Milliyet

Uzmanlar tarafından ‘içilemez’ denilen Kızılırmak suyunu Ankaralıların şebeke suyuna veren Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “21 gündür Ankara Kızılırmak suyunu içiyor. Hiçbir ishal vakası görülmedi, afiyet olsun” dedi
Melih Gökçek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “tartışmalı” Kızılırmak suyunun 21 gündür belli oranlarda kent şebekesine verildiğini belirterek, “Kimse farkına varmadı. Bu sürede ishal vakası görülmedi. Bazı kişilerin oyunlarını bozduk, yaygaraların ideolojik olduğu ortaya çıktı” dedi.
Gökçek, düzenlediği basın toplantısında, “21 gündür Ankara, Kızılırmak suyunu içiyor. Lezzetinde farklılık hissetmediniz. ‘Afiyet olsun’ diyorum. Hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” diye konuştu.

‘Özür dilerim’
Suyun kente verilmesinin ardından bazı sivil toplum örgütleri ve siyasetçilerin ishal salgınıyla ilgili ajitasyon yapacağı yönündeki duyumlar nedeniyle açıklamayı geciktirdiğini savunarak şöyle konuştu:
“Böyle bir yola başvurduğum için halkımdan özür dilerim. Farkındaysanız bu sürede ishal vakası görülmedi. Koparılan yaygaraların ideolojik olduğu ortaya çıktı. Şimdi bunu Çernobil’e benzeterek, ‘etkisi ancak 1.5 ay sonra görülür’ diyenler de çıkabilir. Derse de desin. Bir başkanın kendi halkına sağlıksız su vermesi için hain olması gerekir.”
Gökçek, resmi açılışın önümüzdeki günlerde İvedik Arıtma Tesisi’nde düzenlenen törenle yapılacağını bildirerek, “Kesikköprü’den günde 750 bin metreküp su getireceğiz. Başka yerde olsa adamın heykelini dikerler” dedi. Kızılırmak suyundaki tek sorunun sülfat olduğunu yineleyen Gökçek, “Kızılırmak’taki sülfat oranı 310-330 arasında değişiyor. Kente verdiğimiz suda bu oran 60-70 civarında. 250’yi hiçbir zaman geçirmeyeceğiz, ondan kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.

Halbuki suyun Gökçek'in dediği gibi zararsız olmaması zaten imkan dışı olup, bakteriyel diye nitelendirilen suyun kaynatılarak kullanılması daha da tehlikeli.

Şöyle ki:

Ankaralılar dikkat
Gökçek 4.5 milyon kişiyi tehlikeye ettı! Kızılırmak suyunu kaynatmayın, daha tehlikeli hale gelir

Büyükşehir Belediyesi’nin 21 gündür şebekeye Kızılırmak suyunu pompaladığını açıklaması karşısında Ankara Tabip Odası uyardı: “Kızılırmak suyunu kaynatmayın. İyonları yüksek olan su kaynattıkça daha tehlikeli hale gelir.

ANKARA- Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ”Kızılırmak suyunu 21 gündür Ankaralılara içiriyorum“ açıklaması, siyasi partilerin, meslek örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu.

‘Musluk suyunu içmeyin’

VATAN’ın sorularını yanıtlayan Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Doç. Aytuğ Balcıoğlu, Kızılırmak suyundaki kimyasalların olumsuz etkilerinin süreç içerisinde insan sağlığını etkileyeceğini söyledi. Balcıoğlu, Kızılırmak suyunun iyonlarının yüksek olduğu için kaynatmanın suyu daha da zararlı hale getireceğini belirterek “Ankaralılar, musluktan akan suyu kullanmasınlar” dedi. Balcıoğlu, Kızılırmak suyunun zararlı etkilerini sadece “ishal vakası” olarak açıklamanın doğru olmadığını söyledi.

Bebek ve yaşlılar dikkat!

Kızılırmak suyundaki ağır arsenik ve metallerin özellikle bebeklerde, yaşlılarda, hamilelerde bağırsaklarda ve sindirim sisteminde olumsuzluklara neden olabileceğini kaydeden Balcıoğlu, yüksek klorürün de gözlerde tahrişe neden olabileceğini ifade etti. Balcıoğlu, “Ortada bilimsel veriler var. Daha önce veriler açıklandı. İnsan sağlığına polemik olarak bakılamaz” dedi. Suyun kaynatılarak içmesinin içindeki mikropları öldüreceğini, ancak iyonları yüksek olan Kızılırmak suyunu kaynatmanın bunu daha tehlikeli hale getireceği özellikle vurgulandı.

İstedikleri her şeyi yapıp istedikleri gibi işin içinden sıyrılan, ben yaptım oldu hani kim öldü o suyu içen diyen zihniyetin son bombası.

çıkıp da '' 21 gün içti kimse de hasta olmadı herkes turp gibi'' diyecek kadar da pişkin...

Belediye başkanı bu adam. Valla. Ankara'da hem de.

Dipnot: Başlık daha önce açıldı mı bilmiyorum arattığımda bulamadım. bu aralar kantine giremiyorum da. Malum sınavlar projeler vs. Daha önce açıldıysa memnuniyetle oradan devam edebilirim konuya.
~ 97 gün   mesajın adresini al  

kiss ekaton epta
kiss ekaton epta

sevilay.
sevilay.
zaten biz deneme tahtasıyız...

william wallace
william wallace

lord of drinks
lord of drinks
bununla ilgili yazılan zilyon tane yazı var da. neyse.

su şebekeleriyle ilgili toplantılara gidip de yarım litrelik pet şişedeki pınar suyu içip de onu şebeke suyu olarak gösterdiğinde;
'' aha ben de içiyorum çoluğum cocugum da içiyor su süper''

dediğini de yemediğimizi söyleyelim.. Salak değil bu millet..

su çok güzel sen de gelsene

sevilay.
sevilay.
sayın gökçeğe diğer tarafta su lazım olcak ateşte yanarken

deliveren
deliveren
İcraatlarının Karekteriyle Birebir Orantılı Oldugu Bir Adam İ.Melih Gökçek

banshee
banshee
Ne bombacı bu adam, şaştım kaldım.
Gel de mal mal gülme şimdi.
Yok bana yanlış öğretildi kızılırmağın kullanılamayacağını ortaokulda...
Valla ne desem şaştım ki... Hastalıkları da peşkeş çekti adam iyi mi.
Ama var ya buna inanacak herkes. Şimdi herkes 'yuh' diyordu, valla bakın bir hafta sonra inanacaksınız. O kadar çok medyada gösterilecek edilecek ki, ulan hakikaten doğru diyeceksiniz. Valla bakın yemin ediyorum, ben bile inanacağım bu adama.. Gerçekleri bilmeme rağmen, ulan adamda ne biçim bir hipnoz yeteneği var ben çözemedim. Bunların alayı böyle...
Gülelim bence ağlanacak halimize... Geleceği görebiliyoruz, helal olsun. :)

lord of drinks
lord of drinks
Zaten ciddi şekilde şüpheleniyorum, ayrı mevzu.
şimdi birileri ''yenilen pehlivan'' muhabbeti de yapacak bunu da biliyorum ama demeden geçemicem;

belediye seçimlerinde bu adam yine astronomik farkla olsun olmasın belediye başkanı seçilirse ben o seçimin altında bi boklar ararım.

Gerçi büyük ihtimal:
yine seçilecek
yine seçimde hile hurda var diyeceğiz
yine bir şey değişmeyecek

adam pişkin açıklamalarına yeni bombalar ekleyip devam edecek,
bunu da biliyorum aslında...

ne yapayım, ya çok komplo teorisyeniyim, ya da çok çaresizim...
Malesef...

ketum
ketum
sorun yoksa anormal olan ne, illaki bir şekilde su takviyesi gerekecekti kızılırmaktan olmuş. yapmadan önce haber verseydi basın açıklamsında da söylediği gibi , sivil toplum örgütleri v.s. yüklenecekti. kızılırmakla ilgili gerekli tahlilleri yapmışlardır.

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
Gökçek şu cümleyi de sarfetmiş bi mahluk...

Sevgili Ankaralılar demekki allah sizin tatile çıkmanızı istiyor ankarada su kalmadığı dönemde geçen yaz... :)

antika
antika
bişe olmaz.su olsa normal su ıcırırdi,yokk napsın,,su mu yaratcak

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008