ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
İsim kökünü geçiyorum ve hepimiz neye dendiğini biliyoruz:
Peki gerçekten ne veya neden?
Beynin, yorgunluk veya başka sebeplerden dolayı bir görüntü, ses, vb. herhangi bir girdiyi, giriş anı sırasında algılayamamasından kaynaklanabilir. Beyin bu girdiyi algıladığında kişi bu olayı daha önce yaşadığı hissine kapılabilir
Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır
önceden yaşanmışlık hissine getirilen en güncel açıklamalardan birisi de, beyindeki kısa ve uzun dönem hafıza mekanizmalarında kısa süreli bir tutukluk meydana geliyor olması. algılanan bilgilerin ( veya duyumların) kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya geçişi esnasında, normal yoldan saparak bir anlamda yolunu kosaltması sonucunda o anki algı, kişi tarafından uzun dönem hafızadan gelmesi nedeniyl geçmişte yaşanmış olarak nitelendiriliyor.
PEKİ O KADAR ÖNEMLİ Mİ BİLİP BİLMEMEK
Şöyle. Benim 5 6 aydır deja-vu problemim var. Evet benimki problem. Çünkü yoğunluğu rahatsız ediyor. buna ramen neymiş diye bakmadım bunca zaman. Kimselere bahsetmedim de. Zaman zaman benim gibi deja vu su coşan lar vardır belki.
23 Haziran 2008 09:43
alice kendi alemınde
Benim en çok şöyle oluyor:
Bir konuda birşeyler düşünüyorum. yorum getiriyorum. sobra bunu bir arkadaşımla paylaşmaya karar veriyorum.
bundan bir kaç dakika sonra 'ben bunu zaten daha once soylemiştim ki. Neden tekrar soyleyeyim 'diip vazgeçiyorum.
Yalnız dikkat ederseniz bir saniye falan değil. bildiğin 3 5 dakika.
En çok da duşta oluyor. Kafama inen sıcak suyla mı alakası var yoksa duşta fazla düşündüğümden mi bilmiyorum, hemen birşeyler daha once yaşanmışş oluveriyor.
Forum türü yerlere yazacağım bir espriden daha sonra 'bayat' olacak diye vazgeçtiğim oldu.
Stresle alakalı olabileceğini tahmın etmiştim. Üstüne biraz benim gibi kafa yapısı nane molla, eksik resimleri kendi tamamlamakta uzman biriyseniz ben bunu daha önce yaşamıştım lar tadından yenmez oluyor.
3 Haziran 2008 09:52
! ßlaq~ßerry
bende de oluyo arada... sanki o an yaptigim seyi daha önce yapmisim ..
örnegin; msj flan attigimda yada birine birsey anlattigimda sanki yasamisim bu sahneyi diyorum, sacma geliyo düsünüyorum ayni msj tekrar mi attim yoksa diye :S :) ...
(rüyamda gördügüm seyin ertesi gün gerceklesmesi de ayri olay tabi :S)
3 Haziran 2008 09:53
paton
ya bende söle oluo... günlük yasamında görebilecein herhangi bir kareyi gözönüe getir - mesela teyzenin biri kaldırımdan sana dogru gelio, kaldırımın yanındaki bina beyaz ve girişinde iki adam muhabbet ediolar, yerde iki tane yaprak uçuşuo - işte ben o kareyi sanki daha önce ve bütün ayrıntılarını hatırlayarak görmüşüm gibi gelio, bi iki kere de daha önceden gördüğümü net hatırlıorum. ama bugüne kdr hic önemli ya da özel anlam içeren bişe de görmedim :S
3 Haziran 2008 10:02
alice kendi alemınde
Açıkçası benım o gorsel olanlara canı feda. En kötü ihtimal arkadasınla konusurken bi an dıkkatın dağılıyor 'ay ben bunu daha once yaşamıştım' gibi abuk bi laf ediosun. :)
13 Haziran 2008 10:09
küçük bir kız çocuğu
deja vu deyince bi isim geliyo aklıma :) o sık sık deja vu olurdu =)
13 Haziran 2008 10:12
ßµ®ãk
fılmı konu ıle alakalıdır dıye dusunuyorum aynı zamanda denzel wash. performansı oldukca başarılıdır...
3 Haziran 2008 10:18
ßµ®ãk
bu arada bu fılımde kullanılan teknolojının gercekde olabılecegı konusunda komplo teorılerı bulunmakta..
3 Haziran 2008 10:19
ßµ®ãk
buda işin esprisi (:
23 Haziran 2008 10:20
jaja of opobo ® .iz
ahaha karikatür bomba:)))
ayrıca konuyla ilgili olarak bana da ara ara olur deja vu durumları...
bana değil dakika, sanki günler aylar öncesinden oluyo böyle şeyler. kimi zaman hiç tanımadığım kişileri görüyorum da oha diyorum deja vu olurken, ben bunu düşündüğümde bu adamları tanımıyodum diyorum. şimdi bi de nedenini okuyım :D
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/20243
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.