ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Fransa’da mahkeme, evlilik öncesinde bakire olmadığını eşine söylemeyen Müslüman kadının nikahını geçersiz saydı.
Dini gelenekleri de dikkate alarak davacı kocayı haklı bulan yargıç Gelin dürüst davranmamıştır, evlilik yalan üzerine kurulamaz dedi. Müslüman çiftin milliyeti bilinmiyor.
Fransa’da bir mahkeme, gelin bakire çıkmadığı için nikahının geçersiz sayılmasını isteyen Müslüman bir gencin talebini haklı buldu. Mahkeme, kadının nikah öncesi cinsel yaşamıyla ilgili dürüst davranmadığını belirterek, evliliğin yalan üzerine kurulamayacağına karar verdi.
Liberation Gazetesi’nde çıkan habere göre, mahkeme kayıtlarında Müslüman çiftin adına yer verilmedi, gençlerin adı X ve Y olarak geçti. Fransa’nın Lille kentinde gittikleri okulda tanışan çift, 2006 yılının Temmuz ayında muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. Ancak zifaf gecesinde genç kız bakire çıkmadı.
Bunun üzerine altlarındaki çarşafı kapan genç, kapıda lekeli çarşafı bekleyenlere, Gelin, bana ’bakireyim’ diye yalan söylemiş, bakire değil. Bakın çarşafta kan lekesi yok. Evlilik yalan üzerine kurulmaz, ayrılmak için mahkemeye başvuracağım dedi. Damat, boşanma başarısız bir evlilik olarak algılanacağından, nikahın iptal edilmesi talebiyle mahkemeye başvurdu.
Eşini aldattı sayıldı
Damadın avukatı Xavier Labee, müvekkilim ’bakireyim’ diye yalan söyleyen gelinin hem kendisini, hem de ailesini aldattığını, yalan üzerine kurulan evliliğin yürümeyeceğini düşünüyor dedi. Hakim hem dini unsurları, hem de gelenek ve görenekleri göz önüne alarak yeni evli çiftin nikahını iptal etti.
Nisan ayında yaşanan bu dava bir hukuk dergisinde yayınlanınca Liberation Gazetesi’ne yansıdı. Liberation, mahkeme kararının medeni kanundaki ’eş aldatma’ maddesine dayandırıldığına işaret ederken, Bu karar, kızlık zarı diken doktorların önünde sıra beklemeye neden olur mu bilinmez dedi.
(Hürriyet)
Bunun üzerine altlarındaki çarşafı kapan genç, kapıda lekeli çarşafı bekleyenlere, Gelin, bana ’bakireyim’ diye yalan söylemiş, bakire değil
öbürleri de kapıda mı bekliyolarmış yazıklar olsun:/
30 Mayıs 2008 15:16
eterlielbisemudguard
tabiii kaynana çarşafı görecek...
30 Mayıs 2008 15:18
ketum
türk filmini anımsatıyor
' işte o benim demis ki: Bunun üzerine altlarındaki çarşafı kapan genç, kapıda lekeli çarşafı bekleyenlere, Gelin, bana ’bakireyim’ diye yalan söylemiş, bakire değil
30 Mayıs 2008 15:19
:.cevriye.:
hö?
30 Mayıs 2008 15:26
sphinx®
güzel,aynen böyle devam...
30 Mayıs 2008 15:26
bigbang
aslında evlilik akit olarak geçtiğine göre aktin kurulmasında hile söz konusu olabilir..
30 Mayıs 2008 15:29
sultana
bunun namusla ilgili olmadığı çok açık, evlilik yaparken söylenen yalan gerçekten de ömür boyu bir yalan üzerine kurulacak olan evliliği çok yıpratır.
dava türkiye'de görülse çok farklı bir yorum yapardım tabiki, hakimin erkeğin tarafını tuttuğunu ya da tamamen namus konusu üzerinden gittiğini düşünebilirdim, fakat bu davada değinilen konu hoşuma gitti.
Yalan söylemek, eğer kanıtlanabilirse boşanma sebebi olabilir elbette.
30 Mayıs 2008 15:29
ıssız
konu bakirelik değil kıçımızdan anlamayalım
burda adam bakire olmamasından bahsetmiyor yalan söylediginden bahsediyor
evlilik yalan üzerine kurulmaz*
çok da haklı mahkemeye de helal olsun
30 Mayıs 2008 15:32
nih@n
türkiye 'de bu tür davaların adı namus olarak adlandırılır ama fransa bunu yalancılık olarak dikkate almış ilginç bi bakış açısı ...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/20192
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.