ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > Reign Over Me(Hayatı Yakala)
dram mike binder donald sutherland don cheadle hayati yakala empty city reign over me liv tyler adam sandler
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 10

aslan67
aslan67
Hayatı Yakala (özgün ad:Reign Over Me), 2007 yapımı bir dram filmidir. Mike Binder'in yönetmenliğini, senaristliğini ve oyunculuğunu yaptığı filmde Adam Sandler, Don Cheadle, Jada Pinkett Smith, Liv Tyler, Donald Sutherland ve Saffron Burrows da rol almaktadır.Film Türkiyede direkt olarak piyasaya sürülmüşdür.

Konu:

Charlie Fineman (Adam Sandler) için artık her şey bitmişdir. Karısı, üç kızı ve aile köpeklerini 11 Eylül Olayı'nda kaybetmişdir. O eski kolej arkadaşı Alan Johnson (Don Cheadle)`un yanına gelir. Alan`ın hayatda en iyi şeyleri vardır: iyi bir iş, güzel ve iyi bir karısı ve güzel çocuklar. Alan Johnson bir dişci, Charlie Fineman sa eski dişci. Alan`ın herşeyi olsa da nedense kendisini bazen mutsuz hissetmektedir. Hatta bazen depresyona gireceğini hissetse de bir gün Charlie gelir. Charlie Fineman oldukca garip biridir, artık hayata küsmüştür neredeyse fakat Alan Johnson onu hayata geri döndürmek için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır ve daha sonra garip maceralar dolu hikaye başlar.

Yaş Sınırı:

13+ olarak karar verilmişdir,sebebiyse içinde geçen cinsel içerikli espriler ve küfürler.

Soundtrack:

Filmin ismi Love,Reign O`er me`den gelir. Şarkıyı The Who söylemektedir. Filmin soundtrack albümü aynı yıl çıkmıştır.

Soundtrack Listesi:

Şarkıcı......................................Şarkı
Pearl Jam.......................love, reign o'er me
The fray..........................How To Save a Life
The Killers................ All These Things That I've Done
Graham Nash........................Simple Man
Bruce Springsteen.....Out in Street ve drive all night
Jackson Browne...........The Birds of St. Marks
The Pretenders.................Stop Your Sobbing

Kadro:

Adam Sandler (Charlie Fineman)
Don Cheadle (Doktor Alan Johnson)
Jada Pinkett Smith (Janeane Johnson)
Liv Tyler (Doktor Angela Oakhurst)
Saffron Burrows (Donna Remar)
Donald Sutherland (Hakim Raines)
Mike Binder (Bryan Sugarman)

İlginç Bilgiler:

* Mike Binder Charlie Finamanı Tom Cruise'un oynayacağını düşünmüş ve senaryoyu onu göre hazırlamış.Fakat Tom rolü redd etmiş ardından Brad Pittde rolü redd edince en sonda Adam Sandler almış.Sandler ,Film için başka oyuncu bulmalarını istiyordum çünkü bu rol çok özen gerektiren ve ciddi bir oyunculuk içeren bir rol,ve böyle olduğu içinde biraz korkuyordum rol almaya.
* Jennifer Garner çekimler başlamadan bir kaç gün önce rolü bırakmış.
* Hastanede geçen sahnelerde Charlie Fineman bir tamakwa t-shirt'ü giyiyordu, bu Mike Binder'in Indian Summer filminde geçen camp tamakwa'ya bir göndermedir.
* Liv Tylerin canlandırdığı Doktor Angela Oakhurstun oda numarası 1138`dir.Bu George Lucasın ilk uzun metrajlı filmi olan thx 1138 e göndermedir.
* Doktor Alan Johnson'un muayenehanesinde, hemşiresinin masasının sol tarafında 01.20.09 ( 20 ekim 2009) tarihli bir yapıştırma gözüküyor.Bu George W.Bush'un beyaz saraydaki son gününün tarihi.
* Adam Sandler ve Don Cheadlenin filmde oynadıkları oyun Wanda to kyozô (2005) (Shadow of the Colossus) oyunudur.

Hatalar:

* Bir sahnede ofiste doktor Johnson'ın diğer elindeki saat çalışmıyordu.
* Film kışın soğuğunda geçiyor fakat Johnson'ın penceresinden çiçekler gözüküyor.

Bağlantılı Filmler:

* God of Wars (Filmde olan bir oyun)
* THX 1138 (1971) (Oda numarası 1138)
* You Were Never Lovelier (1942) (Charlie televizyonda Riya *Hayworthun I'm Old-Fashioned şarkısına bakıyordu)
* Blazing Saddles (1974) (Mel Brooks)
* Young Frankenstein (1974)(Mel Brooks)
* Silent Movie (1976) (Mel Brooks)
* Wanda to kyozô (2005) (Charlie ve Alan bu oyunu oynuyordular)

Özgün Ad :Reign Over Me
Yönetmen :Mike Binder
Yapımcı :Jack Binder,Michael Rotenberg
Senaryo Yazarı :Mike Binder
Oyuncular :Adam Sandler,Don Cheadle,Jada Pinkett Smith,Liv Tyler,Saffron Burrows,Donald Sutherland,Mike Binder
Görüntü Yönetmeni :Russ Alsobrook
Görüntüler :Christian Wintter
Kurgu :Steve Edwards,Jeremy Roush
Film Müzikleri :Rolfe Kent
Yapım Yılı,Ülkesi :2007,ABD
Yapım Şirketi :Columbia Pictures
Dağıtım Şirketi :3 Art Entertainment
Süre:124 dakika
Dil :İngilizce
Cins: Sinema filmi
Tür :Dram
Renk :Renkli
Bütçe :20 Milyon Dolar
Gösterim tarihi :23 Mart,2007 (ABD)
Diğer Adlar :Empty City,Reign O’er me

Çok güzel bir film..Dram ögesini oldukça güzel yansıtmış bir yapım..Adam Sandler'ın en iyi performanslarından biri,belki de en iyisi..Don Cheadle'ı da unutmamak lazım..Ayrıca oyuncu kadrosunda yer alan diğer tanıdık isimler Liv Tyler ve Donald Sutherland..Filmin yönetmen,senarist ve oyuncusu ise Mike Binder..Bence gayet iyi bir iş çıkarmış..

Adam Sandler,komedi filmlerinde yakaladığı başarısını bir dramda da yakalayabileceğini göstermiştir..Filmin müzikleri de oldukça güzeldir..Ayrıca filmin bazı sahnelerinde gösterilen Mel Brooks filmlerini de bir an önce izlemek gerektiğini düşünüyorum,ayrıca Liv Tyler'ın da oyuncu kadrosunda yer alması filmi daha bir izlenilebilir kılıyor:)Yalnız tek yadırgadığım olay Liv Tyler'ın oyunculuğuydu,bana göre bu rol pek gitmemiş kendisine..Gerçi öylece bir köşede dursa da yeter aslında:P

Okuduğum bir yorumu aktarmak istiyorum:

'liv tyler psikiyatristim olsun trilyon borcum olsun' düşünceleriyle dramatik sahnelerinin yarısını kaçırdığım film. charlie fineman da öyle diyor zaten. buradan bütün hollywood yapımcılarına sesleniyorum! oynatmayın kardeşim liv'i. filmden bi sik anlamıyoruz.

Son olarak kısaca söylemem gerekiyor ki,ne aşırı duygusallığa kaçarak izleyiciyi hüngür hüngür ağlatan,ne komedi öğelerinden filme serpiştirme amacı güden,ne de çok yapmacık bir oyunculuğu bünyesinde barındıran,güzel müzikler ve görseller eşliğinde güzel vakit geçirilebilecek bir yapım..Anlatılmak istenileni gayet güzel aktarmıştır..

imdb puanı 7.8/10.0 idir..Bu oran diğer sinema sitelerinde 8.5 ila 9.5 arasında değişmektedir..

29 Mayıs 2008 23:50   mesajın adresini al  

o6uz²
o6uz²
adam sandler varsa, boktan bile olsa izlenir..
adam iyi lan.
30 Mayıs 2008 00:08   mesajın adresini al  

grey.
grey.
keyiflidir, pek adam sandler filmi değildir bunun için daha da izlenesidir....
 1   30 Mayıs 2008 00:12   mesajın adresini al  

_angelus_
_angelus_
Kadro süper, sondtrackler de iyi gibi.En azında pearl jam var.
30 Mayıs 2008 00:44   mesajın adresini al  

-suz
-suz
pek iyi bi film değildir. konusu hayli klasiktir. öyledir o öyledir
30 Mayıs 2008 00:51   mesajın adresini al  

denizhan
denizhan
çok iyi filmdi.
adam sandler'ı ilk defa bu kadar başarılı gördüm. izleyin, hak vereceksiniz.
don cheadle zaten kalite.
kaçırmayın bence.
30 Mayıs 2008 02:12   mesajın adresini al  

ßµ®ãk
ßµ®ãk
ömerim durmak yok yola devam :D
30 Mayıs 2008 10:07   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
adam sandler varsa izlenir bu film.
30 Mayıs 2008 10:10   mesajın adresini al  

cinmax
cinmax
benim filmleri iç ettin sonrada gelmiş başlık açmış :D
adam sandlerın en iyi performanslarından biridir bu film
30 Mayıs 2008 10:52   mesajın adresini al  

dalgakıran2
dalgakıran2
gerçekten adam sandler açısından çok iyi bir film izlenmesini tavsiye ederim.
30 Mayıs 2008 13:44   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 10

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008