ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  Kene...
bekir coskun hurriyet anlayana kene
Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

deliveren
deliveren
Kene...

SİZİ kene ısırdığında kaçmayın.

Çünkü o da sizinle birlikte gelmektedir.

(.......)

Kene akıllıdır.

Kışı toprağın altındaki sıcaklıkta geçirdikten sonra, havalar ısınırken genelde en yakın bitkinin üzerine tırmanır ve altından bir canlının geçmesini bekler.

Ve oradan geçen ilk canlının üzerine bırakır kendini, en uygun yeri özenle seçer.

Yani yukarıdaki keneler, aşağıdaki kenelerden daha tehlikelidir.

En çok kafaya yerleşmeyi sever.

Kafaya yerleşmiş kene, sair yerlere yapışmıştan beterdir. Kaçmanın yararı olmadığı gibi durmanın da artık yararı yoktur.

Çünkü her pozisyonda kafanız sizinledir.

*

Kene parazittir.

Başkalarının kanını emerek yaşar. Bunu yaparken asla hissetmezsiniz. Ve kene kendini yormaz, çabalamaz, çalışmaz.

Yükseğe çıkar ve bekler.

Yapışkandır.

Diyelim ki keneyi gördünüz.

Burada iki şey önemlidir; sizin kafanız ve kenenin kafası.

Diyelim ki sizin kafanız çalıştı; etrafınıza baktınız, haberleri dinlediniz, gazeteleri okudunuz, aylık gelirinizi düşündünüz. Aklınızdan çocukların işsizliği, bir depo benzinin fiyatı, gökdelenler yükseldikçe, siyasetçiler ve çocukları zenginleştikçe yoksullaşmanız geçti. Kanınızın emilmekte olduğunu anladınız ve Bu kene galiba benim kanımı emiyor hükmüne vardınız.

Öyle hemen kurtulamazsınız.

Kenenin kafasına sıra gelir.

O kafa içinize işlemişse, bünyenize girmişse, kafasını bir kez sokmuşsa içeri...

Çekip atamazsınız.

Doktorlar Kafa içeride kalmamalı diyorlar.

*

Diyeceksiniz ki; Peki kenenin hiç mi faydası yok?..

Var...

Kene; belli etmeden başkalarının kanını emerek yaşayan bir paraziti tanıtır size.

Her doğa olayı gibi derstir aslında...

Öğrenirseniz...

Bekir Coşkun-Hürriyet
 6   ~ 105 gün   mesajın adresini al  

deliveren
deliveren

Leman Olaya Noktayı Koymuş :)
 14   ~ 105 gün   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
kene gibi bir başbakana sahibiz. :) gerçi başbakanımıza da abd ve ab yapışmış durumda...
~ 105 gün   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Leman'ın o kapağı gecen seneye ait galiba :)) Hatta onunla ilgili bi başlık da açmıştım :)

banshee
banshee
İnsana zaman zaman şunu da dedirtir.
Yeter artık, bitir şu kan emme işini, al kanımı da,al canımı da , kurtulayım bu işkenceden.
Prometheus nedir ki bizim yanımızda. Her gün bizi gördükçe, bin kere diyorum ki, her gün bir kartal tarafından ciğerimin sökülmesine razıyım. Her gün ölmeye, her gün aynı acıyı çekmeye. Ama buna değil. Bu yaşadıklarımız fazla artık.

comandante
comandante
Bu arada site yönetimi atmaktan yoruldu sen dönmekten yorulmadın. ne yüzsüzsüz adamsın lan sen
 11   ~ 105 gün   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
ama comandante ortadaki sanırım. baya karizmatik bi foto olmuş. beleşse o gözlükler bana da versene :) ben seni gördüm sanki bigün bornovada :) yada benzetmiş de olabilirim.

comandante
comandante

souvereign jr. demis ki:
ama comandante ortadaki sanırım. baya karizmatik bi foto olmuş. beleşse o gözlükler bana da versene :) ben seni gördüm sanki bigün bornovada :) yada benzetmiş de olabilirim.

İhtimalen görmüşsündür kardeşim. Zira okul sebebiyle hayatımız Bornova'da geçiyor :))

_volkan_
_volkan_
he bu başlık güzeldi bak

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
iyi de bu olay baya bi zmn önce olmadı mı?yanılıyosam düzeltin...

deliveren
deliveren

jaja of opobo ® demis ki:
iyi de bu olay baya bi zmn önce olmadı mı?yanılıyosam düzeltin...

Bir olay oldugu Yok ki.Bu Sadece Bir Köşe Yazısı.Yazının İçerigine Uygun Resim Ekledim.Resim Geçen Yılın Leman Dergisine Ait
 1   ~ 105 gün   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
ya benm aklıma leman davası geldi

akeræ
akeræ
bu yaratık nası bısı ya yapısıyo yapıstımı cıkmıyo hem kendını hemde yapıstıgı kısıyı olduruyo ya resmen kafa tutuyo ya benımsın ya kara topragıngıbı bısı ıste karıkature yorum bıle yapmıyorum

zebra finch
zebra finch
yakında her kanalı aldıkalrı gibi lemanı da alır bu adamlar sora görün siz karikatür nası oluyo :):):)
 1   ~ 105 gün   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
yok o yaratıgın sadece kırım kongo versiyonu yapıstıgı kişiyi öldürüyor
diğerleri zararsız. en fazla biraz kan emiyo

akeræ demis ki:
bu yaratık nası bısı ya yapısıyo yapıstımı cıkmıyo hem kendını hemde yapıstıgı kısıyı olduruyo ya resmen kafa tutuyo ya benımsın ya kara topragıngıbı bısı ıste karıkature yorum bıle yapmıyorum

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008