ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > E.T.
en iyi 100 cnbc e e t
Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

deliveren
deliveren

Türü: Yabancı Sinema
Tarih-Saat: 22.05.2008 22:00 Cnbc-e

Oscar ödüllü E.T., tüm zamanların en iyi 100 filmi arasında gösteriliyor. E.T. tam dokuz dalda adaylıkla 1982 yılının Oscar ödüllerine damgasını vuran filmlerdendi. Aday olduğu dallara En İyi Film ve En İyi Yönetmen de dahildi. Spielberg'in uzaylısı bu iki �;;önemli�;; dalda ödüle uzanamadı. Fakat E.T. törenden eliboş dönmedi: Görsel Efekt, Ses, Ses Kurgusu ve En İyi Özgün Müzik ile dört dalda ödül aldı. Steven Spielberg 1977'de Close Encounters of the Third Kind ile �;;barışçı uzaylılar�;; konusunu ziyaret etmişti. E.T.�;;de bu konuyu bir adım daha öteye götürdü: Bu defa uzaylısı sadece barışçı değil, masum, ürkek ve çocuksu da. Onu bulan dünyalı çocuklar için muhteşem bir �;;keşif�;;. Bu keşfi yapan karakterin adı ise Elliot. Annesi Mary, ağabeyi Michael ve küçük kız kardeşi Gertie ile birlikte California'da yaşıyor. Biraz yalnız, kendi halinde bir çocuk. Ancak bir gün ağaçların arasından onu �;;bir şey�;;in gözetlediğini hissedince, dünyası tamamen değişiyor: Çocukken mümkün görünen o �;;sihirli olasılıklar�;; gerçek oluyor ve böylece Elliott dünya dışından zeki bir varlıkla ilk temasta bulunmakla kalmayıp, onu evinde saklamaya başlıyor! Bu buruşuk derili, kocaman gözlü ve çocuksu uzaylı, sadece Elliott'ın değil, Gertie'nin ve ağabeyi Michael'ın da hayatının büyük heyecanı haline geliyor. Çocuklarla telepatik iletişim kurabilen E.T., Elliott'ın kendine daha çok güvenen, daha cesur ve dışarı açık biri haline gelmesini sağlıyor. Üç kardeş �;;konuk uzaylı�;;larını dışarıdan saklamaya ve türdeşlerinin onu alacağı noktaya götürmeye çalışırken, peşlerine ajanlar da takılıyor. Filmde Elliott rolünde Henry Thomas, Michael rolünde Robert MacNaughton, anne rolündeyse Dee Wallace'ı izliyoruz. Küçük kızkardeş Gertie'deyse yedi yaşında bir Drew Barrymore var.

Yönetmen: Steven Spielberg Yazar: Henry Thomas, Dee Wallace, Drew Barrymore. Yapım Yılı: 1982 / 115 dk.

Tarih-Saat: 22.05.2008 22:00 Cnbc-e
22 Mayıs 2008 16:50   mesajın adresini al  

sarho$
sarho$
ne güzel filmdi bee

e.t eve telefon etti e.t eve telefon etti :(
22 Mayıs 2008 17:13   mesajın adresini al  

**imalısır**
**imalısır**
çok sewiyorum ben bu e.t yiiiiiiii
22 Mayıs 2008 17:17   mesajın adresini al  

denizhan
denizhan
bu akşam cnbc-e'de.
hala izlemeyen kaldıysa ..

drew barrymore'un et ile karşılaştığı sahne çok komikti ama =)
22 Mayıs 2008 17:20   mesajın adresini al  

sarho$
sarho$
ben de tam indirip tekrar izlemeye niyet ettiydim

aferin cnbc-e ;)
22 Mayıs 2008 17:22   mesajın adresini al  

'off the record'
'off the record'
Başroldeki çocuk oyuncunun nasıl seçildiği anlatan görüntüleri izlemiştim...Çocuk inanılmazdı... Zaten filmden sonrada ne kadar doğru bir seçim oldugu ortaya çıktı.
22 Mayıs 2008 20:36   mesajın adresini al  

wex
wex

gerçekten güzel bir film

'off the record' demis ki:
Başroldeki çocuk oyuncunun nasıl seçildiği anlatan görüntüleri izlemiştim...Çocuk inanılmazdı... Zaten filmden sonrada ne kadar doğru bir seçim oldugu ortaya çıktı.
22 Mayıs 2008 20:45   mesajın adresini al  

kupa kızı
kupa kızı
ayy çocukluğumun filmi...
ne çok izlerdim...
keşke ben de öyle bisikletle giderken uçabilsem :)
22 Mayıs 2008 20:46   mesajın adresini al  

wex
wex
'off the record' isteyenleri uçuruyormuş :)
22 Mayıs 2008 20:55   mesajın adresini al  

'off the record'
'off the record'
wex bsgty

wex demis ki:
'off the record' isteyenleri uçuruyormuş :)
22 Mayıs 2008 21:07   mesajın adresini al  

wex
wex
off the record aşagıda rock party var sen burda hala oturuyosun evet arkdaşlar off the record bu akşam sahneye cıkıcak baterist olarak :) ükünün en önemli sanatcılarından dır kednısı :)
22 Mayıs 2008 21:11   mesajın adresini al  

michifu
michifu
anaaaammm e.t hayatımın aşkı=))) çok şirindir ooo kıyamam kuzuma
22 Mayıs 2008 21:13   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008