Bu ülkede AB'yi isteyen halk kesiminin istemeyenden cok daha az olduguna inanıyorum.
Avrupayı iki açıdan ele alıyorum
Dış yönüyle avrupa. iç yönüyle avrupa
Dış yönüyle avrupaya baktıgım zaman emperyalizmden başka birşey görmüyorum
İç yönüyle avrupaya baktıgımda da giderek ekonomisi daha kötüleşen, digerek zorlanan ve bu zorluklarından dolayı giderek daha mutsuz avrupa halkı görüyorum
ve çok büyük bir gerçeği görüyorum.. giderek mutsuzlasan halkını ve boşalan kasasını doldurmak için bizim gibi ülkeleri kendine hedef seçip avrupaya alacagız hesabıyla bizleri kullanan bir avrupa gerçeğini görüyorum
ikiside ilgimi çekmiyor açıkcası
herhangi bir birliğe üye olmak zorundada değiliz..
ayrıca islam birliğinin zaten üyesiyiz..
jaja of opobo ® demis ki: Turkiyenin AB üyesi olmasını arzulamış bir takım siyasiler var
bu isteğin üzerinden geçmiş onlarca yıl var
avrupayı tanıdıkça değişen fikirler var
ve bugunki anketlerde artık AB üyesi olmak istemeyen bir halk var
kaldı ki... bunun başlıca sebeplerinden biride Avrupayı yıllarca uygarlıgın beşiği sanıp sonradan 5 kuruş etmez ülkelerin birliği oldugunu anlamamız olmasın?
Avrupa hakkında seninle farklı düşünüorum:)..bana göre 5 para etmez ülkeler değil avrupa ülkeleri...medeniyetin beşiği...sen kabul et yada etme...hatta şimdi birileri atlar kesin:))..benm şahsi fikrim bu yönde...Türkiyenin önünde 3 seçenek var...
ya;
-AB
-islam birliği
-turan ülküsü
Türkiye geleceği için küreselleşen bir dünya da gözönüne alınacak olursa acaba en doğru seçmi hangisnden yana yapmalıdır....
şu gerçeği gözden kaçırmamak lazım....her bir ülkenin mutlaka müttefikleri olmalıdır...yoksa tutunması çok zor olur...
ayrıca bu ülkede sdc hükümetler değil.AByi isteyen bir halk kesimi de var...
ayrıca bu konu halka sorulcaksa hükümet hükğmetim diye gezinmesin, dış politika, iç politikaya malzeme ediliyorsa o ülkede sorun var demektir. AB üyeliği dış politika mevzusudur, ve hükümet bunun siyasi sorumluluğunu alarak
kendi başına karar vermelidir ulusal devlet cıkarlarını gözeterek
19 Mayıs 2008 02:02
jaja of opobo ® .iz
ve çok büyük bir gerçeği görüyorum.. giderek mutsuzlasan halkını ve boşalan kasasını doldurmak için bizim gibi ülkeleri kendine hedef seçip avrupaya alacagız hesabıyla bizleri kullanan bir avrupa gerçeğini görüyorum
ah bu dış güçler:))) hepsi dış güçlerin suçu...bizm hiç suçumuz yok......
19 Mayıs 2008 02:07
eterlielbisemudguard
sunu belirtiyim... bi çok AB ülkesinden iyi durumdayız...
19 Mayıs 2008 02:11
_volkan_
bizim suçumuz var...
buna rağmen hala onlara üye olmaya ve yaranmaya çalışmak...
jaja of opobo ® demis ki: ve çok büyük bir gerçeği görüyorum.. giderek mutsuzlasan halkını ve boşalan kasasını doldurmak için bizim gibi ülkeleri kendine hedef seçip avrupaya alacagız hesabıyla bizleri kullanan bir avrupa gerçeğini görüyorum
ah bu dış güçler:))) hepsi dış güçlerin suçu...bizm hiç suçumuz yok......
19 Mayıs 2008 02:13
jaja of opobo ® .iz
ikiside ilgimi çekmiyor açıkcası
önerin nedir volkan?...yani sence Türkiye yalnız,tek başına ayakta kalabilir öyle mi?
dış borç almış başını gitmiş,bağımsızklı dersen ylılar önce yalan olmuş....senin seçeneğin nedir?
219 Mayıs 2008 02:16
_volkan_
ab ye üye olarak bu dediklerin düzelmez
ab dediğin adamlar. yıllardır gözlerini bu ülkeye dikmiş
ab ye girmek için bu yasaları çıkartın diye, kendilerinde bile olmayan yasaları çıkarttırıyorlar
giderek bu ülkenin parasını çalıyorlar..
bu ülke üzerinden hazine açıklarını dolduruyorlar...
öneri vermeme gerek var mı?
hadi bi bakalım bizim durumumuzda olup ta düzelen ülkelere.. değişen ciddi değişime girenlere
arjantinden tutta bolivyaya şiliye kadar..
hangi biri kime üye?
jaja of opobo ® demis ki: ikiside ilgimi çekmiyor açıkcası
önerin nedir volkan?...yani sence Türkiye yalnız,tek başına ayakta kalabilir öyle mi?
dış borç almış başını gitmiş,bağımsızklı dersen ylılar önce yalan olmuş....senin seçeneğin nedir?
119 Mayıs 2008 02:20
jaja of opobo ® .iz
verdiğin ülkelerin durumu ortada..arajantin iflasını istedi.malum görüntüleri hepimiz izledik haberlerde..şili dersen ekonomik durumu belli...bolivya hakkında bi fikrim yok açıkcası...
bi de galiba yanlış anlaşıldım..ben ABye üye olursak borç biter düze çıkarız demedimki..böle bişeyi iddia etmek saçmalık olur zaten....
AByi öcü olarak alıp kendimizi sütten çıkmış ak kaşık gibi görmek de komik oluyor...
benm savunduum şey...evt AB üyeliği güzel bir süreç...fakat Türkiye Avrupalı değil...şekil olarak değil bilim ve fikir olarak onlar kadar ileri olabildiimiz zmn medeniyete ulaşmş olacağız......
medeniyet anlayışlarımız da farklı olabilir pek tabi....bana göre medeniyet;sheakespeare'dir,beethoven'dır,steinbeck'tir,NASA'dır,uzay bilimleridir,edison'dur,graham bell'dir,mozart'tır.......vs..
219 Mayıs 2008 02:32
uysalhan
TSK'ya güveniyor
Çoğunluğu milliyetçi muhafazakar
AB'yi istemiyorlar
Yurt dışında yaşamak istiyorlar
Spor yapmıyor gazete okumuyor
Sigara ve alkol kullanan çok
ne ala mualla..
19 Mayıs 2008 02:50
_volkan_
sen yıllar önceki görüntülerde kalmıssın
o iflasını isteyen arjantin dediğin ülke şimdi IMF yi ödeyip ulkesinden kovdu..
Şili dersen evet şu an dünya petrol şirketlerini dizinde oynatıyor. yok kardeşim size petrol falan bundan sonra hersey halkıma diyor
Bolivya amerikaya rest cekecek boyutlarda ekonomik düzelme içinde
medeniyet diyorsun iyi hoş ta.. avrupanın cogu mediniyetinin çalıntı oldugunu biliyor musun?
tabi sözüm sheaskpare ya da bethooven'a falan değil...
ama az arastır bak... özellikle haçlı seferlerinin sebebini..
jaja of opobo ® demis ki: verdiğin ülkelerin durumu ortada..arajantin iflasını istedi.malum görüntüleri hepimiz izledik haberlerde..şili dersen ekonomik durumu belli...bolivya hakkında bi fikrim yok açıkcası...
bi de galiba yanlış anlaşıldım..ben ABye üye olursak borç biter düze çıkarız demedimki..böle bişeyi iddia etmek saçmalık olur zaten....
AByi öcü olarak alıp kendimizi sütten çıkmış ak kaşık gibi görmek de komik oluyor...
benm savunduum şey...evt AB üyeliği güzel bir süreç...fakat Türkiye Avrupalı değil...şekil olarak değil bilim ve fikir olarak onlar kadar ileri olabildiimiz zmn medeniyete ulaşmş olacağız......
medeniyet anlayışlarımız da farklı olabilir pek tabi....bana göre medeniyet;sheakespeare'dir,beethoven'dır,steinbeck'tir,NASA'dır,uzay bilimleridir,edison'dur,graham bell'dir,mozart'tır.......vs..
dış politika cocuk oyuncağı değildir, bugüne kadar başa gelenler gerçekten istese emin olun girerdik, 3 kere fırsat teptiler. almama taraftarı olanlar varsa yine suçlusu biziz, birliğe bir şeyler katmayacak adamı neden alsınlar? birlik icindekileri sömürmüyorlar, dışındakilerini direkt olarak sömürmüyorlar, kopenhag kriterleri her ülkenin sahip olması gereken şeyler zaten. her ülkenin şartları ayrıdır, Türkiye'yi neden latin ülkelriyle kıyaslarlar anlamam, doğal kaynakları bitince görücez o ülkeleri. Türkiye Avrupalıdır ama ne halk ne de yöneticiler bunu ne kabul eder ne de reddeder. hiç bir devlet herhangibir başka devletle kara kaşı kara gözü icin dost olmaz, bizim birliğe ne katcağımız belli, Türk halkının çelişkisinin nedeni belli, bu yoldan dönüşte yok artık, siyasi fiyatı çok yüksek vazgececek taraf icin, ama iki tarafta gönülsüz, üyelikte gelicek sonunda gelmicek değil.
19 Mayıs 2008 03:17
boomerang ¹³
Ab'yi istemiyor, avrupa'da yaşamak istiyor..
İfade ve insan hakları yok diyor, eşcinselliği kesinlikle benimsemiyor..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/20005
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.