ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  AB karşıtı gençler yurt dışına gitmek istiyor
yurtdisi gencler ab karsitligi
Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

deliveren
deliveren
AB karşıtı gençler yurt dışına gitmek istiyor

Başkentte gençlere yapılan ankette çarpıcı sonuçlar çıktı. Kendilerine örnek olarak Rahmi Koç, Acun Ilıcalı ve Polat Alemdarı'ı örnek oluyor. Yüzde 44'u AB'ye karşı. Yüzde 78'i yurt dışında yaşamak istiyor

ANKARA - Ankara Genç İşadamları Derneği’nin (ANGİAD) yaptığı araştırmaya göre, gençler ünlüler arasında kendilerine en çok Rahmi Koç, Polat Alemdar ve Acun Ilıcalı’yı örnek alıyorlar. Gençlerin büyük bir bölümü siyasi yelpazede kendisini milliyetçi muhafazakar olarak tanımlıyor. Gençlerin en güvendiği kurumların başında TSK ve dini kurumlar yer alıyor. Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu yurt dışında yaşamayı isterken, yine büyük bir çoğunluk da Türkiye’nin AB’ye girmesine sıcak bakmıyor. Araştırmaya göre, gençlerin büyük bir bölümü spor yapmıyor ve gazete okumuyor. Gençler en fazla eğlence programlarını izlemeyi tercih ederken, eğlence programlarını yerli diziler izliyor. Ankete göre gençlerin büyük bir bölümü aileleri tarafından şiddete maruz kalıyor.

ANGİAD'ın Ankara’nın çeşitli ilçelerindeki 18-30 yaş arası, 1694 kişi üzerinde gerçekleştirdiği anketten dikkat çekici sonuçlar çıktı. Türkiye’de yaşayan bir genç olarak kendinize kimi örnek alıyorsunuz sorusuna, gençlerin yüzde 14.03’ü anne ya da babasını örnek gösterdi. Anne ve babayı, yüzde 12.07 ile Rahmi Koç izlerken, gençlerin yüzde 10.34’ü Acun Ilıcalı, 10.20’si ise Polat Alemdar’ı örnek aldığını belirtti. Gençlerin “Yüzde 8.18’i Başbakan Erdoğan’ı, yüzde 2.06’sı ise Deniz Baykal’ı örnek alıyoruz dedi.

TSK'ya güveniyor

Ankete katılan gençlerin yüzde 31.87’si kendisine en çok güven veren kurumu “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak gösterdi. TSK’yı ise 13.98 ile “Dini Kurumlar izledi. Meclis daha alt sıralarda yer bulurken, yerel yönetimler ve medya ise en güvensiz kurumlar oldu. Türkiye için en önemli sorunların başında kötü yönetim ve yöneticileri gören gençler, işsizlik ve yolsuzlukları da Türkiye’nin başta gelen sorunları arasında saydı.

Çoğunluğu milliyetçi muhafazakar

Ankete katılan gençlerin yüzde 20.21’i “siyasi yelpazede kendinizi nasıl tanımlarsınız? sorusuna milliyetçi-muhafazakar olarak cevap verdi. Gençlerin yüzde 18.11 kendisini laik olarak tanımlarken, yüzde 13.12’si muhafazakar-liberal, yüzde 12.74’ü sosyal demokrat, yüzde 3.42’si İslamcı, yüzde 3.25’i liberal ve yüzde 1.97’si ise sosyalist olarak ifade etti. Yüzde 27.18’i ise soruyu yanıtsız bıraktı. Gençlerin büyük çoğunluğu kendilerini milliyetçi-muhafazakar olarak tanımladı; ancak siyaseti takip eder misiniz sorusuna gençlerin yüzde 74.15’i “hayır cevabını verdi.

AB'yi istemiyorlar

Türkiye AB’ye girmeli mi sorusuna ankete katılan gençlerin yüzde 40.11’i “evet girmeli derken, yüzde 43.62’si ise “hayır, girmemeli dedi. Fark etmez diyenlerin oranı ise yüzde 16.27. Gençlerin yüzde 46.21’i Türkiye’nin geleceğine umutsuz baktığını ifade etti. Gençlerin yüzde 55.84’ü Türkiye’de artık bir askeri darbe olmaz derken, yüzde 84.19’luk bir kesim ise türbanı Türkiye için önemli bir sorun olarak görmediğini bildirdi.

Yurt dışında yaşamak istiyorlar

Ankete katılan gençlerin yüzde 78.14’ü “yurt dışında yaşamak ister miydiniz sorusuna “evet yanıtını verirken, yüzde 21.86’sı ise “hayır dedi. Niçin yurtdışında yaşamak istersiniz sorusuna ise gençlerin büyük bölümü, yüzde 45.51’lik kısmı “daha iyi maddi imkanlara kavuşmak için cevabını verdi. Ankete katılan gençlerin yine büyük çoğunluğu Türkiye’de ifade özgürlüğünün olmadığını ve insan haklarına saygı gösterilmediğini düşündüğünü söyledi. Eşcinsellik konusunda ise gençlerin yüzde 76.43’ü “kesinlikle benimsemiyorum derken, yüzde 10.53’ü “cinsellik özgürlüktür dedi. Yüzde 13.04’ü ise yorum yapmamayı tercih etti.

Spor yapmıyor gazete okumuyor

Ankete katılan gençlerin yüzde 83.07’si spor yapmadığını söyledi. Yüzde 53.17’si ise gazete okumazken, okuyanların yüzde 35.87’lik büyük oranı sadece spor sayfasını okuduğunu ifade etti. Spor sayfasını ise magazin sayfasını okuyanlar izledi. Ankete göre, gençler televizyonda en çok eğlence programlarını izlediklerini belirtti. Eğlence programlarını, yüzde 20.67 ile yerli diziler, yüzde 16.79 ile yarışma programları izledi. Ankete katılan gençlerin haberler ile kültürel program ve belgesellere ilgi göstermediği gözlendi. Yüzde 7.51’i haberleri izliyorum derken, 3.05’i ise kültürel programlar ve belgeselleri, 6.12’si ise yabancı dizileri izliyorum dedi.

Sigara ve alkol kullanan çok

“Sigara veya alkol kullanıyor musunuz sorusuna ise gençlerin yüzde 37.55 her ikisini de kullanıyorum yanıtını verdi. Yüzde 26.06’sı sadece sigara kullandığını belirtirken, “Yüzde 9.74’ü alkol kullanıyorum, yüzde 10.84 nadiren kullanıyorum, yüzde 15.81’i ise her ikisini de kullanmıyorum dedi. Gençlerin yüzde 84.19’u fiziksel şiddete maruz kaldığını belirtirken, yüzde 56.89’u ise şiddetin kaynağının aile içinden geldiğini belirtti. (anka)
~ 110 gün   mesajın adresini al  

deliveren
deliveren
Gençlerin Yüzde 27.18’i ise siyasi yelpazede kendinizi nasıl tanımlarsınız? sorusunuu yanıtsız bıraktı.

Biraz da Halimizi Anlatan Bir Tablo

Yüzde 53.17’si ise gazete okumazken, okuyanların yüzde 35.87’lik büyük oranı sadece spor sayfasını okuduğunu ifade etti.

Ne Güzel.Daha Sonra Ecevit İnönü Atatürk Resimlerini Gördüklerinde Saçma Sapan Cevap VEriyorlar

Ankete katılan gençlerin yüzde 31.87’si kendisine en çok güven veren kurumu “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak gösterdi.

Sapkın Cemaatlere Ragmen Halk Ordusuna Güveniyor

Acun Ilıcalı ve Polat Alemdarı'ı örnek oluyor.

Örnek Aldıkları Kişilere Bakılırsa Pek De Birşey Söylemeye Gerk Yok Aslında

biradamsmithbirdeben
biradamsmithbirdeben

deliveren demis ki:

Ankete katılan gençlerin yüzde 31.87’si kendisine en çok güven veren kurumu “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak gösterdi.
Sapkın Cemaatlere Ragmen Halk Ordusuna Güveniyor

O kadar güveniyoruz ki anlatamayız..korkunc güveniyoruz o derece.. yani..
 1   ~ 110 gün   mesajın adresini al  

tane® ©an
tane® ©an
gençlik çelişkili desene, eskiden ordunun güvenirlik oranı %80lerdi hatta yenisi yapılsın diyordum gençler arasında da olsa yapılmış. ama anketin ankarayla sınırlı olması Ankara'nın ne derece metropol olduğu gözönüne alınırsa anketin doğruluk oranı tartışılır. medyaya güvenmeyen biri olarak fazla tv izliyorlar ama en azından gazete okumuyorlarmış o da bir şey. milliyetçi-muhfazakarı çok sık duydukları için böyle cevap vermeleri normal. aynı soru bana sorulsa ben de 27.18lik dilimde olurdum cevap vermezdim, siyasi görüşünü acıklamamak siyasi görüşe sahip olmamak anlamına gelmiyor.
AB karşıt taraftar oranı yarı yarıya nerdeyse, yurtdışına gitmek istemeleri çok da çelişik değil, zira yurtdışında yaşamak istemekle,AB üyeliği konusundaki fikirler çok da alakalı değil

biradamsmithbirdeben
biradamsmithbirdeben
Ve insanları bu hale getiren eğitim sistemini yaratan güzel abilerimiz varken...ögrencinin tebesinde demokritosun kılıcı gibi sallanan şeker mi şeker bir yök'ümüz varken..satmalarıyla pazarlamalarıyla övünen tatlı tatlı amcalarımız varken..bir yobaza karşı gelipte ondan kurtulmak icin başka bir amcaya oy veren düşünenmeyi cok seven insanlarımız varken..hele hele hrant gibi bir alcagı öldüren o güzel çocuğa özenen bir sürü genclerimiz varken.... biz daha ne isteriz değil mi a.q!

biradamsmithbirdeben
biradamsmithbirdeben

tane® ©an demis ki:
gençlik çelişkili desene, eskiden ordunun güvenirlik oranı %80lerdi hatta yenisi yapılsın diyordum gençler arasında da olsa yapılmış. ama anketin ankarayla sınırlı olması Ankara'nın ne derece metropol olduğu gözönüne alınırsa anketin doğruluk oranı tartışılır. medyaya güvenmeyen biri olarak fazla tv izliyorlar ama en azından gazete okumuyorlarmış o da bir şey. milliyetçi-muhfazakarı çok sık duydukları için böyle cevap vermeleri normal. aynı soru bana sorulsa ben de 27.18lik dilimde olurdum cevap vermezdim, siyasi görüşünü acıklamamak siyasi görüşe sahip olmamak anlamına gelmiyor.
AB karşıt taraftar oranı yarı yarıya nerdeyse, yurtdışına gitmek istemeleri çok da çelişik değil, zira yurtdışında yaşamak istemekle,AB üyeliği konusundaki fikirler çok da alakalı değil

Tanercim bende aynı anketin dogu anadoluda dersimde diyarbakırda hakkari gibi yerlerde yapılmasını istiyorum..sonuc ne olcak cok merak ediyorum..ne de olsa herkes birbrine güveniyor bu ulkede değil mi..anketci olarakda comantante yi, göndermeyi öneriyorum..

tane® ©an
tane® ©an
ya aslında teknoloji cidden gelişti, e-devlete gectik-ironi yok cidden gecilmi ben de şaşırdım, muhtarlıkların bile iyi-kötü sitesi var nerdeyse- DPT de şöyle net üzerinden-netin olmadığı yerlere ekip göndererek- kapsamlı bi anket yapsa da şu kurumun varlığını hatırlasak ne kadar güzel olur aslında

biradamsmithbirdeben
biradamsmithbirdeben
ben genede comandantenın oraya gönderilmesinden yanayım.. :)

tane® ©an
tane® ©an
tamam comandate'de ekipte olsun:)

'off the record'
'off the record'
zaten hep öyle değil midir ? lafta birilerine birşeylere sürekli karşı olurlar, iş eyleme geldiği zaman dediklerinin tam tersini yaparlar...

samipaşa
samipaşa
bence bunda hiçbir kusur yok bende karsıyım ab ye
ama bende gidicem seneye.

samipaşa
samipaşa
herkes bilderberge karsıdır ama ucu göründü mü üstüne çullanılır ki bence çok doğal. örn: fehmi koru

e = m . c²
e = m . c²
Ankara'da çıkan sonuç böyleyse....sıçtık...

diğer illeri düşünemiyorum...

reju
reju
bu dünyada ankaradan daha büyük bir köy varmı merak ediyorum
 3   ~ 110 gün   mesajın adresini al  

cabin cross
cabin cross
bizim ülkemizde anketler vatadaşın fikrini öğrenmek adına değil, fikrine yön vermek adına yapılıyor

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008