bence julians doğruları söylemiş. hak vermek lazım uysalhan. amip lafı ağır kaçmış olabilir ama bir anne nasıl 20-30 çocuk doğurabilir? onu dile getirmek istemiş julians.
19 Mayıs 2008 03:49
souvereign jr.
yalnız sorunun avatarına bakarsak bölücü örgütü destekleyenlerden biri olduğu anlaşılıyo gayet net.
19 Mayıs 2008 03:50
uysalhan
ve ayrıca kürtçeyi o sıralamaya sokanlar kürtler değil. okuduğunuzu nerelerinizden süzgeç ediyorsunuz anlamıyorum.
dam üstünde saksağan, vur götüne tekmeyi. alaka kurar mısın lütfen söylediklerinle araştırmayı, sıralamayı.. bu konuda adeta içinideki çürümüşlüğünü dışa vuruyorsun. yalnız değilsin, bu konular açıldığı gibi, lafı gediğine koyduklarını sanan bir kısım gedikliler var ki, söylenme ihtimali her lafa uyuyorlar.
(4) 19 Mayıs 2008 03:51 ~ 19 Mayıs 2008 03:54
uysalhan
souvereign jr.
bu fotograf değişmeyecek. sen düşüncesizsen benim yapabileceğim birşey yoktur.
fotografı nasıl anlamlandırıyorsan serbestsin.
(4) 19 Mayıs 2008 03:53
naass über
artık yakında insanlar birbirlerine aaaa adamın kaşına bak kesin pkk demeye başlayacak yazık ya türkiyenin iyi üniversitelerine dahil olunmuş yıllaca öğretiminden faydalanılmış ama sakinlik, efendice isteklerini düşüncelerini söyleyebilme yetisi gelişememiş...
YAZIK....
iyi de senin avatarına bişi dememiş ki sorun nickli elemanın avatarına demiş o lafı:)
uysalhan demis ki: souvereign jr.
19 Mayıs 2008 18:49
souvereign jr.
sorunun avatarı demek istemiştim uysalhan üstüne alınmışsın.
uysalhan demis ki: souvereign jr.
19 Mayıs 2008 20:22
sultana (sayko)
konuşan insan sayısına bakıldığında en etkilinin çince olması lazımdı :)
19 Mayıs 2008 20:34
sultana (sayko)
ayrıca Kürtçe çok güzel bir dildir, siktir edin araştırmaları falan, şiirsel bir dildir bence Kürtçe, bilmeyen- tahammül edemeyen politik görüşlerine göre tavır alsa da.... etkililik de neye göre kime göre, dediğim gibi sayı bakımından dünyadaki Çinli sayısı çok yüksek, Türki cumhuriyetlere bakılırsa Türkçe de çok yüksek, hele ki latin dilleri, özellikle de İspanyolca kullanan- ana dilleri İspanyolca olan çok fazla insan var... keza Rusça'ya büyük haksızlık edilmiş bu araştırmada.
Günümüzde İngilizce kullanım bakımından çok yüksek bir oran taşısa da bu oran , yabancı dil olarak yani 2. / 3. dil olarak İngilizce kullananlardan kaynaklanıyor. yoksa ana dili İngilizce olanların oranı, genel kullanıma göre düşük. Şöyle idi hatta oranları okuduğum bi makalede, dünyada İngilizce kullananların 3'te 2'si yabancı dili olarak İngilizce kullanıyor. Dolayısı ile bu insanlar o dilde çok fazla eser verir mi bilemiyorum.
(1) 19 Mayıs 2008 20:43
julians
amip demek bakamıyacağın gelecek hazırlayamacağın kadar doğurmak demek çünkü amiplerde düşünmeden ürerler..benim dedem de kürtmüş 10 tane doğurmuş hepsi en az lise mezunu.ama tanıdığım bazı kürk kökenli abilerim karısının doğum kontrol olmasına izin vermiyor .bu bir gelenek meselesi .eğer buna ağr diyorsanız ben daha ağırını söyleyim bu amipsi üreme değil .amip beyinlilik tir.kürt imajını tazelemek lazım diyen bir insanında önce bu konudan başlamsı bence en doğal olanı
25 Mayıs 2008 20:42
julians
ve amip gibi üremek kürdistan idealleri için gelenek diye kafalara bastırılmış çoğulculaşma eylemidir ..zehir düşünce diye bahsettiğin şey karşıt düşüncense ..bir ülkeyi bölmek hangi düşünceye girer
25 Mayıs 2008 20:46
öteki
komplo teorilerinde gayet iyisiniz yalnız:) kürdistan idealleri için gelenek diye kafalara bastırılmış çoğulculaşma eylemi falan gereğinden fazla komplike olmuş, eğitimsizlik deseniz yeterli olur...
25 Mayıs 2008 20:59
julians
yahudiler almanyadan neden atılmıştı sadece elin nazisi eskiden bir yahudi sevmiş sonra yahudilere kin duuymuş hadi atalım biz bu yahudilerimi demişler ..
hayır tabiki hayır ..yahudiler ticaretti ve iyi kademeleri ele geçirmeye başlamışlardı ..ve onları çıkarmak için ırçılık kozunu kullandılar
dha düne kadar doğuda çocuk yardımı izmirde doğum kontrol yapıldığnı biliyorum .ben şimdi safça sadece geleneğin devamı mı diyim
ve birşeyin tersini idea etmek için bir fikirle ortaya çıkmak lazım .çünkü neyin doğru neyin yanlış oldunu hiçbir zaman tam çizgilerle belirlemek belli olmaz ..yumurtamı tavuktan çıkmış tavuk mu yumurtadan muhabbeti gibi:)
uluslararası makele verenlerin eserler, hollywood eserleri, kısaca uluslararası alana hitap etmek isteyen coğu eser ingilizce oluyor, müzik alanında bile öyle, J.lo uluslararası üne kavuşana kadar ispanyolca söylerdi artık ingilizce söylüyor. uluslararası uçuş kodları ingilizce, internet dili ingilizce. Uluslararası ortak dil olma yolunda büyük yol katetti ingilizce, fransızcaya da ispanyolcayda fark atmış durumda. ilerde ne olur bilinmez ama durum böyle. Ayrıca sanırım 4. defa elirityorum tek bir kıstas yok, birden fazla kıstas var, her ksıtas için sıralama yapılıp ortalama bi sıralama yapılmıştı muhtemelen
sultana [cimdallı! demis ki: ]ayrıca Kürtçe çok güzel bir dildir, siktir edin araştırmaları falan, şiirsel bir dildir bence Kürtçe, bilmeyen- tahammül edemeyen politik görüşlerine göre tavır alsa da.... etkililik de neye göre kime göre, dediğim gibi sayı bakımından dünyadaki Çinli sayısı çok yüksek, Türki cumhuriyetlere bakılırsa Türkçe de çok yüksek, hele ki latin dilleri, özellikle de İspanyolca kullanan- ana dilleri İspanyolca olan çok fazla insan var... keza Rusça'ya büyük haksızlık edilmiş bu araştırmada.
Günümüzde İngilizce kullanım bakımından çok yüksek bir oran taşısa da bu oran , yabancı dil olarak yani 2. / 3. dil olarak İngilizce kullananlardan kaynaklanıyor. yoksa ana dili İngilizce olanların oranı, genel kullanıma göre düşük. Şöyle idi hatta oranları okuduğum bi makalede, dünyada İngilizce kullananların 3'te 2'si yabancı dili olarak İngilizce kullanıyor. Dolayısı ile bu insanlar o dilde çok fazla eser verir mi bilemiyorum.
25 Mayıs 2008 21:17
halid e.a.&
rusca farsça hindce çince ve türkçe olmalı
26 Mayıs 2008 18:50
for v
MAkatttan uydurma ve toplama falan gibi şeyler kriter olsaydı kürtlerin konuştuğu şey listede yer alırdırda. Bi kaç kişinin söylediği kriterlere göre kürtlerin konuştuğu şeyin burda yeri tamamen kışkırtma üzerine konulmuş o kürtçe denilen şey oraya...
26 Mayıs 2008 21:39
galataper
nasıl bir angut ilk ona çince rusça ve türkçeyi almaz merak ediyorum. Nasıl bir beyin özürlü acaba özellikle rusçayı almamış ki bu dil bence dünya edebiyatının yarısının yazıldığı dildir. Çince gibi dünyanın 6 da birinin konuştuğu
yüzyıllardır bütün asya tarihinin öğrenildiği arşivlere sahip belki milyarlarca eser barındıran oturmuş bir dil bu listede yok. Ve asyanın yarısında konuşulan 3000 yıl öncesine uzanan bir Türkçe nasıl bu ilk onda yer almaz.
gerçekten bu listeyi hazırlayan angutu çok merak ediyorum.İsveççeyi Rusçadan daha üstün tutan bu listeyi hazırlayan embesilin bir fotoğrafı da burda yayınlanırsa çok hoş olur merak ettim o aptalı..
valal haberin orjinal kaynağını bile bilmiyom, başka bi forum sitesinde gözüme carptı, koyam dedim buraya, rusçaya ben de çok şaşırdım, hangi kıstası alırsan al rusça
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19959
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!