1.Abdullah Gül'ün oğlu TED Ankara Koleji'nde okuyo şu an. Benim geçen sene mezun olduğum lisede. Hayrünisa Gül'ün okul müdüresi Melike Toklucu'ya telefon açıp oğlum size birşey söyleyecek demesi bunun üzerine müdürümüzün de tabi gelsin benim kapım tüm ögrencilerime açık demesi (külliyen yalandır, bize sadece azarlamak için açıktı onun odasının kapıları) üzerine Emre Gül beyfendimiz Melike Toklucu'ya okula mescid yaptırmak istediğini söylüyor ve reddediliyor. Burada can alıcı kısım Hayrünisa Gül'ün ben cumhurbaşkanı karısıyım bak benim oğlum senden bişey isteyecek yapmazsan görürsün der gibi telefon edişidir. Fatih Altaylı'nın olay üzerine köşe yazısı var, olay altdönemden arkadaşlarım tarafından da bizzat doğrulandı. TED Ankara Koleji Atatürk'ün kendi elleriyle kurduğu okuldur, bu okula mescit açtırmaya çalışan zihniyet Afrika'ya okul inşa ettirmiş napalım nasıl gurur duyalım bununla??
2. İslam diyince aklımıza Feto ve AKP hükümeti geliyosa bu kirlenmişliğin sebebi biz değil bizzat bu kadroların kendileridir. Gerçekten müslümansan kendine sakla , her neye inanıyosan. Kimsenin dini kimseyi ilgilendirmiyo herkes istediği inanca göre yaşasın. Ateistlik de marifet değildir. Yeter ki siyasete bulaşmasın hiçbir türlü.
16 Mayıs 2008 02:11
ketum
ilk mesajımda başa geçen olarak kastettiğim cumhurbaşkanı değildi. baş takinden kastım hükümetti sen apdullah gülü sorduğun için ben ona cevap verdim. ayrıca başörtüsünü direk sile getirmedim akp milletvekili ve akp den çıkan bir bakan olduğu için ve eşinin başı kapalı sen cımbızla çekip bana sordun. yani sadece eşi kapalı olduğu için yapılmadı o yürüyüşler. akp li olmakta onun için bir dezavantaj gibi oldu.
evet apo yu tanımadığı halde sokağa dökülen arkadaşlarım vardı. peki onlar kimin eseriydi sence? hiç tanımadğın birine karşı cephe almak aklı başında olan biri olan için saçma. ama artık insalanar öyle bi hale geldi ki ya ya tam laik olacaksın ( örn: akp den çıktığı için C.başkanı olamzsın) yada laik olmayacaksın psikolojik olarak saflanmaya zorlandı.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Somali
somali büyük coğunluğu müslüman http://tr.wikipedia.org/wiki/Etiyopya
etiyopya tamamen etnik nedenlerden ötürü kaynıyor, din oranı hristiyanlık ve müslümanlık yarı yarıya olsa da esas kopma noktsaı nüfus oranı birnirine yakın olan iki etnik grubun anlaşamaması http://tr.wikipedia.org/wiki/Nijerya
Müslüman %36, Hıristiyan %54, yerel inançlar %10; Müslüman nüfus ülkenin kuzeyinde, Hristiyan nüfus ise kuzeye nazaran daha verimli ve ormanların yoğun olduğu güneyde yaşar. Nijerya'da Müslüman nüfusun dağılımı şöyledir: Hausalar %90, Yorubalar %50, Fulaniler %92, Kanurların ise tamamı Müslümandır. Nijeryalı müslümanların geneli sünni Maliki mezhebine mensuptur.Hristiyanların ise beşte dördü protestan, geriye kalan beşte birlik kısım katoliktir.Nijerya'da az sayıdada yahudi vardır.
müslüman nüfusu bak etnik ayırmış, asıl sorun yine etnik ama nijeryada genel olarak kuzey afrikada din'in etkisi daha fazla.
afikadaki asıl sorun, sömürüle sömürüle orda yaşayanlara bir şey kalmamış olması, kalmayınca iktidar olmak farz oluyor, avrupalılar da genelde körüklüyorlar işlerine geldiği için. Kara kıtadaki en büyük katliam Rwanda tamamen yapay etnik ayrım yüzünden cıktı, filmini izlemişsindir belki, afrikadaki olanları çok güzel ve gerçekçi bir şekilde anlatmış, ha ben hiç gittim mi tabii ki hayır ama giden tanıdıklarım var, artı bölümden gelen bi ilgi var az biraz:)
(1) 16 Mayıs 2008 02:23
ketum
nasıl bir yaptırım kullanacak ki chp?
yapabileceği en büyük yaptırım.. cıkan yasalara HAYIR oyu vermek.
ki onu da yapıyorlar.. Ama hepsi hayır oyuda verse.. sayısal olarak birşey ifade etmiyor. yasa yinede çıkıyor
Anayasaya aykırı bi yasa cıkıyor
CHP ne yapsın? anayasa mahkemesine götürüyor. yapması gereken bu. eğer yasalara saygılıysa
sonuç? suçlu yine chp
chp ne yapsın
bırak volkan ya. sorduğum soru chp, akp ye karşı ne yapsın değildi. chp ülke için ne yapmaya çalıştığı ile ilgiliydi. senin dediğin gibi chp nin işi akp nin yaptırımlarına hayır oyu vermek sadece. akp nin yaptğını kabul etsin demiyorum ama chp de bu ülke için birşey yaptığını göstersin. sadece laik sadece cumhuriyerçyz diyerek toplumu temsil ediyorlar böyle siyaste anlyışımı olur.
16 Mayıs 2008 02:26
ketum
bülent arınç ın ne suçu vardı.
16 Mayıs 2008 02:32
souvereign jr.
teşekkürler taner can. :) rwanda filmini izleyemedim malesef ama harika bir film olduğunu hatta bir başyapıt olduğunu söyleyolar izleyenler. izlemek lazım. severim bu tip filmleri. tabi keşke bu tür iç savaşlar sadece filmlerde olsa ama yok ne yazık ki gerçek hayatta da iç savaşlar çıkıyor hep.
haa en büyük iç savaşı unuttuk yahu israil-filistin :D sonuçta filistin israil topraklarının içinde özerk bir yönetime sahip bir bölge. bi nevi iç savaş sayılır ve onda ise en büyük neden din. israil musevi , filistin müslüman.
birde kimse neden baykal karşı cephe almıyor. baykal yurdun genelinde ( genelinde derken büyük bir güvenle söylüyorum sadece çevremden değil medyadada defalarca baykalın istifasının dile getirilişi olmuştu) sevilmeyen bir siyasetçi. sadece cumhuriyetin teel ilkelrinin arkasına sığınarak siyaste yapıyor. yaptırımı olmadan sadece kurultayındaki kişiler istediği için başta duruyor. madem o kadar iyi bir siyasteçiydi neden bunca zaman başa geçemedi. baykalında özgeçmişi beyaz sayılmaz ama adam hala atatürkü temsil edn partinin başında. neden? neden insanlar dinci deyince sokağa dökülüyorlarda bu ülkeye başbakan olmaya aday birine karşı yürüyemiyorlar.
16 Mayıs 2008 02:41
ketum
bülent arınıcı google dan araştırıp biliyormuş gibi yapma gereği duymadım. hakkında çok fazl abirşey bilmiyorum. dedesi kim onu da bilmiyorum.
16 Mayıs 2008 02:43
ketum
mevuzya daldım saat geçmiş olmuş yarın iş var. yarın devam etsek sakıncası olmaz umarım. size iyi geceler.
16 Mayıs 2008 02:45
souvereign jr.
evet onu demek istedik :D
16 Mayıs 2008 02:51
eterlielbisemudguard
fakeler yok ama olmaz kii... byle tartısılmaz...
16 Mayıs 2008 02:51
ketum
kantinde bi arat bakayım.. deniz baykal diye
ona cephe almayan birini bulabilecek misin...
bide su saçma soruna cevap vereyim. aha şu :
neden insanlar dinci deyince sokağa dökülüyorlarda bu ülkeye başbakan olmaya aday birine karşı yürüyemiyorlar
insanlar dinci oldukları için yürümüyorlar bu 1. saatlerdir bişi anlatamamışım sana. sanırım sen kendi arkadaşlarını türkiye geneli sanıyorsun
2-dinci farklı.. dindar çok farklı
3-bir tanesi ülke meselesi.. herkesi ilgilendiriyor. bir tanesi parti meselesi, o partinin mensuplarını ilgilendiriyor
insanlar dinci oldukları için yürümüyorsa neden yürüyüşlerde laiklik sloganları atıyorlar ilginç. laikliğin tek düşmanı devlet işlerine dinin karışması diye biliyorum, neyse
chp olayına parti meselesi diyip geçiştirek kaçmaktır sadece. o zaman akp nin yaptıklarınada meclis içi deyip geçiştirelim. bi ticarethaneden bahstemiyoruz arkadaşım. bu ülkenin geleceğinde rol alabilecek bir partiden bahsediyoruz. parti meselesi deyip pas geçmek saçma. o kadar basit olsa keşke.
dinci ile dindar arasaındaki farkı bende biliyorum. ama günümüzde dindar kavramı diye birşey kalmadı artık. insanları direk olarak dinci ilan etmek moda oldu.
haa en büyük iç savaşı unuttuk yahu israil-filistin :D sonuçta filistin israil topraklarının içinde özerk bir yönetime sahip bir bölge. bi nevi iç savaş sayılır ve onda ise en büyük neden din. israil musevi , filistin müslüman.
bunu yazdıktan sonra mümkünse hiç girmeyelim zira kavga cıkacağı belli.
-filistin ve isralil iki ayrı devlettir, bu bir görüş
-İsrail filistin topraklarında kurulmuş bir devlettir, bu da bir görüş
ama filistin israil topraklarının icinde özerk yönetime sahip bir bölgedir diye bi görüş en sağcı İsrailliler de bile yok. şu an pratikte güçler dengesinden ötürü öyle bir görüntü oluşmuş olabilir ama uluslararası hukuka göre orda iki ayrı devlet, iki ayrı ulus vardır. ordaki olay filistinin gayrı resmi güçleriyle İsrail'inr esmi ordusu arasındadır, iç savaşa girmez. Bu biraz pro-israil bir görüş oldu ama hukuki durum öyle.
Filistin acısından bakarsan bu bir kurtuluş savaşıdır ki yine iç savaş değil, İsrail işgalci güçtür- ki iahsi düşüncem bu yöndedir, farklı sebeblerle de olsa.
benim acımdan ikinci görüş doğrudur zira İsrail kurucu antlaşmaları hiçe saymıştır, ona ayrılan bölgeyle sınırlı kalmamıştır, bu yüzden hukuken işgalci konumundadır, bunu bütün dünya biliyor ama kimse sesini cıkartamıyor işte , adaletsiliğin dik alası. ama şu da var Filistinn halkı ve yönetimi ulus olma, devlet olma iradesi gösteremiyor, statğkoya razılar, bakma sen hizbullah saldırlarına filan
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19944
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!