ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  Fethullah Artık Dön...

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  21  22  23  24  25  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 61 - 75

souvereign jr.
souvereign jr.
ilginç ben öyle duymadım ama. zorla namaz kılın deniliyormuş , kılmayanı kapı önüne koyuyorlarmış.

*cedric* demis ki:
tamam orası da pislik yuvası , cemaatler de pislik yuvası. kapatılsın bence de.
ayrıca konu dinden saptırılmasın. din başka bir mevzu

saptırılmıo pislik yuvasi dedin.. cemaat evleri pislik yuvasi olarak görülmesi sacma!
bende kaldim cemaat evinde..
bi pislik görmedim. bna zorla fetullahıda aşılamadılar..
sempatide duymuyorum.. sadece ders calişrdik halı sahada maç yapardik.v.s. v.s isteyene fetullah ı öğretirlerdi istemeyene zorla fetullahçı ol.zorla gel namaz kıl denmezdi..!
saptıran birisi varsa oda bu zihniyet.
~ 114 gün   mesajın adresini al  

roxie
roxie
İlahiyat fakültesinde bilim yerine ayin yapıyosanız bilemicem.. Ayrıca son sözüm Fethullah gülen de Sakıp Sabancı gibi elma armut satarak yapmıs dimi o yeşil sermayeyi? Amerika hiç besler mi haşaa... Gelsin Türkiye'ye rejim mejim değişmez pamuk gibi amca yaa kimseye zararı yok. (!)
 2   ~ 114 gün   mesajın adresini al  

ketum
ketum
tamam ben de özgür olmalı bireyler dedim. başkası oruç tutacaksınız bugün diye emir verince oruç tutulmasın dedim. ilk sayfada bahsettiğim şahıs 16 yaşında daha eti ne budu ne 30gün oruç tutuyor ve üstüne maça çıkıyor. sen bu çocuktan Z genç takımda bile oynasa en kötü futbolcun dahi olsa verim alabilir misin? bi defa maçta hiç mi susamaz insan ya?

ya hocam başkası dedi diye oruç tutan insan zaten ibadet etmez, o başkasına yaranmak için tutar orucunu. ki bahsettiğin insanlar aklı başında yaşı oturmuş insanlar. ne fetullaha ne de bi başkasına yaranmaya ihtiyacı olmayan insanlar. niye fetullah istedi diye oruç tutsun adam, fettulahın dediğini yapan cennetemi gidiyor, yada feto nun dediğini yapan paramı kazanıyor. ki H. şükürün parayada ihtiyacı yok. hakan şükür fetonun görüşünü savunabilir.. ama feto dedi diyede oruç tutacak kadarda basitleştirilmez bir insan.
 1   ~ 114 gün   mesajın adresini al  

*yvaine*
*yvaine*
İlahiyat fakültesinde bilim yerine ayin yapıyosanız bilemicem.. Ayrıca son sözüm Fethullah gülen de Sakıp Sabancı gibi elma armut satarak yapmıs dimi o yeşil sermayeyi? Amerika hiç besler mi haşaa... Gelsin Türkiye'ye rejim mejim değişmez pamuk gibi amca yaa kimseye zararı yok. (!)

ben ayinlerden bahsetmedim, dini öğretmekten bahsettim... dedin yaa üni okuyoruz diye dinin de yüksek okulu var...
 2   ~ 114 gün   mesajın adresini al  

ketum
ketum
ilginç ben öyle duymadım ama. zorla namaz kılın deniliyormuş , kılmayanı kapı önüne koyuyorlarmış.

:D ya hocam bunu söyleyenlerin kimler olduğunu anlamak zor değil bence. benim kız arkadaşım feto nun yurdunda kaldı. ev ablası diye tabir edilen insanlarlada tanıştım hatta bizim evde onların hepsini ağırladım. sen ben nasılsan onlarda bizim gibi rahat. he sadece saat sınırlaması vardı o da çoğu kız yurdunda olan bişey zaten. ev ablaları namazlarını kılıyorlardı, kılma isteyen olursa kılardı, istemezsen senin keyfine kalmış. fetonun kitapları yokmuydu evlerinde vardı. okuakta sana kalmış okumamakta.

*cedric*
*cedric*
ilginç ben öyle duymadım ama. zorla namaz kılın deniliyormuş , kılmayanı kapı önüne koyuyorlarmış
onu diyende. karalmak isteyen biri belki duymuşsun işTe yaşamamışsın
yaşadım gördüm ben..pislik görmedim bi pislik yok..
ister inanin ister inanmayin..

ama gördügümde hoşuma gitmiyor..
garipsiyorum.. neyse iyi muhhbtler.!

souvereign jr.
souvereign jr.
imam hatip lisesi mezunlarının gitmesi gereken bir bölüm ilahiyat fakültesidir. makine mühendisliği , tıp , hukuk , iktisat değildir. eğitime din karıştırılmamalıdır. gitsin o fakültede ne yaparsa yapsın ama eğitim bakanının çalışmaları sayesinde , diğer fakültelere girişlerinin önündeki engel kaldırılmaya çalışılıyor bunun derhal önüne geçilmesi gerekli. yoksa hastaneler mahkemeler türbanlılardan geçilmez...

*yvaine* demis ki:

ben ayinlerden bahsetmedim, dini öğretmekten bahsettim... dedin yaa üni okuyoruz diye dinin de yüksek okulu var...

*yvaine*
*yvaine*
imam hatip lisesi mezunlarının gitmesi gereken bir bölüm ilahiyat fakültesidir. makine mühendisliği , tıp , hukuk , iktisat değildir. eğitime din karıştırılmamalıdır. gitsin o fakültede ne yaparsa yapsın ama eğitim bakanının çalışmaları sayesinde , diğer fakültelere girişlerinin önündeki engel kaldırılmaya çalışılıyor bunun derhal önüne geçilmesi gerekli. yoksa hastaneler mahkemeler türbanlılardan geçilmez...

resmen küçümsemişsin sen ya ilahiyatı, en yüksek puanla alan bölümler arasındadır, ayrıyetten kimsenin eğitime dini karıştırdıı yok, sadece dinleri öğretiyolar... bu kadar basit, bilmekten kimseye zarar gelmez...

hunikoleksiyncusu
hunikoleksiyncusu
reklamlar..reklamlar..reklamlar..reklamlar..reklamlar..reklamlar..
reklamlar..reklamlar..reklamlar..reklamlar..reklamlar..reklamlar..

fettullah ooooolum dön evineee

souvereign jr.
souvereign jr.
erkek yurdunda da varmış o saat sınırlaması. bizzat kalanlardan biliyorum. onlar da gecenin bir saati sahura kalkmak zorunlumuş ama istersen tut istersen tutma , tutmazsan da yurtta yemek yeme. zaten ramazan aylarında kantin kapatılıyormuş yurttaki. çok enteresan ya...

ketum demis ki:

:D ya hocam bunu söyleyenlerin kimler olduğunu anlamak zor değil bence. benim kız arkadaşım feto nun yurdunda kaldı. ev ablası diye tabir edilen insanlarlada tanıştım hatta bizim evde onların hepsini ağırladım. sen ben nasılsan onlarda bizim gibi rahat. he sadece saat sınırlaması vardı o da çoğu kız yurdunda olan bişey zaten. ev ablaları namazlarını kılıyorlardı, kılma isteyen olursa kılardı, istemezsen senin keyfine kalmış. fetonun kitapları yokmuydu evlerinde vardı. okuakta sana kalmış okumamakta.

souvereign jr.
souvereign jr.
biyoloji dersinde bir kurbağayı yarabilecekler mi? yada ilahiyat mezunu kadın doktorlar erkek hastalara bakabilecek mi? bakacaksa sorun yok. ama şu diyalog gibi olursa...

- hemşire hanım doktor bey nerde acaba?
- biz de erkek doktor yok beyefendi.
- yani? bayan doktor da mı yok? çocuğum kan kaybından ölüyor ama.
- bayan doktor bakamaz erkek çocuğa. yapacak bişey yok artık, ilahi takdir. bizim elimizden bu kadar gelebilir.
- ???

*yvaine* demis ki:

resmen küçümsemişsin sen ya ilahiyatı, en yüksek puanla alan bölümler arasındadır, ayrıyetten kimsenin eğitime dini karıştırdıı yok, sadece dinleri öğretiyolar... bu kadar basit, bilmekten kimseye zarar gelmez...

*cedric*
*cedric*
alın dışardan bir göz
reuters

dünya genelinde 800 okulla faaliyet gösterdiği bilgisini veren Hudson, okulların bilim ve teknolojiye odaklandığını ve öğrencileri yüksekleri hedeflemeleri konusunda teşvik ettiğini kaydediyor. Okulların, Türkiye'de milli eğitim müfredatlarına uygun olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Hudson, haberinde çeşitli röportajlara da yer veriyor.

Fatih Koleji İngilizce öğretmenlerinden Ahmet Yalçın, velilerin okullarını tercih etmelerini farklı sebeplere bağlıyor. Yalçın, bazı dindar velilerin devlet okulunda içki ya da sigaraya başlamalarından korktukları çocuklarını Fatih Koleji'ne gönderdiğini, bazılarının ise okulun üniversite sınavlarındaki başarısı nedeniyle kendilerini tercih ettiklerini söylüyor.
Reuters'in haberinde, Cambridge Üniversitesi'nden İslam araştırmaları uzmanı Timothy Winter'ın Gülen hareketinin ana amacı, laik ve dindar Türklerin hep birlikte eğitim vasıtasıyla yükseltilmesidir sözlerine yer veriliyor.

Gülen'in, diğer dinlerle temas kurma konusundaki girişimlerinin neticesinde, 1998'de Roma'da Papa 2. Jean Paul ile buluştuğunu hatırlatan haber, Gülen'in Yahudi ve Ortodoks dini liderlerle de görüştüğüne satırlarında yer veriyor

souvereign jr.
souvereign jr.
evet fatih koleji dinci bir kolejdir zaten. kuzenim gitti burslu olarak. ilk seneden sora ayrıldı dayanamadı. şimdi ise çakabey kolejinde okuyor gene burslu.

*yvaine*
*yvaine*
biyoloji dersinde bir kurbağayı yarabilecekler mi? yada ilahiyat mezunu kadın doktorlar erkek hastalara bakabilecek mi? bakacaksa sorun yok. ama şu diyalog gibi olursa...

- hemşire hanım doktor bey nerde acaba?
- biz de erkek doktor yok beyefendi.
- yani? bayan doktor da mı yok? çocuğum kan kaybından ölüyor ama.
- bayan doktor bakamaz erkek çocuğa. yapacak bişey yok artık, ilahi takdir. bizim elimizden bu kadar gelebilir.
- ???

hem ilahiyatı hem tıpı bitirmeleri bayya zamanlarını alıcaktır, vee ek olarak tıp hiç bi ayrım yapmaz insanda...

bu yazdıın gerçekten komik ve anlamsız olmuş :))

ketum
ketum
ramazan ayında kapalı olan çok lokantada biliyorum. bunun nesi garip. tutmayan tutmaz yine dediğin gibi. yoksa lokantalardamı feto nun. sen benim derdimi anlamadın hocam . feto nun etinden sütünden yararlanan her insan, feto gibi kafa yapısına sahip değil. anlatmak istediğim mevzu bu. bende feto hayranı değilim, adama karşı sempati falan da yok. ama adam benim şahit olduğum kadarıyla o kadar da baskıcı yada kısır bir kafaya sahip değil.

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  21  22  23  24  25  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 61 - 75

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008