gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Güncel - Bol nüfus, bol işsiz...
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 8
 Yazar: Mesaj:
deliveren
deliveren
Aile başına 3 çocuk yapılmasında ısrarcı olan Erdoğan, ülkedeki işsiz sayısını arttırmak istiyor. Böylece ücretler düşecek, Türkiye rekabet edebilir hale gelecek...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında, daha önce dile getirdiği 3 çocuk yapma çağrısını tekrarlamakla kalmadı artırımda da bulundu. Kendi çocuklarından bahsederek Dört tane var, keşke beş olsaydı, altı olsaydı. Ama dörtte kaldı diye hayıflanan Erdoğan bunları inançlı ve bilimsel olarak söylediğini öne sürdü.

Başbakan'ın bol çocuk ısrarının inanç yönü, İslamcılar tarafından benimsenen çocuk yaparak çoğalma ve ümmeti genişletmenin yanı sıra, muhafazakar aile yapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Zira, Erdoğan'a göre 3 çocuk yapılmasını savunmayanlar Aileyi köreltmek, aileyi yok etmek istiyorlar. Ancak malum kapatma davasının gündemde olduğu günlerde, Erdoğan 3 çocuk çağrısının inanç yanına fazla değinmiyor.

Buna karşın Erdoğan 3 çocuk yapmanın gerekliliğinin bilimsel nedenleri üzerine epey bir şey söyledi. Bu ülkede her ailede en az 3 çocuk olmalıdır sözünü söylerken 2040, 2050 Türkiye'sini düşündüğünü savunan Erdoğan, hedefini Genç ve dinamik bir Türkiye'yi korumak ve ileriye götürmek olarak açıkladı.

Yaşlanma korkusu
Türkiye'nin nüfusunun yaşlandığına dikkat çeken Erdoğan Lafla, 'Nüfusum gençtir' demenin bir anlamı yok. Şu andaki hesaplarla eğer bizim artış oranımız, şu andaki hızıyla giderse biz 2037 yılında yaşlanan bir nüfus dönemine giriyoruz. Ondan sonra bunun bedeli çok ağır olacaktır ülkemize. Bu hassasiyeti ben milletimden istiyorum diye konuştu

Avrupalıların nüfusu arttırmak ve gençleştirmek için üste para, destek verdiklerini savunan Erdoğan, 3 çocuk önerisine karşı çıkanların, Türkiye'nin geleceği yaşlı olsun, nüfus düşsün dediklerini öne sürdü.

Türkiye'de yabancılara satacak bir şey bırakmayan sermaye sınıfının, son yıllarda Türkiye'nin nüfusunun gençliğini sıklıkla dile getirdikleri biliniyor. Genç ve büyük bir nüfus, düşük ücrete çalışmaya razı emekçi yığınları, gerektiğinde de emperyalist savaş planları için ateşe atılabilecek Mehmetçik anlamına geliyor.

İşsizler çoğalsın ki...
Erdoğan'ın 3 çocuk çağrısı için sunduğu bilimsel temel, iktisat ilmine dayanıyor: Bir ülkede ne kadar çok işsiz varsa, emek ücretleri de o kadar düşüktür; zira belli bir ücrete çalışmayı reddeden işçinin yerine, daha azıyla daha çok çalışmaya razı aç bir işsiz pekala bulunabilir.

Erdoğan'ın 3 çocuk çağrısının altında Türkiye'yi ucuz emek cenneti yapmak yatıyor. İktisat ilminin ne kadar işsiz - o kadar düşük ücret denklemini iyi bilen Erdoğan, sermaye sınıfının kaygılarını yansıtıyor. Tekstil sanayisinin Çin'e gidişini dehşetle izleyen, markalaşmak gibi söylemlerle kendini avutmaya çalışan sermayedarlar, sömürü ve kâr oranı yüksek, emek yoğun sektörlerden vazgeçemiyorlar.

Mısır'la, Çin'le rekabet etmek isteyen Türkiye burjuvazisi, ülkemizdeki emek ücretinin de bu ülkelerdeki düzeyde olmasını arzuluyor. Ancak bunun için daha fazla nüfus, daha fazla işsiz gerekiyor.

Elbette işsizliğin toplumsal bir bedeli var. Erdoğan bunu çözmenin devletin görevi olduğunu söylüyor.

Çağımızın işsiz kahvehaneleri: Üniversiteler
İşsizliğin patlamaya dönüşmemesi, genç nüfus içindeki işsizliğin toplumsal huzursuzluklara dönüşmemesi için de Türkiye'nin dört bir yanına birbiri ardına yeni üniversiteler kuruluyor. İşsizleri, en azından bir süreliğine, gözden uzak tutma işlevleri nedeniyle modern kahvehaneler olarak adlandırabileceğimiz söz konusu üniversiteler, büyük şehirlerde özel sermaye eliyle, Anadolu'daysa devlet eliyle kuruluyor.

Hiçbir plan yapılmadan, Türkiye'nin tüm illerine kurulan üniversiteler, eğitim veremeyecek, ama yüz binlerce işsiz genci bir süreliğine ortadan kaldıracak.

Konuşmasında dayanışmadan bolca bahseden Erdoğan, işsiz kitlelerin açlıktan ölmekten nasıl kurtarılacağını da açıklıyor. AKP'nin kömür, pirinç ve bilumum erzak dağıtma harekatları, kısa vadede seçimlerde oy almayı, uzun vadedeyse, geniş işsizler ordusunu canlı tutmaya yarayacak sadaka kültürünü ayakta tutmayı amaçlıyor.

14 Mayıs 2008 15:20  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Neresinden tutarsan tut Olmuyor olmuyor.3 Çocugun Savunalacak Tarafı Yok.Hele Efendim Genç Nüfüsümüz Olsun Yalanı da Ayrı Bir Olay.İşsiz,Kültürel Düzeyi Yeterince Gelişmemiş,Ülkedeki Olayları Analiz Edemeyen,Hep Bir Tarafın Görüşüne Saplanıp Kalan Kişiler Yetiştirilmek İsteniyor

14 Mayıs 2008 15:23  mesajın adresini al  
psikopatohunç
psikopatohunç

1 defa alkışlanmış (1)  14 Mayıs 2008 15:25 ~ 14 Mayıs 2008 15:26  mesajın adresini al  
*cedric*
*cedric*

14 Mayıs 2008 15:26  mesajın adresini al  
ßµ®ãk
ßµ®ãk
3 çocuk olayını da gectim daha mezunlara istihdam saglıyamazken her kasaba köy mahalleye universite açmanın mantıgı nedir?

14 Mayıs 2008 15:33  mesajın adresini al  
banshee
banshee
Her köye ve kasabaya üniversite açmıyorlar. Zaten olan meslek okullarının tabelalarını değiştiryorlar. Evet bu gerçek. Kim aksini iddia edebilir? Kaç tane yeni eğitim kurumu yeni inşaa edilimiştir? Hadi bunu da geçtim, o tabelalar değişirken kaç tanesine ek bina yapıldı, bir kültür kompleksiymiş, ek laboratuarmış, veya o ışığı göstersin diye de ek anfilermiş ( ki hiç anfileri yok) . Bir tabela değişmesiyle üniversite mi açılırmış?
Bakın çok uçta bir örnej vereceğim, Harvard üniversitesine yıllak 8 milyar dolar civarında para veriliyor, bir kısmı da bağışlanıyor. Bu üniversite yılda 3 milyar dolarını bilimsel araştırmaları için olarak bütçe çıkarıyor. Bizde milyon dolar veren var mı? Bir de mantar gibi üniversitelerimiz oldu. Ne lan bu? Dalga geçiyorlar sanki. 100 kağıda bir tabela yenile al sana üniversite. Profesörüm mü? ya ne gerek var bunlara, buluruz bir kaç meslek lisesi hocası tamamdır, muhabbeti. Var mı böyle bir zihniyet... Evet var.

3 çocuk olayı. Bizim başbakanımız 8 yılda iktisattan mezun olmuş biri, ben şimdi kalkıp bunun hesaplarına mı inanacağım. Hayır ileri zekalı bile olsa, ben o kadar aptal mıyım, borcu 4 e katlamış birine inanayım...

ßµ®ãk demis ki:
3 çocuk olayını da gectim daha mezunlara istihdam saglıyamazken her kasaba köy mahalleye universite açmanın mantıgı nedir?

14 Mayıs 2008 19:22  mesajın adresini al  
kupa kızı
kupa kızı
insanlar günümüzde bırakın çocuk yapmayı evlenemiyo bile evlense de maddiyatsızlıktan her geçen gün boşanma oranları artıyo...

herkes kendi geleceğini kurtarma derdindeyken nasıl dünyaya getirecek olan çocuğuna gelecek sağlasın...

akıl fikir

14 Mayıs 2008 19:47  mesajın adresini al  
depresyon
depresyon
madem mezunlara iş sağlayamıyoruz , öss yi zorlaştıralım deseler yine de yaranamayacaklardır...zira karşılarında saldırmayı ve muhalifliği elitizmin vazgeçilmez kanunlarından biri sayan minik ama afkurma düşkünü bir topluluk var...

15 Mayıs 2008 21:39  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 8
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008