Elizabeth'i öpen prens olacakmış ve gurbağ krallğını yönetecekmiş :P
14 Mayıs 2008 14:45
*yvaine*
İlk sismoskop M.S. 132 yılında Çinli filozof Chang Heng tarafından icat edilmiştir. Bu aygıt ayaklı bir vazo üzerine eşit aralıklarla yerleştirilmiş 8 tane ejderha başı ile vazonun ayağı üzerine yerleştirilmiş 8 tane kurbağadan oluşur . Kurbağların açık olan ağızları ejderhalara doğru dönüktür. Deprem sırasında ejderlerden bazıları ağızlarındaki bilyeyi kurbagaların ağzına düşürür. Hangi ejderin bilyesi düşmüşse sarsıntının doğrultusu o yödedir. Aletin kendi bulunduğu yerde hissedilemeyen yaklaşık 750 km uzaklıklardaki depremleri algılayabildiği söylenmektedir. Aletin gövdesini oluşturan vazonun içerisinde ne tür bir düzenek olduğu bilinmemektedir. Bu konudaki en yaygın görüş, vazo içerisine çok duyarlı bir sarkaç'ın yer aldığı görüşüdür.
kurbağalaırn depremle manevi bi bağlantısı var, hissediyo hayvanlar, ne de olsa alet yapımında yardımcı olmuşlar :D :D
14 Mayıs 2008 14:46
hunikoleksiyncusu
söleselerdi be yapardım o aleti .. o kadar baardım ben yapabiliorum ben yapabiliorm die ...
'off the record' demis ki: Elizabeth'i öpen prens olacakmış ve gurbağ krallğını yönetecekmiş :P
14 Mayıs 2008 18:00
*yvaine*
Kurbağalar depremden değil seks için kaçmış
Çin'de yine kurbağalar hareketlendi ama korkulan deprem olmadı. Uzmanlar çiftleşme sezonu için kurbağaların göç ettiğini söyledi..
8.0 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışan Çin'de önceki gün halk yine sokaka döküldü. Ama bunun nedeni artçı depremler değil, bir anda harekete geçen kurbağalardı. Sismologların güçlü bir artçı şok olabilir uyarısı öncesi kurbağaların yollara dökülmesi halkta paniğe yol açtı. Çünkü büyük depremden kısa süre önce de böyle bir hareketlilik gözlenmişti. Ancak korkulan büyüklükte bir deprem yaşanmadı. Yetkililer çiftleşme sezonu için kurbağaların göç ettiğini söyledi.
22 Mayıs 2008 19:38
dejenerasyon
Kurbağalar depremden değil seks için kaçmış
hönk :((
22 Mayıs 2008 19:55
montana006
walla öle sekx için kaçmışlar gazetede öyle yazıyoduuu depremle alakası yok olay kişisel zevkler ve doğanın kanunu=))
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19935
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!