ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Leyla Gencer’in yakılarak küllerinin İstanbul Boğazı’na serpilmesini vasiyet etmesi, Türkiye’de çok sayıda kişinin cesedinin yakılmasını talep ettiğini ortaya çıkardı
Yakılarak gömülme oranının yüzde 75 olduğu Berlin şehrinin Treptow bölgesinde yılda yaklaşık 12 bin ölünün yakıldığı Berlin Baumschulenweg Krematoryumu, 700 mezar, 3 fırın ve her biri 50 kişilik 3 ayrı şapelden oluşuyor.
Opera sanatçısı Leyla Gencer’in yakılarak küllerinin İstanbul Boğazı’na serpilmesini vasiyet etmesi, Türkiye’de çok sayıda kişinin cesedinin yakılmasını talep ettiğini ancak krematoryum bulunmaması nedeniyle bunun gerçekleşemediğini ortaya çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ise yoğun talep gelmesi halinde konuyu değerlendireceklerini, Hıfzıssıhha Kanunu’na göre “ihrak (yakma) fırını” yapılabileceğini açıkladı.
Avrupa Cenaze Hizmetleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan ve Antalya’da ailesiyle kurduğu Fempa adlı şirketle, cenaze ve nakil hizmeti veren Murat Arslanoğlu, yıllardır krematoryum mücadelesi veriyor.
Türklere ve turistlere cenaze ve nakil hizmeti veren şirketlerine çok sayıda cenaze yakma talebi geldiğini, ancak yasal engel bulunmamasına rağmen bunun gerçekleştirilemediğini anlatan Arslanoğlu, yetkileri olmasına rağmen belediyelerin buna yanaşmadığını öne sürdü.
Arslanoğlu, “Krematoryum kurmanın maliyeti yaklaşık 1 milyon doları buluyor. Bunu ancak belediyeler yapabilir. Her yıl yaklaşık 700 kişi için cenaze hizmeti veriyoruz ve bunun yüzde 3-4’ü yakılmak istiyor. Antalya’da yaşayan turistler de bu hizmetin olmamasından şikâyetçi” dedi.
Cenazede pırlanta dönemi
Arslanoğlu’na göre ceset yakmada son moda, küllerden pırlanta yüzük yapılması. Yakım işleminden sonra ortaya çıkan küllerin 40 gramı, laboratuvar ortamında üç ay içinde elmas ve pırlanta haline getirilip takı olarak kullanılabiliyor. Son yıllarda eski tip fırınlar yerine elektrikli fırınlar çoğalıyor. 850 derecede yakılan küllerden yaklaşık 400 gram kül çıkıyor. Krematoryumun yüksek maliyeti ise, filtrasyon sisteminin pahalılığından kaynaklanıyor.
Büyükşehir: Talebe bağlı
İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na göre; belediyeler, Sağlık Bakanlığı’nın izni ile ihrak fırınları yaptırabilirler. Bir cesedin ihrak fırınında yakılabilmesi için; ölünün olağandışı bir sebepten ölmediğine ilişkin doktor raporu, cesedinin yakılması için şahsın hayatta iken bıraktığı vasiyet veya en az üç şahsın bu durumu şifahen tasdiki, ölümün adli vaka olmadığını belirten polis raporunun tanzim edilmesi gerekir. Küller özel bir kaba konularak mezarlık dahilinde muhafaza edilir. Bugüne kadar müracaat eden olmamıştır. Ancak yoğun bir talep gelirse değerlendirilecektir.”
‘Yakılan kişi dinden çıkmaz’
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem ise, cesedin yakılması talebinin İslam dini sınırları içinde yer almadığını, bu nedenle Müslümanların yakılamayacağını söyledi. Yeprem cesedin yakılmasının ise kişinin dininden çıkması anlamına gelmediğini belirterek, Müslümanlığın doğum ile ölüm arasındaki sürece bağlı olduğunu, öldükten sonra cesedin yakılmasının bunu etkileyemeyeceğini sözlerine ekledi.
ilginç bir konu. kül olmak istemem ben.
14 Mayıs 2008 10:15
hayal kıran
almanlarda olması gayet normal,hitlerin torunları.
hitler intiharından önce emir subayına vasiyeti kendisinin ve ailesinin cesedinin yakılmasıydı.
benim aldığım bir bilgiye göre hitlerin kanından bir kavanoz alınmış ve hala daha saklanıyormuş.
14 Mayıs 2008 10:23
**imalısır**
nedir bu ölülerden istediniz yhaaa .bi yhok eritilsin der biri küle çewrilsin der.mezarlık mı bittide bu işlere kalkışıyolar.herşeyin bi yolu yordamı vardır.ölü yıkandıktan sonra kefenıne sarılır adam gıbı gömülürr.boş işler bunlarrrr.
Eğer ölürsem buralarda
Eğer benim için ağlayan biri varsa baş ucumda
Eğer ölürsem buralarda
Vasiyetimdir beni götürsünler doğduğum topraklara
benim düşüncem bu yakılma olayının dinsel inançlar ile bağlantısı var.
yani günahkarların cehennemde yanacağı düşüncesinden geliyor olabilir.
tabi kurnazlar bu dünya'da yakın beni öbür dünya'da
-hocam napıyoruz yakalım mı ?
+yahu adamı yanık göndermişler gerek yok.
gibi bir diyalog bekliyorlar.
14 Mayıs 2008 10:34
souvereign jr.
tabi kurnazlar bu dünya'da yakın beni öbür dünya'da
-hocam napıyoruz yakalım mı ?
+yahu adamı yanık göndermişler gerek yok.
gibi bir diyalog bekliyorlar.
:Dtabi ki de böyle düşünüyor olabilirler.
bir film vardı çikolata diye. o filmde juliette binoche bir sandıkta külleri taşıyordu ve o küller hangi kasabaya gideceğini söylüyordu , küller dökülünce yaptığı çikolataların tadının bozulacağını düşünüyordu. fakat tüm kasaba halkı bir anda destekleyip kalmasına yardımcı olmuşlardı. kimin külleriydi şimdi hatırlayamadım... ama film güzeldi , izleyin.
14 Mayıs 2008 10:39
ukerila
bu dünyadan cehenneme hazırlık olarak görüyorum bu eylemi.niye acele ediyolar onu anlamıyorum.cehennemde hepimiz yetecek kadar kömür var :D
14 Mayıs 2008 11:08
damageerror~assesbrb
külleri savrulunca tüm dünyaya erişip evrenin bir parçası olarak yaşamaya devam edeceklerine inanıyorlar bence. Bir gün bir başka yerde yine ben olacağım der gibi.
14 Mayıs 2008 11:55
'off the record'
Türk usulü halledilsin...2 parça odun bi gazlı bez, çak çakmağı olsun bitsin
14 Mayıs 2008 12:17
ritrit
talep olursa değerlendirilecektir demiş bi de. eminim değerlendirirler eminim.
14 Mayıs 2008 13:16
...!!onur
bn istiyorum
14 Mayıs 2008 13:18
vernick
zincirlikuyu yada karacaahmet'in boğaz manzaralı,bol ağaçlı yeşil adacıklarından biri tercihimdir.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19929
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.