ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  insan-zaman-hayat ve hiç'lik üzerine
hic hayat zaman insan
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 6

hunikoleksiyncusu
hunikoleksiyncusu
NİHAİ YANILGI

İnsan kendi iradesiyle değil, zaman kontrolünde değişen, değişime mecbur olan bir varlıktır. Söz konusu değişim birdenbire değil zamana yayılan bir biçimde yani süratten uzak mecrada kendini izler. Zaman bir çeşit köprüdür fakat zamanın değiştiğini düşünen ve inanan insanlar sonsuz bir yanılgı kuyusundadır çünkü değişen ne zaman, ne de insandır, zamanı bir çeşit nehir yatağı sayarsak, insan da bunun içinde akan su olabilir ancak. Zira suyu harekete geçirip akar hale getiren de hayattan başkası değildir. Bu durumda, zaman, hayat ve insan benzer hatta aynı şeylerdir, bu durumda hayat insan, insan hayattır, insan devir daimini saymazsak zaman da bu kavramların ortağıdır çünkü zaman hep aynıdır; yaşattıkları, sundukları, kaçırttıkları, kaybettirdikleri ve kazandırdıkları…

Tek değişen bünyevi anlamda insan akarıdır, ruh da-nehir de aynıdır…

Değişmeyense her doğanın hiç ölmeyecekmişçesine hayatı sahiplenip, avucunun içinde tutma çabasıdır bunun adı; nihai yanılgıdır…

Geçirdikleri her günü aynı sanan, ölüm ve getirdiklerini hiçe sayanlar elbette ki bu hiçliğin içinde kaybolurlar.

Oysa diğer yandan “hiç”lik ne önemlidir, hiçliğin ne olduğunu bilerek hiç olmak, o derin mana sofrasında siyahlığın içinde, ak pak bir beyaz olmak… Zaten hiç olma meylinde olan bir insan kendi ile ilgili uzun bir yol kat etmiş demektir… Hiç’lik iki türlüdür biri kendini bilmeden, bir işe yaramadan ölüp gitmek, diğeri hiçliğe âşık olup, kendini hiç olacak kadar manevi anlamda zengin kılmak; bunların arasından seçim yapmak da insanın içindeki düşmana, nefse verilmiştir.
~ 117 gün   mesajın adresini al  

*yvaine*
*yvaine*
en büyük kuvvet zamandır, bekle ve gör; demişti bana yaşlı bi amca...

süperiletken
süperiletken
İşte ya tam benim başlığım valla...:D
 1   ~ 117 gün   mesajın adresini al  

hayal kıran
hayal kıran

ßuket demis ki:
en büyük kuvvet zamandır, bekle ve gör; demişti bana yaşlı bi amca...
bana amca diyebilirsin.

shrek4
shrek4
beklemekmı zaman bır cok seyı yıtırtıyor..
en buyuk sevgılerı bıle yok edıyor bosversene buk ne zamanı..
amca yalan atmıs...

*yvaine*
*yvaine*
bana buk deme :@
ayrıyetten amca haklı...

shrek4 demis ki:
beklemekmı zaman bır cok seyı yıtırtıyor..
en buyuk sevgılerı bıle yok edıyor bosversene buk ne zamanı..
amca yalan atmıs...
~ 116 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 6

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008