ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Tencere dibin kara ya senin ki?
az sonra baslik patlamasi yasanacak akp chp tayyip
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

deliveren
deliveren
Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal'a CHP tüzüğünde yer alan antidemokratik maddeler nedeniyle yüklendi. Ancak aynı düzenlemeler AKP'de de bulunuyor

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anamuhalefet partisi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a, Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletim sana hiçbir zaman iktidar yoluna açmayacaktır. Kendi partinde bile iktidar olmayacaksın, yüzde 20 baraj koyacaksın diyerek yüklende. Ancak Başbakan'ın partisi AKP'de de aynı baraj bulunuyor.

Başbakan Erdoğan grup konuşmasında anamuhalefe lideri Baykal'ı hedef aldı. Dünya ile bütünleşen, evrensel demokratik normları hedefleyen, AB ile müzakere sürecinde olan bugünün Türkiye’sinin eski siyasi alışkanlıklar

için uygun bir zemin olmaktan uzaklaştığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Ama bakıyorsun muhalefetin lideri ne diyor; ’Biz 30 yıl önce neysek,bugün de oyuz’ Eh, güzel...O zaman sen, aynı yerde patinaj yapmaya devamet. Aynı yerde patinaja devam et. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da benim milletim sana iktidar yolunu açmayacaktır. Ee, ne yapacaksın? Kendi partinde bile iktidar olamazsın. Nasıl olacaksın, işte yüzde 20 baraj koyacaksın öyle olacaksın. Türkiye’de de yüzde 10 barajını eleştireceksin. Mesele şu; gönüllerde iktidar olabilmektir. Eğer insanınızın gönlüne girebiliyorsanız, orada iktidarı oluşturabiliyorsanız, benim milletim vefakardır, cefakardır seni de gelir iktidara taşır. Çalış, dürüst ol, muhabbet sahibi ol, bak bu millet seni de iktidar yapar. O zaman senin de olur.

Başbakan Erdoğan Baykal'ı antidemokratik tüzük nedeniyle eleştirirken kendi partisindede aynı maddenin bulunduğunu unuttu. İki partinin tüzüğünde yer alan konuyla ilgili düzenleme şöyle:

CHP Tüzüğü Madde 55: Kurultayda seçimlere geçilmeden önce adaylar saptanır. Aday olmayanlar seçilemezler. Genel Başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde yirmisinin yazılı önerisi gerekir. Bu öneri, huzurda başkanlık divanının görevlendireceği üye veya üyelerin gözetiminde imzalanır. Bir delege, adaylardan sadece biri için imza verir. (24 Ekim 2003 günlü Kurultay kararı ile değişik).

AKP Tüzüğü Madde 69: Büyük Kongre'de Adaylık ve Seçim Hazırlıkları

69.1 - Büyük kongre delegesi olsun veya olmasın, partiye kayıtlı her üye, parti organlarına aday olabilir veya aday gösterilebilir. (Değişik:11.11.2006-Madde 5) 69.2 - Genel Başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde yirmisinin yazılı önerisi gerekir. Bu öneri noter, divan başkanlığı veya divan başkanlığının görevlendireceği üyenin gözetiminde imzalanır. Aynı kişi, aynı kongrede seçimi yapılacak farklı organlara aynı anda aday olamaz ve aday gösterilemez. Böyle bir durumda, divan başkanı tarafından adaya tercih yapması gerektiği bildirilir. Tercihini belli etmeyen adayın hiçbir adaylığı işleme konmaz. (Değişik:01.02.2003-Madde 7) 69.3 Büyük Kongrede; Genel Başkan seçimi hariç, diğer bütün seçimler aynı anda ve birlikte yapılır. (Değişik:01.02.2003-Madde 7) 69.4 Tüzüğün, aday ve organ seçimlerine ilişkin 46. maddesinin, yukarıda yazılı olanlara aykırı olmayan hükümleri, Büyük Kongre seçimlerinde de aynen uygulanır.
13 Mayıs 2008 20:35   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Ofisten geldim hiç anlamam tüzük falan yorgunum ..
 1   13 Mayıs 2008 20:37   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
yorum yapmadın....yorumunu yap ondan sonra yazacağız:)
 1   13 Mayıs 2008 20:38   mesajın adresini al  

deliveren
deliveren
Ele Verir Ögüdü Kendi Yer Sögüdü.Tayyip Erdogan Klasigi.Sırf Muhalefe Laf Atabilmek için Birşey Bulmuş.Onu da Eline Yüzüne Bulaştırmış.İki Parti de Tüzüklerindeki Anti-Demokratik Maddeleri Düzenlemeli.Tabii Kendi Tüzügünden Bihaber Bir Parti Başkanı Olması Ayrı Bir Skandal
13 Mayıs 2008 20:40   mesajın adresini al  

deliveren
deliveren
ayrıca Elimden Geldigi Kadar Açtıgım Başlıklara Yorum Yapıyorum Zaten :) Ayrıyetten Hatırlatmak Abeste İştigal Eder
13 Mayıs 2008 20:41   mesajın adresini al  

€gz@nt¡®¡k..
€gz@nt¡®¡k..

chris moltisanti demis ki:
Ofisten geldim hiç anlamam tüzük falan yorgunum ..

Wayy OfFiCeRPrEnS ; )
 2   13 Mayıs 2008 20:44   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
benim için o kadar ilgi çekici bir mevzuu değil....
13 Mayıs 2008 20:45   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
çok ilginç doğrusu. kendi maddelerini bilmiyolar ya. :)
13 Mayıs 2008 20:46   mesajın adresini al  

tohunç
tohunç
anam ya kafam hiç kaldırmıyo şuan demek böylemi yapmışlar vah vah
 1   13 Mayıs 2008 22:30   mesajın adresini al  

comandante
comandante
CHP'de antidemokratik maddeler olduğu çok açık. Ülkede istyan ettiğimiz seçim barajı yüzde 10 iken CHP'de genel başkan adayı olma barajı yüzde 20. En büyük despotizm o maddede yaşanıyor. Bazı başka maddelerde var demokratik ve adil olmayan fakat bunu eleştirecek en son kişi Ampul RTE'dir. Partisini hatta ülkeyi tek adam rejimine götüren Turhan Çömez gibi Abdüllatif Şener gibi kurucuları muhalif gerçekleri gösteriyor diye ihraç eden bir adam tutup CHP'ye akıl veremez.

Tıpkı bir zamanların moda reklamı gibi :
Yok birbirimizden farkımız Biz Osmanlı Bankasıyız
13 Mayıs 2008 23:03   mesajın adresini al  

ketum
ketum
yalnız şöyle bi durum var. akp yi sevmesekte ak parti içinde değişmeyecek tek başkan tayyip. parti içinde tayyip e karşı sempati ve birlik var. ama chp de aynı şey geçerli değil.

baykal parti içinde başarısız bir çizgide ilerliyor. fakat delegelerin parti dışında kalmaktan korktuğu için genel başkan adaylığı yada başka bi adayı destekleme gibi fikre kapılamıyor. en saçma olan ise parti başkanlğına aday olacak kişinin 5 te 1 lik delege oyunun açık olarak yapılması. yani, eğer başka bi adayı destekliyorsan bunu herkezin önünde gösteriyorsun. ve desteklediğin aday başkan seçilmezse parti dışında kalmak yada istediğin konum ulaşamama gibi sorun yaşayabiliyorsun.

tayyip fikrimce buna atıfta bulunmuştur...
14 Mayıs 2008 01:22   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008