gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Konu Dışı - Zeki Demirkubuz
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 17
 Yazar: Mesaj:
matters.iz
matters.iz
Zeki Demirkubuz (1 Ekim 1964/Isparta) Türk film yönetmeni.
1 Ekim 1964 tarihinde Isparta'da doğdu. Lise yıllarında okuldan atıldı, konfeksiyon atölyesinde ütücü olarak çalıştı, işportacılık yaptı, 1980 ihtilali sonrası siyasi suçtan cezaevine girdi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi.
Sinemaya 1986 yılında Zeki Ökten'in asistanı olarak başladı. 1994 yılında ilk filmi C Bloku çekene kadar yönetmen yardımcılığı yaptı. Asistanlık döneminde Türk sinema sektörünü iyi tanıması ve deneyimleri sonucu, zor koşullarda ve de kısıtlı imkanlarda projeler oluşturmuştur.
Venedik Film Festivali'nde gösterilen Masumiyet (1997) ve Locarno ile Rotterdam da dahil olmak üzere birçok uluslararası festivalde gösterilen Üçüncü Sayfa (1999) ile eleştirmenlerin ve izleyicilerin dikkatini çekti. Ardından Karanlık Üstüne Öyküler üçlemesinin ilk filmi olan ve her ikisi de Cannes'da Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilen Yazgı ve İtiraf'ı 2001 yılında çekti. 2003 yılında ise Bekleme Odası'nı yönetti.
Demirkubuz'un, yönetmenliği sırasında sinema yapma tutkusunu ve ego noktasını en azından senaryo üzerinde dengelemiş ve samimi bir sinema dili yapmaya çalıştığı dile getirilir.Bunun yanında oyuncu yönetimi tarzı ile oyuncularla verimli çalışmalar yapmış olduğu görüşü kabul görür.
Demirkubuz, sinema izleği olarak Dostoyevski'nin kendisi için temel referans olduğunu belirtmiştir. İnsanın temel ahlaki zorunları olan; aşk, feregat, yenilgi, kötülük, absurt ve ölüm gibi temaları birbiri ardına işleyen senaryolarını sinemaya aktamıştır.
Zeki Demirkubuz'un Kader adlı filmi 2006 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü almıştır.

12 Mayıs 2008 20:49  mesajın adresini al  
no control
no control
masumiyet'i tek geçiyorum...

saygılar zeki abimize :)

12 Mayıs 2008 20:52  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Kendisi Gibi Filmleri de Gayet Kaliteli Bir Yönetmen

12 Mayıs 2008 20:52  mesajın adresini al  
matters.iz
matters.iz
Arkadaşlar mutlaka filmlerini izlemişsinizdir zeki demirkubuzun...en azından ismini duymussunuzdur....ortaokuldan terk ama sonradan lise ve üniversiteyi bitirmiş yönetmen...hayatının bir döneminde sinemadan vazgeçip limon satan ve takiben sinemadan asıl itibariyle sinema yaparak vazgeçilebileğini anlayan usta yönetmen...sizin söyleyeceginiz bişeyler de vardır mutlaka...

12 Mayıs 2008 20:53  mesajın adresini al  
matters.iz
matters.iz
bir zamanlar hayatimda sadece iki kitap okudum, onlar da dostoyevski'ydi, dostoyevski okuduktan sonra baska kitap okumaya ne gerek var anlamiyorum demiştir...

12 Mayıs 2008 20:54  mesajın adresini al  
messiniyen
messiniyen
hastasıyız .

matters.iz
matters.iz
ayrıca son yıllarda akılla açıklayamadığı bir beşiktaş tutkusu almış başını yürümüş. aynen şöyle diyor:

inan beşiktaşlılığını şöyle ifade etmiştir

beşiktaş benim için bir istisna. her insanın zayıf bir yanı vardır hayatta. beşiktaş aşk gibi bir şey. orada nedensiz, sadece sonuçları kabul etme gibi bir durum var. tüylerimi diken diken eden olayları inönü’de yaşıyorum. inanç üzerine var olduğunu söyleyen topluluklarda bile beşiktaş seyircisindeki o ateşi, karşılıksız verme duygusunu göremiyorum. son haftaki maçta gözlerim doldu. bir taraftar düşün, şeref bey ve baba hakkı’ya gönderme yapıp, şerefinizle oynayın hakkinızla kazanın diye pankart açıyor. beşiktaşlı olmak için işte böyle haklı gerekçelerim de var. inanç geliştirebildiğim tek şey beşiktaş

matters.iz
matters.iz
Özellikle Kader filmini izlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum....

12 Mayıs 2008 20:56  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
kader ve masumiyet serisini izleyin mutlaka.
izleyin de agzınıza sıcılsın...

12 Mayıs 2008 20:59  mesajın adresini al  
tegan pelin
tegan pelin
bu adamın ismini gördükçe umut sarıkaya nın zeki demirkubuz karikatürü gelir aklıma ve sonra gülümserim kaderime tıpkı hayata inadına gülümsediğim gibi...

12 Mayıs 2008 21:07  mesajın adresini al  
no control
no control
yılmaz güneyin baba filmini çok sevdiğini ve etkilendiğiniher fırsatta dile getirmiştir...

12 Mayıs 2008 21:09  mesajın adresini al  
sweetdreams
sweetdreams
Dostoyevski sevdiği kadar kapıları da sever insandır,orta halli insanların büyük tutkularını tüm öğelerden sıyırıp anlatır,Türk sinemasında farklı bir yeri olan büyük yönetmendir. masumiyet mükkemmeldir, nedendir bilinmez-belki de Haluk Bilginer olmadığından,belki de daha sonra çekildiğinden- kader i gölgede bırakmıştır. Bende nedense hep iz bırakacak filmi ise bir uyarlama olan yazgı dır. İleride kızımın adı bile Demirkubuz'a ve filme olan hayranlığımdan ötürü yazgı olacaktır.Umarım yani..amen:)

12 Mayıs 2008 21:43  mesajın adresini al  
life is resist
life is resist
itiraf yakın ilişkilerde güven konusunu son derece iyi bir şekilde ele almış benim en beğendiğim filmleri arasındadır hoş hepsi güzel de. itirafı ödevime malzeme de yapmıştım geçen hafta:D

12 Mayıs 2008 21:46  mesajın adresini al  
c.mary jane
c.mary jane
kapıların açılmasına kapanması takık yonetmen:pp bunu soran arkadasıma bı anlamı olmadığınıda söylemıs kısı(oysa bız ne anlamlar yuklemıstık:))

12 Mayıs 2008 22:11  mesajın adresini al  
the_ruach
the_ruach
masumiyet filmi olan varmı paylaşsın benimle:D

12 Mayıs 2008 22:41  mesajın adresini al  
bipolardisorder
bipolardisorder
Zeki demirkubuz..Derviş zaim..Nuri bilge ceylan..bu üstadlara sahip çıkmak lazım..

12 Mayıs 2008 22:45  mesajın adresini al  
matters.iz
matters.iz
var da paşam nasıl olacak paylaşma işi

the_ruach demis ki:
masumiyet filmi olan varmı paylaşsın benimle:D

13 Mayıs 2008 01:42  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 17
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008