ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Anayasa Mahkemesi’nde açılan kapatma davasının ardından tepkileri sanal ortama da taşıyan AKP, “benidekapatin.com” ve “kapatmayahayir.com” isimli internet siteleriyle 1 milyon imzayı hedeflemişti ancak her iki siteye de beklenen ilgi gelmedi. 1.5 ay içinde “kapatmayahayir.com” sitesinde 580 bin imza toplandı. “benidekapatin.com” sitesindeki imzalar ise 67 binde kaldı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın açtığı kapatma davasına karşı sert tepki gösteren AKP bütün mesaisini Anayasa Mahkemesi’ne sunulan ön savunma ve hazırlıkları devam eden esas savunmaya harcarken, kapatma davasına karşı internet ortamında da kampanya yürütülüyor. Tepkiler kapatma davasının açılmasının ardından yayına giren “kapatmayahayir.com” ve “benidekapatin.com” isimli internet siteleri aracılığıyla kampanyaya dönüştürülürken, hedef de 1 milyon imza olarak belirlendi.
“Oylarımızla, siyasal tercihlerimize, irademize sahip çıkıyoruz” sloganını benimseyen “kapatmayahayir.com” isimli internet sitesi amacını, “Türkiye bir kez daha, üç kişiyi idam ederek güzel bir sistem kurmakla övünen elitist anlayışın tehdidi altındadır. Bu zamana kadar kapatılan 26 partiye bir yenisi daha eklenmek istenmektedir. Türkiye, halkın tercihleri ile seçkinlerin korku siyaseti arasında bir kıskaca alınmak istenmektedir. Seçmenin yüzde 47’sinin tercihini alan, ülkeyi 6 yıldır yöneten bir parti kapatılmak istenmektedir. Halkın desteğini alan bir siyasal parti, kendini halkın, demokratik işleyişin, hukukun üstünde gören seçkinlerin korkularına kurban edilmek istenmektedir. Türkiye’nin geleceği bir kez daha karartılmak istenmektedir” olarak açıkladı.
Protesto amaçlı açılan bir diğer site olan “benidekapatin.com” isimli internet sitesinde de “Sayın yetkili, kendi kanaatimce, kapatılmamın ülkem, devletim ve insanlık adına çok yerinde bir karar olacağını düşünüyorum. Lütfen beni de kapatın” şeklindeki bir mesajla internet kullanıcılarından kapatma davasına tepkilerini göstermeleri istendi.
BEKLENEN İLGİYİ GÖRMEDİ
Her iki site de kapatma davasının açıldığı ilk günlerde yoğun ilgi görürken, imzalar da kısa sürede binlere ulaştı. “kapatmayahayir.com” isimli sitede ilk 5 saatte 26 bin imza toplanırken, kampanyanın da 1 hafta içinde 1 milyon imzaya ulaşacağı bekleniyordu. Ancak zaman içinde internet üzerinden yürütülen kampanyaya ilgi azalırken sitede toplanan imzalarda 1.5 ayda ancak 580 bine ulaşabildi. “benidekapatin.com” sitesinde toplanan imzalar ise 67 binde kaldı.
GÜL İÇİN TOPLANAN İMZALAR 1 MİLYONU AŞMIŞTI
AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili sanal ortamdaki tepkinin bir benzeri daha önce Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında da yaşanmıştı. Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararından sonra açılan “milyongul.com” internet sitesi çok kısa sürede 1 milyon imzayı aşmıştı
11 Mayıs 2008 23:07
_volkan_
Anayasa Mahkemesi’nde açılan kapatma davasının ardından tepkileri sanal ortama da taşıyan AKP, “benidekapatin.com” ve “kapatmayahayir.com” isimli internet siteleriyle 1 milyon imzayı hedeflemişti ancak her iki siteye de beklenen ilgi gelmedi. 1.5 ay içinde “kapatmayahayir.com” sitesinde 580 bin imza toplandı. “benidekapatin.com” sitesindeki imzalar ise 67 binde kaldı.
KanalTürk'ün bizkaç kişiyizi, 1 seneden uzun zamanda 1.5 milyonu zor topladı :) demek herifler 1 sene açık kalsa kanaltürk'E 50 basar
211 Mayıs 2008 23:09
comandante
_volkan_ demis ki: Anayasa Mahkemesi’nde açılan kapatma davasının ardından tepkileri sanal ortama da taşıyan AKP, “benidekapatin.com” ve “kapatmayahayir.com” isimli internet siteleriyle 1 milyon imzayı hedeflemişti ancak her iki siteye de beklenen ilgi gelmedi. 1.5 ay içinde “kapatmayahayir.com” sitesinde 580 bin imza toplandı. “benidekapatin.com” sitesindeki imzalar ise 67 binde kaldı.
KanalTürk'ün bizkaç kişiyizi, 1 seneden uzun zamanda 1.5 milyonu zor topladı :) demek herifler 1 sene açık kalsa kanaltürk'E 50 basar
1 sene değil, 4 ayda toplandı o sayı
311 Mayıs 2008 23:13
_volkan_
1 sene değil, 4 ayda toplandı o sayı
yapma gözünü seveyim. ilk çıktıgında Tandogan CUmhuriyet mitingindeydi
111 Mayıs 2008 23:16
e = m . c²
comandante arkadaşım ama sen gerçekçi olmadan imkansızı istiyorsun....
bu kafayla olmaz.....
111 Mayıs 2008 23:16
comandante
_volkan_ demis ki: 1 sene değil, 4 ayda toplandı o sayı
İlk çıkışı 22 temmuz seçimleri sonrasındaydı. Tandoğan'da slogan olarak ''Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana'' atılıyordu orayla karıştırdın. Ayrıca başlangıç tarihinden bugüne demiyorum ben. 1 milyon kişi sayısına yaklaşık 3.5 - 4 ayda ulaşıldı
211 Mayıs 2008 23:18
e = m . c²
abi adamlar %47 oy almış sen daha tutturamadı diyip duruyorsun.....önce vatandaşla aynı dili konuşmayı öğrenmen gerek......yoksa daha çok sayarsın kaç kişi olduğunuzu....
611 Mayıs 2008 23:20
banshee
iyi de hakikaten 4 ayda topladı. yani şimdi bunlar da miting yapsa zaten aynısı olur. He ki kaldı ki bu tür ''biz kaç kişiyiz'' '' biz bizeyiz'' ''biz buyuz'' gibi sloganlarla yapılan işlere ben bir yan yan bakarım. Pardon sen neden ''biz'' i aldın ki... hani ''hepimiz'' demez misin? derim ki ben. diyorum da.
Yanlış şeyler bunlar, sen,ben,o,biz,siz,onlar.. Bu zamirler bırakalım da özne olsunlar. Hani toplum bu, herkes birlikte falan filan hikayeleri işte, anladınız. Hepimiz, daha güzel duruyor sanki. Değil miydik demokratik bir devlet, millet, vatan..?
_volkan_ demis ki: 1 sene değil, 4 ayda toplandı o sayı
411 Mayıs 2008 23:23
comandante
e = m . c² demis ki: abi adamlar %47 oy almış sen daha tutturamadı diyip duruyorsun.....önce vatandaşla aynı dili konuşmayı öğrenmen gerek......yoksa daha çok sayarsın kaç kişi olduğunuzu....
O konuyla ilgili, oyların nasıl ve kimler tarafından verildiğini bizlerde başka insanlarda binlerce defa anlatıp tartıştılar....
111 Mayıs 2008 23:25
banshee
Hakikaten ben güldüm şimdi kendime. Şöyle iki dakika düşündüm de. Ulan sen bu devletle, bu siyasetinle, bu ağırbaşlarınla, bu ışığı kıran su gibi muhalefetşnle nerene demokratiğim diyorsan.. Yani ben, nereme diyorsam.. Allah beni nasıl biliyorsa öyle yapsın. Atlantis'i gördüm desem daha bir inanırdınız...
11 Mayıs 2008 23:27
_volkan_
İlk çıkışı 22 temmuz seçimleri sonrasındaydı. Tandoğan'da slogan olarak ''Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana'' atılıyordu orayla karıştırdın. Ayrıca başlangıç tarihinden bugüne demiyorum ben. 1 milyon kişi sayısına yaklaşık 3.5 - 4 ayda ulaşıldı
Arkadaşım Mayısta Çağlayan mitinginde Bizkaçkişiyiz bileklikleri vermişlerdi bana. üzerinde adresi yazan. 1 yıl eder.
1 yılda 1.5 milyon üye toplamışlar
Senin haberde, adamlar 1.5 ayda 580.000 toplamış
yani sidik yarıştırmanın anlamı yok ama inan 1 yıl ugraşırsa akp, 5 milyon toplar. olmadı kömür dağıtır 10 milyona cıkarır o rakamı.
Herifler gerekirse ağrı dağının tepesine internet bile döşer
11 Mayıs 2008 23:28
banshee
o zamanlar internet siteleri aktif değildi. Bir de o slogandı ilk başta, daha sonra bir sivil hareket haline geldi. İşte yine de adamlar 4 ayda yaptılar bunu, doğrudur. Ama işte Akp kasarsa Çin'i de geçer. 3 çocuk diye boşuna çırpınmaz bir adam, milletin nefsine dokunmazdı.
_volkan_ demis ki: İlk çıkışı 22 temmuz seçimleri sonrasındaydı. Tandoğan'da slogan olarak ''Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana'' atılıyordu orayla karıştırdın. Ayrıca başlangıç tarihinden bugüne demiyorum ben. 1 milyon kişi sayısına yaklaşık 3.5 - 4 ayda ulaşıldı
Arkadaşım Mayısta Çağlayan mitinginde Bizkaçkişiyiz bileklikleri vermişlerdi bana. üzerinde adresi yazan. 1 yıl eder.
1 yılda 1.5 milyon üye toplamışlar
Senin haberde, adamlar 1.5 ayda 580.000 toplamış
yani sidik yarıştırmanın anlamı yok ama inan 1 yıl ugraşırsa akp, 5 milyon toplar. olmadı kömür dağıtır 10 milyona cıkarır o rakamı.
Herifler gerekirse ağrı dağının tepesine internet bile döşer
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19879
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.