| |
tohunç
|

delikanlı adam yasak nedir bilmez
|
|
~ 117 gün
|
|
| |
kwn©h
|
umrumdada olmaz yakarım sigaramı kafama göre istediğim yerde...
|
|
~ 117 gün
|
|
| |
çıgın fizikçi
|
bu yasağın türkiye de tutacağını hiç sanmıyorum
|
|
1 ~ 117 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
Tütün ürünleriyle ilgili izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıklar çevreye atılamayacak.
**Aykırı hareketler edenler, belediye sınırları içinde zabıta tarafından 23 YTL idari para cezası ile cezalandırılacak. Kirliliğin kişi tarafından derhal giderilmesi halinde ceza uygulanmayabilecek.
-Tütün ürünleri, 18 yaşını doldurmamış kişilerin doğrudan ulaşacağı ve işletme dışından görülecek şekilde satışa arz edilemeyecek. Tütün ürünleri, satış belgesi olmaksızın ve satış belgelerinde belirtilen yerin dışında satışa sunulamayacak.
**Buna aykırı davrananlar, mahalli mülkü amir tarafından 1000 YTL’den 10 bin YTL’ye kadar idari para cezasına çarptırılacak. Tütün ürünlerinin belgesiz olarak satışının yapıldığı veya satışa hazır tutulduğu yerlerdeki tütün ürünlerine el konulacak ve nereden temin edildiğine dair belgenin ibraz edilememesi halinde, bunların mülkiyetinin kamuya geçmesine karar verilecek.
-Her türlü sakız, şeker, çerez, oyuncak, kıyafet, takı, aksesuar ve benzeri ürünler, tütün ürünlerine benzeyecek ya da markasını çağrıştıracak şekilde üretilemeyecek, dağıtılamayacak ve satılamayacak.
Bunun cezası da 20 bin YTL’den 100 bin YTL’ye kadar idari para cezası olacak.
Öte yandan sigara içme yasağı özel hukuk kişilerine ait lokantalar ile kahvehane ve kafeteryalarda 19 Temmuz 2009 tarihinde uygulamaya girecek.
bu kısma taraftarım ama bu yasakların cidden uygulanabielceğine inanmıyorum orası ayrı, kahvehanelerde sigara icilmeyecek de ben görecem:) mapushaneleri yasaklamamışlar Allah'tan. artı turistlere niye ayrım yapmışlar? üretici firmaya yaptırım uygulayamazlar yemez bence:) şu sigara paketi şeklindeki sakızları kaldırsınlar cidden
|
|
~ 117 gün
|
|
| |
the_ruach
|
yani bi sigaranın maliyeti 28 ytl olacak türk gençliğine toplu içene indrim olacak mı?
|
|
~ 117 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
izmariti yere atandan 23ytl ceza alcaklarmış :D komik ya yerler izmarit dolu.
|
|
~ 109 gün
|
|
| |
o6uz²
|
işte bu zihniyetle nereye kadar ?!
sen yaşama öl öl.. geber..
hatta seni toplu öldürelim cezada bize indirim yapsınlar..
adam öldürmekten X yıl alacaksak ve seni Y kişi öldürürsek kişi başına X/Y yıl ceza alalım iskambil ne dersin ?!
bok beyinli seni xD
oO
the_ruach demis ki: yani bi sigaranın maliyeti 28 ytl olacak türk gençliğine toplu içene indrim olacak mı? |
|
|
~ 109 gün
|
|
| |
purepoison(can):):)
|
iide zaten bu yasaklar vardı=)
|
|
~ 109 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
4. murat bile daha insiyatifliydi.
4. murat ile ilgili bir fıkra anlatayım:
4. murat sigara ve alkol yasağı getiriyor yeryüzünde sigara ve alkolü yasaklayan kanunu çıkartmış. bir gün mezarlığa girmiş , bakmış biryerden duman yükseliyor. hemen yaklaşmış bi bakmış 5 kişi mezarı kazıp içinde sigara içiyorlar , hemen demiş. sigara içmeyi yasakladık haberiniz yok mu sizin ödeyin cezaları diye. sigara içenlerden birisi de hemen şöyle cevap vermiş:
- iyi de o yasağınız yeryüzünde bizse yerin altındayız! :D
biz de artık yerin altında içecez sigaralarımızı demek ki :D
|
|
~ 109 gün
|
|
| |
bukowski
|
nasıl yani
purepoison(can):):) demis ki: iide zaten bu yasaklar vardı=) |
|
|
~ 109 gün
|
|
| |
lithium
|
yanlış anlamayın ama ben bu yasaklar arttıkça haz alır oldum. bu zamana kadar beni pasif olarak bu duruma maruz bırakanlardaN İntikam alıyor gibi hissediyorum..
|
|
~ 109 gün
|
|
| |
**(:gnsn:)**
|
cok ii olmus artık sigara tamamen cıksın ya hayatımızdann
|
|
~ 109 gün
|
|
| |
bukowski
|
akp yönetiminin yaptığı en iyi ikinci icraat
|
|
~ 109 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
bence kola da yasaklansın...
ama yemez...:)
|
|
~ 108 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
herkes içiyo e ne anladım ben bu yasaktan :D sadece bikaç kişi para cezası ödemiş okadar. oturduk kafeye içtik bugün...
|
|
~ 108 gün
|
|
| |