ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > Düğün/mevlid yemekleri

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

® ©
® ©
ben çömlekte pişirilen kuru fasulyeye hastayım ya, benim gibi adam bile tabak tabak götürüyor öyle tatlı oluyor, tetem yapar hala elleri dert görmesin Allah uzun ömürler versin:)Artık teknik çalışıyolar bizim burda, ufak catering firmaları filan var:(
10 Mayıs 2008 15:08   mesajın adresini al  

chi sj
chi sj
her ne kadar şirin bir şeymiş gibi göstermeye çalışsan da bu zorlamaları sevgili sansür,kendimi bildim bileli o sahte ortamdan uzak durmaya çalıştım..akraba ayağı göt ayağı(:
 2   10 Mayıs 2008 15:37   mesajın adresini al  

chi sj
chi sj
zaten helva da pilav da sevmem,o ne ya..
10 Mayıs 2008 15:38   mesajın adresini al  

® ©
® ©
şirin denemese de bence hoş bir gelenek, ama şahsen ben de sevmem pek,herkes izlerken yemek filan yiyemem, onu geç üzerimde gözler olması tüylerimi ürpertiyor:)
10 Mayıs 2008 15:51   mesajın adresini al  

hüzün abi
hüzün abi
ben çok severim, pilav üstü tavuk ve helva en favori yemeğimdir, hem o mevlidler de (cenaze olmayanlarında) nedense iştahım açılıyor, heralde oradak ruhani hacadan kaynaklana bişey. ama ben bayılırım öyle toplu yemeklere.
10 Mayıs 2008 15:52   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
10 Mayıs 2008 15:56   mesajın adresini al  

chi sj
chi sj

repciyereprep demis ki:
şirin denemese de bence hoş bir gelenek, ama şahsen ben de sevmem pek,herkes izlerken yemek filan yiyemem, onu geç üzerimde gözler olması tüylerimi ürpertiyor:)

gözleri geç gayet samimiyetsiz bir ortamdır..eminim oraya gelmeden her evde işim gücüm var,bi tatil günüm var,arkadaşlarımla işim var tadında tartışmalar oluyodur kafadan..ahah oraya gidince herkes sevgi böceği falan,oha nereye geldik birden asdas

yani iyi yönleri de vardır belki bu geleneklerin ama kalabalık ortamlar hep gereksizdir bence..hof kısa yoldan gelenekler gereksiz..ne uzattıysam
10 Mayıs 2008 16:02   mesajın adresini al  

:.cevriye.:
:.cevriye.:
cenazelerde falan böyle şeylerin yapılması kaybı olan tarafı en azından bir süreliğine oyalıyor insanları biraraya getiriyor bu yüzden gerekli olduğunu düşünüyorum..
yalnız başına katlanmak çok zor..en azından sizin yanınızda birileri olduğunu görüyorsunuz bi nebze de olsa kafa dağıtıcı..seviyorum geleneklerimizi ben yaa..
10 Mayıs 2008 16:05   mesajın adresini al  

® ©
® ©
yani iyi yönleri de vardır belki bu geleneklerin ama kalabalık ortamlar hep gereksizdir bence..hof kısa yoldan gelenekler gereksiz..ne uzattıysam
anladım ben seni zaten ama şöyle bak olaya, bir çok insan için cenazelerde düğünlerde önemli bir sosyal olay, büyük şehirlerde zaten yer etmiyor böyle gelenekler ama köylerde filan, o insanlar cafelerdeyada sinemalarda buluşamıyor, pazarlar bile alışverişten öte mühim bir olay onlar için:) şahsen ben de yalnızlığımı severim ama bazen ayıp olmasın diye, çokca zorlamayla gidiyorum işte. yararı olmasa bile zararı da yok.
özetle hoş bir gelenek dedim zira genelde hoşgörü artar böyle zamanlarda bir nebze de olsa yakınlaşır insanlar. ayda yılda bir gördüüm insanlarla samimim olmak bana da yapmacık geliyor gerçi ama
10 Mayıs 2008 16:13   mesajın adresini al  

chi sj
chi sj
yani işte senin de dediğin gibi bunlar biraz da oyalanmak için yapılan şeyler..en başından beri iş olsun diye ortaya çıkmış kurallar..gelenekleşmiş filan,bazılarının bunları olmazsa olmaz olarak görmesi ve düğün olsun,cenaze olsun bu olayların bir tören haline getirilmesi,olacakları belirli kıstaslar altında tutmaya kasmak falan anlamsız..birinde sadece evlenecekler,birinde de birini gömeceğiz,bu kadar gibi görüyorum sanırım ben olan biteni..neyse konu sapmasın(:
10 Mayıs 2008 16:26   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
düğün ortamlarını ben de pek sevmem..ama halay falan başladı mı da dayanamam..slow parçalarda akrabaların zorla dansa kaldırmasına da kıl olurum:D

ama mesela karadeniz,doğu ve güneydoğu anadolu düğünleri süperdir..hele ki mardin düğünleri..ofofofof yağmur gibi dolar yağar diyebilirim:)

yemekleri ve şarkı türküleri enfestir ayrıca..mardin düğünü olduğunda tanımadığınız birileri bile olsa bir yolunu bulup mekana dalın derim,kaçırmayın..
10 Mayıs 2008 16:30   mesajın adresini al  

nih@n
nih@n
peki mardin düğünlerinin olduğu mekana dolarları için mi yoksa yemek ve türküleri için mi dalalım :))))))))
10 Mayıs 2008 16:32   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008