| |
why so serious?
|
nasıl bişi bu keşkek ya dur bakalım gıgıldan.
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
yafrum bak teyze gün görmüş insanmış, tabak canak peşinde koşulmaz öyle, tabakla verilen kişilerin biraz insan olması, yeyince kendiliğinden getirmesi beklenir:))) zira baya bi dağıtıldığı için tek tek toplamak baya zor
ßahadı® demis ki: mevlidmiydi bilmiyorum bile:D ben kapıyı açtım pilavı iki tabakta uzattı bize sonra tabakları alan olmadı aşure verilen kaplarda kaldıydı iyi mutfak eşyası yapmıştım |
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
bhdr
|
http://yemekcini.typepad.com/yemek_cini/2005/11/kekek.html
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
burda bile her köyde yok o gelenek bak, komşu köylerden düğünlere keşkek için gelenler var, o derece:))
chopin the genius demis ki: nasıl bişi bu keşkek ya dur bakalım gıgıldan. |
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
ketum
|
yok bizde öyle tavuklu yapılmaz. mısır keşkeği derler bizde. yoğurtlu olur. tavuklusunuda yedim ama yoğurtlunun yeri başka. şimdiki kızlar pek bilmez yapmasını :D babaannem çok güzel yapar.
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
aslan67
|
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
why so serious?
|

Keşkek, genellikle düğün ve bayramlarda yapılan, Anadolu'da yörelere göre farklılıklar göstermekle birlikte temel olarak yarma, buğday ve etten oluşan geleneksel bir yemektir.
Et, tahıllarla iç içe geçmiş, bazen neredeyse yemeğin içinde erimiş durumdadır. Güveçte pişirilir ve yine yöreye göre değişmekle birlikte kırmızı biber, salça, soğan ve yağdan oluşan bir sosla servis yapılır.
Bazı yörelerde hiç et kullanılmaz sadece üzerine gezdirilen tereyağı ile servis yapılır.
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
bhdr
|
yapma annemde evde yok bi yerlerim şişecek taner:D
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
ben çömlekte pişirilen kuru fasulyeye hastayım ya, benim gibi adam bile tabak tabak götürüyor öyle tatlı oluyor, tetem yapar hala elleri dert görmesin Allah uzun ömürler versin:)Artık teknik çalışıyolar bizim burda, ufak catering firmaları filan var:(
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
9a 6
|
her ne kadar şirin bir şeymiş gibi göstermeye çalışsan da bu zorlamaları sevgili sansür,kendimi bildim bileli o sahte ortamdan uzak durmaya çalıştım..akraba ayağı göt ayağı(:
|
|
2 ~ 111 gün
|
|
| |
9a 6
|
zaten helva da pilav da sevmem,o ne ya..
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
şirin denemese de bence hoş bir gelenek, ama şahsen ben de sevmem pek,herkes izlerken yemek filan yiyemem, onu geç üzerimde gözler olması tüylerimi ürpertiyor:)
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
hüzün abi
|
ben çok severim, pilav üstü tavuk ve helva en favori yemeğimdir, hem o mevlidler de (cenaze olmayanlarında) nedense iştahım açılıyor, heralde oradak ruhani hacadan kaynaklana bişey. ama ben bayılırım öyle toplu yemeklere.
|
|
~ 111 gün
|
|
| |
aslan67
|
|
|
~ 111 gün
|