ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  Düğün/mevlid yemekleri
her zaman ac olan kantin uyeleri mevlid gelenek dugun
Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

tane® ©an
tane® ©an
Aslında ilginç bir durumdur ama bir o kadar da güzel bence. İlginçliği şurdan gelir, normalde yolda görülse laf atılcak hoşlanılmayacak adamlar bile, böyle durumlarda, mevlid yemeği veya düğün yemeği olan bir yerden gecerken iceri buyur edilir. Ankara'da başıma gelmişti, zorla yemek yedirdiler resmen. Özellik mevlid yemeği ölen biri içinse, o sofrada kan davalının bile yeri vardır. Kimse geri cevrilmez, ha arkasından konuşulur-hoş olmayan bir durum aslında- dedikodu da yapılır bu yemeklerde, kim ne dedi, kim ne yaptı, hangi yüzle gelinmiş filan ama yine de bu toplumu bir arada tutan hoş geleneklerden biridir. Ölen kişi fakirde olsa en aızndan pilav veya helva yapılmaya çalışılır, ölenin yakınlarının gücü yettiğince. Sosyal devlet ölse bile Türk halkının oldukça sosyal olduğuna güzel bir örnektir, Arjantindeki gibi kriz cıkmıyorsa bu ülke de, sebepleri böyle geleneklerdir biraz da.
eklemek istedikleriniz yada anıılarınız vardır elbet buyrun paylaşın:)
~ 120 gün   mesajın adresini al  

*yvaine*
*yvaine*
ben böle günlerde en çok etli pilavı seviom, çok lezzetli oluyo yaa :P

*cedric*
*cedric*

ketum
ketum
birisi ölsede yesek dermiş gibi olmuş be:D

ßuket demis ki:
ben böle günlerde en çok etli pilavı seviom, çok lezzetli oluyo yaa :P

why so serious?
why so serious?
valla ne güzel yazmışsın taner can emeğine, yüreğine sağlık.bir de pilav-ayran fenomeni geldi aklıma.

*yvaine*
*yvaine*
birisi ölsede yesek dermiş gibi olmuş be:D

çaktırma yazdıktan snr farkettim :D ama olsun düğünler var onlar için geçerli olur :D

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
bende karnım aç olursa giderim yoksa işim olmaz :)

tane® ©an
tane® ©an
valla keşkek için düğün bekleyenler var yok değil:) misal ablam çok sever, öle ha deyince yapılcak bir yemekte değil, düğünden düğüne yiyebilirsin:)

bhdr
bhdr
mevlid olmuştu binada teyze pilav verdiği tabakları unutmuştu bizde hehe iki sene kullandık o tabakları

why so serious?
why so serious?
plastik değil miydi ya teyzeye bak sen porselen tabakta mı getirmiş pilavı

bhdr
bhdr
bildiğin yemek tabağı :D

ketum
ketum
oo keşkek boyabatın meşhur yemeklerindendir. hatta haftaya keşkek günü var bizim köyde. yanında köy usulü bol teryağlı pilav üstü et .. yanınada ekşi ekşi köy ayranı oooofff ooof

why so serious?
why so serious?
bence mevlid bitince size öyle tabakta getirmiştir.yoksa plastik tabak bardak kaşık o günlerin vazgeçilmezidir.

bhdr
bhdr
mevlidmiydi bilmiyorum bile:D ben kapıyı açtım pilavı iki tabakta uzattı bize sonra tabakları alan olmadı aşure verilen kaplarda kaldıydı iyi mutfak eşyası yapmıştım

tane® ©an
tane® ©an
valla keşkek apayrı bir olay, özel tartışmak lazım, ben şu an yemiyorum ufakken yerdim-tavuğa alerjim var psikolojik galiba da yiyemiyom-. Her yerde yapılmıyormuş galiba, keşkek yemeden yaşıyorum demeyin:) yapılışı böyle bildiğin seremoni ya 3-4 kşi yapar, öyle herkesin harcı da değildir onu yapmak, usta-cırak ilişkisi ile aktarılır yapımı:)

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008