gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Konu Dışı - Düğün/mevlid yemekleri
 Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
 Yazar: Mesaj:
tane® ©an
tane® ©an
Aslında ilginç bir durumdur ama bir o kadar da güzel bence. İlginçliği şurdan gelir, normalde yolda görülse laf atılcak hoşlanılmayacak adamlar bile, böyle durumlarda, mevlid yemeği veya düğün yemeği olan bir yerden gecerken iceri buyur edilir. Ankara'da başıma gelmişti, zorla yemek yedirdiler resmen. Özellik mevlid yemeği ölen biri içinse, o sofrada kan davalının bile yeri vardır. Kimse geri cevrilmez, ha arkasından konuşulur-hoş olmayan bir durum aslında- dedikodu da yapılır bu yemeklerde, kim ne dedi, kim ne yaptı, hangi yüzle gelinmiş filan ama yine de bu toplumu bir arada tutan hoş geleneklerden biridir. Ölen kişi fakirde olsa en aızndan pilav veya helva yapılmaya çalışılır, ölenin yakınlarının gücü yettiğince. Sosyal devlet ölse bile Türk halkının oldukça sosyal olduğuna güzel bir örnektir, Arjantindeki gibi kriz cıkmıyorsa bu ülke de, sebepleri böyle geleneklerdir biraz da.
eklemek istedikleriniz yada anıılarınız vardır elbet buyrun paylaşın:)

10 Mayıs 2008 14:38  mesajın adresini al  
*yvaine*
*yvaine*
ben böle günlerde en çok etli pilavı seviom, çok lezzetli oluyo yaa :P

10 Mayıs 2008 14:41  mesajın adresini al  
*cedric*
*cedric*

10 Mayıs 2008 14:42  mesajın adresini al  
ketum
ketum
birisi ölsede yesek dermiş gibi olmuş be:D

ßuket demis ki:
ben böle günlerde en çok etli pilavı seviom, çok lezzetli oluyo yaa :P

10 Mayıs 2008 14:43  mesajın adresini al  
sara chopin
sara chopin
valla ne güzel yazmışsın taner can emeğine, yüreğine sağlık.bir de pilav-ayran fenomeni geldi aklıma.

10 Mayıs 2008 14:43  mesajın adresini al  
*yvaine*
*yvaine*
birisi ölsede yesek dermiş gibi olmuş be:D

çaktırma yazdıktan snr farkettim :D ama olsun düğünler var onlar için geçerli olur :D

10 Mayıs 2008 14:44  mesajın adresini al  
eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
bende karnım aç olursa giderim yoksa işim olmaz :)

10 Mayıs 2008 14:45  mesajın adresini al  
tane® ©an
tane® ©an
valla keşkek için düğün bekleyenler var yok değil:) misal ablam çok sever, öle ha deyince yapılcak bir yemekte değil, düğünden düğüne yiyebilirsin:)

10 Mayıs 2008 14:47 ~ 10 Mayıs 2008 14:48  mesajın adresini al  
[ßhdr]yeğen varyok©
[ßhdr]yeğen varyok©
mevlid olmuştu binada teyze pilav verdiği tabakları unutmuştu bizde hehe iki sene kullandık o tabakları

10 Mayıs 2008 14:47  mesajın adresini al  
sara chopin
sara chopin
plastik değil miydi ya teyzeye bak sen porselen tabakta mı getirmiş pilavı

10 Mayıs 2008 14:48  mesajın adresini al  
[ßhdr]yeğen varyok©
[ßhdr]yeğen varyok©
bildiğin yemek tabağı :D

10 Mayıs 2008 14:48  mesajın adresini al  
ketum
ketum
oo keşkek boyabatın meşhur yemeklerindendir. hatta haftaya keşkek günü var bizim köyde. yanında köy usulü bol teryağlı pilav üstü et .. yanınada ekşi ekşi köy ayranı oooofff ooof

10 Mayıs 2008 14:49  mesajın adresini al  
sara chopin
sara chopin
bence mevlid bitince size öyle tabakta getirmiştir.yoksa plastik tabak bardak kaşık o günlerin vazgeçilmezidir.

10 Mayıs 2008 14:50  mesajın adresini al  
[ßhdr]yeğen varyok©
[ßhdr]yeğen varyok©
mevlidmiydi bilmiyorum bile:D ben kapıyı açtım pilavı iki tabakta uzattı bize sonra tabakları alan olmadı aşure verilen kaplarda kaldıydı iyi mutfak eşyası yapmıştım

10 Mayıs 2008 14:52  mesajın adresini al  
tane® ©an
tane® ©an
valla keşkek apayrı bir olay, özel tartışmak lazım, ben şu an yemiyorum ufakken yerdim-tavuğa alerjim var psikolojik galiba da yiyemiyom-. Her yerde yapılmıyormuş galiba, keşkek yemeden yaşıyorum demeyin:) yapılışı böyle bildiğin seremoni ya 3-4 kşi yapar, öyle herkesin harcı da değildir onu yapmak, usta-cırak ilişkisi ile aktarılır yapımı:)

10 Mayıs 2008 14:52  mesajın adresini al  
sara chopin
sara chopin
nasıl bişi bu keşkek ya dur bakalım gıgıldan.

10 Mayıs 2008 14:53  mesajın adresini al  
tane® ©an
tane® ©an
yafrum bak teyze gün görmüş insanmış, tabak canak peşinde koşulmaz öyle, tabakla verilen kişilerin biraz insan olması, yeyince kendiliğinden getirmesi beklenir:))) zira baya bi dağıtıldığı için tek tek toplamak baya zor

ßahadı® demis ki:
mevlidmiydi bilmiyorum bile:D ben kapıyı açtım pilavı iki tabakta uzattı bize sonra tabakları alan olmadı aşure verilen kaplarda kaldıydı iyi mutfak eşyası yapmıştım

10 Mayıs 2008 14:54  mesajın adresini al  
[ßhdr]yeğen varyok©
[ßhdr]yeğen varyok©
http://yemekcini.typepad.com/yemek_cini/2005/11/kekek.html

10 Mayıs 2008 14:54  mesajın adresini al  
tane® ©an
tane® ©an
burda bile her köyde yok o gelenek bak, komşu köylerden düğünlere keşkek için gelenler var, o derece:))

chopin the genius demis ki:
nasıl bişi bu keşkek ya dur bakalım gıgıldan.

10 Mayıs 2008 14:55  mesajın adresini al  
ketum
ketum
yok bizde öyle tavuklu yapılmaz. mısır keşkeği derler bizde. yoğurtlu olur. tavuklusunuda yedim ama yoğurtlunun yeri başka. şimdiki kızlar pek bilmez yapmasını :D babaannem çok güzel yapar.

10 Mayıs 2008 14:55  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008