gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Teknoloji - Numara taşıma 13 Kasım’da
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 10
 Yazar: Mesaj:
deliveren
deliveren
Numara taşıma 13 Kasım’da

TELEKOMÜNİKASYON Kurumu, Turkcell’in hukuki yollara başvurarak engellemeye çalıştığı numara taşınabilirliği uygulamasının 13 Kasım 2008 tarihi itibarıyla başlatılacağını açıkladı. Telekomünikasyon Kurumu adına Başkan Yardımcısı Galip Zerey ilk kez kesin bir tarih verirken, numara taşıma alt yapısının oluşturulduğunu ve test çalışmalarının da başarı ile yürütüldüğünü hatırlattı. Numara taşınabilirliği uygulaması sayesinde aboneler istediği operatörden başlangıçtaki 532, 542, 505 de dahil olmak üzere 10 haneli numarasını başka bir operatöre aktarabilecekler. Böylece farklı operatörlerde daha uygun fiyat gördüğü halde, “Mevcut numaramı herkes biliyor. Şimdi numara değiştirirsem arayan beni bulamaz” endişesi ile yüksek tarifeye razı olanlar, diğer GSM operatörü ile anlaşabilecek. Bu rekabeti artıracağı için, konuşma ücretleri düşecek.

1 defa alkışlanmış (1)  9 Mayıs 2008 14:10  mesajın adresini al  
'off the record'
'off the record'
peki aynı numara iki operatörde farklı kişiler tarafından kullanılıyosa ne olacak ?

9 Mayıs 2008 14:29  mesajın adresini al  
yokum ben artık...
yokum ben artık...
mesela turkcell de 0532 1234567 şeklinde bir numara olsun ve bu avea ya taşınmak istensin. o zaman 0552 1234567 şeklinde olur, eğer bu numarayı kullanan varsa o zaman diğer ön ekler kullanılır mesela 0553, 554, 555 ... gibi.

'off the record' demis ki:
peki aynı numara iki operatörde farklı kişiler tarafından kullanılıyosa ne olacak ?

9 Mayıs 2008 15:43  mesajın adresini al  
yokum ben artık...
yokum ben artık...
Turkcell ciddi miktarda müşteri kaybedecektir.

9 Mayıs 2008 15:44  mesajın adresini al  
kertenkelebek
kertenkelebek
benim anladığım şu , benim numaram mesela 5355478486 olsun.. baktım avea daha cazip fiyat bakımından.. gidiyorum aveayla görüşüyorum ama numaram hala 5355478486 kalıyor. Çünkü diğer uygulama halihazırda zaten var.. aveaya gidiyorsun 5555478486 oluveriyor mesela numaran..

9 Mayıs 2008 15:48  mesajın adresini al  
kertenkelebek
kertenkelebek

euheuh bu arada böyle bir numara vardır kesin, kimindir diye geçirdim bir an aklımdan :)))

kertenkelebek demis ki:
benim anladığım şu , benim numaram mesela 5355478486 olsun.. baktım avea daha cazip fiyat bakımından.. gidiyorum aveayla görüşüyorum ama numaram hala 5355478486 kalıyor. Çünkü diğer uygulama halihazırda zaten var.. aveaya gidiyorsun 5555478486 oluveriyor mesela numaran..

9 Mayıs 2008 15:49  mesajın adresini al  
cabin cross
cabin cross
bu kadar ötv olursa, operatörler istediği kadar indirim yapsın bi yere kadar.

9 Mayıs 2008 18:20  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
Aynen..İlk aveaya geçenlerden biri olabilirim..Sabit ücret ödemekten babamın anası ağladı:P

kiss ekaton epta demis ki:
Turkcell ciddi miktarda müşteri kaybedecektir.

9 Mayıs 2008 21:16  mesajın adresini al  
yokum ben artık...
yokum ben artık...
Vergileri düşürmedikleri - kaldırmadıkları sürece ucuza konuşmayı unutun..

9 Mayıs 2008 21:32  mesajın adresini al  
_angelus_
_angelus_
Oh beee...

9 Mayıs 2008 21:35  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 10
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008