ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > Görüntülü telefon bedava
goruntulu konusma ttnet telekom
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

deliveren
deliveren
Türk Telekom görüntülü telefonu ücretsiz verecek. Ama kampanyanın şartları var. İşte bu cihazla yapılabilecek hizmetler.

Türk Telekom'un görüntülü telefon hizmeti Videofon bu ay hizmete girecek. Türk Telekom, ev ve iş yeri telefonları gibi sabit hatlardan kullanılacak olan ve görüntülü konuşma imkanı sunan Videofonu Mayıs ayının ikinci yarısında hizmete sunmayı planlıyor.

İKİ ŞARTI VAR

Telekomünikasyon Kurumu'nun, Türk Telekom'un Videofon için yaptığı hizmet, tarife ve kampanya başvurularını onayladığı öğrenildi. İnternet üzerinden çalışacak olan görüntülü telefon için abonelerin öncelikle geniş bant internet (ADSL) kullanıcısı ve Türk Telekom abonesi olması şartı aranıyor. Bu hizmetten faydalanabilmek için, internet hızının en az 1024/256 KBit/s olması gerekiyor.

AYDA 50 SAAT GÖRÜNTÜ İMKANI

Türk Telekom, kampanya için başvuran abonelerine görüntülü telefon cihazını ücretsiz olarak bağlayacak ve tüm vergiler dahil ayda 29 YTL'ye 3 bin kontör yani 50 saat görüntülü konuşma imkanı sağlayacak. Görüntülü telefondan şimdilik sadece görüntülü telefonları arayabilecek olan aboneler, bu uygulama için yeni bir numara almayacak. Cihazın kurulumunu Türk Telekom müşterilerinden randevu alarak yapacak. Türk Telekom Videofon konuşma bedelleri ev ya da iş yeri telefonu faturasında ayrıca belirtilecek.

İNTERNET KOTALARINI ETKİLEYECEK

Türk Telekom yetkilileri, görüntülü telefon ile yapılacak görüşmelerin, abonelerin internet kotalarını etkileyeceğini, ancak bunun birçok müşteri için sınırlı kalacağı tahmin edildiğini ifade ettiler. Yetkililer, Zira şu anda internet servis sağlayıcılar tarafından verilen en düşük kota 4 Gb (cigabayt). 4 Gb kota ile ADSL kullanıcıları başka hiçbir işlemde kullanmazlarsa yaklaşık 4 bin dakika görüşme yapabiliyorlar değerlendirmesinde bulundular.

NELER YAPILABİLİR?

Kullanıcılar Videofon cihazları ile internette dolaşabilecek, e-posta gönderebilecek ve görüşme esnasında karşı tarafın fotoğrafını çekebilecek. SIM kart okuyucu özelliği ile cep telefonuna kayıtlı ev veya işnumaraları cihaza kopyalanabilecek. Ayrıca, aboneler görüşme yaparken,istedikleri anda karşı tarafa görüntüsünün gitmesini engelleyebilecek.Telekom yetkilileri, görüntülü telefon Videofonun işaret diliyle haberleşmeye imkan sağlaması nedeniyle en çok işitme engellilerin yaşamını kolaylaştıracağını ifade ettiler.
8 Mayıs 2008 20:23   mesajın adresini al  

kiss ekaton epta
kiss ekaton epta
Neden 3G ye onay verilmediği şimdi anlaşıldı..
 1   8 Mayıs 2008 20:25   mesajın adresini al  

•cedric•
•cedric•
neden herşey en son bize geliyo :)

afrikadan farkımız yok:)
8 Mayıs 2008 20:25   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
adamlar skype dan telefon yapmış:)

cep telefonuna görüntü getirmişler 3. g diye:D

telekom da görüntülü telefona kastırıyor:D
8 Mayıs 2008 20:33   mesajın adresini al  

•cedric•
•cedric•

chris moltisanti demis ki:

olsun ama :)
kurtalar vadisindeki iskender olmasa benim babamın haberi olmıycaktı bu telin var oluşundan:D
 1   8 Mayıs 2008 20:39   mesajın adresini al  

-sütoğlan-
-sütoğlan-
bu hızmetı veren umth firmaları avrdı zaten
ama onlar normal ev kullanıcısından bu konuda net para kazanamayacakları ocon sırketlere veriyorlardı.
bu konu da gosterılen ve kullanılan telefonlar genel itibari ile tayvan da yapılan ve sonrasında uzerine amerika olarak etiketlenen telefonlardır.
Ekranın buyuklugu ve telefonun uzerindeki kameranın kalitesi cok onemlidir.
telekomun getirdiği telefonların h.264 qcif kaliteleri sizi mutsuzluga dusurulebilir. zira bunların sanıye de frameleme oranları o kadar da hızlı değildir.
vdsl geldiğinde bu hızmet de rtalık karısacagını dusunuyorum.
zira yoneticiliğini yapmakta oldugum böyle bir projede bundan daha kaliteli ve haliyle daha pahalı makineler var.
Kurtlar vadisinde kullanılarak ulkenin gündemine yerleşmesi ve tanıtılması da güzeldi. Ama dedim ya telekom bundada gec kaldı. Zira 2005 te başlatılmış görüntülü konusma yapan bu makinalarda her yöne arama da yapabiliyorsunz.
bu telekom icinde zor değildir, ancak bunun fiyatlandırması konusunda onlarında muhtemelen sıkıntıları var.
Ayrıca alacak arkadaslara tavsıyem, bu cihazları 1024 te kullanmayın kullanıyorsanızda yanında virüslü bir bilgisayarla ınternete cıkmayın.
nedeni de bu işin mantığı sip denilen protokoldur bu protokol udp kullanır vs vs
yani görüntülerde donma, gec gelme
ya da sesi duymama problemi yaşıyabilirsiniz. karşıda ki cihazın ip sine sizin networkunuzden 150 ms nin uzerinde ping atarsanız bu olay yalan olur. yani verimli görüşemezsiniz
saygılar
 1   8 Mayıs 2008 20:41   mesajın adresini al  

kırmızı elma
kırmızı elma
nokia nın ülkemize kampanyalı gelen telinde pilide patlayan pillerden di...hatta epey finlandiyada konu oldu bu......
8 Mayıs 2008 20:43   mesajın adresini al  

-sütoğlan-
-sütoğlan-
anahtar kelimeler
voip, sip, udp, 5060, stun, nat, ojo
sonuncusu marka oldu ama idare edin
8 Mayıs 2008 20:43   mesajın adresini al  

-sütoğlan-
-sütoğlan-
ayrıca her 1024 interneti olan calıstıramayabilir
nedeni ise full cone nat
8 Mayıs 2008 20:44   mesajın adresini al  

-sütoğlan-
-sütoğlan-
evet bu teknoloji 2004 te ortaya cıkmıs, bize gelişi maalesef gec oluyor.
ancak ben skype olayına değinmek istiyorum..
milyon dolarlık serverları dışında hiç bir kablolama veya uydu haberlesme agı bulundurmayan bu sistem de herkes internet üzerinde yaşıyor.
ben türk telekomun değerine bakıyorum (satış) ve skype satıs rakamına bakıyorum, ve ortamı görmeden türk telekom cok ucuza gitti vah vah diyorum.
nedeni ise elinde kablolar var müşteri var
santraller var
ama daaaat
zira bunlar artık maalesef değer hesaplamasında işe yaramıyor, ve kendıme geliyorum, iyi ki de telekom satılmış....

hadi türk telekom eli mahkum bu voip işine giremedi, ki girdi ama el altından,
bizim salak umth firmaları niye girmedi bu işe, ya da bir skype kadar olamadılar....
vay efendım telekom bastırıyor telekom bilmem ne yapıyor. gececeksınız, bugun skype kullananlar umth hizmeti verenlerın musteri sayısından coktur.. ki skype saat aksam 17:00-20:00 arası dünyanın uyanısı oldugundan berbat bir kalitededir, en azından şimdilik.
Ancak inatla fiyatları kırmayan hatta ev kullanıcısına hizmet vermeyen bu firmalar hatalarını anladıklarında umarım skype üsküdarda bize tur bindirmez..
ha birde voipvise voicetrad gibi betamax türevlerine aldanmayın,,,
soranlara özelden anlatırım

chris moltisanti demis ki:

8 Mayıs 2008 20:51   mesajın adresini al  

-sütoğlan-
-sütoğlan-
ne gaza gelmişim ama
xD
 1   8 Mayıs 2008 20:52   mesajın adresini al  

ıssız
ıssız
şeytan aletidir bu
8 Mayıs 2008 22:12   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008