ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
ınternetden aldıgım bır urunun arkasında yazan made in p.r.c yazısı uzerıne bır arastırma yaptım netıce de urunun çin malı oldugunu ogrendım,bılen belkı bılıyordur ama aklınızda bulunması acısından lutfen asagıdakı yazıyı okuyunuz..
'ABD’DE milyonlarca çin malı oyuncağın toplanmasının ardından, prestiji yerle bir olan Çin, tüketicinin önyargılarını aşmanın yeni bir “cinliğini” buldu. Çin malı ürünler artık “Made in China” yerine “Made in PRC” (People’s Republic of China - Çin Halk Cumhuriyeti) ibaresiyle satılıyor.
PRC HANGİ ÜLKE?
Uygulama son iki aydır gündemde. Böylece Çin malı olduğu anlaşılmıyor. Bu etiketi taşıyan ürünler Türkiye’de de yavaş yavaş boy göstermeye başladı. Yöntem o kadar başarılı oldu ki ABD ve Türkiye’deki internet forumlarında “PRC hangi ülke” başlıklı tartışmalar başladı.
Birçok kişi “Üzerinde Made in PRC yazan bir mal satın aldım. Bu ülke neresi?” diye soruyor. Eskiden beri kalitesiz ürünleniyle tanınan Çin’de üretilen oyuncakların, diş macunlarının toplatılmasının ardından birçok mağaza “Burada Çin malı satılmaz” tabelaları asmaya başlamıştı. Bu ismin de herkes tarafından öğrenilmesinden sonra yeni cinliğin ne olacağı merak ediliyor.'
dikkat ederseniz çin, 'çin halk cumhuriyeti' diye anılır
bu da people's republic of china oluyor
şu an 'tayvan' olarak anılan ülke ise eski çin oluyor :S
karışık durum
8 Mayıs 2008 18:59
ßµ®ãk
çinde bıldıgım kadarı ıle sadece 2. yada 3. kalıte urunler uretılmıyor,buyuk fırmaların burada kalıtelı urunler urettıgını de duymustum,elektronık urunlerde yıne de once uretıldıgı yere bakıyorum sanırım bılıncaltına yerlesmıs bır durum (:
8 Mayıs 2008 19:03 ~ 8 Mayıs 2008 19:03
_monalisa_
yeni öğrenmiş olman üzücü..
8 Mayıs 2008 19:57
red apple
bugün gazetede bir +1 haber vardı.... cüneyt zapsu ismini cuneyd diye değiştirmiş....siyasi bilimler okuyanların dikkatine.
8 Mayıs 2008 20:03
yokum ben artık...
Ya arkadaşlar bu kadar küçümsemeyin, milyarlar bayılıp aldığınız Sony ya da Nokia gibi ürünlerin arkasında da Made in P.R.C yazıyor.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19808
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!