gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Sinema-TV - Fast Food Nation
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 8
 Yazar: Mesaj:
e = m . c²
e = m . c²
Ev yemeklerinin papucunu dama atan fast food endüstrisi bu sefer bir belgeselin değil, ilgiyle izlenen kurmaca bir filmin konusu oldu. “Fast Food Nation” (Hamburger Cumhuriyeti), “Dünya Sineması” kuşağında bu akşam CNBC-e’de...

Temposu gitgide hızlanan yaşantımızda artık yemek yapmak bir yana, oturup doğru dürüst yemek yemeye bile vakit yok. Yönetmen/senarist Richard Linklater’ın, “Fast Food Nation”, bu tür yiyeceklerin, ama esas olarak burger endüstrisinin durumunu anlatıyor. Saat 22.00’de CNBC-e’de ekrana gelecek olan film, Greg Kinnear, Ethan Hawke ve Patricia Arquette gibi pek çok yıldızı da bir araya getiriyor...
Haberin devamı

“Fast Food Nation” (Hamburger Cumhuriyeti), ABD’deki fast-food endüstrisine ilişkin gerçekleri insanın yüzüne tokat gibi çarpan “Hamburger Cumhuriyeti” adlı kitaptan esinlenilmiş.

Pazarlama müdürü Don (Greg Kinnear) şirketi “Mickey’s”in yeni hamburgeri “Kocaman” hakkında dönen dedikodularının aslını araştırmak üzere etlerin geldiği çiftliği ve fabrikayı araştırmaya gider. Maalesef karşılaştığı gerçekleri hazmetmesi pek de kolay olmayacaktır.

Bağımsız yapımların vazgeçilmez yönetmeni Richard Linklater (Before Sunrise, Tape, A Scanner Darkly) bu “gerçek” hikayeyi belgesel tadından ödün vermeden aktarıyor.

Yayın Tarihi : 07.05.2008 22:15
Yönetmeni : Richard Linklater
Oyuncular : Wilmer Valderramma, Catalina Sandino Moreno, Greg Kinnear
Yapım Yılı : 2006
Süresi : 106 dakika

http://www.ntvmsnbc.com/news/445486.asp

1 defa alkışlanmış (1)  7 Mayıs 2008 21:12  mesajın adresini al  
sara chopin
sara chopin
teşekkürler 1 saat sonraymış.izleyelim bakalım.

7 Mayıs 2008 21:14  mesajın adresini al  
boomerang ¹³
boomerang ¹³
eyv, güzel filmdi..

ama her türlü burger king'in whopper'ı ve acı sosu, kfc, tantuni derim.. :o)

7 Mayıs 2008 21:25  mesajın adresini al  
ivy mrs holi şit
ivy mrs holi şit
izleyeyim bakalım..

7 Mayıs 2008 21:28  mesajın adresini al  
denizhan
denizhan
hayda verdiler mi.
ben 22.45'te açabildim cnbc-e'yi. ispanyolca konuşuyorlardı, fast-food'la ilgili de bişey yoktu. kapadım.
utandım yau :/

8 Mayıs 2008 01:33  mesajın adresini al  
jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
en iyisi tabildotçular:))

8 Mayıs 2008 01:37  mesajın adresini al  
esochh
esochh
Yaa kaçırdım :S nesee yaza Amerika da ''Hamburger Cumhuriyeti''nin arananları olcaz 5 arkii:P:P yeni film bizden...

8 Mayıs 2008 10:32  mesajın adresini al  
üstteki
üstteki
ben de kaçırmışım :/
ama forza fast food :)

8 Mayıs 2008 16:51  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 8
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008