ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görevi devretmeden 1 gün önce tarihi bir imza attı. Rus liderin attığı bu imzayla bundan sonra Rusya’daki stratejik alanlara yabancı yatırımcıların girmesi yasaklanıyor. Putin, enreji ve Stratejik sayılan doğalgaz kaynaklarında yabancıların araştırma yapması yasaklandı. Rusya dünyanın en büyük doğalgaz rezervlerini ve geçiş yollarını elinde tutuyor. ABD, İngiliz, Alman ve Fransız firmaların gözü bu rezervlerdeydi.
Haberleşmeye ulusal koruma
Putin böylece bunların önünü kesti. Vladimir Putin, telekomünikasyon yani ulusal telefon ve her türlü haberleşme üzerinde yabancıların hak sahibi olmasına da yasak getirdi. Bundan sonra yabancılar, ülkede telekominikasyon yatırımları yapamayacak. Rusya Devlet Başkanı, bir başka stratejik önemi olan havacılık, uzay ve savunma alanlarında da yabancıların önünü kesti. Yeni yasa, Nisan ayında Rus Parlamentosu tarafından onaylanmıştı. Federasyon Konseyi’nden de onay alan yasa son olarak Putin’in önüne geldi. O da görevden ayrılmadan bir gün once yabancı yatırımcılar için şok anlamına gelecek son imzayı attı. Bu anlaşmayla, Rusya’nın yabancı işgalinin önü kapatılmış oldu.
Türkiye ise peşkeş çekiyor
Türkiye ise, “AB’ye gireceğiz” söylemleriyle stratejik sayılan tüm alanları yabancılara açıyor. Özelleştirme adı altında yapılan tüm bu girişimlerin peşkeşten başka bir şey olmadığı belirtiliyor. Bunların sonucunda Türkiye’deki önemli kurumlar birer birer yabancıların kontrolüne giriyor. Bir yandan telekomünikasyon özelleştirme adı altında satılırken, ülkede doğalgaz, petrol ve maden aramaları yabancılara açıldı. Üstelik bu yabancılara madenleri işletme hakkı da veriliyor. Bu arada, yapılan yasa değişiklikleriyle yabancıların Türkiye’de mülk edinmesinin yolu da açılıyor. Türkiye’de bunlar olurken, Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, bu son hamlesiyle ülkesini işgalcilerin eline geçmesinin önünü almış oldu. Putin bugün, Devlet Başkanlığını Dimitri Medvedv’e devredecek.
Macit Soydan
(3) 7 Mayıs 2008 20:00
aslan67
Gider ayak kapağı yollamış desene..
7 Mayıs 2008 20:04
asdzxcqwe
adam diktatör kardeşim:Dhelal olsun valla...
(1) 7 Mayıs 2008 20:04
adamın1i
Kimileri gelecek nesillerin tam bağımsızlığını koruma altına alma uğraşı verirken .Bizimkiler yarım yamalak olan bağımsılığımızıda tamamen yabancı güçlere devretmek ve buna kılıf aramak için çırpınıyor.
(1) 7 Mayıs 2008 20:04
'off the record'
Putin'i mi örnek almalılar ? :o
adamın1i demis ki: Kimileri gelecek nesillerin tam bağımsızlığını koruma altına alma uğraşı verirken .Bizimkiler yarım yamalak olan bağımsılığımızıda tamamen yabancı güçlere devretmek ve buna kılıf aramak için çırpınıyor.
7 Mayıs 2008 20:10
reddish
bizimkiler de keşke putinin yaptığını yapsa ama nerde...... sat allah sat başka yaptıkları bi şey yok.. yakında satılık istanbul boğazı,satılık ova,satılık göl gibi yazılar görürsek şaşırmayalım :S
7 Mayıs 2008 20:10 ~ 7 Mayıs 2008 20:11
jan
Bu anlayış her sektörde doğru değil belki ama telekominikasyon ve stratejik kaynaklar üzerinde yabancı payı veya hakkı olmaması bence gayet mantıklı..Herşeyin özellikle de bu sektörlerin özelleştirilmesi bana göre doğru değil..
7 Mayıs 2008 20:22
comandante
İşte ülke çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapan lider tanımı budur. Bugün Rusya adım adım ileri mgidiyorsa bu ''Babalar gibi'' satmaması sebebiyledir. Putin görev süresince hep o heybetli Sovyet dönemini geri getirmeye çalıştı, giderayak bu projesinin son hamlesini de yaptı. Şimdi yerine oturacak isim de zaten Putin'in kuklası durumundaki bir isim olacak ve Putin'in politikaları devam edecek. Eski güzel günlerine doğru tekrar adım adım ilerliyor. belki de dünyanın tek kutuplu lanet olası dönemlerine bir son verilir
(1) 7 Mayıs 2008 22:23
pisho
heybetli sovyet donemi diye bi donem yoktu komutanim...arz ederim
comandante demis ki: İşte ülke çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapan lider tanımı budur. Bugün Rusya adım adım ileri mgidiyorsa bu ''Babalar gibi'' satmaması sebebiyledir. Putin görev süresince hep o heybetli Sovyet dönemini geri getirmeye çalıştı, giderayak bu projesinin son hamlesini de yaptı. Şimdi yerine oturacak isim de zaten Putin'in kuklası durumundaki bir isim olacak ve Putin'in politikaları devam edecek. Eski güzel günlerine doğru tekrar adım adım ilerliyor. belki de dünyanın tek kutuplu lanet olası dönemlerine bir son verilir
(2) 7 Mayıs 2008 22:26
comandante
heybetli sovyet donemi diye bi donem yoktu komutanim
Ekim Devrimi sonrası Sovyetler gayet heybetli güçlü ve dünyanın 2. büyük gücü konumundaki bir devletti. Heybetsiz mi sence??
(1) 7 Mayıs 2008 22:31
pisho
bence deil..senin dedigin gibi olsa bugun Iraka saldiran ABD olmazdi Rusya olurdu....
(1) 7 Mayıs 2008 22:35
tane® can
Türkiye ise, “AB’ye gireceğiz” söylemleriyle stratejik sayılan tüm alanları yabancılara açıyor. Özelleştirme adı altında yapılan tüm bu girişimlerin peşkeşten başka bir şey olmadığı belirtiliyor. Bunların sonucunda Türkiye’deki önemli kurumlar birer birer yabancıların kontrolüne giriyor. Bir yandan telekomünikasyon özelleştirme adı altında satılırken, ülkede doğalgaz, petrol ve maden aramaları yabancılara açıldı. Üstelik bu yabancılara madenleri işletme hakkı da veriliyor. Bu arada, yapılan yasa değişiklikleriyle yabancıların Türkiye’de mülk edinmesinin yolu da açılıyor. Türkiye’de bunlar olurken, Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, bu son hamlesiyle ülkesini işgalcilerin eline geçmesinin önünü almış oldu. Putin bugün, Devlet Başkanlığını Dimitri Medvedv’e devredecek.
o kadar kaynağın olsun petrolün olsun, sanayi devrimin tamamlamış ol, nükleer güç ol, nüfus gücün olsun, hiç bir ordunun üzerinde deneteim sağlayamayacağı genişlikte toprakların olsun-iklim koşullarının senden yana olması cabası- , sen de siklemezsin kimeyi canım kardeşim, ey yafrum hey
jan demis ki: Bu anlayış her sektörde doğru değil belki ama telekominikasyon ve stratejik kaynaklar üzerinde yabancı payı veya hakkı olmaması bence gayet mantıklı..Herşeyin özellikle de bu sektörlerin özelleştirilmesi bana göre doğru değil..
cana katılıyorum, çinde de özelleştirme zar ama stratejik urumları satmıyorlar :) bizimkiler ise Allah yeter ki biri istesin hortum lazım pardon açığınkapanması lazım
8 Mayıs 2008 01:39
jaja of opobo ®
heybetli sovyet donemi diye bi donem yoktu komutanim...arz ederim
saçma...NATO'nun bile kurulma amacı SSCB'nin tehlike olarak görülmesidir..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19794
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!