ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
gelen bir dava: genç kadın babadan kalma çok zengin; güneydoğulu bir inşaat işçisiyle evleniyor (bu kişiye nasıl kanabiliyor ona onu da anlamıyorum)
neyse anlaşamayacaklarını yeni anlıyorlar ve boşanmak istiyorlar..
tamam boşansınlar..hoop edinilmiş mallara katılma kanun maddesi..yarıyarıya paylaş..
şimdi emekçiilk, hakların özgürlüğü,insanlar özgürdür tamam eyvallah..
kızın babası gözüyle bakalım o kadar yıl çalış çabala kızını büyüt okut.elalemin çocuğu kızınla evlensin boşanınca da senin binbirtürlü emekle kazandığın mallara ortak olsun .nerde hakların eşitliği nerde emekçilik(ha bu salak kızı kandırma çabası eek sayılmazsa tabi)
Bu şekilde gelişen bütün evlilikler bu şekilde sonlanmıyor..Gazetecilerin cımbızla cümle çekip onu manşet yapması gibi bir şey bu başlık..
(2) 7 Mayıs 2008 18:34
tane® can
genel de tam tersi olur hatun konar malları yarısına:) da malla mülkle işim olmaz, malla mülkle işi olanla da işim olmaz
7 Mayıs 2008 18:35
bravado
ben mı yanlıs bılıyorum yoksa o mal paylasımı sadece evlılık sırasında cıftlerın beraber edındıklerı mallar deıl mı?
(4) 7 Mayıs 2008 18:40
*** hande ***
dünyanın en mutlu insanları aptal insanlardır!
7 Mayıs 2008 18:40
cabin cross
o kadar para yaparken kızını yetiştirmeye vakit kalmamış heralde
7 Mayıs 2008 18:43
tutaste
bize ne elalemin malından da evliliğinden de boşanmasından da...
başlığın sorusuna gelince;karşımdaki insana göre değişir..
7 Mayıs 2008 18:54
son osmanlı
genelde bunu yapanlar kadınlar olurdu bu sefer farklı olmuş hatta bi deyimde çıkarabiliriz burdanavradın iyisini ayılar yer :D
7 Mayıs 2008 19:00
tutaste
ha bir de fakir olanın fikri neymiş acaba?
zengin abla ''ben zenginim'' diye fakir abiyi yönetmeye kalkmış olabilir mi?
fakir abinin fakirliğini sürekli başına kakmış olabilir mi?
evlilik bir çeşit uyumsa, fakir eşine az da olsa uyum göstermeyi reddetmiş olabilir mi?
sen cahilsin diyerek fakir abiyi hor görmüş olabilir mi?
sosyete yaşantısından taviz vermemiş olabilir mi?
hem ayrıca (bu kişiye nasıl kanabiliyor ona onu da anlamıyorum) derken fakir abinin suçunu neden yazmadın? (ha bu salak kızı kandırma çabası eek sayılmazsa tabi) veya bu cümleyle onu ezmeye ve haksız göstermeye çalıştığın gibi,zengin abla da eşine böyle davranmış olabilir mi?
7 Mayıs 2008 19:00 ~ 7 Mayıs 2008 19:02
eligible bachelor
bravado demis ki: ben mı yanlıs bılıyorum yoksa o mal paylasımı sadece evlılık sırasında cıftlerın beraber edındıklerı mallar deıl mı?
valla ben de öyle biliyorum, miras yoluyla edinilen mallarda paylaşım iddia edilemiyor, ama kişinin evlenmeden önce edindiği mallar paylaşıma çıkıyor, farzı misal diyelim ki evlenmeden önce kendiniz çalışıp altınıza bi e 200 mercedes çektiniz ve araç da sizin adınıza, gittiniz bi süre sonra evlendiniz ama anlaşamayıp boşandınız bu durumda o mercedes e 200ün değerinin yarısı nı verirsiniz boşanacağınız hanıma...
ha ama şöyle de bi durum var bahsi geçen baba evlenmeden önce malları kızına bırakmışsa yani diyelim ki ev han hamam kız evlenmeden önce babası tarafından kızın üstüne yapılmışsa sanırsam bu durumda adamın boşanırken o mallar üzerinde hak iddia etme hakkı var çünkü benim bildiğim durum şu; siz evlenirken adınıza kendi mallarınız var ve bi de anne babanızın çalışıp aldığı ve kendi adlarına kayıtlı malları var, gün gelip anne babanız vefat edince o mallar haliyle size geçiyo ancak bu durum gerçekleştikten sonra eşiniz sizden boşanmaya kalkışınca size miras yoluyla kalan mal üzerinde hak iddia edemiyo, hatta bu nedenle ben de evlenene kadar kazandıklarımı anne-babamın üzerine yapmayı düşünüyorum yani tabiri caizse dünya evine elinde kendi adına ev araba anahtarı ya da arsa tapusuyla girmeyeceksin insanoğlu çiğ süt emmiş güven olmaz ne de olsa
7 Mayıs 2008 19:24
kupa kızı
hayır... (başlığa cevap)
7 Mayıs 2008 19:45
chris moltisanti
Evet ya kızın evlendikten sonra kazandığı malların konu olması gerekmez mi acaba:S:))
7 Mayıs 2008 19:47
hnd1905
tabikide öle olması gerek ..ya babsının mallarına çocuk bi güsel kuruluyo olmaz ki öle eşitlik falan tabi o kızın salaklığından kaynaklanıyor o ayrı....
chris moltisanti demis ki: Evet ya kızın evlendikten sonra kazandığı malların konu olması gerekmez mi acaba:S:))
7 Mayıs 2008 19:49
chris moltisanti
Bir de bunu evlilik sözleşmesi ile engelleyebilirsiniz:)
7 Mayıs 2008 19:51
ßuket
başlıaa cevaben ve eklenti olarak:
fakir ve gururlu biriyle evlenirimmm :))
7 Mayıs 2008 19:51
hnd1905
yani sözleşme denen bişi var kız tutlmuş oltaya çocuk naapsın:D
7 Mayıs 2008 19:54
ßuket
ii de anlaşma da iki kişi arasında karşılıklı gönül rızasıyla oluyo, kız kabul etmiş, neden aptal olsun ki...
7 Mayıs 2008 19:57
ßuket
ole birisi senle evlenir mi? bide o yonden bakmak lazım:)
(başlığada ithafen ayrıca)
neden olmasın???
olmaması için ne sebep gördünn, merak ettimm...
7 Mayıs 2008 20:01
hnd1905
ya kız aptal ama şimdi zeki olsa ya boşanmazdı yada o malları o adama kaptırmazdı....
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19791
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!