delikamil demis ki: peh peh peh...
bu ne biçim şey ya....
al birini vur ötekine..ne biçim gençlik be...
düzeni savunmaktan bahsediyorlar, yüceltmekten bahsediyorlar....
hey gidi günler hey...
neymiş kemalizm den başka bir şey aramamalıymışız...
işte bunun için che...
(2) 11 Mayıs 2008 21:39
zerwan
charles bukowskiye en der,n saygılarımla
11 Mayıs 2008 21:40
bukowski
:)
11 Mayıs 2008 21:42
çıgın fizikçi
ya arkadaşım kusura bakma ama hiç bişey bilmiyorsun
komünizm in ne anlama geldiğini de
denizler de aslırken yaşasın sosyalizm sloganını atmıştı
bi insana sahip çıkmak için türk mü olması gerekiyor
biz che derken
yanında deniz mahir hüseyin ulaş lenin marks engels vs demeyi unutmuyoruz
bu arada bir ülkenin bağımsızlığı nasıl mümkündür bilir misin sen
emeğin iktidarıyla dünyanın neresinde olursa olsun biri çalışıp bir başkası yiyorsa orada bağımsızlık yoktur
türkiyede de sabancılar koçlar vs olmaya devam ettikçe türkiye bağımsız olamayacaktır
neden che
che bir yurtseverdi bir enternasyonelistti bir devrimciydi işçi sınıfının iktidarı için savaştı ve başardı
arjantinliydi fakat kübada yapılan devrimin baş mimarlarındandı
fırsatı olsa tüm dünyada yapardı türkiye de dahil buna
o bütün dünyada emekçilerin iktidara gelmesini savundu
dünyadaki bütün devrim şehitleri mücadelemizde yaşıyorlar
onlardan aldığımız mirası sosyalizm e kadar sürdüreceğiz
yaşasın sosyalizm
bigbang demis ki: deniz gezmiş ve arkadaşlarını andık güzel de oldu.hatırla sevgili dizi vesile olsa da katılım arttı gayet güzel geçti.kafama takılan bi soru var:
KEMALİST DEVRİM ULUSAL SOL HAREKETİ diyoruz..orda Che nin resimlerini sergiliyoruz bunu anlamsız buluyorum..Kübada Denizlerin Mustafa Kemalin bu tür girişimlerde resimlerinin sergilendiğini sanmıyorum...Ülkemizde bunca devrim kahramanı varken..kendi ülkemizin kahramanı varken.. neden Che...ben bunu anlamsız buluyorum..che ye saygım sonsuz ama kendi ülkemizde neden başkası lider oluyor onu anlamıyorum.
bi de komunizm isteyen tipler var komunizmin tam bağımsız türkiye ile ne alakası var onu hiç anlmaıyorum.acaba ülkemizde sol bu sebeplerden mi kaybediyor?
11 Mayıs 2008 22:33
nİkİforenko
arjantinliydi fakat kübada yapılan devrimin baş mimarlarındandı
yaşasın sosyalizm
adam arjantilymiş kübaya gitmiş, hadi sende s.ktir git kübaya
(3) 11 Mayıs 2008 22:41 ~ 11 Mayıs 2008 22:42
uaxoy
alıyorum çünkü dr oetker che
11 Mayıs 2008 22:47
hüzün abi
süpersin
dianarabago demis ki: ülkemizde kendi kahramanlarımızı onore etmek dururken neden 'export' kahramanlar ediniyoruz?....
import olmasın?.. hatta ve hatta senin eleştirmek için yanlış kullandığın 'export' kelimesi de bir çeşit 'import' olmasın? ...(import sözcülker)...
Atatürk dilimizi arapça ve farsça deyimlerden kurtarmak için dil devrimini yapmış olup, sende bir Atatürkçü olarak cümlelerinin içinde 'export' kelimesini kullanıp hem Atatürk'ün yapmış olduğu devrime karşı bir hareket yapmış, dahası o kelimeyi dahi yanlış kullanıyor olmayasın?
yanılıyo değilim galiba..
11 Mayıs 2008 22:51
çıgın fizikçi
küba da ne işim var benim amacım memeleketimi senin gibi pisliklerden temizlemek zaten hiç bişey bilmeden konuşursunuz
ırkçı milliyetçi faşistsiniz tabiii aklınız da sadece küfür etmeye çalışır
nİkİforenko demis ki: arjantinliydi fakat kübada yapılan devrimin baş mimarlarındandı
yaşasın sosyalizm
adam arjantilymiş kübaya gitmiş, hadi sende s.ktir git kübaya
11 Mayıs 2008 22:55
nİkİforenko
öpüyorum seni..
11 Mayıs 2008 22:59 ~ 11 Mayıs 2008 22:59
çıgın fizikçi
aman aman uzak dur
sen git kumda oyna
büyüyünce de ben sana öpecek birini gösteririm
nİkİforenko demis ki: öpüyorum seni..
11 Mayıs 2008 23:01
nİkİforenko
küba da ne işim var..
che'nin orda ne işi varmış, önce arjantini kurtarsaydı?
11 Mayıs 2008 23:01
adamın1i
ahhahahaa
Demek che yi istemeyenler faşist ırkçı pislik
Bide eklemişsin bundan sonra işiniz küfür başka bi bok yok misali ..
Bana adrers verde bi çiçek yollayım , damarlarında ki kanın mazisine küfür ettiğin için .Siz küfürü her zaman ediyorsunuz ha üstü kapalı , yani sinsice :)
(2) 11 Mayıs 2008 23:02 ~ 11 Mayıs 2008 23:03
messiniyen
bence o che vs. dediğimiz adamları bu kadar yüceltmeden önce ülkelerinin bugünkü durumlarına bakın derim , ekonomik , kültürel vs. anlamda ne kadar ileri veya geri olduklarına sonra onların devrimleri çok başarılıydı vs. diye bi yorum yapalım...
komunizmle başarılı olmuş sadece tek ülke var o da sanırım çin. küba'da insanlar daha nerdeyse yeni teknolojik aletlere kavuşuyor vs.
diktatör sistemlerini savunduğunuzun bile çoğunuz farkında değilsiniz ama arkadaşlar... bugün iran'ın yaptıklarını veya arap ülkelerinin yaptıklarına terörizm diyerek che vs. gibilerin yaptıklarına devrimcilik demek çok abes kaçıyor bence...
(2) 11 Mayıs 2008 23:05
çıgın fizikçi
arkadaşım çinde ortalama iş günü 12 saat bu mu komünizm
ayrıyeten önce komünizm ile sosyalizm arasındaki farkı iyi kavrayalım
komünizm dünyadaki bütün ülkelerin sosyalizmi ilan ettikten sonra ortak bi kararla sınırları ortadan kaldırması
yani sınıfsız toplum eşit özgür toplum
kü baya gelince dünyadaki kapitalist sisteme rağmen onurlu bir şekilde ayakta duran nadir toplumlardan ülkenin ekonomik yönden geride kalmasının sebebi de dünyanın her yerinde küba ya uygulanan ambargolardır ve onurlu insanlar buna rağmen sosyalist iktidarı korumaktalar
ulaşım sağlık konut eğitim gibi olanakları halkına ücretsiz sunan tek devlet
11 Mayıs 2008 23:14
adamın1i
Baq iki dakkada bir komplo yazam size :)
Şimdi emperyalist abd dünyayı elegeçirmek için bir plan yapar.Plana göre sosyalizm efsanesinin uygulandığı bir ülkeyi açıktan dünyaya tecrit ettirirken gizliden finansal destek vermekte.Sosyalizmin tüm gereksinimleri olan eğitim ulaşım sağlık gibi konularda sıkıntı çekmesini engelemektedir.Bu şekilde dünyanın geri kalan kısmında uyguladığı sömürü düzeni ve buna uygun yönetimler sayesinde her devletin içinde küba özlemi çeken bireyler ve bu bireylerin kaldırım kenarında toplanarak örgütsel çeteler kurmasını sağlayabilecektir.Emperyalist abd bu çete yada örgütleri yine kurmuş olduğu finans kurumları ile destekleyip bulundukları ülke içinde nufus edinip gerektiğinde kaos yaratmalrını sağlıyarak , kendi projelerine ihanet edebilecek iktidar sahiplerini rejim devrimi yapmakla tehdit edebilecektir.
11 Mayıs 2008 23:21 ~ 12 Mayıs 2008 20:41
messiniyen
çıgın fizikçi demis ki: arkadaşım çinde ortalama iş günü 12 saat bu mu komünizm
ayrıyeten önce komünizm ile sosyalizm arasındaki farkı iyi kavrayalım
komünizm dünyadaki bütün ülkelerin sosyalizmi ilan ettikten sonra ortak bi kararla sınırları ortadan kaldırması
yani sınıfsız toplum eşit özgür toplum
kü baya gelince dünyadaki kapitalist sisteme rağmen onurlu bir şekilde ayakta duran nadir toplumlardan ülkenin ekonomik yönden geride kalmasının sebebi de dünyanın her yerinde küba ya uygulanan ambargolardır ve onurlu insanlar buna rağmen sosyalist iktidarı korumaktalar
ulaşım sağlık konut eğitim gibi olanakları halkına ücretsiz sunan tek devlet
sürekli bi onurlu ülke lafını kullanmışsın ama sen kendi ülkenin ne kadar onurlu bir halde cumhuriyeti kazandığını, bugünlere nasıl geldiğini bi türlü görememişsin...
allah aşkına sizi gönderelim şu hastası olduğunuz kübaya,arjantine vs. 3 ay sonra hepiniz geri dönersiniz...bilmiyor muyuz biz sanki gençliğimizin içindeki bu aksiyon ateşini... elin kübasını , arjantin'ini öveceğinize kendi ülkenize sahip çıkın önce bi zahmet...
şuna eminim ki şimdi komunizm dersiniz 3-5 yıl sonra başka bi akım olsa ona kapılıp sürüklenirsiniz...bırakın che'yi bilmem kimi , kendi ülkenizde o işleri yapmış çok daha fazla insan var onlara sahip çıkın madem ...
hanginiz bugün Atatürk'e yapılan hakaretlere,saygısızlıklara karşı dimdik durdunuz da gelip che'yi savunuyorsunuz ... helal olsun vallahi size arjantine yerleştirmek lazım sizi..gidin de görün o çok methettiğiniz ülkenin halini..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19790
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!