| |
no control
|
yahu neden bir yarış içindesiniz...
M.K.Atatürk farklı bir yolda, Che isebambaşka bir yoldadır...ortak noktaları anti-emperyalist savaşlarıdır...
kaldı ki devrimciler içinde Kemalistler önemlidir....
neden bu tarz benim babam seninkini döver olayın girişip komik duruma düşüyorsunuz...
M.kemal'in de Che nin de yeri ve duruşları değerleri bellidir...
diğer bir nokta ise che bir nevi kübanın atatürkü sayılır...ve dünyanın sahiplendiği bir önderdir...onun hakkında saçma sapan şeyler söylenemez..nedeni ise yarın bir ülke aynı şeyleri atatürk için söylese ne hissedersiniz?ne yaparsınız?
yoksa siz yere atılan yunan bayrağını ezmeyen atatürkün kurduğu ülkenin çocukları değilmisiniz?
|
|
1 ~ 105 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
yarış içinde olmak mı:) bunu söyleyene bak hele....valla cheyi öyle bir övüyorsunuz ki adam kendi ülkesinde bu kadar övülmemiştir heralde:))
ne che'ye ne de lenine ihtiyacımız yok...bize Atatürk'ümüz yeter.....
|
|
~ 105 gün
|
|
| |
lord of drinks
|
aslına bakarsan dünya che'ye beslediği saygının onda birini Atatürk'e beslemez.
Beslemiyor diye düşünüyorum ya da... Buradan kastım önceki yazımda belirttiğim gibi neden atatürk tshirtleri yok bilmemne filan değil,
Sadece Türk olmamızdan, Atatürk'ün bizim milletimize bahşedilen üstün bir insan olmasından duyulan kıskançlık var tüm dünya çapında...
Türkiye tarihinde hiç yurtdışına çıkmamış, tüm diğer siyasilerle toplantılarını Türkiyede gerçekleştirmiş bir tek cumhurbaşkanı var.
Hangisi?
Alemin kralı Churchill görüşmek istiyor, istersen buraya gelirsin diyor Atatürk, otelde filan değil,
Tren vagonunda görüşüyorlar.
Dünya için böylesine önemli bir liderin bizde olmasının, ve diğer hiçbir liderin yapamadıklarını yaptığının hasetliği içerisinde bütün diğer ülkeler...
Ve bir de tabi her zamanki karalama politikaları. Ezbere biliyoruz artık...
Ama şunu da düşünmüyor değilim, che Castro'nun ömrünün yarısını yaşamış olsaydı, - ki çok genç öldü - kesinlikle ona da takacak bi kulp bulurdu dünya
rahat ol sen.
no control demis ki: yahu neden bir yarış içindesiniz...
M.K.Atatürk farklı bir yolda, Che isebambaşka bir yoldadır...ortak noktaları anti-emperyalist savaşlarıdır...
kaldı ki devrimciler içinde Kemalistler önemlidir....
neden bu tarz benim babam seninkini döver olayın girişip komik duruma düşüyorsunuz...
M.kemal'in de Che nin de yeri ve duruşları değerleri bellidir...
diğer bir nokta ise che bir nevi kübanın atatürkü sayılır...ve dünyanın sahiplendiği bir önderdir...onun hakkında saçma sapan şeyler söylenemez..nedeni ise yarın bir ülke aynı şeyleri atatürk için söylese ne hissedersiniz?ne yaparsınız?
yoksa siz yere atılan yunan bayrağını ezmeyen atatürkün kurduğu ülkenin çocukları değilmisiniz?
|
|
|
~ 105 gün
|
|
| |
no control
|
insanlığın yararına işler yapmış herkesi överiz...
sen kabullenirsin kabullenmezsin..o se nin bileceğin iş...
che yi sadece biz değil dünya sever ve över...
che ye ya da lenine ihtiyacım yok diyorsun...sence olmaya bilir....ancak unutulmamalıdır ki bu insanlar dünyayı değiştiren işşler tespitler ve bilimsel tezler ortaya koymustur..senin ihtiyacın yoktur belki ama dünya onların tezleriyle yönleniyor...M. Kemal'i ya da Kemazlizmi kimse yok sayamaz...az çok devrimi devrimcileri bilen kişi Kemalistlerin devrimin itici gücü olduğunu bilir...
birşeyleri söylerken azcık mantıklı ve tutarlı olmakta yarar vardır
|
|
~ 105 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
ancak unutulmamalıdır ki bu insanlar dünyayı değiştiren işşler tespitler ve bilimsel tezler ortaya koymustur nedir o tezler?...neyi değiştirdi lenin?yada stalin?.....
komünizm güzel bi yönetim olsaydı hala varlığını sürdürüyor olurdu biaralar hüküm sürdüğü coğrafyalarda...
no control demis ki: insanlığın yararına işler yapmış herkesi överiz...
sen kabullenirsin kabullenmezsin..o se nin bileceğin iş...
che yi sadece biz değil dünya sever ve över...
che ye ya da lenine ihtiyacım yok diyorsun...sence olmaya bilir....ancak unutulmamalıdır ki bu insanlar dünyayı değiştiren işşler tespitler ve bilimsel tezler ortaya koymustur..senin ihtiyacın yoktur belki ama dünya onların tezleriyle yönleniyor...M. Kemal'i ya da Kemazlizmi kimse yok sayamaz...az çok devrimi devrimcileri bilen kişi Kemalistlerin devrimin itici gücü olduğunu bilir...
birşeyleri söylerken azcık mantıklı ve tutarlı olmakta yarar vardır |
|
|
~ 105 gün
|
|
| |
no control
|
:)))azcık çar okursun bakalım che ne yazmış ne demiş?
lenin ne demiş ne yazmış?
ayrıca bir sistemin çökmüş olması onun kötü bir sistem olduğunun bir göstergesimidir? saçmalamayın yahu
|
|
~ 105 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
ya sen yaz ne yapmış lenin?yani leninin Türkiye yararına olan yaptığı bi icraat mı var?onu anlamadım:))
|
|
~ 105 gün
|
|
| |
no control
|
yuha....leninin türkiye yararına yaptıkları?
kurtuluş savaşını sadece iman gücü ile kazandığımıza inanmıyosun herhalde...yapılan sovyet yardımını nasıl bilmezsin...hayır çok okumuş ,kurtuluş savaşını yutmuş kemalizmi içmiş bi insan havasındasın da o yuzden şaşırdım...
sana ufak bir alıntıyla cevap vereyim:
anadolu'da kurutluş savaşı veren tbmm hükümetine sovyetler tarafından yapılan yardımın dökümüdür...
sovyet silah, cephane ve malzeme yardımı (1920-1922)
kaynaklar:
1) türk istiklal harbi, cilt vii, idari faaliyetler (15 mayıs 1919 - 2 kasım 1923), ankara 1971
2) kurtuluş savaşı'nda türk- sovyet ilişkileri (1917-1923) - stefanos yerasimos, istanbul 2000
cephane ve malzemelerin ayrıntısını yazmiim artık, toplam rakamlar veriyorum:
tüfenk:
45181 (sakarya'daki tüfenk gücünün yarısından fazlası)
mermi:
300 milyon civarı (kurtuluş savaşında orduya sağlanan mermilerin yarısından fazlası / yane ortodoks yunan'a salladığımız iki mermiden biri ortodoks rus'tan gelmiş alooo!)
süngü:
9520
piyade cephanesi:
52599 (sandık)
makineli tüfenk:
310 (99'u ağır taramalı tüfenk) (türk ordusunun tüm makineli tüfenklerinin 4'te biri)
ağır taramalı tüfenk cephanesi:
1123 (sandık)
top:
96 (türk ordusunun tüm toplarının 3'te biri)
top mermisi:
166910
105'lik obüs hartucu:
1143
top mermisi hartucu:
55
top kaması:
11
top nişahgahı:
22
top hartucu:
14500 küsür
top kaması:
161
bomba:
313 sandık
mayın:
350
dikenli tel:
500 kangal
cephane arabası:
2
uçak motoru:
3
süvari kılıcı:
60
deniz motorganbotu:
1
gaz maskesi:
19359
piyade mermi fabrikası aletleri:
18 (sandık)
dumansız barut:
10 (sandık)
ham pamuk:
20 çuval
telsiz telgraf istasyonu:
2
(balkan savaşında osmanlı ordusunun başkumandanı abdullah paşa'da bir tane bile olmadığı için lüleburgaz savaşından haberi bile olmamıştı zavallının. hatta o kadar kayıptı ki, açlıktan ölmek üzereyken bi ingiliz gasteci şans eseri ordan geçerken paşa'yı bisküvi ile beslemişti de acından ölmemişti başkumandan. böyle bilince belik daha anlamlı gebir iki tane telsiz istasyonunun ne anlama geldiği...)
dürbün:
4
aydınlatma tabancası:
22
aydınlatma mermisi:
351
çeşitli ilaç:
10 sandık
yatak çarşafı.
3692
yastık kılıfı:
3761
don: (oha!)
3440
gömlek:
3496
toplam para yardımı:
80 milyon tl
(o yıl -1920- tbmm'nin toplam bütçesi: 63 milyon küsür tl / bunun 27 milyonu savunma bütçesine ayrılmış)
|
|
~ 105 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
yahu ben sana parasal yardımı mı sordum:))ama bak iman gücü konusuna değinmen ii oldu...:))tam da böyle düşünüodum ben bulutlar içinden çıkmış cüppeli sarıklı ermişlerle kazandık biz kurtuluş savaşını:)).....
lenin'in Türk insanı yararına olan yaptığı bişeyi söyle bana....para mevzusu ideolojik bişey midir?
|
|
~ 105 gün
|
|
| |
no control
|
lenin o yardımı sadece anti-emperyalist bir savaş olduğu için yapmıştır..bunun için sadece bir kominist parti açılmasını istemiştir...karşılıksız bir yardım yanii...
üstelik bu yardımın sovyetlerin içinde bulunduğu döneme bakılınca ne zaman yapıldığı önemlidir...onlart o sırada yeni kurulmuş bir ülkeydi...
ha illa bir şey istiyorsan 2. dünya savaşıını kim bitirdi bir bak...en çok kimin insanı öldü?
2. dünya savaşı bitmeseydi atinayı bombalayan hitler nerelere gidecekti düşün...
|
|
~ 105 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
bunun için sadece bir kominist parti açılmasını istemiştir...karşılıksız bir yardım yanii...
evt işte budur yani...lenin para yardımı yaptı evet ama senin dediğin gibi karşılıksız değil:))bilakis tam olarak karşılık beklemiştir.....Türkiye'de komünist düzen kurulmasını istemiştir..ancak Mustafa Kemal ,komünizmin yapısı itibariyle Türklere uygun olmadığını görmüş ve vatandaşına en uygun rejimi getirmiştir.o da cumhuriyettir....
|
|
1 ~ 105 gün
|
|
| |
buz mavisi-lilith
|
olay sidik yarısına dönmüş.M.kemal in bu ülke insanı ıcın kesınlıkle ayı bi yerı olmalıdır.bu zaten tartısılmaz bı konu.bazı kesımler onun o zor yıllarda bazı hatalar yaptıgını soylerler ama m kemal demek bu ulkenın bagımsızlıgı demektır surda bu sıtede bulunabılmemızı saglayan etkendır.ve bunun dısında che için bok atmak nedendir niyedir.ben turkıye cumhurıyetının m kemalı okumus anlamıs bı gencı olarak che yede buyuk bı saygı duyarım.kendı devrımını kendı devrımcısını tanımalıdır bı genc evet m kemalı anlamadan che yı anlamaya calısmak belkı sacmadır ama bu che nın yaptıgı onca guzel seyı degıstırmez.ikisini bırbırıne benzetmeyede gerek yoktur ıkısını sidik yarısına sokmayada.cunku her ıksınıde tanıyan okuyan edenler bılırkı cok farklı yollarda yol alan ortak tek noktaları yaptıkları seylerın erdemlı olmasıdır.
gecen hafta kuba buyuk elcısı geldı okula soylesıye.oyle seyler anlattı kı agzım acık kaldı.saglık hızmetının egtımın tamamen ucretsız oldugu bı ulke kuba ve bnu devrıme sosyalızme borclu olduklarını anlattı.tam aklımda dııl ama her doktora 154 hasta gıbı bısey dusuyor.ozelhastane ozel doktor dıe bısey yok.aile hekımlıgı cok yaygın her mahallede ı aıle hekımı var.yasamları ortalama 80 yıl.ulkede okuma oranı yuzde yuz.ve devrımden once tum sonuclar tam tersı durumda.yanı cok kotu durumda.dogumda bebek olum oranı dunyanın en dusuk oranı mesela suan.ve bır soru gelıyor bı arkadastan.tum bunları sosyalızme borcluyuz dıyebılırmısınız dıyor.buyuk elcı evet dıyor tum bunları sosyalızme borcluyuz bıze utopık oldugumuzu soyluyorlar ama bız bu utopyanın ıcınde mutlu saglıklı ve egıtımlı yasıyoruz dıyor.ve arkada ekranda che nın fotosu gelıyor alkıslar dınmek bılmıyor.che nın soyu kubaya dayanmaz che ı kubalı dııldır normalde ama bı halkı nerden nereye getırmıstır.bu cok cok erdemlı bı davranıstır.hatta hıc bıseyle kıyaslanamaz.bu nedenlede belkı m kemalden daha evrenseldır.tabıkı m kemalın yaptıklarıda hıc bıseyle kıyaslanamaz.turkıyenın bagımsızlık savasını kendıne ornek edınmıs bı cok ulke olmustur.ama suda bı gercektır m kemal kendı ulkesı ıcın savastı kendı ınsanını kurtardı che baska ezılen bı halk ıcın ugrastı.bu yuzdendir evrensellıgı.
bızım ulkemız laık demokratık bı hukuk devletıdır yanı en azından uygulamaya gecılemesede budur denen.kımsenın bu ulkenın yonetım seklını yıkmaya calıstıgı falan yok.
sosyalızme komunızme bok atanlardan oncelıkle bu konuları ne kadar bıldıklerını ne okuduklarını ne gorduklerını sorarım ben.bıldıgın ne kı bok atıyosun derım.karsıda kuba gıbı bı ornek var kı ayrıca rusyada halk dııldır komunızmı yıkan bundan rahatsız olup gucu elıne gecen para babalarıdır.kubada yapılanlara kımkotu dıyebılırı kım karsı cıkabılır.ve hatta bızım ulkemızde sagcısınında solcusununda secım zamanında verdıgı vaatler bıle bunlar dıılmıdır.egıtım prasız olcak deerler sunu derler bunu derler.ve bazen dogruya dogru demekte gerekıyor sanırım.bok atarkende dusunmek sosyalızme bok atan bırının lenını marksı engelsi bılmem neyı yalayıp yutmus olması gerek.overkenkı bıldıgınden on kat daha bılmesı gerek bok atarken..
|
|
~ 105 gün
|
|
| |
no control
|
kominist parti açılmasını istemek kominizm gelsin demek değildir...bugün ülkemizde onlarca parti var...her açılan partiyle sistem değişse bizim 50 tane sistem değişmeliydi...saçmalamanın alemi yok
ayrıca m. kemel tamam dendikten sonra moskovada ki merkez komite tarafından görevlendirilip anadoluya yollanan Mustafa Suphi ve arkadaşları ülkeye girer girmez elleri bağlanarak karadenize bir sandalla bırakılmış ve daha sonra sandal batırılmıştır...
|
|
~ 105 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
tkp var mesela..meclise girmesini engelleyen bişey de yok..pekala girebilir ve ülke yönetimine katkıda bulunabilir..işte cumhuriyetin böyle bir güzelliği var...komünizmdeki tekliliğe son derece tezat olan bişeyi istemen de ayrı bi çelişki...
ayrıca ufak bi düzeltme...önce yanlışlıkla yazdın sandım..ama yine tekrarlamışsın...kominizm değil komÜnizm olmalı:)
|
|
2 ~ 105 gün
|
|
| |
no control
|
öncelikle komÜnist sisteme geçmek zordur..sosyalizmden bahsetmek daha mantıklıdır....ha illaki o konuda konuşucam diyosan sisem aşşağı yukarı demokrasiyle aynıdır...uzun uzadıya yazamıyacağım..az bi zahmet edip alır okursun..ziira burada oturup koca bir sistemi yazmamı bekleme...
benim çelişkim dediğin şeye gelince: hangi sistemde yaşııyorsan o sistem içinde gelişiir buyursun...ben kemalist sistemde yaşıyorum diye parti kurmam diye dangalakça düşünen bir insan evladı olmadığı kanısındayım...
ayrıca şimdiki tkp'yi değil o zaman kurulmak istenen tkp den bahsediyoruz...
(yazım hatası için kusura bakmayın)
|
|
~ 105 gün
|
|
| |