ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > neden che?

Sayfalar: 1  2  3  4  5  8  9  10  11  12  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

dianarabago
dianarabago
:)
7 Mayıs 2008 21:27   mesajın adresini al  

comandante
comandante
CHE 20. yüzyılda Mustafa kemal'le birlikteemperyalizme karşı savaş verip kazanmış neredeyse tek liderdir. Dünyadaki tüm devrimler birbirini örnek alır ve beslenirler. CHE'de dünyadaki tüm devrimcilere örnek olmuş ve cesaret salmış bir önderdir. Bu sebepten onları ayrı tutamayız.
 1   7 Mayıs 2008 22:09   mesajın adresini al  

® ©
® ©
perCHE:)
başlığa cevap olarak
7 Mayıs 2008 22:43   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
yok yanılmıyosun import daha doğru haklısın:)ben dışarıya ihraç edilen anlamında düşünüp öyle kullanmıştım..hani ihraç ürün... başkasının ihraç ettiği anlamında...buarada Atatürk'ün devrimleri konusunda haklısın da biraz da ironi olsun diye o kelimeyi özellikle kullandım...

Atatürk devrimine karşı olmakla bunun alakası ne onu hala çözemedim yalnız:))

dianarabago demis ki:
ülkemizde kendi kahramanlarımızı onore etmek dururken neden 'export' kahramanlar ediniyoruz?....

import olmasın?.. hatta ve hatta senin eleştirmek için yanlış kullandığın 'export' kelimesi de bir çeşit 'import' olmasın? ...(import sözcülker)...

Atatürk dilimizi arapça ve farsça deyimlerden kurtarmak için dil devrimini yapmış olup, sende bir Atatürkçü olarak cümlelerinin içinde 'export' kelimesini kullanıp hem Atatürk'ün yapmış olduğu devrime karşı bir hareket yapmış, dahası o kelimeyi dahi yanlış kullanıyor olmayasın?

yanılıyo değilim galiba..
 2   7 Mayıs 2008 23:10   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
valla ülkemizin kendi kahramanı varken, başka kahramanlara özenme konusunda hak verebilirim. hoş deniz ve che'nin çok farklı yönleri var. vs..vs... de şimdi anlamadığım şey şu

tam bagımsız türkiye ile komunizmin ne alakası var da ne demek? komunizm hakkında bi bilgin var mı?

acaba ülkemizde sol bu yüzden mi kaybediyor? saçma bi soru. alakasız bi soru

ha komunist falan değilim. komunizmi savunmuyorum ve sempati de duymuyorum ama. en azından eleştirmeden once ne oldugunu biliyorum. şimdi anlamadım ben senin neden böyle bi başlık açtığını

bigbang demis ki:
deniz gezmiş ve arkadaşlarını andık güzel de oldu.hatırla sevgili dizi vesile olsa da katılım arttı gayet güzel geçti.kafama takılan bi soru var:
KEMALİST DEVRİM ULUSAL SOL HAREKETİ diyoruz..orda Che nin resimlerini sergiliyoruz bunu anlamsız buluyorum..Kübada Denizlerin Mustafa Kemalin bu tür girişimlerde resimlerinin sergilendiğini sanmıyorum...Ülkemizde bunca devrim kahramanı varken..kendi ülkemizin kahramanı varken.. neden Che...ben bunu anlamsız buluyorum..che ye saygım sonsuz ama kendi ülkemizde neden başkası lider oluyor onu anlamıyorum.
bi de komunizm isteyen tipler var komunizmin tam bağımsız türkiye ile ne alakası var onu hiç anlmaıyorum.acaba ülkemizde sol bu sebeplerden mi kaybediyor?
 2   7 Mayıs 2008 23:22   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
dianarabago demis ki:
Atatürk dilimizi arapça ve farsça deyimlerden kurtarmak için dil devrimini yapmış olup, sende bir Atatürkçü olarak cümlelerinin içinde 'export' kelimesini kullanıp hem Atatürk'ün yapmış olduğu devrime karşı bir hareket yapmış, dahası o kelimeyi dahi yanlış kullanıyor olmayasın?

yanılıyo değilim galiba..

sen bi ara sadece osmanlıca konuşurdun. ne oldu sana?
 2   7 Mayıs 2008 23:29   mesajın adresini al  

seytan ucurtmasi
seytan ucurtmasi
cem yılmazın bi gösterisinde vardı..
adam ünlü bi akordiyon ustası adama bi programda soru geliyo.ahmet bey neden akordiyon..
ne bilim lan ben ben elimi açıp kapıyodum araya koymuşlar...
nedense aklıma o geldi...
 3   7 Mayıs 2008 23:35   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
ne yaptın abi sen ya
ideolojileri bile uyuşmayan iki kişiyi sadece emperyalizme savaştı diye yan yana tutmuşsun

hitlerde emperyalizme karşı savaştı. saddam da
şimdi atatürk ve che ile aynı kefeye mi koyalım

comandante demis ki:
CHE 20. yüzyılda Mustafa kemal'le birlikteemperyalizme karşı savaş verip kazanmış neredeyse tek liderdir. Dünyadaki tüm devrimler birbirini örnek alır ve beslenirler. CHE'de dünyadaki tüm devrimcilere örnek olmuş ve cesaret salmış bir önderdir. Bu sebepten onları ayrı tutamayız.
8 Mayıs 2008 00:10   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
bence comandante ortak nokta olarak belirtmiş.yoksa che ile Atatürk tabiki çok farklı.bikere 2 liderin amaçladığı devrimlerin kulvarı farklı....

biri komünel düzen hedeflemiş diğeri halk egemenliğine dayalı cumhuriyet...
8 Mayıs 2008 00:17   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
valla ben bir tek ortak noktasını bile bulamıyorum

jaja of opobo ® demis ki:
bence comandante ortak nokta olarak belirtmiş.yoksa che ile Atatürk tabiki çok farklı.bikere 2 liderin amaçladığı devrimlerin kulvarı farklı....

biri komünel düzen hedeflemiş diğeri halk egemenliğine dayalı cumhuriyet...
8 Mayıs 2008 00:23   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
ya işte demiş ya emperyalist işgale karşı durdular diye..:)
8 Mayıs 2008 00:25   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
ama ikisininde emperyalist işgale karşı duruş şekil ve amaçları farklı

jaja of opobo ® demis ki:
ya işte demiş ya emperyalist işgale karşı durdular diye..:)
8 Mayıs 2008 00:31   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  8  9  10  11  12  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008