ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Fidel Castro'nun bir yerlerde, bir zamanlar , bir yazısını okumuştum. Daha doğrusu röportaj.
'' Bana veya bir başkasına bu Che de olabilir, duyulan saygıyı anlayabiliyorum. Ama sizin gibi bür ülkede başlarda taşınmamızı pek anlayabilmiş değilim. Sizin Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lideriniz var. Sizler sağdan sola okurken soldan sağ okumaya başladınız, bir anda meclisiniz açılması yetmiyormuş gibi bir de kadınları oralara soktunuz. Bu kadarını ben veya bir başkası yapamadı ki. '' diyordu.
He bir de komunizm isteyenler. Komik ve imkansız istekler sırasında 1. sırada yer alabilir heralde. Ne benim açıklamaya gücüm yeter, kaldı ki saçmalıklar konusunda mantık da yürütemiyorum.
(14) 7 Mayıs 2008 18:59
deniz_can
dün Ankaraya gelemdim yani Denizleri mezarlarında anamadın ama yüreğim anan arkadaşlarala beraberdi.
Arkadaşlar M KEMAL ATATÜRK ''ü Deniz gezmiş ve 68 kuşagı zaten kabul eder ve M Kemalin devrimciliğini savunurlar. Zaten Mustafa Kemalin devrimciliği tartışılamaz. bilirisiz ki cindede heykeli vardır.
CHE 68 kuşağının döneminde dünyada ersen bir rüzgardır ve Denizlerde ulusal soldan başlayarak harekete geçmişlerdir. Ama ulasal kurtuluş mücadelesi emperyalizm le savaşmış ama yeni türkiye cumhuriyetinde kaptalizmin önüne geçilememiştir. M Kemal ATATÜRK' çok erken vefat etmiştir.Ve sonra iktidara gelenler ve brökratlar yurt dışı bursları ve kapitalizmin esirri olmuşlardır.
Doğrudur Fidel Castro röpörtajında bunu demiştir.
Tam Bağımsız Türkiye..
sevgiyle kalın..
(1) 7 Mayıs 2008 19:13
deniz_can
kemalist devrim ulusal bir devrimdir.
ama 68 harekti başlarken ABD birçok yerde bozguna uğramakatadır bunların en belirğinide che ve arkadaşları tarafından küba devrimşidir..
(1) 7 Mayıs 2008 19:21
jaja of opobo ® .iz
kendi ülkemizde neden başkası lider oluyor onu anlamıyorum...che bizm ülkede lider miymiş?vayy işte bak bunu kaçırmışım:)
sanırım cümleyi baştan şöyle kursak daha sağlıklı olur...
ülkemizde kendi kahramanlarımızı onore etmek dururken neden export kahramanlar ediniyoruz?....
buarada bir de demişsinki komünizmin tam bağımsız Türkiyeyle ne alası var..ondan önce de paragrafa şöyle başlamışsın;deniz gezmiş ve arkadaşlarını andık güzel de oldu.hatırla sevgili dizi vesile olsa da katılım arttı gayet güzel geçti...
şimdi burda şöyle bir ikilem içerisinde olduğun ortaya çıkıyor..komünizm hakkında en ufak bi bilgin yok laf olsun torba dolsun hesabı bişeyler çizittirmişin sanki..sonra sevip saydığın deniz gezmişlerin uğruna öldükleri tam bağımsızlık ideolojisini alakasız bulduğunu da vurgulamışsın...
ee peki ozmn neyi andın sen o gün?onu merak ettim:))
bigbang demis ki: deniz gezmiş ve arkadaşlarını andık güzel de oldu.hatırla sevgili dizi vesile olsa da katılım arttı gayet güzel geçti.kafama takılan bi soru var:
KEMALİST DEVRİM ULUSAL SOL HAREKETİ diyoruz..orda Che nin resimlerini sergiliyoruz bunu anlamsız buluyorum..Kübada Denizlerin Mustafa Kemalin bu tür girişimlerde resimlerinin sergilendiğini sanmıyorum...Ülkemizde bunca devrim kahramanı varken..kendi ülkemizin kahramanı varken.. neden Che...ben bunu anlamsız buluyorum..che ye saygım sonsuz ama kendi ülkemizde neden başkası lider oluyor onu anlamıyorum.
bi de komunizm isteyen tipler var komunizmin tam bağımsız türkiye ile ne alakası var onu hiç anlmaıyorum.acaba ülkemizde sol bu sebeplerden mi kaybediyor?
(3) 7 Mayıs 2008 20:52
dianarabago
hep beraber şaka yapıyor olmalısınız...
(2) 7 Mayıs 2008 21:01
adamın1i
Arkadaşlar bırakın che`yi deniz gezmişin bile Atatürk ile aynı statüde olamayacağını söylemek isterim .
Atatürk bu ülkede kimsenin yapamayacağını yapmaya bile cesaret edemeyeceği devrimleri yapmıştır.Türk milleti için örnek alınacak ve gurur duyulacak bir lider yada fikir adamı varsa bu Mustafa Kemal ATATÜRK`den başkası asla olamaz ve olmamamlıdır.Atatürk`ü sadece okumak değil anlamak ve onunla birlikte düşünerek geleceği iredelemek lazım ve almış olduğu kararlarda ki keskin zekayı görmek gerekir.Atatürk`ün kendi adını taşıyan milliyetçilik modeli fransada doğup dünyaya yayınal kan milliyetçiliği değildir.Kültür , yaşam milliyetçiliğidir.Atatürk tüm görüşlerinde Türk milletinin kültürel ahlak yapısını baz almış onun genetiğine en uygun yaşam biçimini yönetim anlayışı olarak topluma empoze etme gayreti vermiştir.Zaten bu sebepledir ki Atatürk devrimleri sadece karar alınma aşamasında tepki görmüş uygulamada hiç bir şekılde aksaklığa sebebiyet vermemiş, kaos ortamı oluşmamıştır.Atatürk kendi kurduğu meclise yeri geldiğnde sandalye üzerinde bağırarak `Bu söylediğimiz olacak. bunun için gerekirse çok kelleler uçacaktır` gibi tehdit vari söylemlerde bulunmuştur.Zaten lider olamk gerektiğinde her şeyi göze almak ve kararlı tavır sergilemek demektir.Atatürk her alanda liderlik sıfatının hakkını vermiştir. O nu anlamamış aksine onun ön gördüğü 1924 anayasasına baş kaldırmış ve yine onun bu millet için uygun görmediği bir anlayışı ülkeye getirme mücadelesi, vermiş deniz gezmişinde onunla aynı yolda yürüdüğünün vurgulanması kanımca yanlıştır.Atatürk`e ve onun engin düşünce yapısına ve milli hassasiyetine hakarettir.
(3) 7 Mayıs 2008 21:02
dianarabago
ülkemizde kendi kahramanlarımızı onore etmek dururken neden 'export' kahramanlar ediniyoruz?....
import olmasın?.. hatta ve hatta senin eleştirmek için yanlış kullandığın 'export' kelimesi de bir çeşit 'import' olmasın? ...(import sözcülker)...
Atatürk dilimizi arapça ve farsça deyimlerden kurtarmak için dil devrimini yapmış olup, sende bir Atatürkçü olarak cümlelerinin içinde 'export' kelimesini kullanıp hem Atatürk'ün yapmış olduğu devrime karşı bir hareket yapmış, dahası o kelimeyi dahi yanlış kullanıyor olmayasın?
CHE 20. yüzyılda Mustafa kemal'le birlikteemperyalizme karşı savaş verip kazanmış neredeyse tek liderdir. Dünyadaki tüm devrimler birbirini örnek alır ve beslenirler. CHE'de dünyadaki tüm devrimcilere örnek olmuş ve cesaret salmış bir önderdir. Bu sebepten onları ayrı tutamayız.
yok yanılmıyosun import daha doğru haklısın:)ben dışarıya ihraç edilen anlamında düşünüp öyle kullanmıştım..hani ihraç ürün... başkasının ihraç ettiği anlamında...buarada Atatürk'ün devrimleri konusunda haklısın da biraz da ironi olsun diye o kelimeyi özellikle kullandım...
Atatürk devrimine karşı olmakla bunun alakası ne onu hala çözemedim yalnız:))
dianarabago demis ki: ülkemizde kendi kahramanlarımızı onore etmek dururken neden 'export' kahramanlar ediniyoruz?....
import olmasın?.. hatta ve hatta senin eleştirmek için yanlış kullandığın 'export' kelimesi de bir çeşit 'import' olmasın? ...(import sözcülker)...
Atatürk dilimizi arapça ve farsça deyimlerden kurtarmak için dil devrimini yapmış olup, sende bir Atatürkçü olarak cümlelerinin içinde 'export' kelimesini kullanıp hem Atatürk'ün yapmış olduğu devrime karşı bir hareket yapmış, dahası o kelimeyi dahi yanlış kullanıyor olmayasın?
yanılıyo değilim galiba..
(2) 7 Mayıs 2008 23:10
seytan ucurtmasi
cem yılmazın bi gösterisinde vardı..
adam ünlü bi akordiyon ustası adama bi programda soru geliyo.ahmet bey neden akordiyon..
ne bilim lan ben ben elimi açıp kapıyodum araya koymuşlar...
nedense aklıma o geldi...
(3) 7 Mayıs 2008 23:35
jaja of opobo ® .iz
bence comandante ortak nokta olarak belirtmiş.yoksa che ile Atatürk tabiki çok farklı.bikere 2 liderin amaçladığı devrimlerin kulvarı farklı....
biri komünel düzen hedeflemiş diğeri halk egemenliğine dayalı cumhuriyet...
8 Mayıs 2008 00:17
jaja of opobo ® .iz
ya işte demiş ya emperyalist işgale karşı durdular diye..:)
8 Mayıs 2008 00:25
jaja of opobo ® .iz
yahu ayırt etmemiş işte..genel almış.comandante bunun farkını bilemicek kadar salak değil heralde:)
8 Mayıs 2008 00:32
yasin altunkaynak
cunku, che'nin tadi cok guzel..
bkz. yasin'in puro sevdasi
8 Mayıs 2008 01:54
tohunç
oof of :)
(1) 8 Mayıs 2008 02:01
comandante
helal len sana
m.kemal ile che yi aynı kefeye koydun ya!
Söylediğimi o şekilde anladın ya helal sana. ben Aynı kefeye koymadım sadece benzerliklerini ve antiemperyalist güçlere nasıl örnek olduklarını gösterdim.
8 Mayıs 2008 17:12
qewax (delikamil)
peki neden bizimkiler olsun ki*
birde bizimkiler dediğimizde başkalarının olmadığı için...
che sadece onların ki değil....
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19790
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!