gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Sinema-TV - die welle - tehlikeli oyun
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 15
 Yazar: Mesaj:
kretzsche
kretzsche

biraz önce sitede yayına giren banner üzerine aklıma gelen kitap,
alman edebiyatının ünlü eserlerinden birisi olan 'die welle'yi filme çekmişler..

bu kitabı ortaokuldayken okumuştuk, oldukça sağlam bir hikayeydi.

filmi de başka alman kült filmler gibi çektilerse oldukça enteresan olabilir.. örneğin das experiment tadı olabilir filmde. izlemeyi düşünüyorum

7 Mayıs 2008 14:51  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
1967 yılında California'da yaşanmış gerçek bir olayı günümüz Almanyasına aktaran , The Wave 'Teklikeli Oyun' faşizmin köklerine dair etkileyici ve de güncel bir hikaye.

Film, enerjik ve karizmatik bir öğretmen olan Rainer Wegner'ın otokrasi üzerine verdiği ders ile başlar. Öğrencilerin ilgisizliği üzerine dikkatlerinini çekmek için bir deney yapmaya karar verir: Öğrencilerinden kendisini liderleri olarak kabul etmelerini ve kendisine Mr. Wegner diye hitap etmelerini ister. Disiplin aracılığıyla güç moto'sunu seçer; bir logo yaratır; herkese beyaz bir t-shirt giydirir ve gizli bir işaretle iletişim kuran bu gruba The Wave adını verir.

Öğrenciler, umulmadık bir şekilde bu birlikteliğin oluşturduğu güçten zevk almaya başlarlar. Kısa bir süre içerisinde yeni keşfedilen bu disiplin, diğer okul aktivitelerinde de kendisini göstermeye başlar ve gruba yeni üyeler katılmasını sağlar.

The Wave başlangıçta gençler için saf bir inanaç, birlik ve dayanışma ifade ederse de kişisel düşünce, değer ve inançlarının ortak bir paydada hareketlendirilmeleri ile giderek kontroldan çıkarlar ve bu durum çok kısa sürede farklı boyutlara ulaşır.

eğer filmi iyi çektilerse çok sağlam bir hikaye bence.. nazi zamanlarıyla da bağlantılı şeyler var, welle grubuna ait kişiler belli selamlar falan veriyorlardı hatırladığım kadarıyla. .. vs vs

7 Mayıs 2008 14:52  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
orta okul yıllarında istanbul erkek lisesinde okutulan, topluma faşizmin nasıl yayılabileceğini anlatmaya çalışan bir tarih hocasının başladığı deneyin zıvanadan çıkmasının anlatıldığı, morton rhue'nin yazdığı kitap. o dönemde okunan kitaplar arasında akılda genellikle bu kitabın ve kitapta karşınıza çıkan slogan, amblem gibi ögelerin kalmış olması, acaba bu kitabı bu yaşta çocuklara okutmak mantıklı mıdır? diye düşündürtür..
(khakiss, 30.01.2008 23:00)

7 Mayıs 2008 14:52  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
bu da ekşi sözlükten başka bir yorum:

# alman sinemasının son yıllarda verdiği en iyi örneklerden biri. 2008 yapımı olan, dennis gansel'in yönettiği film 2008 istanbul film festivalinde türk izleyicisiyle buluşmuş, adının tam karşılığı olan dalga kelimesi varken tehlikeli oyun adıyla gösterilmiştir. aynı konuda yazılmış bir romandan sinemaya uyarlanan film önceki yıllarda çekilen alman filmi das experiment la benzer özellikler taşıyor. anlaşılan o ki almanlar henüz üzerlerinden otokrasi korkusunu atabilmiş degiller.

tahmin ettiğim gibi das experiment'e benziyor diyor. neyse bakalım izleyen varsa bir şeyler yazsın

7 Mayıs 2008 14:53 ~ 7 Mayıs 2008 14:53  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
bu tip filmleri seviyorum ben de. izlerim muhakkak.

7 Mayıs 2008 14:53  mesajın adresini al  
kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
dün sinemada fragmanını izledim.. alman sinemasını çok sevmem ama psikolojik alt yapısı olan filmleri seviyorum.. muhtemelen izlerim..

7 Mayıs 2008 15:16  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
evet alman sinemasi bayik oluyor genelde.. almanlar kadar bayik olmasin da..

das leben der anderen'i izleyeyim dedim .. yarısında kapattım ki hiç böyle bir huyum yoktur filmleri sonuna kadar izlerim .. o kadar da övüyorlardı filmi ama yine o kasvetli alman yapımı uzun diyaloglar durağan konu falan pöff.....

kucuk bir kiz cocugu demis ki:
dün sinemada fragmanını izledim.. alman sinemasını çok sevmem ama psikolojik alt yapısı olan filmleri seviyorum.. muhtemelen izlerim..

7 Mayıs 2008 15:35  mesajın adresini al  
€gz@nt¡®¡k..
€gz@nt¡®¡k..
sürükleyiciydi ama bi süre sonra baydı :s

7 Mayıs 2008 16:04  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
evet alman sinemasi bayik oluyor genelde.. almanlar kadar bayik olmasin da..

das leben der anderen'i izleyeyim dedim .. yarısında kapattım ki hiç böyle bir huyum yoktur filmleri sonuna kadar izlerim .. o kadar da övüyorlardı filmi ama yine o kasvetli alman yapımı uzun diyaloglar durağan konu falan pöff.....

Biraz sabretseydin sonu güzeldi be Vadi:)

Almanların yapımlarından öyle aham şaham bir film çıkmıyor bana göre de doğrudur,inşallah bu güzeldir..

Kitabını okumadan önce izleyeyim ki belki daha etkileyici olur..

7 Mayıs 2008 16:27  mesajın adresini al  
sara chopin
sara chopin
im juli'deki hatun da oynuyormuş müjdemi isterim.

7 Mayıs 2008 16:49  mesajın adresini al  
€gz@nt¡®¡k..
€gz@nt¡®¡k..
Eyvallah =))

7 Mayıs 2008 17:24  mesajın adresini al  
ceydas
ceydas
evet sanırım :) bu arada http://www.tehlikelioyun.net sitesinde bir soru var doğru yanıtlayan her 20. kişiye film davetiyesi var

7 Mayıs 2008 19:00  mesajın adresini al  
ceydas
ceydas
fragmanı izletemedik galiba ..

8 Mayıs 2008 13:26  mesajın adresini al  
ceydas
ceydas
neyse artık yakalarsınız zaten izlesene de şurda burda

9 Mayıs 2008 13:59  mesajın adresini al  
ceydas
ceydas
film süperrmiş cidden beklediimden de iyi var mı başka seyreden ??

12 Mayıs 2008 16:58  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 15
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008