ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Süper Lig'in son haftasında oynanacak Galatasaray - OFTAŞ maçı seyircili oynanacak.
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray'a 13 bin YTL para cezası verdi.
Kurul, Turkcell Süper Lig'de 27 Nisan'da Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçla ilgili Galatasaray'a, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 10 bin, görevli olmayan kişilerin sahada bulunması, akreditasyon denetimi yapılmaması ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedenleriyle 1000'er YTL olmak üzere toplam 13 bin YTL para cezası uyguladı. Kurul, taraftarlarının kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle Galatasaray'a ceza verilmesine de gerek olmadığı kararına vardı.
Bu arada Bank Asya 1. Lig takımlarından Kartalspor'a, Kocaelispor maçında taraftarlarının yaptığı kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama ve toplam 23 bin YTL para cezası verildi.
PFDK'nın verdiği diğer cezalar şöyle:
3 maç seyircisiz oynama: Samsun Gazi Belediyesi
28 bin YTL: Samsun Gazi Belediyesi
15 bin YTL: Yimpaş Yozgatspor
13 bin YTL: Çorumspor
12 bin YTL: İnegölspor
7 bin 500 YTL: Artvin Hopaspor
6 bin YTL: Ceyhanspor
5 bin YTL: Kocaelispor, Etimesgut Şekerspor
3 bin 500 YTL: Beykoz 1908
3 bin YTL: Antalyaspor, Eskişehirspor, Belediye Vanspor, Bulancakspor
hadi gene iyisiniz...
küfüre ceza verilmesine gerek yok denmiş ya yuh :S
6 Mayıs 2008 23:16
gscadde
peki fener ceza almış mıı
6 Mayıs 2008 23:18
thuringwethil
maç içinde küfür olmadığından, son yılların en temiz derbilerinden biri olduğundan ceza verilmemiş olabilir mi acaba? kayseri, kasımpaşa, beşiktaş ve galatasaray maçında fenerbahçelilerin ettiği kadar küfür edilmedi maç boyunca. hayır küfür etmediğimizde ceza verilmiyor değil, bir ankaraspor maçı yaşadık mesela 10 saniye küfüre(deplasmanda olmasına karşın) seyircisiz oynama cezası verilen ama bu maça yemez.
6 Mayıs 2008 23:20
*** hande ***
garip olan şu olucak cimbomluyum ama oftaşş da babamın mensubu olduğu takım nolcak şimdi heaaa :P:D bakalım beraber maça gideriz artık :D
6 Mayıs 2008 23:22
gscadde
işte ben de ondan soruyorm madem deplasmanda kufure ceza war fenere neden ceza yok... o temiz derbide bile gencf 5 liler kufur etmedi mi ?
6 Mayıs 2008 23:23
souvereign jr.
merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedenleriyle 1000'er YTL
bence bu çok saçma bir kural , bu kuraldan ötürü ceza yemek de çok saçma. adam bilet almış maça girmiş , o zaman karaborsa bilet satılmıcak , sahte biletle içeri giren olmayacak ve böylece merdivenler boş kalacak çünkü koltuk sayısı kadar bilet satılmış olacak... saçma bir kural ama uefada da çok geçerli bir kural.
6 Mayıs 2008 23:24
thuringwethil
fenerbahçe taraftarı 500 kişilik gruplar halinde küfür ettiği için cezaye gerek duyulmamıştır belki. son kayseri maçında satılmış kayseri diye inleyen stada ceza verilmemesinin sebebini o olarak göstermişlerdi çünkü. 500 kişilik bir grup bir ara bağırmış, o kadarmış. sustalı kemal oradayken çok duyarız bu tarz bahaneler.
montana006
oftaşş o kadar sene maçını izledim arkadaşlar var inşallah çakarlar
bi güzellik yaparlar
gscadde
anca 500 kişi bagırıyo stadlarında da ondan öyle diyolarr
thuringwethil demis ki: fenerbahçe taraftarı 500 kişilik gruplar halinde küfür ettiği için cezaye gerek duyulmamıştır belki. son kayseri maçında satılmış kayseri diye inleyen stada ceza verilmemesinin sebebini o olarak göstermişlerdi çünkü. 500 kişilik bir grup bir ara bağırmış, o kadarmış. sustalı kemal oradayken çok duyarız bu tarz bahaneler.
6 Mayıs 2008 23:25
thuringwethil
merdiven boşluklarında hem kulüplerin, hem gişedeki görevlilerin, hem polislerin sorumluluğu var. kulüplerden tam olarak emin değilim, fazla bilet satıyorlar mı bilmiyorum çünkü. fakat taraftarın, gişedekilerin suçu olduğu kesin. son derbide fenerbahçe tarafına fotokopi biletlerle girenler, çift turnike yapanlar oldukça o merdivenler boş kalmayacaktır ne yazık ki. ya da polis akrabam var gibi gerekçelerle stada girenler olduğu sürece. bu merdivenlerin dolu olduğu ne ilk derbidir, ne de son derbidir ama yenilgi sonrası güzel bir bahane olarak sunulabildiğini öğrenmiştik bir önceki dersimizde.
6 Mayıs 2008 23:27
thuringwethil
merdiven boşluğu olmamasında güvenlik boşluğu olmasının da önemi büyük tabi, kombine satılırken en sağdaki koltuğa kadar satılıyor mesela kapalı tribün, fakat derbide o koltuklar boş bırakılıyor rakip tribünle arayı açmak için, böyle olunca da koltuğu orada olan adam geliyor merdivende duruyor, ya da başka koltuğa geçiyor, böyle böyle bütün stad doluyor.
6 Mayıs 2008 23:28
gscadde
merdiven boslugu olmamasının asıl sebebi kapalı tribunde polis koltuklarda oturuyodu olayları onlemek icin adam da bilet alıp yada kombinesiyle maca giriyo oturcagı yerde polis oturuyo mecburen merdiven boslugu falan da kalmıyo.. benim basıma geldi baktım ki polis benim kombinemin olduu yerde oturuyo kıllıgına kaldırdım yerimden orda oturmak hakkım benim bunu nası engelliyebilr ... o onu engellerse merdiven boslugu falan kalmazz
6 Mayıs 2008 23:31
aslan67
Seyircisiz oynasak da çakardık..
Fazla umutlanmasına gerek yok kimsenin..
Sene başında 6 maçımızı seyircisiz oynayarak çatır çatır buralara gelmiş takımız..
Eğer şu maça ceza verilseydi sadece taraftara verilecek bir ceza olurdu,takıma değil..Şampiyonluk maçında böyle bir karar verilmesi eziklikten öteye geçemezdi..Hatta keşke verselerdi,o sinirle,o gazla darmadağın ederdik..
6 Mayıs 2008 23:34
souvereign jr.
ben de merdivende oturmuştum göztepe 2-0 galatasaray maçında :)
ama adım atacak yer yoktu tribünde. güçlü takımların birbiri ile yaptığı maçlarda tribünler tıklım tıklım doluyor , fakat ben ingilterede veya ispanyada merdivende oturan görmedim :D
6 Mayıs 2008 23:36
thuringwethil
ingiltere, ispanyada da görürsün ama kale arkalarında. onlarda bizde olduğu giib bir kapalı tribün kültürü yok, bağıran, ayakta izleyen adam kale arkasında oluyor genelde.
6 Mayıs 2008 23:56
'off the record'
GS seyircisinin sesi çıkmıyo zaten fark yapmaz
6 Mayıs 2008 23:58
gscadde
ahh be gecen hafta gelseydin keşkeee sessiz sessiz maç izledik genc f5lilele
7 Mayıs 2008 00:00
wex
çarsıdan ses çıktıda ( uefa yolunda emin adımlarla ilerliyor galatasaray sayesinde ) :)
7 Mayıs 2008 00:05
souvereign jr.
o da doğru genelde yabancı takımların kale arkası tribünleri çok ateşli oluyor. livorno'nun bile seyircisi mükemmel bence... ki livorno okadar da iyi bir takım değil yani.
zayıf takımların bile taraftarı çok fazla yabancı ülkelerde , biz de ise tek tribüne oynanıyo anadolu maçları. üzücü bi durum. izmirspor maçlarını bedavaya oynuyor , maçı izlemeye gelenden para almıyor , tribünde 100 kişi anca oluyor , ki izmirspor küme düştü 3. ligde oynayacak seneye... :(
thuringwethil demis ki: ingiltere, ispanyada da görürsün ama kale arkalarında. onlarda bizde olduğu giib bir kapalı tribün kültürü yok, bağıran, ayakta izleyen adam kale arkasında oluyor genelde.
7 Mayıs 2008 00:08
'off the record'
Çarşıyla mukayese bile etmem
wex demis ki: çarsıdan ses çıktıda ( uefa yolunda emin adımlarla ilerliyor galatasaray sayesinde ) :)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19777
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!