gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Spor - Rodrigo Palacio
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 11
 Yazar: Mesaj:
souvereign jr.
souvereign jr.
İsim: Rodrigo Palacio
Kulüp: Boca Juniors
Doğum Yeri: Bahia Blanca(Arjantin)

2. Vatandaşlık: İspanya
Doğum Tarihi: 05.05.1982
Forma Numarası: 14
Oynadığı Mevki: FC (forvet)
Oynadığı Takımlar: Huracan(TA), Banfaild, Boca

Kullandığı Ayak: Her ikisinide

Değer: 6.250.000 euro

Boyu : 1,75cm
Kilo: 68kg

Kişilik: Kararlı
Sevdiği Kulüp: Boca
Favori Kişisi: Guillermo Barros Schelotto
Milli sayısı ve attığı gol: 3 kez milli/ -
Kontrat Bitimi:30.06.2011

Merhaba sevgili oyun tutkunları, bir inceleme yazısı ile tekrar karşınızdayım. Bundan önce ki yazımda Carlos Tevez’i anlatmış ve onun için otoriteler Maradona kumaşı benzetmesi yapmışlardı. Bu geleneği bozmayarak, yeni bir Maradona kuşağı oyuncularından Palacio’yu ele aldık ve inceledik.

Hakkında: Rodrigo Palacio, Arjantin ülkesinin yeni Maradon’a serisinin son halkası. Arjantin liginde ki mükemmel performansıyla Arjantin Milli Takımı’nın Dünya Kupası kadrosunda yer almayı başarmıştı . Pekerman, Dünya kupası kadrosunu belirlerken çok zorlanmıştı. İnter’den Julio Cruz ile Arjantin liginden geleceği yıldızı Rodrigo Palacio arasında seçim yapma konusunda çok sıkıntı çektiği basına yansımıştı. Pekerman son kararını açıklayarak hem Julio Cruz hem de Rodrigo Palacio’yu kadroya alarak tercih yapma zorunluluğundan kurtulduğunu söylemişti. Büyük kulüpler şimdiden bu oyuncunun peşine düşmüş durumdalar. Arjantin futbolunun genetik yapısında bulunan futbol sanatı, gün geçtikçe artarken yeni genç yıldızları ilerleyen yıllarda tutkuyla izleyeceğimizden eminim. Rodrigo Placio Buenos Aires’in güneyinde Bahai Blanca’da doğdu. Annesini hayal kırıklığına uğratarak eğitimine önem vermek yerine futbolu seçti. Babası da bir futbolcuydu ve gençlik yıllarında forvet oynamıştı. Palacio Küçüklüğünde Bahai Blanca’da basketbola önem verdi. Ama sonraları futbola adım atarak yeteneğini bu yönde göstermek istedi. Profesyonelliğine Banfield’de adım attı ve sonra Boca Juniors’a transfer oldu. Başlarda kulübeye mahkum oldu, fakat pes etmedi. Yine de kendini göstermesi uzun sürmedi.

Başarıları: Copa Suramericana’nın en iyi oyuncusu seçildi. Arjantin Lig şampiyonluğu 2005 ve 2006. Genç bir yetenek olmasına rağmen şuan için çok iyi sayılır. Hatta 2004 yılında bir gün Maradona Palacio'yu arayarak imzalı formasını istiyor. Hayranı olduğumuz Maradona’nın bile dikkatini çekiyor PALACİO. Sizin neden çekmesin?

FM 2007 Yorum: Şuanda Boca Juniors’un 2007-2008 kadrosunda Palacia. Arjantinliler ona Güney Amerika’nın yeni mavi gözlü çocuğu diyorlar. En yüksek artıları hızı, teknik ve yeteneği. Takım olarak paslaşmalarda son adam olarak ceza sahasına girdiğinde sadece ona bakın. Sağdan, soldan çaprazdan diriplinkler kaleyi gördüğü anda çerçeveyi tutturabilen bir oyuncu. Oyun stili ile Roberto Baggio'ya benzetilen Rodrigo Palacio, özellikle top sürmesi, verdiği isabetli paslar ve öldürücü bitirişi ile göz dolduruyor.. Her iki ayağını da kullanabiliyor. Onca golüne rağmen, Gerçekte kendisini golcü olarak tanımaktan kaçınan bir isim. Daha çok kendisini kanat oyuncu olarak görüyor. Fakat FM 2007’de mevki özelliği sadece FC olarak gösteriliyor. Bunu üzerine hem forvet hattında, hem de sağ açık kanatta denedim. Hakikaten de öyle ilk oynattığım maçta 1 asist yaptı. Bitiriciliği 15( 3 maçta attığı gol sayısı 2) giderek daha da iyi oynuyor. Çünkü forvetlerin yapısı gereği karşı rakip defansın oyun içinde tutunduğu tavır, forvetleri inanılmaz etkiliyor. Adam adama kaldığı zaman sol ya da sağ açığa yaklaşıp orta yapıyor sürekli. Kaleyi gördüğü gibi topu füze gibi yolluyor. Everton ile yaptığım hazırlık maçında 2 topu direkten döndü. Buda ne kadar istekli bir oyun stili ortaya koyduğunu yansıtıyor. Eksileri ise biraz zayıf ve henüz Avrupa da başarısı yok. Gideceği takıma ayak uydurmak konusunda seçenek sizlerin. Arjantin’in yeni mavi gözlü çocuğunu yetiştirmek sizlerin elinde. Sizlere bir önerim daha var. Carlos Tevez ile Palacio’ yu aynı takımda oynatmaya çalışın. Bakalım neler olacak.

Rodrigo Palacio Genie Scout Profili ve Açıklamalar

Palacio yetenekleri üst safhada olan bir oyuncu, bu kadar anlatmaya karışık sizlere temel bilgiler sunacağım resimlerle. Bunun geliri inanılmaz büyük olacak. İlk olarak Genie Scout programını tanımanız lazım. Bu da çok kolaylaştı. Sitemizde genie scout programı için yaptığım tanıtım rehberine baktıktan sonra işiniz daha kolay olacak.

LİNK: http://www.turksportal.net/makale/fm/717/

Genie Scout rehberine yazdığım gibi en önemli kısımları tekrar yazıyorum.
Kutucuklarda yazan CUR A(CA) ve POT A (PA) nın anlamı ne (Current Ability ve Potential Ability)
Current Ability (CA), yani mevcut yetenek, oyuncunun su andaki yetenegini belirtir. Bu yetenek oyuncunun ozelliklerinin ağırlıklı ortalamasıdır. Yani CA'si yüksek olan oyuncunun özellikleri de yüksek olacaktır.

Potential Ability (PA), potansiyel yetenek, oyuncunun ileride (her türlü şans yağver giderse) ulaşabileceği yetenek seviyesini belirler. Hem CA hem de PA’ya 200 üzerinden puan verilir. CA hiç bir zaman PA’dan yüksek olamaz.

İngiltere Premier Liginde oynayan ortalama bir oyuncunun CA'sı SI tarafindan 140 olarak belirlenmistir.

Aşağıda kabataslak
CA > 190 Çok nadir futbol sahalarında görülen özel futbolcular için ayrılmıştır. (örneğin Maradona, Pele, Ronaldinho vs.)

CA 170-189 Dünyanın en iyi oyuncuları için ayrılmıştır.

CA 150-169 Dünyadaki kaliteli, kalburüstü oyuncular.

CA 130-149 Dünyadaki en iyi liglerde orta kalite oyuncuları içerir, bu oyuncular aynı zamanda Turkcell Super Lig'inin en iyi oyuncularıdır.

CA 110-129 Dünyadaki en iyi liglerde yedek olan oyunculari icerir, bu oyuncuları aynı zamanda Turkcell Super Lig'in kalburustu oyuncularıdır.

CA 90-109 Turkcell Super Lig'de ortalamanın altında olan, genelde yedek bekleyen oyunculardır.

PEKİ RODRİGO PALACİO’NUN Current ability özelliği kaç?

Bu oyuncunun su andaki yetenegini (CUR A) 164’ dür.

kaynak: http://www.turksportal.net/makale/fm/718/

en sevdiğim oyunculardandır Rodrigo Palacio. gerek saç stili , gerekse son vuruşlarından ötürü... böyle bir yazı buldum ve paylaşayım dedim. :)
iyi oyunlar...

2 defa alkışlanmış (2)  6 Mayıs 2008 23:07  mesajın adresini al  
' işte o benim
' işte o benim
tenks

6 Mayıs 2008 23:08  mesajın adresini al  
tane® ©an
tane® ©an
hastir be rıfat abi spor forumları da sıçtı:)

6 Mayıs 2008 23:14  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
Bir futbolcu için böyle özenerek başlık açıldığını ilk kez görüyorum,benim için ne kadar gereksiz de olsa emeğine sağlık+rep:D

6 Mayıs 2008 23:14 ~ 6 Mayıs 2008 23:14  mesajın adresini al  
tohunç
tohunç
sinan engin beşiktaşa fm den oyuncu bakıyomuş

1 defa alkışlanmış (1)  6 Mayıs 2008 23:15  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
arada bu tip futbolcuları tanıtmak yararlı olacaktır. :)
ben boca juiors'ın milan'a 4-2 yenildiği kupa maçta bu oyuncuyu ilk kez izledim ve hayran kaldım , o maçta da bir golü vardı zaten.
ama boca'dan ayrılmaz bence 2011e kadar.
ayrılırsa ilk gideceği yer ya ispanya yada italya ligi olur kesin :)

6 Mayıs 2008 23:21  mesajın adresini al  
'off the record'
'off the record'
C.Ronaldo tadında sanki...

6 Mayıs 2008 23:51  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
eyvah eyvah :)

smile!i'm a dentist demis ki:
ya şu saçlarının arksndan bi tutam uzatıyolar ya çok çirkin oluyo :) gerçekten

6 Mayıs 2008 23:56  mesajın adresini al  
bonaventure
bonaventure
18 milyon doların varsa. yok kaleciydi,yok stoperdi, yok ön liberoydu diye düşünme. al bunu. gönder as takıma düşündüğün forvetlerden birini. oradan devam (tabii interle oynarken adrianoyu göndermek gibi bir gerzeklik yapmayacaksın. küçük takımlar için söylüyorum bunu;).

2 haftadır deli gibi fm oynayasım var. tam pazar günü niyetlenmiştim ki abimde prison break in ilk bülümünü izlememle bütün planlarım alt üstü:P bu saatten sonra da yok efendim oyunu kur. yok transfer listeni belirle.çooook uzun iş. neyse ben bi bölüm daha izliyip yatayım:) iş güç var yarına;)

bu da günlük gibi oldu ya hadi neyse:)

7 Mayıs 2008 00:20  mesajın adresini al  
baş rahip
baş rahip
fenere mi geliyormuş?

7 Mayıs 2008 20:04  mesajın adresini al  
irem_
irem_
gelse keşke:)

7 Mayıs 2008 20:13  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 11
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008