ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Bostancı İlköğretim müdüründen
14 yaşındaki gence ırkçı dayak
6 MAYIS 2008 SALI - Yer: İstanbul Bostancı İlköğretim Okulu. 6-14 yaş arasında 1500’e yakın çocuk ve gencin her gün gittiği bir okul. 8. sınıfa kayıtlı 14 yaşındaki Ş. okul bahçesinde dururken, okulun müdürü Hikmet Arslan odasının camını açıp Ş.’yi bağıra çağıra odasına çağırır. Ş.’yi odasının kapısında “karşılayan” müdür Arslan, Ş.’nin saçının uzunluğunu ve kıyafetini (ceketsiz ve spor ayakkabılı olmasını) bahane ederek, odasına çeker ve vurmaya başlar. Kulaklarını çekip tokat atarken, müdürün ağzından düşürmediği şu laflar dayağın gerçek gerekçesini gösterir: “Şuna bak, zaten Çingene çocuklarına benziyorsun, Romanlara benziyorsun, Kürtlere benziyorsun”. Ayrıca, Ş.’nin ailesiyle ilgili aşağılayıcı hakaretlerini de ağzından düşürmez. Sonra da Ş.’yi hakaretlerini ve ırkçı söylemlerini sürdürerek odasından atar.
Bu olay bugün gerçekleşti. Okuldaki çocuklara ve gençlere yönelik ırkçı-faşist söylemleri ve uygulamaları bilinen müdür, Ş.’nin ekonomik durumuyla ilgili “yorumlar”ını da ihmal etmedi!
Yaşadığımız toprakların pek çok yerinde her gün duyduğumuz, yaşadığımız müdür-öğretmen saldırıları, öğretmenlerin gençlere yönelik ortaya çıkan tacizleri, son hızla ilköğretimlere yayılıyor. Disiplinci toplama kampı uygulamaları, faşist nutuklara, ırkçı saldırılara, hastanelik edinceye kadar atılan dayaklara, küçücük çocukların hayatları boyunca unutamayacakları acılara karışıyor. Tüm bu saldırılar, politikacı ve bürokratların eğitimci gardiyanlara “çocukları dövme izni” (hatta “çocukları dövün” emri) verdiği genelge-yönetmelik-raporlarıyla kılıfına da uyduruluyor.
Bugün “liselerde şiddet”i tartışırken eğitimcilerin gençlere yaptıklarını göz ardı edenler, yakın zamanda “ilkokullarda şiddet”i tartışmaya başlarlarsa diye uyarıyoruz. Gerekçesi orada duruyor, okullarda her gün yaşanıyor! Gerçekten de, “Ey öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!”
www.yuzde52.org
(3) 6 Mayıs 2008 22:40
haylaz_53_54
yaw bunlar yıllardır oluyo okullarda ben öğretmenlik okuyorum neler oluyo bu en basiti valla o yaşta öle davranırsan bi çocuğa artık onun suçlu olmaması için bi neden kalmaz bölşe hocaları men edecen memurluktan bak nyapıyolarmı bi daha ama kimi kime şikayet ediyon medyaya düşmedikten sonra ilgilenen yok malsefe
6 Mayıs 2008 22:48
tane® can
valla ben desem benzetme olmaz zira etnik olarak kürt ve cingene ağırlıklı bir okul. benimki tam tersi olcak birbirlerimne bu şekil de hakaret ettikleri için dövücem. ben ilgilenmiyorum ne olduklarıyla da cocuklarda daha bu yaştan var ayrımını yapıyorlar, acık vermem icin sıkıştıranlar da oluyor diplomasi yeteniğimi sonuna kadar zorluyorum. ama buna dayalı bi kamplaşma bile var, hafiften ceteleşmeler birbirlerini tutmalar filan, çok zorluyor beni yalan yok. o yaştaki cocuğa ne kadar anlatsam boş cünkü cevresşinde ailesinde tam tersini görüyor biliyorum, ben de görüyorum burdaki cevremde aynı söylemleri. Çok göç alan bir yer, aslında iki grupta ayrımcılığa uğruyor ama yine de birbirleriyle didişiyorlar okulda. yerli sonradan gelen-yerlilere göre ne olrusa olsun kürt sayılıyo ankaranın doğusu, yerli-cingene, cingene-kürt of of çok feci karışık burası o konuda
bu site saçmasapalak haberler üretiyor.. hiç güvenilir bir haber yada bilgi kaynagı diil..
(3) 7 Mayıs 2008 02:06
asi kral
ben öğretmenlik okuyorum. bu adamlar ecevit'in 45 günde yetiştirdiği öğretmenler. psikoloji, hoşgörü..... gibi meziyetlerden yoksun öğretmen yapıldıkları için böle olaylar oluyor. tabi bizim gibi 4 yıl bunun eğitimini alanların ortad akalması da cabası. olmaz bu düzen adam olmaz. (tabi haber doğruysa)
7 Mayıs 2008 11:36
*mahkum* s'onsuzum:
kendisinin ırkı belli mi acaba bence belli değildir. geçmişi olmayan ezik insanlar böyle yapar bir ırka herhangi bir millete saygısı olmayan insanlar ne yaparsın bunun gibi insanlar bu ülkede o kadar çok sayıda var ki hani birini asacaksın ki. gel yine biz denizleri asalım bunun gibilerede maaş verip ödüllendirelim.
7 Mayıs 2008 11:42
gırmızı başlıklı gız
bende oretmenık yapıom ama cocuklara bagırmaya kıyamıyorum degıl dovmek ınsanmı bu muduur be
7 Mayıs 2008 11:48
matters
haber doğruysa o adam görevden alınsa yeridir...böyle eğitimcilere ihtiyacı yok devletin...
7 Mayıs 2008 12:05
bigbang
bu haberin doğru olma olasılığı mı yüzde 52i
7 Mayıs 2008 17:49
reddish
var böyleleri yaa kadrolaşma yüzünden saçma sapan bi sürü insanı müdür yapıyorlar... al işte bi manyak daha :S
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19775
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!