ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Bodrum Güllük'te denizi dolduran MNG firmasına verilen süre dün doldu. Valilik: Ek süre yok. 10-15 gün içinde orayı eski haline getirmek için çalışma başlar
MUĞLA - Bodrum Güllük Körfezi'nde 49 yıllığına kiraladığı ormanlık kıyıda denizi 'kafasına göre' dolduran firmaya verilen süre, dün sona erdi. 1200 yataklı tesisin inşaatından çıkan molozları denize boca eden firma, dolgu için izin alamadı.
MNG Holding'e bağlı Günal Turizm ve İnşaat Limited Şirketi, Pina Yarımadası ve Çomça Koyu'ndaki tüm işçilerini ve makinelerini çekti. İnşaat durdu. Ama kaçak dolguyu kaldırmak için de bir hareket olmadı.
Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise dökülen molozların geri alınması için firmaya 'makul bir süre' verileceğini anlattı. Kaymakam, sorumluluğunsa İl Özel İdaresi'nde olduğunu söyledi: Adliyeye verdik, 'Gelin eski haline getirin' diye dilekçeyi Vali beyin (Lütfi Yiğenoğlu) önüne koydum. Sorumluluk tamamen özel idarenin. Çünkü ruhsat makamı orası. Şimdi MNG'ye makul bir süre verilecek, eğer firma yerine getirmezse İl Özel İdaresi eski haline getirme işlemini yapacak.
Muğla Valivekili Mehmet Hulusi Kaya ise Radikal'e 'koyu eski haline getirmek için 10-15 gün içinde çalışmalara başlanabileceğini' açıkladı: Firma deniz dolgu alanını eğer eski haline getirmezse bizim iş makinalarımız orayı eski haline getirir. Masrafı da firmadan tahsil edilir. İzin süreleri doldu ve ek süre gibi bir durum söz konusu değil. Prosedür gereği, karar alınacak, (Belediye) Meclis'te görüşülecek. Ancak tahminime göre 10-15 gün içerisinde eski haline getirme çalışmalarına başlanır. Maliyet çalışmaları yapılacak. Deniz kıyısı eski haline gelecek.
Valilik ve kaymakam böyle diyor ama Ceylan teknesinin kaptanı balıkçı Hasan Tokcan ümitsiz: Bu dolgu kalkacak mı diye görmek için Göltürkbükü'nden buraya geldim. Şirket 'Devletten güçlüyüm' diyor. Bunların kimseden korkusu yok. Şimdi buraya demirleyebildim ama bir ay sonra buraya teknemi bağlayamam, bu koyda avlanamam. Olan bizim gibi gariban balıkçıya oluyor. Balıkçının avlanacağı, konaklayacağı koylar bir bir rant uğruna kapatılıyor. Bu dolguyu almayacaklar. Üstelik iskele ve mendirek yapıp koyu kapatacaklar. Ama biz tekne bağlamak için iki metrelik ahşap iskele yapsak Ağır Ceza' Mahkemesi'nde yargılanırız.
MNG Holding'in turistik tesis şantiyesinde görevli Lütfü Güner de dolguyu kaldırmak için herhangi bir çalışma olmadığını, zaten iş makinelerinin de Antalya'ya gönderildiğini anlatarak Burada sadece bir bekçi var. Dolgunun ne zaman alınacağını bilmiyorum, buna zaten yöneticilerimiz karar verir diye konuştu.
'Madalyalı' skandal
MNG İnşaat, Halep çamlarıyla kaplı Pina Yarımadası'nda 5 yıldızlı, 1200 yataklı turistik tesis yapmak için ormandan 85 dönüm arazi kiralamıştı. 22 Mart'ta firmanın inşaat alanından çıkan molozları, üzerine iskele yapmak üzere 'izinsiz olarak' denize boşalttığı anlaşıldı.
Yaklaşık üç futbol sahası büyüklüğünde olduğu belirtilen dolguyla ilgili olarak Şantiye Müdürü Sinan Karaağaçlı'nın da Denizi doldurduk, cezamızı bekliyoruz. İznimiz henüz yok. Ama biz büyük şirketiz. İzni alırız demesi, tüm Türkiye'de tepki yarattı. Firmaya o tarihten bu yana üç kez, toplam 46 bin 500 YTL ceza kesildi. 16 Nisan günü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında firmaya turizme katkılarından ötürü plaket verildi. Kaymakam ve İl Kültür Müdürü'nün teşekkürlerini ileten plaketi, MNG adına şantiye müdürü Sinan Karaağaçlı teslim aldı. (dha, Radikal)
6 Mayıs 2008 15:06
bukowski
Firma deniz dolgu alanını eğer eski haline getirmezse bizim iş makinalarımız orayı eski haline getirir. Masrafı da firmadan tahsil edilir.
başlığı açan arkadaş, bak ne yazıyo yazıda. sen okuyo musun başlığı açmadan önce ne yazdığını?
içine ettin güncelin, otun bokun başlığını açıp duruyon
biraz seçici ol anasını satıyım
(2) 6 Mayıs 2008 15:14
souvereign jr.
güzelim ormanlar katlediliyor.
6 Mayıs 2008 18:42
deliveren
bukowski demis ki: Firma deniz dolgu alanını eğer eski haline getirmezse bizim iş makinalarımız orayı eski haline getirir. Masrafı da firmadan tahsil edilir.
başlığı açan arkadaş, bak ne yazıyo yazıda. sen okuyo musun başlığı açmadan önce ne yazdığını?
içine ettin güncelin, otun bokun başlığını açıp duruyon
biraz seçici ol anasını satıyım
Okuma Yazma Bilen Arkadaş Başlıkta da Dolgunun Devlete Kaldıgını Vurguladıgımızı Görür
6 Mayıs 2008 20:20
bonaventure
Firma deniz dolgu alanını eğer eski haline getirmezse bizim iş makinalarımız orayı eski haline getirir. Masrafı da firmadan tahsil edilir.
oranın doğal dengesini nasıl sağlayacakmış? inşaat makinalarıyla mı? şaka mısınız?
6 Mayıs 2008 20:23
bukowski
ya deliveren arkadaşım
masraf firmadan alınır diyo
körün göz mü rica edicem
6 Mayıs 2008 20:26
deliveren
bukowski demis ki: ya deliveren arkadaşım
masraf firmadan alınır diyo
körün göz mü rica edicem
Onun Devlete Bırakılması Devlet için Bir Külfettir
6 Mayıs 2008 20:27
bukowski
ben valinin yerinde olsam orayı bi güzel eski haline getiririm
arkasına da bi park yaptırırm, bütün masrafı da firmaya kitlerim. çünkü ben devletim, benim kolluk kuvvetlerim var.
6 Mayıs 2008 20:27
bonaventure
hangi masraf hocam. anasını bellemişler denizin daha masrafı mı kalmış bu işin?
6 Mayıs 2008 20:27 ~ 6 Mayıs 2008 20:29
bukowski
Onun Devlete Bırakılması Devlet için Bir Külfettir
salla başı al maaşı diyosun yani
6 Mayıs 2008 20:28
deliveren
bukowski demis ki: ben valinin yerinde olsam orayı bi güzel eski haline getiririm
arkasına da bi park yaptırırm, bütün masrafı da firmaya kitlerim. çünkü ben devletim, benim kolluk kuvvetlerim var.
O şekilde Dogal Haline Dönecek mi ?
6 Mayıs 2008 20:28
bukowski
bence hayıflanılacak tek şey boşuna harcanmış para olacaktır.
geri dönülmez bir zarar verilmemiş fotoğrafta öle gördüm ben
bonaventure demis ki: hangi masraf hocam. anasını bellemişler denizin daha masrafımı kalmış bu işin?
6 Mayıs 2008 20:29
deliveren
bukowski demis ki: Onun Devlete Bırakılması Devlet için Bir Külfettir
salla başı al maaşı diyosun yani
Ne alakası Var ? .Bir Yerin Dogal Dengesinin Bozulmasından Sözediyoruz
6 Mayıs 2008 20:29
bonaventure
bence hayıflanılacak tek şey boşuna harcanmış para olacaktır.
geri dönülmez bir zarar verilmemiş fotoğrafta öle gördüm ben
öyle mi gördün? :)
denizi doldurmuşlar yahu. daha bunun görmesi mi kalmış. bi dinamit atınca denge menge alt üst oluyor. denizi doldurmuşlar burda. doğal denge mi kalır artık orada?
6 Mayıs 2008 20:31
bukowski
diyorum ki geri dönülmez bir durum yok ortada
hani fen bilgisi dersinden hatırladığım kadarıyla fiziksel değişimler telafi edilebilir fakat kimyasal değişim telafi edilemez
ortada bir yangın yok di mi, patlayan bir nükleer santral yok, fabrika atığı yok, termik santral faciası yok
denizi doldurmuşlar ve geri çıkarılacak sadece toprak. kanuna aykırı evet. yazıda yazmış zaten bütün masrafları firma karşılayacak diye
ortada bu konuyu güncele taşıyacak bi durum yok
6 Mayıs 2008 20:34
deliveren
Çevrenin Dengesinin Bozulması Günümüzün Ve Önümüzdeki Yılların En Büyük Sorunlarından Biridir.Bu Güncele Taşımayalım da Neyi Taşıyalım
6 Mayıs 2008 20:35
deliveren
Amacımız Bir Çevre Felaketini Duyurmak.Bir Çok Medya Kuruluşu Bu işin Ucu bir Yere Dayanacak Diye Haber Olarak Geçmiyor.Bunu Dile Getirdik.Bunun Ne Kötülügü var ?
6 Mayıs 2008 20:41
bonaventure
izmir büyükşehir belediyesi fen bilgisi bilmiyor muydu da özfatura döneminde doldurulan yerleri park yapıp, körfezin daha fazla doldurulmasını durdurdu?
doğal denge den bahsediyorum. ee ormanlarıda yakalım nasıl olsa dikeriz o zaman;)
bukowski demis ki: diyorum ki geri dönülmez bir durum yok ortada
hani fen bilgisi dersinden hatırladığım kadarıyla fiziksel değişimler telafi edilebilir fakat kimyasal değişim telafi edilemez
ortada bir yangın yok di mi, patlayan bir nükleer santral yok, fabrika atığı yok, termik santral faciası yok
denizi doldurmuşlar ve geri çıkarılacak sadece toprak. kanuna aykırı evet. yazıda yazmış zaten bütün masrafları firma karşılayacak diye
ortada bu konuyu güncele taşıyacak bi durum yok
6 Mayıs 2008 20:41
bukowski
he canım he
burdan herkes seni izliyo zaten
deliveren demis ki: Amacımız Bir Çevre Felaketini Duyurmak.Bir Çok Medya Kuruluşu Bu işin Ucu bir Yere Dayanacak Diye Haber Olarak Geçmiyor.Bunu Dile Getirdik.Bunun Ne Kötülügü var ?
6 Mayıs 2008 20:43
bukowski
körfezin doldurulması mı durduruldu?
sen izmire gitmeyeli baya oldu sanırım
ayrca doldurulan yerler sit alanı değil ki
belediye imara açmış. doğanın dengesinin bozmayalım iyi güzel de, doğanın dengesini korumak herşeyi engellemek ile olmaz.
norveç'in en büyük gelir kaynaklarından biri orman sanayisidir. sırf kendi sanayilerini sürdürebilmek için ve aynı zamanda sanayileri doğaya da zarar vermesin diye yılda milyonlarca fidan dikerler. iskandinavya da dünyanın en yeşil bölgelerinden biridir
adam hep ağacı kesiyor, hem de 20 yıl sora tekrar kesmek için fidan dikiyor
ne doğanın dengesi bozuluyor ne de sanayisinden oluyor
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19767
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!