hayır tabiki kimsenin elinde değil..fakat düşünceleri söylemleri faşistce olan birinin açması hoş değil bu başlığı onu belirttim sadece...
anlayana tabi ki...
(9) 5 Mayıs 2008 23:11
jaja of opobo ® .iz
ayrıca comandantenin yorumuna bişey eklemek istiyorum,hatırla sevgili adlı dizi sayesinde deniz gezmişlere karşı olan negatif düşünceler positife dönmüştür.nerden mi biliyrum pek çok arkadaşımla konuştuk çünkü..çevremde böle çok insan var...
gezmişleri sdc bir zümrenin demirbaşıymış gibi göstermeniz inanın onlara iyilik değil kötülük oluyor...
(4) 5 Mayıs 2008 23:13
jaja of opobo ® .iz
hayır tabiki kimsenin elinde değil..fakat düşünceleri söylemleri faşistce olan birinin açması hoş değil bu başlığı onu belirttim sadece...
anlayana tabi ki...
kemalizm faşistlik değildir...ülkesini sevmek ve onun toprak bütünlüğünün korunmasından yana tavır almak da faşistlik değildir.....
(8) 5 Mayıs 2008 23:14
seytan ucurtmasi
neyin ne demek olduğunu biliyorum..merak etme..kendine sakla düşüncelerini...
uzatma fazla tamam...
(9) 5 Mayıs 2008 23:16
osge
sen Allah'ın werdiği canı alırken dinsizlik olmuyoda onlarınki dinsizlik oluyo... off of
(1) 5 Mayıs 2008 23:19
life is resist
Orospu Mayıs
Ve sonra
üç kişiydiler onlar
kabına sığmayan üç deli yürek
kırsalı hüzne boğan üç nazlı çiçek
ölüme korku salan üç keskin bıçak..
adı Yusuf
soyu ASLAN`dı biri
dost hasretine gizli sancısını
kan rengi buza düşürdü
vurulup düştüğü yerde
üşüdü alın teri
El değmemiş yüreğiyle
sevginin
en yüksek değeriydi Hüseyin
bilgeydi
baş eğmedi zalime
ölüme giderken İNAN
kafa tuttu ölüme
ve biri
gülün gülüşüyle gülen
aydınlık geleceğe vurgun
gercek bir sevdalı
nice dağ görmüş
nice DENİZ GEZMİŞ`ti.
ve sonra
üçü bir oldu
'bir vücut,bir yumruk ve bir baş'
'karşıyaka ya gecemediler
soğuk suyundan içemediler'
ama
düşmedi yüreklerine
yarım bırakılmışlığın ağır boşluğu.
72 yılının 6 mayıs`ında
ipe düştü umutları...
götüne kına yaktı
cellat ali elverdi
öte de Taylan ÖZGÜR
yollara halı serdi
Ateş yaktığı yerde titredi (yiğ) it nihat
dedi: şimdilik tamam,sonrası mevla kerim
olan oldu sonunda, olmadı mevla kerim
mıhlandı soysuz kalbi,eridi erim erim.
Urgana gönül koydu
dalı kırık serceler
üç namenin ardından
kanlar sel oldu taştı
Mayıs`tan sonra Mayıs
daha orospulaştı.
orospu Mayıs.
Şevket Karakış
(5) 5 Mayıs 2008 23:19
bart-
Bu ülkede çok uzun süre gençlik Deniz'lerin adını ağzına alamadı. Onların adına yazılan kitaplar yasaklandı. Şimdi yavaş yavaş kitaplar tekrar yayınlanıyor, dizilerde ve filmlerde Denizler anlatılabiliyor. Bırakalım rapçisi de t-shirtle olsun diziyle olsun Deniz'i tanıyıp yasaklanan öğretilmeyen, sansürlenen yakın tarihimizi öğrensin. Deniz bu toprağın çocuğuydu, kimse onu sahiplenip kendine özgü göstermesin.
diziler,tişörtler,şunlar bunlar özenti bir solcu gençliği yaratmaktan başka bir boka yaramıyor.amaç bu zaten ortaya atılacak ve bok yoluna ezilecek gündeme katkı sağlayıcı solcu gençlik yaratmak.
en basit örneği sen ve senin gibiler.giydikleri deniz gezmiş tişörtü hangi zengini daha çok zengin yapıyor? ben deniz gezmişin oğlu olsam onun tişörtünü giymem.siz ne sanıyorsunuz kendinizi ya.
o profilinde ki fotograflarla bu konuyu açman gerçekten deniz gezmişe yapabileceğin en büyük hakaretlerden birisidir.
hatırla sevgiliymiş.gerizekalı bir dizide anlatılan deniz gezmiş sadece sloganlardan ibaret bir insan olarak gösteriliyor.ayrıca atv gibi bir kanal da ne kadar deniz gezmiş ne kadar gerçek anlatılabilir? siz cidden salak mısınız?
hatırla sevgiliymiş.
bu bahsettiğiniz insanlar öldüler.diziler vs. bu ölüler üzerinden para kazanmanın yeni yolu oldu.
yaşanan bir mayıs olayları,kadıköyde şurda burda asılan afişler.komedinin önde gideni bunlar.
hele hele dev-lise diye bişey var ki sormayın.bu insanlar asla yapılamayacak bir işi yapmaya kalkıştılar ve öldürüldüler.bu kadar.
onları öldüren de kendi ülkesinin askerleriydi.
geçiniz....
(4) 5 Mayıs 2008 23:23
comandante
seytan ucurtmasi demis ki:
anlayana tabi ki...
Asıl faşizmi kimin ne şekilde yaptığı ortadayken insanları yaftalamayın bence. Devrimcilik, faşizme karşı olmak bu ülkenin değerlerini bütünlüğünü reddetmek demek değildir. Aksine bu birliği bütünlüğü perçinleyecek ve ülkeyi daha ileriye götürecek hamleler yapabilmektir. Emperyalist odakların kuklası olmak değil onlara karşı anti-emperyalist duruş sergieyebilmektir.
(5) 5 Mayıs 2008 23:28
life is resist
pardon 1) hakaret içeren konuşmalar yapıosun bu ağır ve gereksiz
2) dev-lise laf atıosun onu anlamadım 3) sen kendini ne sanıyosun
4) bi skgt yorumuna basayım senin .
(4) 5 Mayıs 2008 23:29
bsk_89
yıllardır bütün devrimci yoldaşlarımızı öldüren polisle iş birliği yapan insanların milli duygularıyla oynayıp bizi kötüleyen faşistler siz deilmisiniz devrimcilik faşizme karşı gelmektir eğer iki fikir bir arada yürüseydi bu kadar kargaşa çıkmazdı
(4) 5 Mayıs 2008 23:38
seytan ucurtmasi
Asıl faşizmi kimin ne şekilde yaptığı ortadayken insanları yaftalamayın bence. Devrimcilik, faşizme karşı olmak bu ülkenin değerlerini bütünlüğünü reddetmek demek değildir. Aksine bu birliği bütünlüğü perçinleyecek ve ülkeyi daha ileriye götürecek hamleler yapabilmektir. Emperyalist odakların kuklası olmak değil onlara karşı anti-emperyalist duruş sergieyebilmektir.
life is resist demis ki: pardon 1) hakaret içeren konuşmalar yapıosun bu ağır ve gereksiz
2) dev-lise laf atıosun onu anlamadım 3) sen kendini ne sanıyosun
4) bi skgt yorumuna basayım senin .
5 Mayıs 2008 23:42
bart-
kartel medyaya malzemeniz bol olsun...
reddish demis ki: yarın saat 13.00da Dolmabahçe'de Denizler'i anıyoruz..
(1) 5 Mayıs 2008 23:46
bsk_89
arkadaşlar biz en azından onun bunun etksiyle abuk sabuk vatan millet acındırmalarıyla eskiye yönelik işler yapmıyoruz faşistler gibi hepimiz kendi fikir ve görüşlerimizle yeni ve aydınlık bi memlekete ulaşmanın temellerini atıyoruz ve hep biz kazanacağız
(1) 5 Mayıs 2008 23:48
elmalı pasta
MARE NOSTRUM
En uzun koşuysa elbet Türkiyede de Devrim,
O, onun en güzel yüz metresini koştu
En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak...
En hızlısıydı hepimizin,
En önce göğüsledi ipi...
Acıyorsam sana anam avradım olsun,
Ama aşk olsun sana çocuk, aşk olsun!
Can YÜCEL
(1) 5 Mayıs 2008 23:52
bsk_89
arkadaşlar saat 11 de karşıyakada denizin yusufun hüseyinin yanında olacağız gelmek isteyen warsa gelsin tüm devrimci ateşimle çağırıyorum hepinizi ölmüş olsalar bile onlardan öğrenecek çok şeyimiz war
(1) 5 Mayıs 2008 23:54
bart-
war mı var mı? deniz gezmişi w u ile mi anacaksınız?
bsk_89 demis ki: arkadaşlar saat 11 de karşıyakada denizin yusufun hüseyinin yanında olacağız gelmek isteyen warsa gelsin tüm devrimci ateşimle çağırıyorum hepinizi ölmüş olsalar bile onlardan öğrenecek çok şeyimiz war
(3) 6 Mayıs 2008 00:04
bsk_89
of bi harf yüzünden ne alakasız şeylere takılıyosunuz
6 Mayıs 2008 00:06
bart-
deniz gezmiş i anmak bile sorumluluk ister.
ben adidas ayakkabılarım la bir mayısa gitmeye gerçekten utandım.
bsk_89 demis ki: of bi harf yüzünden ne alakasız şeylere takılıyosunuz
(2) 6 Mayıs 2008 00:08
bart-
he sebebi şu dev-lis,igd,tkp falan n'oluyoruz lan dedim de utandım asdafdsfg
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19758
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!