NATOya üye olmamızın nedenini önce bilelimki ona göre tartışalım diye yazdım ben o yorumu.belki bilmeyenler olabilir..bir nevi ön bilgi:)
NATO'ya karşı değilim..sebebini az öncede vurgulamıştım zaten küreselleşen bir dünyada ortak bir askeri gücün üyesi olmak normal karşılanmalı.NATOya üye olmasaydık bukez niye üye değiliz diye çemkirirdik.milletçe iice tatminsiz olduk...
iran konusunda dün bikaç tespiti yazmıştım..iran ve ABD danışıklı dövüş yapıyor...ABD iranı gözden çıkarırsa irana girer...
bukowski demis ki: natoya niye üye olduğumuzu anlatmışsın
bunun için mi natoyu destekliorsun ya da karşı değilsin
Amerika ve israil'i kullandığı -prelimenary empty threat argümanı var- saldırı tehlikesi , önleme saldırısı var da, NATO güvenlik konseyinin ortak kararıyla hareket eder tek başın ABD direktifiyle değil. Ayrıca NATO ABD'nni gösterdiği yre girmiyor, ABD giriyor kafasına göre pisliğini temizlemek natoya kalıyor genelde. NAto'nun müdaheleleri belli, iç savaş olan yerelere bile müadhele etmekte geicikiyor bırak ABD'nin göstediği hedefi, biraz araştır sonra konuşalım istersen, eğer gerçektn ilgiliysen tabi Biraz sığ bakıyorsun olaya gibi geldi.
gerçi konu nato değil zaten
bukowski demis ki: şimdiye kadar amerikaya hangi devlet saldırmış da nato kuvvetleri amerikanın gösterdiği yere giriyor
(1) 6 Mayıs 2008 16:04
bukowski.iz
Amerika ve israil'i kullandığı -prelimenary empty threat argümanı var- saldırı tehlikesi , önleme saldırısı var da, NATO güvenlik konseyinin ortak kararıyla hareket eder tek başın ABD direktifiyle değil. Ayrıca NATO ABD'nni gösterdiği yre girmiyor, ABD giriyor kafasına göre pisliğini temizlemek natoya kalıyor genelde. NAto'nun müdaheleleri belli, iç savaş olan yerelere bile müadhele etmekte geicikiyor bırak ABD'nin göstediği hedefi, biraz araştır sonra konuşalım istersen, eğer gerçektn ilgiliysen tabi Biraz sığ bakıyorsun olaya gibi geldi.
gerçi konu nato değil zaten
bence dah fazla konuşmayalım
sktret
6 Mayıs 2008 16:09
jaja of opobo ® .iz
aa bişeyi kaçırmışım iki gördüm:)..NATO 2.dünya savaşı sonrası SSCB karşıtı bir güç olarak kurulmuştur..japonyayla uzaktan yakından alakası yok....
bukowski demis ki: nato, amerikanın japonyayı bombalamasından sora göt korkusundan kurduğu bir askeri birliktir. natonun 4. maddesinde üye devletlerden birine saldırılması durumunda diğer devletler güç birliği yapar ve karşı saldırıya geçer (özetle)
(kaçıncı madde olduğundan emin değilim ama böyle bir madde var)
biz yıllardır pkk ile uğraşıyoruz ve sözde müttefikimiz nato üyeleri pkk'yı destekliyor
ve sen buna karşı değilsin
enteresan...
(2) 6 Mayıs 2008 16:12
jaja of opobo ® .iz
bi de nedenini niye yazdın demiştin:) bak iyiki yazmışım sen de oku ve öğren:)
(2) 6 Mayıs 2008 16:13
bukowski.iz
sscb ile (soğuk) savaş içinde olan amerika, japonyayı bombaladıktan sora ayrıca bir de japonyayı karşısına almaktan korkmuş ve natoyu kuruş sürecini başlatmıştır
bombaladıktan hemen sonra da japonya ile masaya oturmuş ve japonyayı dışardan gelebilecek (çin) saldırılara karşı korumayı tahahüt etmiş ve silahlnmasına engel olmuştur.
şuan bile japonyanın herhangi bir ülkeye tehdit oluşturabilecek bir ordusu yoktur. sembolik kraliyet ordusu hariç
6 Mayıs 2008 16:20
bukowski.iz
natonun asıl kurulma nedeni (abd açısından) japonya tehdidini savuşturmaktır. diğerleri ikincil nedenlerdir
6 Mayıs 2008 16:21
jaja of opobo ® .iz
aynı paragrafta birbirine tezat 2 cümle kurmuşsun...
-japonyayı karşısına almaktan korkmuş ve natoyu kuruş sürecini başlatmıştır
-şuan bile japonyanın herhangi bir ülkeye tehdit oluşturabilecek bir ordusu yoktur.
NATO kuruluş sürecinin o dediğin olaya denk gelmesi başka şey NATO'nun asıl kuruluş amacı başka şey...
bukowski demis ki: sscb ile (soğuk) savaş içinde olan amerika, japonyayı bombaladıktan sora ayrıca bir de japonyayı karşısına almaktan korkmuş ve natoyu kuruş sürecini başlatmıştır
bombaladıktan hemen sonra da japonya ile masaya oturmuş ve japonyayı dışardan gelebilecek (çin) saldırılara karşı korumayı tahahüt etmiş ve silahlnmasına engel olmuştur.
şuan bile japonyanın herhangi bir ülkeye tehdit oluşturabilecek bir ordusu yoktur. sembolik kraliyet ordusu hariç
(2) 6 Mayıs 2008 16:25
bukowski.iz
yav güzel arkadaşım neden anlamak istemiyorsun
senin tezat dediin cümlelerin biri bugünden bahsediyor diğeri 2. dünya savaşından
o zamanlar japonya bir tehdit unsuru idi abd için.
abd'nin etkin politikalarıyla şuan doğru düzgün bir orduları yok adamların
bunda anlaşılmayacak bir şey var mı
6 Mayıs 2008 16:27
bukowski.iz
natonun asıl kuruluş amacnı başlagıç metninde yazan amaç olduğuna inanmıyorsun umarım
şu yazdığınla üstteki bariz bir çelişki icinde farkındasın değil mi? yani adamlar japnayoyla anlaşıp koruma tahahhütü veriyor, silahlamasını engellyor. Diğer bi deyişle tahlikeyi bertaraf ediyor
ama elimine ettiği Japonya tehdidini savuşturmak için NAtO'yu kuruyor yani öyle mi?
o da güzelmiş, bir bloğa karşı ayrı ayrı durmaktansa tek bir catı altında savunma paktı oluşturmak daha maul bir çözümdü, ABD'nin Rusya'ya yakın üstlere ve yayılmasını engellemeye, Savaştan cıkmış Avrupa'nın da yeniden yapılanana kadar savunulmaya ihtiyacı vardı, ki hala var o yüzden Nato hala duruyor. Mevcut durum hala aynı ABD'nin bölgede Rusya'ya etki oluşturmak için üslere, Avrupa'nın da yakın cevresindeki olaylara-balkanlar- müdahele edebilcek bir askeri güce ihtiyacı var. İki taraftan birinin ihtiyacı ortadan kalkarsa NATO'da ortadan kalkar ki uzak ihtimal değil, AB kendi askeri müdahele gücünü oluşturmaya çalışmıyor değil
bukowski demis ki: natonun asıl kurulma nedeni (abd açısından) japonya tehdidini savuşturmaktır. diğerleri ikincil nedenlerdir
(2) 6 Mayıs 2008 16:31
jaja of opobo ® .iz
komünist rusyasına karşı kurulmuştur...kuruluş sebebine dayanak gösterilen konuyla şimdiki NATO farklıdır tabiki eğer kastettiğin buysa....malum rusyada sovyet rejimi yıkıldı çünkü...
şimdiki NATO'nun görevi değişen dünya şartlarına paralel olarak artan terör olaylarına birlik içinde mücadele etmektir.
daha doğrusu görevi yok, varlığını sürdürmek için kendine misyon edinme cabası icinde:) hala yeniden yapılandıramadı kendini, ama edinmek istedikleri amaçlardan biri bu dediğin.
lan hep dayanamıom akdemisyen damarım kabarıyor, tartışmıcam diyom böyle şeyleri de, neyse benden paso. kişi inanmak istediğini doğru bilirmiş
jaja of opobo ® demis ki: komünist rusyasına karşı kurulmuştur...kuruluş sebebine dayanak gösterilen konuyla şimdiki NATO farklıdır tabiki eğer kastettiğin buysa....malum rusyada sovyet rejimi yıkıldı çünkü...
şimdiki NATO'nun görevi değişen dünya şartlarına paralel olarak artan terör olaylarına birlik içinde mücadele etmektir.
(2) 6 Mayıs 2008 16:37
bukowski.iz
hah
yapma yauv
6 Mayıs 2008 16:41
bukowski.iz
ABD'nin Rusya'ya yakın üstlere ve yayılmasını engellemeye
rusyaya yakın üsler?
ben 2 saattir nerden bahsediyodum
dur hatırlıcam, japonya mıydı
6 Mayıs 2008 16:43
jaja of opobo ® .iz
daha doğrusu görevi yok, varlığını sürdürmek için kendine misyon edinme cabası icinde:) hala yeniden yapılandıramadı kendini, ama edinmek istedikleri amaçlardan biri bu dediğin.
lan hep dayanamıom akdemisyen damarım kabarıyor, tartışmıcam diyom böyle şeyleri de, neyse benden paso. kişi inanmak istediğini doğru bilirmiş
evt tanercan haklsın bu konuda sana katılıyorum terör amaçlardan sdc bitanesi...
buarada bu güncel forumu ömrümü yedi bitirdi:))) ben kaçar herkese iyi tartışmalar...
evet almanyadaki üstler yada türkiye'nin karadeniz kıyısındaki üs Sovyetlere japonyadaki üsten daha yakın zaten değil mi? ben japonyayı dışladılar demedim ki, orda üs istemedi de demedim, sadece NATO japonya tehdidine karşı kurulmuştur denemez dedim, zira alta yazdığın mesaj da NATO sovyetlere karşı kurulmuştur demek
bukowski demis ki: ABD'nin Rusya'ya yakın üstlere ve yayılmasını engellemeye
rusyaya yakın üsler?
ben 2 saattir nerden bahsediyodum
dur hatırlıcam, japonya mıydı
(2) 6 Mayıs 2008 16:46
bukowski.iz
ben de natonun kuruluş nedeni sadece japonya tehdidini savuşturmaktır demedim
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19747
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!