abd akpyı desteklıyo cunku serıat gelıcek ve bızı de özgürleştirmek için bahaneleri olucak dümdüz güzel bi mantık dimi?
6 Mayıs 2008 01:10
jaja of opobo ® .iz
NATO üyesiyiz biz bilmem farkında mısın?
pismymoon demis ki: üs vermeyelim bari...gerci biz üs verir üstüne bide asker göndeririz!!
bugun saddam hayatta olsaydı kuzey ırakta yasananlar yasanmıycaktı iranın işgalıyle olabıleceklerı dusunmek ıstemıyorum
(2) 6 Mayıs 2008 01:11
_monalisa_
evet nato ulkesı olup natolukculuk yapan tek ülke... benım kı masumane bı temennı...
6 Mayıs 2008 01:12
ketum
erdoğan o kadarını akıl edemz o kadar kafası basmaz. ABD yapabilir ama
pismymoon demis ki: abd akpyı desteklıyo cunku serıat gelıcek ve bızı de özgürleştirmek için bahaneleri olucak dümdüz güzel bi mantık dimi?
pismymoon demis ki: evet nato ulkesı olup natolukculuk yapan tek ülke... benım kı masumane bı temennı...
(2) 6 Mayıs 2008 01:16
jaja of opobo ® .iz
o günler?
sünnetçi demis ki: NATO üyesiyiz biz bilmem farkında mısın?
bakalım nato kurtaracakmı bizi o günler geldiğinde =)
(1) 6 Mayıs 2008 01:17
_monalisa_
senın bi tavsıyen var mı?
6 Mayıs 2008 01:18
jaja of opobo ® .iz
ben yorumumu yazdım yukarda..tekrar yazmama gerek yok sanırım:)
6 Mayıs 2008 01:21
_monalisa_
yapılıcak bıse yok yanı dımı sonuc budur?
6 Mayıs 2008 01:22
jaja of opobo ® .iz
Türkiye ne ırak nede iran ...yineliyorum NATO üyesi bir ordumuz var.dünyanın en büyük ordularından birisi.....bunun dışında zaten ABD'ye bağımlıyız.yani sizin dediğiniz şeyin olması peh ihtimal dahilinde değil sanırım....
he yok illaki kıyamey senaryosu yazalım ve üstünde konuşalım derseniz bunun nedeni şeriat olmucaktır pek tabiki:)) ülkede şeriat mı var?geldi mi yoksa:D
sünnetçi demis ki: o günler?
ırak gibi özgürleşeceğimiz günler elbet bi sebep bulunur bizede iranda nükleerse bizdede şeriat veya başka bişey olur o zaman hepsi planlıdır bunların amerika asyanın kara kaşı kara gözü için taa kalkıp dünyanın öbür ucundan tgelmio buralara kadar
İngiltere AB dış politkasında kıta avrupası eksenine karşı bir şey yapamaz, bu aralar AB Rusya ile işbirliği anlaşması imzalamaya çalışıyor, ABD kaba tabirle destek yerine 3ün birini alır. Anlaşma imzalanırsa AB nato'nun askeri kanadından cekilim BAPböle miydi hatırlamıom Türkçe kısaltmasını-'ı Rusya'nın da desteğiyle aktif hala getirip kendi askeri gücünü oluşturur, zaten bayadır uğraşıyorlar ama üye ülkeler özellik son üye olanlar askeri alana kaynak vermek istemiyor. Ama her halükarda bu yönde caba varken ABD'ye çok da sıcak bakmazlar özellikle de Rusya ve Çin'in BM güvenlik konseyinde ABD'yi destekleyemeyecekleri göz önüne alınırsa. İngiltere'ye gelince Başbakan selefinin halini gördü, daha yeni iş başına geldi sonu belirsiz bir maceraya atılmak istemeyebilir, örtülü destek verir. İstediği ülkeye girmesi bundan sonra da bunu yapabileceği anlamına gelmiyor. Zaten Irak'a NATO desteğiyle girmedi, İran'a karşı da NATO desteğini alamaz.
jaja of opobo ® demis ki: İran ABD karşısında hiçbişi yapamaz.istediği kadar nükleer silahı olsun...
ABD tek başına girmiyoki gerekirse NATO'yu da alıyor arkasına...İran'a müdahale olması durumunda AB'nin karşı olacağnı da sanmam ki en büyük üyelerden olan ingiltere malum ABD'nin en sıkı müttefiki...İran'ı kim destekler?birbirinin kuyusunu kazan islam devletleri mi?
ABD'yi karşısına almak istemicektir hiçbiri...sesleri Iraktaki soykırıma çıkmadı..İran için mi mücadele edecekler?....biraz gerçekçi olmak lazım...
ABD şimdiye kadar istediği her ülkeye girdi..Büyük ortadoğu projesinin puzzle'ını tamamlıyor işte...
Ya NATOyle girmedi ABD IraK'a, NATO her şey olup bittikten sonra pisliği temizlemek icin gitti, olan olmuş napsalardı? yaraları biraz sarsınlar diye, zira NATO girmese ABD kalcak daha da boka sarcak, girmesine engel olamadık zararı bir nebze tanzim edelim mantığı
pismymoon demis ki: üs vermeyelim bari...gerci biz üs verir üstüne bide asker göndeririz!!
bugun saddam hayatta olsaydı kuzey ırakta yasananlar yasanmıycaktı iranın işgalıyle olabıleceklerı dusunmek ıstemıyorum
(2) 6 Mayıs 2008 01:56
sweetdreams
vay bee bi de İran bassın da neşemizi bulalım...Oyuncak oldu Ortadoğu Bush'un elinde hale bak...Düğmeye basmışmış Ahmedinejad bi tarafında patlatır o düğmeyi.
6 Mayıs 2008 01:57
seytan ucurtmasi
bilgisayar oyunumu lan bu?.....
(1) 6 Mayıs 2008 01:58
jaja of opobo ® .iz
İstediği ülkeye girmesi bundan sonra da bunu yapabileceği anlamına gelmiyor. Zaten Irak'a NATO desteğiyle girmedi, İran'a karşı da NATO desteğini alamaz.
İran'ı istese gayet rahat bi şekilde ırak'a çevirir.şahlık rejimin yıkılmasında bile ABD'nin parmağının olduğunu düşünürsek bu zor olmasa gerek...iranda nükleer faaliyetlerin bile arkasında ABD olması büyük ihtimal...iranı tehdit olarak görmeye başlarsa ırak ve afganistana yaptığı gibi iran'a girer.çin ve rusya diyosun....ee ? napıcak çin ve rusya? iran'ı mı korucak?eminim korurlar
:) anakronizm denir buna, şahlık rejimi deviren ABDyle şu anki ABD aynı değil, o dönemki soğuk savaş 1991de bitti, ben giremez demiyorum rusya'yla cin de direktman korur demiyorum sadece arkasına destek alamaz , güvenlik konseyinde ciddi sorunlar yaşar yalnız kalır, İran Irak'ta değil. İran bayadır ABD'nin kara listesinde niye şimdiye kadar bir şey yapamadı? iki cocuğun kavgasından bahsetmiyoruz, savaştan bahsediyoruz. Yalnız başına Irak'a yaptığı gibi uluslararası hukuku, kurumlar es-pas ederek giremez zaten girmez de. şu anın şartlarına göre bakmak lazım bu olaylara bir şey biliyorum da söylüyorum canım:) 7 ay filan önce olası bir saldırıya dair makale yazmıştı bi kaç arkadaş, araştırmalarına yardım ederken yakından inceleme fırsatım oldu ABD-İran ilişkisini
(1) 6 Mayıs 2008 02:46
jaja of opobo ® .iz
İran bayadır ABD'nin kara listesinde niye şimdiye kadar bir şey yapamadı? iki cocuğun kavgasından bahsetmiyoruz, savaştan bahsediyoruz.
ben açıkcası iran ve ABD'nin danışıklı dövüş yaptığını düşünüyorum.ben de bikaç araştırma yaptım bu konuyla ilgili...ABD iran'a girmez çıkarları var..he olurda girerse iranı da gözden çıkarmış demektir ve daha öncede dediğim gibi çok rahat yapar bunu..
mesela pek çok kanıtlara dayalı iddialar var.alın size İran muammasına dair enteresan bir iddia: acaba tahran'ın nükleer programı nedeniyle ABD'yle İran arasında korkunç bir çatışmaya yol açacak kadar kökleşmiş bir düşmanlığın varlığından söz etmek gerçekten mümkün mü? yoksa arap ve batı medyasının görmezden geldiği siyasi ve stratejik veriler ve ABD'yle İran'ın ortak çıkarları, iki taraf arasında çatışma çıkmasına izin vermeyebilir mi?
medyanın islam cumhuriyetiyle ABD arasındaki anlaşmazlıklara yoğunlaşmasının sebebini anlamak da zor yani.... İkilinin ortak noktalarının tamamen es geçiliyor... İran oldukça zeki davranıyor zira arap rejimleri kendi vatanlarında ABD'ye komisyonculuk yaparken İranlılar Sam Amca'ya kendi çıkarları için başkasının çıkarlarını pazarlıyor.
buyrun bakın konuyla çok ilgili bişey buldum;Amerikalı güvenlik uzmanı George Friedman soruyor: 11 Eylül sonrası 21. yüzyılda yaşanan en önemli uluslararası olay nedir biliyor musunuz? ABD-İran koalisyonu.
adam heralde bu sözü rastgele veya kışkırtma amacıyla sölemdi... Zira medyanın washington'la tahran arasındaki çatışma olasılığına dair tüm yaygarasına rağmen gerçekler böyle bir koalisyonun varlığını açıkça ortaya koyuyor.
hatta daha da ilginç bişi var ;İran cumhurbaşkanı yardımcısı seyit muhammed ali abtahi şöyle demiş;
İran desteği olmasaydı, ABD Irak veya Afganistan savaşını hayal dahi edemezdi. Bu açıklama Friedman'ın söylemini destekliyor. Bir başka ifadeyle, Amerikan yüzyılı İran desteğiyle başladı.
İranlılar, saddama karşı 8 yıllık savaş boyunca gerçekleştiremedikleri şeyleri ABD sayesinde elde ettiler
Irak seçimleri düzenlendiğinde, ABD İran destekli grupların kazanması için elinden geleni yaptı.
İran kendisiyle bağlantılı Iraklı partiler kanalıyla, ABDle açık birkoalisyona girdi.
yani uzun lafı kısası danışıklı dövüş bunlarınki...ne zmnki ABD iranla işini bitirir aradaki köprüleri yıkarsa işte ozmn irana girer...
repciyereprep demis ki: :) anakronizm denir buna, şahlık rejimi deviren ABDyle şu anki ABD aynı değil, o dönemki soğuk savaş 1991de bitti, ben giremez demiyorum rusya'yla cin de direktman korur demiyorum sadece arkasına destek alamaz , güvenlik konseyinde ciddi sorunlar yaşar yalnız kalır, İran Irak'ta değil. İran bayadır ABD'nin kara listesinde niye şimdiye kadar bir şey yapamadı? iki cocuğun kavgasından bahsetmiyoruz, savaştan bahsediyoruz. Yalnız başına Irak'a yaptığı gibi uluslararası hukuku, kurumlar es-pas ederek giremez zaten girmez de. şu anın şartlarına göre bakmak lazım bu olaylara bir şey biliyorum da söylüyorum canım:) 7 ay filan önce olası bir saldırıya dair makale yazmıştı bi kaç arkadaş, araştırmalarına yardım ederken yakından inceleme fırsatım oldu ABD-İran ilişkisini
(2) 6 Mayıs 2008 03:27
bukowski.iz
NATO üyesiyiz biz bilmem farkında mısın?
natoyu desteklemiyorsun herhalde
6 Mayıs 2008 13:38
jaja of opobo ® .iz
NATO'ya karşı değilim
bukowski demis ki: NATO üyesiyiz biz bilmem farkında mısın?
natoyu desteklemiyorsun herhalde
6 Mayıs 2008 13:58
bukowski.iz
nato, amerikanın japonyayı bombalamasından sora göt korkusundan kurduğu bir askeri birliktir. natonun 4. maddesinde üye devletlerden birine saldırılması durumunda diğer devletler güç birliği yapar ve karşı saldırıya geçer (özetle)
(kaçıncı madde olduğundan emin değilim ama böyle bir madde var)
biz yıllardır pkk ile uğraşıyoruz ve sözde müttefikimiz nato üyeleri pkk'yı destekliyor
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19747
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!