iran konusunda beklemediği süprizlerle karşılaşabilir bence amerika. Ağzının payını almasını isterdim açıkçası Bushun :)
5 Mayıs 2008 17:07
bukowski.iz
geçenlerde bi maille bi fıkra geldi bana..
baba bush ırak ile ilgili oğluna şöyle bir yorumda bulunur
- oğlum bush, iyi yaptın güzel yaptın da, zamanında benim düştüğüm bir hataya sen de düşme...
- nedir o hata baba bush?
- ben zamanında ananın şeyinden çıkmadım, ortaya sen çıktın, bari sen ırak'tan zamanında çık, iyi mi benim gerizekalı oğlum bush...
5 Mayıs 2008 18:46
mustea_sami
kıyamete yaklaşıyoruz dünya savaşı yakın
5 Mayıs 2008 18:51
banshee
He şu İranlılar...
Nam-ı diğer Persler.
Hani Büyük İskender'in rüyası, Attila'nın hayali, Mezapotamya'nın ilelebet bekçileri, tarih boyun hiç bir kavime,devlete, imparatorluğa boyun eğmeyen Persler.
Cahil cüreti mi desem ne desem... He Amerika he... Sen oldu olacak oraya da sulan, zaten doların Çin Yuan'ı yanında tepe taklak olmuş, bir tarafına kaçmış büyük dediğin yatırımların, hadi şimdi yeni kaynaklar peşinden koş.
Korkarım ki sende bu cesaret oldukça Çin'in,Japonya'nın, Rusya'nın bile canına okursun. Yürü be... Yürü ki çabucak tökezleyip çamura daha hızlı bulanasın.
(2) 5 Mayıs 2008 18:54
bigbang
108 dakika da bir mi basılması gerekir bu düğmeye de
5 Mayıs 2008 18:54
cewrimpichi
Google'da bi ara failure yazınca direkt beyaz saray cıkıordu.ABD Iran'a girerse utter defeat anahtar kelimesine de aynısı cıkar kanaatimce.
Biri sayın baskana İran'ın Irak olmadığını hatırlatmalı.
5 Mayıs 2008 18:56
cewrimpichi
topraga temerküz etmiş bir halkı mağlup etmek bir ordunun en zor yapacagı seylerden biridir. birkere abd mental manada bu savasa hazır deil. iran askeri iblisi def etme niyetiyle carpisirken abd askeri benim burada isim ne mk diyecek. bu da maca 3-0 maglup baslamak... amerikanin savasi kendi topraklarinda yapmama gibi bir avantaji olur ama vietnam ornegi ders olmak zorunda zira orasi da amerikan topragi degildi ve iran vietnam da degil...
5 Mayıs 2008 19:02
bukowski.iz
alkışladım
banshee demis ki: He şu İranlılar...
Nam-ı diğer Persler.
Hani Büyük İskender'in rüyası, Attila'nın hayali, Mezapotamya'nın ilelebet bekçileri, tarih boyun hiç bir kavime,devlete, imparatorluğa boyun eğmeyen Persler.
Cahil cüreti mi desem ne desem... He Amerika he... Sen oldu olacak oraya da sulan, zaten doların Çin Yuan'ı yanında tepe taklak olmuş, bir tarafına kaçmış büyük dediğin yatırımların, hadi şimdi yeni kaynaklar peşinden koş.
Korkarım ki sende bu cesaret oldukça Çin'in,Japonya'nın, Rusya'nın bile canına okursun. Yürü be... Yürü ki çabucak tökezleyip çamura daha hızlı bulanasın.
çoğu avrupa ülkesi Amerika'yı da tehlikeli buluyor yalnız, Amerika'ya duyulan kamuoyu zaten azalıyordu, Irak emrivakisinden sonra iyice azaldı, BM genel sekreteriyle paso yumurta tokuşturuyorlardı-kofi annanla- yenisiyle (Ban ki Moon) nasıllar bilmiyorum bişi görmedim/duymadım henüz ama İran'a saldırırsa limoni olcakları kesin. Zamanında Amerikan inisiyatifiyle kurulmuş uluslararası kurumlar bile artık Amerikan hegemonyasını desteklemiyor/destekleyemiyor. 2-3 senedir sürem yoğun diplomasiyi anca emrivakiyle çöpe atar yine ama bu kez Irak'taki gibi sadece prestij kaybıyla kurtulamaz bence daha ağır fatura kesilir AB/BM/Dünya kamuoyu tarafından. Zira kimse Amerikan'ın şımarık ve başına buyruk hareketlerinden, Amerika'nın pisliklerini temizlemekten memnun değil. 2 senedir Almanya Amerikan üslerini kapatmaya çalışıyor. Her ne kadar Merkel-Sarkozy pro-amerikan olsa da, acık bir destek gelmez Avrupa'dan. zira AB'de dış politikasını oturtmaya ve dış politikada söz sahibi olmaya çalışıyor. Balkanlardaki son durum belki destek verilmese de sessiz kalınmasına yol acar ama İngiltere dışında acıktan destek veren cıkmaz.
Repciyereprep Brüksel'den bildirdi:)
nitnak_atro demis ki: iran için çoğu avrupa ülkesi tehlike diyo zaten
arkadaşında dediği gibi bu plan hep vardı
düğmeye basmıyan kalmadı yanii
ama iran düğmeyi ilikliyenlerden ;)
(1) 5 Mayıs 2008 21:57
souvereign jr.
Bush Iraktan zor kurtardı kçını , İrana teslim olmasın da :)
5 Mayıs 2008 22:29
comandante
Ortadoğu'da ABD'nin girebileceği daha doğrusu çıkabileceği en son 2 ülkeden birisidir İran. Afganistan gibi ırak gibi çok parçalı, düzgün bir yönetim ve düzenli ordu, direniş olmayan bölgelerde bile bu kadar çamura batmış, kendisini bataklığın dışına atmak için uğraşırken İran gibi toplumun tamamının birarada durabildiği, köklü bir medeniyeti, kültürü olan bir ülkeden çıkabilmesi imkansızdır. İran'a başlatılacak bir operasyon nükleer savaşa ve belki de yani bir dünya savaşına sebep olabilecektir. ABD aptal değilse böyle bir müdahalede bulunmaz diyeceğim ama hepimiz hem fikiriz ki en azından Bush ve onu seçen kalabalık baya aptal...
5 Mayıs 2008 22:53
extremo
iran ıraga benzemez kimkime basar belli olmaz
5 Mayıs 2008 22:56
aslan67
Keşke girse de sonuçlarını görüp bir daha savaş propagandası yapmasalar..
yalnız senin yazdığına tam zıt bir nedenden dolayı giriyor, İran nükleer silaha sahip olmaz üzere, henüz yok ellerinde bir şey ama olıcak, ABD nükleer silah edinmeden bi şeyler yapma peşinde, Hava saldırıs yapabilirler benim tahminim en son noktada bunu yapcakları yönünde, olası nükleer tesisleri belirleyip denizden ve havadan bombalarlar, yada özel kuvvetlerle tahrip ederler ama o da danışmanlar ve kongre de bastırırsa olur sadece bush'la bitmiyor olay, Bush'un olayı imzadan ibaret zaten:) Lobilere bakar kongreye kalırsa iş Yahudi lobisi ve silah lobisi oldukça güçlü belki müdahele kararı cıkartırlar ama finans cevrelerinin pek yanaşcağını sanmam demokratlarda aksi yönde bastırır gibi geliyor, amerikan kamuoyunu yakın takibe almak lazım, bayadır uzağım böyle şeylere ama son bıraktığımda 6 au kadar önce rüzgar terstti, rüzgarın düzeldiğine dair çok da önemli bir gelişme olmadı-olsa istemesem de duyardım:)
comandante demis ki: Ortadoğu'da ABD'nin girebileceği daha doğrusu çıkabileceği en son 2 ülkeden birisidir İran. Afganistan gibi ırak gibi çok parçalı, düzgün bir yönetim ve düzenli ordu, direniş olmayan bölgelerde bile bu kadar çamura batmış, kendisini bataklığın dışına atmak için uğraşırken İran gibi toplumun tamamının birarada durabildiği, köklü bir medeniyeti, kültürü olan bir ülkeden çıkabilmesi imkansızdır. İran'a başlatılacak bir operasyon nükleer savaşa ve belki de yani bir dünya savaşına sebep olabilecektir. ABD aptal değilse böyle bir müdahalede bulunmaz diyeceğim ama hepimiz hem fikiriz ki en azından Bush ve onu seçen kalabalık baya aptal...
(1) 5 Mayıs 2008 23:16
jaja of opobo ® .iz
İran ABD karşısında hiçbişi yapamaz.istediği kadar nükleer silahı olsun...
ABD tek başına girmiyoki gerekirse NATO'yu da alıyor arkasına...İran'a müdahale olması durumunda AB'nin karşı olacağnı da sanmam ki en büyük üyelerden olan ingiltere malum ABD'nin en sıkı müttefiki...İran'ı kim destekler?birbirinin kuyusunu kazan islam devletleri mi?
ABD'yi karşısına almak istemicektir hiçbiri...sesleri Iraktaki soykırıma çıkmadı..İran için mi mücadele edecekler?....biraz gerçekçi olmak lazım...
ABD şimdiye kadar istediği her ülkeye girdi..Büyük ortadoğu projesinin puzzle'ını tamamlıyor işte...
(2) 6 Mayıs 2008 00:41 ~ 6 Mayıs 2008 00:41
_monalisa_
ırakta olanlara karsı -durdugumuz- gıbı hıc bıse yapmazsak sıra bızde... iran abd ye kendi iç ve dış işlerinde direnebilen tek ülke oda giderse son kalede gider... ankara zaten abdnın bari istanbulu kaybetmeyelim...
6 Mayıs 2008 00:44
ketum
yalnız iran halkı ırak halkı gibi ayrım içinde değil. ülkede başkan halk tarafından çok seviliyor ve halkın bütünleşmesi gerçektende mükemmel. istanbuda yaşayan iran lı arkadaşlarımla olası ABD savaşı muhabbeti olmuştu. onların söylemesine göre gerçektende olası bir savaşta çok büyük bir halk direnciylede karşı karşıya kalacak ABD. ki iran ordusuda hafife alınabilecek bir ordu değil bence.
6 Mayıs 2008 00:50
_monalisa_
umarım dediğn gibidir... saldırıya savunma yapmakla kalmamalı savaşmalı iran... okyanus ötesinden bizim komşuya... nasıl bi adeletsizliktir bu.. abd gerçek bi ikiz kuleler saldırsını hakediyor artık...
6 Mayıs 2008 00:53
ketum
onu afganistan a girdiğinde haketmişti zaten..
6 Mayıs 2008 00:55
_monalisa_
üs vermeyelim bari...gerci biz üs verir üstüne bide asker göndeririz!!
bugun saddam hayatta olsaydı kuzey ırakta yasananlar yasanmıycaktı iranın işgalıyle olabıleceklerı dusunmek ıstemıyorum
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19747
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!