kretzsche demis ki: yani öyle bir sistem olmali ki üye bir tane şarki için başlık açmamasi gerektiğini bilmeli...
şimdi adam başliği açiyor başliğini silsen olmaz, iyice içine ediliyor sitenin .. küsüyor vs.
yaziyorsun 'şunlari yap,şunlari yapma' diye okumuyor bile...
diyorum ki o kişiye konu ile ilgili pm gönderilsin.
ve tekrarında 24 saatliğine hesabı dondurulacak denilsin.,.
günde kaç kişi bu tarza sahip başlık açıyor ki sorun değil yani büyütülecek bir durum yok,bilgilendirme üzerine gidilsin.
3 Mayıs 2008 17:11
kretzsche
mesaj alt sınırını yükseltmek olmaz.. o zaman kimse forumu kullanmaz.. yeni üye gelmez siteye de... adam başlik açmak için 1000 tane mesajyazmayi mi bekleyecek? sembolik bir rakam zaten o .. siteyi bir müddet kullansin diye
jaja of opobo ® demis ki: bence konu açabilmek için 1000 msj alt sınırı getirilebilir...
3 Mayıs 2008 17:12
kretzsche
arkadaşlar oylama vs gibi sistemlerden bahsetmiyorum..
belli kurallar korulmasindan bahsediyorum. başliklarin açilmasi vs ile ilgili.
bunlara uyulmasi nasil sağlanabilir diyorum
ceza sistemi önerin demiyorum, forumun kullanimini sistematiğe bağlayalım diyorum
3 Mayıs 2008 17:14
hayal kıran
fakat forumlara buton getirildiği takdirde/şikayet et rapor et vs.
sitenin tarzı değişir,yani bir kişi birine gıcıklık duyuyorsa ve site'de çevresi genişse kendi istediğini diğer kişilere yaptırıp çoğunluk sağlayabilir.
saçma olur.
3 Mayıs 2008 17:15
kretzsche
@kahin pekmez
başlık açmakla ilgili, her kategoriyle ilgili ayrıntıların bulunduğu bir şablon hazirlanip moderatörler tarafından tek tıklama ile yollanabilir.
bu şablonun iyi hazırlanması lazım
3 Mayıs 2008 17:15
kretzsche
şikayet et veya rapor et gibi bir sistem çözüm değil
bununla ilgilenecek kişiler yok. herkesin kendi işi gücü var herkese teker teker laf anlatacak sinir sistemimiz de mevcut değil maalesef.
o yüzden diyorum ki ceza veya moderasyon sistemi değil de forumu derli toplu kılacak bir kullanım sistemi öneriniz
kahin pekmez demis ki: fakat forumlara buton getirildiği takdirde/şikayet et rapor et vs.
sitenin tarzı değişir,yani bir kişi birine gıcıklık duyuyorsa ve site'de çevresi genişse kendi istediğini diğer kişilere yaptırıp çoğunluk sağlayabilir.
saçma olur.
23 Mayıs 2008 17:16
jaja of opobo ® .iz
ama ozmn moderasyona iş düşüyor.çünkü her bir kullanıcının kurallara uyması çok zor..kalabalık bir sitedec kuralları hiçe sayacak kişiler illaki çıkacaktır....
galiba en iyi çözüm ikaz ve denetimle olur.....başlıklar yanılmıyosam otomatik olarak açılıyor..belki bu konuda bir değişiklik yapılabilirse ancak ozmn konu kirliliğinin önüne geçilmiş olunur...
kretzsche demis ki: arkadaşlar oylama vs gibi sistemlerden bahsetmiyorum..
belli kurallar korulmasindan bahsediyorum. başliklarin açilmasi vs ile ilgili.
bunlara uyulmasi nasil sağlanabilir diyorum
ceza sistemi önerin demiyorum, forumun kullanimini sistematiğe bağlayalım diyorum
akp, chp türbanla ilgili başlık acılmasın, yasak kelime ilan edin-sanırım bu mümkün bazı chat şeylerin küfür yaınca uyarıo sonra atıo öle bir şey, comadante,alan 69 ve beni siteden atın sistem baya bi rahatlar zannımca
3 Mayıs 2008 17:19
sphinx®
bunun bire bir insan takibinden başka bir yolu yok ne yazık ki...sürekli birileri birilerini uyarmak zorunda...
bunun sebebi ortakantinin belirli bir konu üzerine yoğunlaşmamış,genel bir site olmasından ileri geliyor...atıyorum sadece müzik üzerine yoğunlaşılmış bir site olsa denetlemek daha kolay olurdu,otokontrol de daha rahat sağlanırdı...
ancak burda her türlü konu üzerine yazmak mümkün...kimisi erasmustan bahsederken diğer tarafta siyaset tartışanlar var...kuralları koymak zor yani..
herkesin bilinçli olmasını beklemek son derece boş bir beklenti kanımca...'gerçek' hayatımızda kaçımız yurttaşlık görevlerimizi yerine getiriyoruz ki ortakantin için böyle bir otokontrol geliştirebilelim?
bu yüzden başımıza sürekli polis gibi moderatörler dikilmeli...denenecek diğer yöntemlerin de bir süre sağlıklı işlese bile bu şekilde rahat üye olunabilen bir ortamda çok fazla yaşayabileceğini düşünmüyorum...adamın kafası bozulur gider sahte hesap alır ve tüm kuralları 1-2 saatliğine de olsa felç edip diğer kişilerin huzurunu kaçırır...
ama herşeye rağmen umuyorum ki bir çözüm bulunabilsin bu konuda...
3 Mayıs 2008 17:21
jaja of opobo ® .iz
ilk kez bi konuda seninle hemfikirm.evt şikayet et rapor et gibi şeyler büyük ihtimalle kötü amaçla kullanılacaktır...hakaretler bile acaip alkış alıyor çünkü....
kahin pekmez demis ki: fakat forumlara buton getirildiği takdirde/şikayet et rapor et vs.
saçma olur.
misal yanlış yere acılan başlıklar ve başlıkların isimleri için edit kısmı olsa acan düzeltebilse. aynı şekil de foruma yazdığın ipucunu silme de olmalı.
moderatorler siteye yazmasa sadece seyirci olsa
13 Mayıs 2008 17:23
jaja of opobo ® .iz
ilk kez bi konuda seninle hemfikirm.evt şikayet et rapor et gibi şeyler büyük ihtimalle kötü amaçla kullanılacaktır...hakaretler bile acaip alkış alıyor çünkü....
saçma olur.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19697
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.