gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Konu Dışı - forum sistemini geliştirmek için öneriler?
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
 Yazar: Mesaj:
kretzsche
kretzsche
merhaba arkadaşlar,

forum sistemini geliştirmek için önerilerinizi bu başlık altında toplayalım.

forumu derli toplu tutmak için hem kullanıcılara hem de yöneticilere iş düşüyor. kullanıcıların her şeyini takip edip düzeltmesini, uyarmasını moderatörlerden beklemek hayalcilik olur. kimsenin her şeyi kontrol altında tutacak gücü, zamanı yoktur.

bu yüzden forumu derli toplu tutacak, hakaret-kavgaları önleyecek en azından azaltacak, hem de kullanıcıların hareket kabiliyetini kısıtlamayacak bir sistem bulmak lazım.

forumla ilgili olarak önerileriniz nelerdir?

aklıma gelen bazı konular:
- güncel kısımda açılacak başlıkların provokatif içerikli olmamasına özen gösterilmesi

- müzik kısmına açılacak başlıklarda tek video veya şarkı yerine daha geniş içerik kullanılması (örneğin müzisyen, grup, albüm olabilir)

siteye üye olan birisinin forumu kullanmaya başlamadan önce bir şekilde bir kontrolden geçirilmesi

özellikle bu kısım çok önemli.. bu öyle bir sistem olmalı ki hem siteye üye olan birisi hemen yazışmaya başlayabilmeli .. ama bir yandan da sitenin genel düzenini bozmamalı... önceden siteye üye olanların profillerine bakıp onay veriliyordu ama o sistemin işe yaramadığına karar verildi .. her üye olan kişiyi kontrol etmek de imkansız .. bu konuda öneriniz var mı?

başlık açarken dikkat edilecek konular, ipuçları vs.
bu konularda sitede birçok açıklama bulunmasına rağmen bu açıklamalar üyeler tarafından okunmuyor. ipuçları düzgün kullanılmıyor . başlıklar açılırken cümlelerin yarısı kesiliyor, düzgün yere açılmıyor vs. bunların bir sisteme girmesi için öneriniz var mı? kullanıcı yazdığınıa çizdiğine özen göstermediği sürece moderasyon bu konuda ne yapabilir? hangi önlemleri alabilir?

hesap dondurma sistemi
süreli olarak işleyen hesap dondurma sistemi verimsiz çalışmaktadır. sitenin düzenini bozan kişilerin hesabı bir süre dondurulp site kuralları hatırlatılıyor fakat üyelerin çoğunluğu inatçı tutumlarını sürdürüyorlar.. ne gibi bir sistem önerirsiniz?

bunun dışında forum hakkında fikirler, istekler, öneriler..

4 defa alkışlanmış (4)  3 Mayıs 2008 16:52  mesajın adresini al  
kahin pekmez
kahin pekmez
siteye yeni üye olanların ayrıyetten yazabilecekleri bi forum kısmı oluşturulsun.
orada yazdıkları ile en çok beğeni kazanan kişi bütün forumlara yazma hakkına sahip olsun.
yeni üyeler için haftalık anket tarzı bir bölüm hazırlansın forumlara yazanların yazdığı mesajlar oylamaya sunulsun ve sonra beğeni toplayanlar tam olarak aktif üyelik ile siteden faydalansın.
yani bi deneme süreci tasarlansın.

1 defa alkışlanmış (1)  3 Mayıs 2008 16:58  mesajın adresini al  
jaja of opobo ®
jaja of opobo ®
hesap dondurma sistemi
süreli olarak işleyen hesap dondurma sistemi verimsiz çalışmaktadır. sitenin düzenini bozan kişilerin hesabı bir süre dondurulp site kuralları hatırlatılıyor fakat üyelerin çoğunluğu inatçı tutumlarını sürdürüyorlar.. ne gibi bir sistem önerirsiniz?

sitede çok fazla küfürbaz insan var.tartışmaktan çok hakaret yöntemini seçiyorlar..bence bu tip userların hesabını dondurmak geçici bi çözüm oluyor...siteden tamamen atılmalılar efenimm:))

3 defa alkışlanmış (3)  3 Mayıs 2008 16:58  mesajın adresini al  
kahin pekmez
kahin pekmez
başlık açma konusunda gelince,istenilen kriterlereuyulmadığı sürece hatalı başlık açanlar ilk etap olarak uyarı pm'i alsın.
daha sonra aynı davranışı sergilediklerinde hesapları 24 saatliğine dondurulsun ve bu özel mesaj ile karşı tarafa enformasyon sağlandıktan 5 dakika içinde gerçekleşsin.

3 Mayıs 2008 17:00  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
şu ikilemin çözülmesi lazım:

site hem serbestçe yazılacak bir formatta olmalı.. örneğin başlık açma sayısına sınır getirmek falan çözüm olmaz.. sınırsız yazışılabilmeli..

ama bir yandan da yazişmayi bilmeyen, mantikli bir şeyler yazmak yerine hakaret provokasyon vs yapan kişilerin ayiklanmasi, veya foruma yazmaya hiç başlamamasinin sağlanmasi lazim

bir de bunlar olurken moderasyona çok yük düşmemesi lazim

3 Mayıs 2008 17:05  mesajın adresini al  
kertenkelebek
kertenkelebek
üyelik kontrolleri işe yaramadı ama en azından başlıklar bir onaydan geçebilir.. pat diye başlık açılmasın bence.. müzikle ilgili her klibe ayrı başlıktan midem bulandı.. bir açıyorum anasayfayı 30 başlık açılmış benim kısa süreli çıkışımda.. bir klip, altında 3-5 anaa ne güzel parçaydı di mi, aa evet yorumları.. o kadar..

1 defa alkışlanmış (1)  3 Mayıs 2008 17:06  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
yani öyle bir sistem olmali ki üye bir tane şarki için başlık açmamasi gerektiğini bilmeli...

şimdi adam başliği açiyor başliğini silsen olmaz, iyice içine ediliyor sitenin .. küsüyor vs.

yaziyorsun 'şunlari yap,şunlari yapma' diye okumuyor bile...

1 defa alkışlanmış (1)  3 Mayıs 2008 17:07  mesajın adresini al  
jaja of opobo ®
jaja of opobo ®
bide sayın admin moderasyonun da düzgün yapılması lazım kanımca..hatta hakaret eden moderatör bile var:S... bu bir eleştiridir...umarım banlanmam bunu yazdığım için:)

3 defa alkışlanmış (3)  3 Mayıs 2008 17:08  mesajın adresini al  
kahin pekmez
kahin pekmez
ozaman istenilen üye kriterlerini yakalayamazsınız,yani çıtayı yükseltmek yerine sadece izafi değerler üzerinde değişiklik sağlarsınız.
yani görüntüye yönelik bir çalışma sadece üye sayısını artırır.
fakat o üyelerin içinden misal : 100 üyeden sadece 10 tanesi istenilen formata katkıda bulunur.,

3 Mayıs 2008 17:08  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
bu sunduğun çözüm işe yaramiyor . başliği neye göre kim kontrol edecek. sürekli bu kontrolle ilgilenecek birileri sitenin başinda duramaz.

kertenkelebek demis ki:
üyelik kontrolleri işe yaramadı ama en azından başlıklar bir onaydan geçebilir.. pat diye başlık açılmasın bence.. müzikle ilgili her klibe ayrı başlıktan midem bulandı.. bir açıyorum anasayfayı 30 başlık açılmış benim kısa süreli çıkışımda.. bir klip, altında 3-5 anaa ne güzel parçaydı di mi, aa evet yorumları.. o kadar..

3 Mayıs 2008 17:08  mesajın adresini al  
jaja of opobo ®
jaja of opobo ®
bence konu açabilmek için 1000 msj alt sınırı getirilebilir...

1 defa alkışlanmış (1)  3 Mayıs 2008 17:10  mesajın adresini al  
kahin pekmez
kahin pekmez

kretzsche demis ki:
yani öyle bir sistem olmali ki üye bir tane şarki için başlık açmamasi gerektiğini bilmeli...

şimdi adam başliği açiyor başliğini silsen olmaz, iyice içine ediliyor sitenin .. küsüyor vs.

yaziyorsun 'şunlari yap,şunlari yapma' diye okumuyor bile...
diyorum ki o kişiye konu ile ilgili pm gönderilsin.
ve tekrarında 24 saatliğine hesabı dondurulacak denilsin.,.
günde kaç kişi bu tarza sahip başlık açıyor ki sorun değil yani büyütülecek bir durum yok,bilgilendirme üzerine gidilsin.

3 Mayıs 2008 17:11  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
mesaj alt sınırını yükseltmek olmaz.. o zaman kimse forumu kullanmaz.. yeni üye gelmez siteye de... adam başlik açmak için 1000 tane mesajyazmayi mi bekleyecek? sembolik bir rakam zaten o .. siteyi bir müddet kullansin diye

jaja of opobo ® demis ki:
bence konu açabilmek için 1000 msj alt sınırı getirilebilir...

3 Mayıs 2008 17:12  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
arkadaşlar oylama vs gibi sistemlerden bahsetmiyorum..

belli kurallar korulmasindan bahsediyorum. başliklarin açilmasi vs ile ilgili.

bunlara uyulmasi nasil sağlanabilir diyorum

ceza sistemi önerin demiyorum, forumun kullanimini sistematiğe bağlayalım diyorum

3 Mayıs 2008 17:14  mesajın adresini al  
kahin pekmez
kahin pekmez
fakat forumlara buton getirildiği takdirde/şikayet et rapor et vs.
sitenin tarzı değişir,yani bir kişi birine gıcıklık duyuyorsa ve site'de çevresi genişse kendi istediğini diğer kişilere yaptırıp çoğunluk sağlayabilir.
saçma olur.

3 Mayıs 2008 17:15  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
@kahin pekmez

başlık açmakla ilgili, her kategoriyle ilgili ayrıntıların bulunduğu bir şablon hazirlanip moderatörler tarafından tek tıklama ile yollanabilir.

bu şablonun iyi hazırlanması lazım

3 Mayıs 2008 17:15  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
şikayet et veya rapor et gibi bir sistem çözüm değil

bununla ilgilenecek kişiler yok. herkesin kendi işi gücü var herkese teker teker laf anlatacak sinir sistemimiz de mevcut değil maalesef.

o yüzden diyorum ki ceza veya moderasyon sistemi değil de forumu derli toplu kılacak bir kullanım sistemi öneriniz

kahin pekmez demis ki:
sitenin tarzı değişir,yani bir kişi birine gıcıklık duyuyorsa ve site'de çevresi genişse kendi istediğini diğer kişilere yaptırıp çoğunluk sağlayabilir.
saçma olur.

2 defa alkışlanmış (2)  3 Mayıs 2008 17:16  mesajın adresini al  
jaja of opobo ®
jaja of opobo ®
ama ozmn moderasyona iş düşüyor.çünkü her bir kullanıcının kurallara uyması çok zor..kalabalık bir sitedec kuralları hiçe sayacak kişiler illaki çıkacaktır....

galiba en iyi çözüm ikaz ve denetimle olur.....başlıklar yanılmıyosam otomatik olarak açılıyor..belki bu konuda bir değişiklik yapılabilirse ancak ozmn konu kirliliğinin önüne geçilmiş olunur...

kretzsche demis ki:
arkadaşlar oylama vs gibi sistemlerden bahsetmiyorum..

belli kurallar korulmasindan bahsediyorum. başliklarin açilmasi vs ile ilgili.

bunlara uyulmasi nasil sağlanabilir diyorum

ceza sistemi önerin demiyorum, forumun kullanimini sistematiğe bağlayalım diyorum

1 defa alkışlanmış (1)  3 Mayıs 2008 17:19  mesajın adresini al  
tane® can
tane® can
akp, chp türbanla ilgili başlık acılmasın, yasak kelime ilan edin-sanırım bu mümkün bazı chat şeylerin küfür yaınca uyarıo sonra atıo öle bir şey, comadante,alan 69 ve beni siteden atın sistem baya bi rahatlar zannımca

3 Mayıs 2008 17:19  mesajın adresini al  
jaja of opobo ®
jaja of opobo ®

ilk kez bi konuda seninle hemfikirm.evt şikayet et rapor et gibi şeyler büyük ihtimalle kötü amaçla kullanılacaktır...hakaretler bile acaip alkış alıyor çünkü....

kahin pekmez demis ki:
saçma olur.

3 defa alkışlanmış (3)  3 Mayıs 2008 17:22  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008