| |
comandante
|
Türbana özgürlük deseydin...
Taksim’e çıkabilirdin.
Tekbiiiir deseydin...
Olurdu.
*
Hepimiz Ermeniyiz de birader...
Biji de.
*
Sen kalktın emek memek dedin.
Yok öyle!
Verirler sopayı, su püskürtürler.
Gözüne biber gazı sıkarlar.
Gaz bombası atarlar üstüne.
*
Bıçakla gezebilirsin halbuki...
Tabancayla gezebilirsin Taksim’de.
Maçtan sonra ateş edebilirsin, seviniyorum ulaynn diye nara atarak, caddeyi kesebilirsin, yoldan geçenlere bira şişesi fırlatabilirsin... Ses çıkarmazlar.
Kapkaç yapabilirsin.
Tiner çekebilirsin.
Otomobil çalabilirsin.
Dükkán soyabilirsin.
Armut gibi duran panzerin burnunun dibinde... Esneyen, ayakta uyuyan çevik kuvvetin gözünün içine baka baka hap satabilirsin. Kadın satabilirsin.
Travesti pazarlayabilirsin.
Kaçak Afrikalı çalıştırabilirsin.
Kırmızı ışıkta geçebilirsin.
Eşekle gezebilirsin.
İnek dolaştırabilirsin.
*
Turist kızlara parmak atsaydın...
Bi derece.
*
Suçun, suçsuzluk senin..
Kalktın emek memek dedin.
E arandın.
Yılmaz ÖZDİL
|
|
20 ~ 128 gün
|
|
| |
eterlielbisemudguard
|
yılmaz özdile hemen alkışımı gönderdim sanırım üzerine daha fazlada yoruma gerek yok..
|
|
~ 128 gün
|
|
| |
sultana (yolgezer)
|
güzel demiş de bir noktada takıldım,
tabiki Hepimiz Ermeniyiz de deme hakkımız var Biji de deme hakkımız var, emeği savunma hakkımız da var ülkenin heryerinde. Türbana özgürlük de istenebilir, evet. Özgürlük ise, her kesime özgürlük, herkese özgürlük.
Heleki emekçiye yapılan haksızlık ve saygısızlık bu yıl had safadaydı. Bu yıl polisin illegalleştiğini, devletleştiğini görmeyenler için daha net görülebilir bir yıldı...
|
|
2 ~ 128 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
Bu yıl polisin illegalleştiğini, devletleştiğini görmeyenler için daha net görülebilir bir yıldı...
polis zaten devletin bi kurumu.dış kapının dış mandalı değilki:)
|
|
1 ~ 128 gün
|
|
| |
deliveren
|
Yılmaz Abi Yine Döktürmüş.Bravo
|
|
~ 128 gün
|
|
| |
tohunç
|
lan comandante daha dün laf söylüyodun bu insanlara bugün yılmaz özdil böyle yazdı hemen koymuşsun ...

|
|
4 ~ 128 gün
|
|
| |
boomerang ¹³
|
en büyük hata, bırakın 1 mayıs'a izin verilmesini, erdoğan veyahut akp'den herhangi birinin 1 mayıs'a katkıda bulunmamasıdır..
|
|
~ 128 gün
|
|
| |
comandante
|
lan comandante daha dün laf söylüyodun bu insanlara bugün yılmaz özdil böyle yazdı hemen koymuşsun ...
Ya sen ne kadar gerizekalı bir insansın. benim eleştirim emekçilere değil, onların sırtından geçinen sendika ağalarına ve patronlarına. Hiç kimse ne 1 Mayıs'ta ne de başka bir yerde emeğe emekçiye laf söyleyemez.
ha ortada bir dansöz varsa o Tuncay Özkan ve Cumhuriyet Mitingleri başlığındaki tutumuyla daha sonraki tutumunda 180 derecelik, yılanın bile belini kırabilecek bir yumuşakçalılıkta olan sensin. Ne mutlu bize ki düşüncelerimizde bir değişiklik yok. Hala emeğin ve emekçinin yanındayız hala emeğin sırtından geçinen asalak sendika ağalarının karşısında.
|
|
1 ~ 128 gün
|
|
| |
tohunç
|
bırak allaşkına yılmaz abindenmi öğreniyosun bunları :)
comandante demis ki: lan comandante daha dün laf söylüyodun bu insanlara bugün yılmaz özdil böyle yazdı hemen koymuşsun ...
Ya sen ne kadar gerizekalı bir insansın. benim eleştirim emekçilere değil, onların sırtından geçinen sendika ağalarına ve patronlarına. Hiç kimse ne 1 Mayıs'ta ne de başka bir yerde emeğe emekçiye laf söyleyemez.
ha ortada bir dansöz varsa o Tuncay Özkan ve Cumhuriyet Mitingleri başlığındaki tutumuyla daha sonraki tutumunda 180 derecelik, yılanın bile belini kırabilecek bir yumuşakçalılıkta olan sensin. Ne mutlu bize ki düşüncelerimizde bir değişiklik yok. Hala emeğin ve emekçinin yanındayız hala emeğin sırtından geçinen asalak sendika ağalarının karşısında. |
|
|
1 ~ 128 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|

:D
|
|
~ 128 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
harika bir yazı. ellerine sağlık yılmaz usta.
|
|
~ 128 gün
|
|
| |
comandante
|
bırak allaşkına yılmaz abindenmi öğreniyosun bunları :)
keşke seninden bir şeyler öğreneceğin, abilerinden başka adamlar ve birazda öğrendiklerini yargılayabileceğin akıl süzgecinden geçirebileceğin bir beynin olsaydı. O zaman senin içinde insanlık içinde ne güzel olurdu. Bu kadar onursuz bu kadar dönme dolap olmazdın, dün ak dediğine bugün kara, bügün iyi dediğine yarın kötü demezdin.
|
|
3 ~ 128 gün
|
|
| |
tohunç
|
o değilde senin bu konuşmalarını hep birine benzetiyorum şimdi buldum doğu perinçek gibi konuşuyosun sen :) anca o olursun zaten :D:D
comandante demis ki: bırak allaşkına yılmaz abindenmi öğreniyosun bunları :)
keşke seninden bir şeyler öğreneceğin, abilerinden başka adamlar ve birazda öğrendiklerini yargılayabileceğin akıl süzgecinden geçirebileceğin bir beynin olsaydı. O zaman senin içinde insanlık içinde ne güzel olurdu. Bu kadar onursuz bu kadar dönme dolap olmazdın, dün ak dediğine bugün kara, bügün iyi dediğine yarın kötü demezdin. |
|
|
3 ~ 128 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
biraz daha atışın reyting tavan yapıcak az sonra:D
|
|
1 ~ 128 gün
|
|
| |
comandante
|
o değilde senin bu konuşmalarını hep birine benzetiyorum şimdi buldum doğu perinçek gibi konuşuyosun sen :) anca o olursun zaten :D:D
Zaten başka bi halta yaramazsın sen. düşünce fikir üretemediğin için insanlara saldırı yaftalar yapıştırırsın. Emin ol Doğu Perinçek senden ve sana bu beyni yerleştiren, söylemlerini yazanlardan daha onurlu ve şerefli bir insandır. ha illa bi yaftalama istiyorsan sen de birebir Nazlı ılıcak gibisin. yaptığın iş boş konuşup insanlara saldırmak, tribünlere oynamak. Dayanılması imkansız bir yaratıksın.
|
|
3 ~ 128 gün
|
|
| |