gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Güncel - Disk'alifiye
 Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
 Yazar: Mesaj:
comandante
comandante
Türbana özgürlük deseydin...

Taksim’e çıkabilirdin.

Tekbiiiir deseydin...

Olurdu.

*

Hepimiz Ermeniyiz de birader...

Biji de.

*

Sen kalktın emek memek dedin.

Yok öyle!

Verirler sopayı, su püskürtürler.

Gözüne biber gazı sıkarlar.

Gaz bombası atarlar üstüne.

*

Bıçakla gezebilirsin halbuki...

Tabancayla gezebilirsin Taksim’de.

Maçtan sonra ateş edebilirsin, seviniyorum ulaynn diye nara atarak, caddeyi kesebilirsin, yoldan geçenlere bira şişesi fırlatabilirsin... Ses çıkarmazlar.

Kapkaç yapabilirsin.

Tiner çekebilirsin.

Otomobil çalabilirsin.

Dükkán soyabilirsin.

Armut gibi duran panzerin burnunun dibinde... Esneyen, ayakta uyuyan çevik kuvvetin gözünün içine baka baka hap satabilirsin. Kadın satabilirsin.

Travesti pazarlayabilirsin.

Kaçak Afrikalı çalıştırabilirsin.

Kırmızı ışıkta geçebilirsin.

Eşekle gezebilirsin.

İnek dolaştırabilirsin.

*

Turist kızlara parmak atsaydın...

Bi derece.

*

Suçun, suçsuzluk senin..

Kalktın emek memek dedin.

E arandın.

Yılmaz ÖZDİL

20 defa alkışlanmış (20)  2 Mayıs 2008 18:40  mesajın adresini al  
eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
yılmaz özdile hemen alkışımı gönderdim sanırım üzerine daha fazlada yoruma gerek yok..

2 Mayıs 2008 18:49  mesajın adresini al  
sultana (sayko)
sultana (sayko)
güzel demiş de bir noktada takıldım,
tabiki Hepimiz Ermeniyiz de deme hakkımız var Biji de deme hakkımız var, emeği savunma hakkımız da var ülkenin heryerinde. Türbana özgürlük de istenebilir, evet. Özgürlük ise, her kesime özgürlük, herkese özgürlük.
Heleki emekçiye yapılan haksızlık ve saygısızlık bu yıl had safadaydı. Bu yıl polisin illegalleştiğini, devletleştiğini görmeyenler için daha net görülebilir bir yıldı...

2 defa alkışlanmış (2)  2 Mayıs 2008 21:31  mesajın adresini al  
jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
Bu yıl polisin illegalleştiğini, devletleştiğini görmeyenler için daha net görülebilir bir yıldı...

polis zaten devletin bi kurumu.dış kapının dış mandalı değilki:)

1 defa alkışlanmış (1)  2 Mayıs 2008 21:43  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Yılmaz Abi Yine Döktürmüş.Bravo

2 Mayıs 2008 21:44  mesajın adresini al  
tohunç
tohunç
lan comandante daha dün laf söylüyodun bu insanlara bugün yılmaz özdil böyle yazdı hemen koymuşsun ...

4 defa alkışlanmış (4)  2 Mayıs 2008 22:23  mesajın adresini al  
comandante
comandante
lan comandante daha dün laf söylüyodun bu insanlara bugün yılmaz özdil böyle yazdı hemen koymuşsun ...

Ya sen ne kadar gerizekalı bir insansın. benim eleştirim emekçilere değil, onların sırtından geçinen sendika ağalarına ve patronlarına. Hiç kimse ne 1 Mayıs'ta ne de başka bir yerde emeğe emekçiye laf söyleyemez.

ha ortada bir dansöz varsa o Tuncay Özkan ve Cumhuriyet Mitingleri başlığındaki tutumuyla daha sonraki tutumunda 180 derecelik, yılanın bile belini kırabilecek bir yumuşakçalılıkta olan sensin. Ne mutlu bize ki düşüncelerimizde bir değişiklik yok. Hala emeğin ve emekçinin yanındayız hala emeğin sırtından geçinen asalak sendika ağalarının karşısında.

1 defa alkışlanmış (1)  2 Mayıs 2008 22:27  mesajın adresini al  
tohunç
tohunç

bırak allaşkına yılmaz abindenmi öğreniyosun bunları :)

comandante demis ki:

Ya sen ne kadar gerizekalı bir insansın. benim eleştirim emekçilere değil, onların sırtından geçinen sendika ağalarına ve patronlarına. Hiç kimse ne 1 Mayıs'ta ne de başka bir yerde emeğe emekçiye laf söyleyemez.

ha ortada bir dansöz varsa o Tuncay Özkan ve Cumhuriyet Mitingleri başlığındaki tutumuyla daha sonraki tutumunda 180 derecelik, yılanın bile belini kırabilecek bir yumuşakçalılıkta olan sensin. Ne mutlu bize ki düşüncelerimizde bir değişiklik yok. Hala emeğin ve emekçinin yanındayız hala emeğin sırtından geçinen asalak sendika ağalarının karşısında.

1 defa alkışlanmış (1)  2 Mayıs 2008 22:29  mesajın adresini al  
jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz

:D

2 Mayıs 2008 22:34  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
harika bir yazı. ellerine sağlık yılmaz usta.

2 Mayıs 2008 22:37  mesajın adresini al  
comandante
comandante

keşke seninden bir şeyler öğreneceğin, abilerinden başka adamlar ve birazda öğrendiklerini yargılayabileceğin akıl süzgecinden geçirebileceğin bir beynin olsaydı. O zaman senin içinde insanlık içinde ne güzel olurdu. Bu kadar onursuz bu kadar dönme dolap olmazdın, dün ak dediğine bugün kara, bügün iyi dediğine yarın kötü demezdin.

3 defa alkışlanmış (3)  2 Mayıs 2008 22:43  mesajın adresini al  
tohunç
tohunç

o değilde senin bu konuşmalarını hep birine benzetiyorum şimdi buldum doğu perinçek gibi konuşuyosun sen :) anca o olursun zaten :D:D

comandante demis ki:

keşke seninden bir şeyler öğreneceğin, abilerinden başka adamlar ve birazda öğrendiklerini yargılayabileceğin akıl süzgecinden geçirebileceğin bir beynin olsaydı. O zaman senin içinde insanlık içinde ne güzel olurdu. Bu kadar onursuz bu kadar dönme dolap olmazdın, dün ak dediğine bugün kara, bügün iyi dediğine yarın kötü demezdin.

3 defa alkışlanmış (3)  2 Mayıs 2008 22:45  mesajın adresini al  
jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
biraz daha atışın reyting tavan yapıcak az sonra:D

1 defa alkışlanmış (1)  2 Mayıs 2008 22:48  mesajın adresini al  
comandante
comandante
o değilde senin bu konuşmalarını hep birine benzetiyorum şimdi buldum doğu perinçek gibi konuşuyosun sen :) anca o olursun zaten :D:D

Zaten başka bi halta yaramazsın sen. düşünce fikir üretemediğin için insanlara saldırı yaftalar yapıştırırsın. Emin ol Doğu Perinçek senden ve sana bu beyni yerleştiren, söylemlerini yazanlardan daha onurlu ve şerefli bir insandır. ha illa bi yaftalama istiyorsan sen de birebir Nazlı ılıcak gibisin. yaptığın iş boş konuşup insanlara saldırmak, tribünlere oynamak. Dayanılması imkansız bir yaratıksın.

3 defa alkışlanmış (3)  2 Mayıs 2008 22:54  mesajın adresini al  
comandante
comandante
Ama Nazlı bile senin kadar dönek değil. O dün de sallıyordu Ulusalcılara. Sen dün en koyu uluslacıydın bugün tam ters taraftasın. Mevlana torunu musun? Dön baba dönelim hacılara gidelim....

3 defa alkışlanmış (3)  2 Mayıs 2008 22:55  mesajın adresini al  
tohunç
tohunç
komando bu işler öyle değildir, emek emekçi diyosun ama savunduğun insanlar emeği emekçiyi sömüren insanlar...

boşu boşuna laf kalabalığı yapma o yüzden...

2 defa alkışlanmış (2)  2 Mayıs 2008 22:59  mesajın adresini al  
comandante
comandante

kareteci tohunç demis ki:
komando bu işler öyle değildir, emek emekçi diyosun ama savunduğun insanlar emeği emekçiyi sömüren insanlar...

boşu boşuna laf kalabalığı yapma o yüzden...

Kimdir emeği emekçiyi sömüren ve benim savunduğum isimler? Yoksa senin desteklediğin ve papağn gibi sözcülüğünü yaptığın oluşlumlar ve siyasi partiler mi hiç emek sarfetmeden, hayatının hiçbir noktasında emekçi olmamış insanlar mı emekçinin sırtından geçiniyor onların üzerinden siyaset yapıp onlar sömürüyor....

3 defa alkışlanmış (3)  2 Mayıs 2008 23:09  mesajın adresini al  
tohunç
tohunç
bütün ulusalcılar ve faşolar emekçilerin üstünden çıkar sağlamaya çalışırlar, emeğin hakkı devrimdir...

2 defa alkışlanmış (2)  2 Mayıs 2008 23:10  mesajın adresini al  
comandante
comandante

kareteci tohunç demis ki:
bütün ulusalcılar ve faşolar emekçilerin üstünden çıkar sağlamaya çalışırlar, emeğin hakkı devrimdir...

Bırak bu sloganları efendi. Bana ortada duran gerçeklerden bahset. Kimdir emekçinin hakkını savunan o devrimciler. Converseleriyle emekçiyle omuz omuza duran ÖDP mi yoksa Kürt faşisti DTP mi? Yaptığın tek şey slogan atmak tohunç efendi. başka bi icraatın yok. belki sen gibilerin bulunduğu ortamda bu içi boş sloganlar iş yapıyor ve şekil koymana yardımcı oluyordu ama bu mahallede bu ayakla ekmek yiyemezsin. Söylemlerinin biraz içini doldur. Devrimin ne olduğunu bile bilmeyen adamlar gelip şurada devrimcilik yapıyorlar ya Deniz Gezmişlerin Erdal Erenlerin kemikleri sızlıyordur şimdi. Devrim yapabilmek için önce vatansever olmak lazımdır. Marks'ın öğretisinin ve manifestosunun temellerinden birisi budur. Siz ise sadece ve sadece emperyalistlerin oyuncağısınız...

2 defa alkışlanmış (2)  2 Mayıs 2008 23:16  mesajın adresini al  
tohunç
tohunç
komando seni kaale alıp cevap bile yazmıyorum 2 3 satır sen ne diyosun, senin gibi ülkücüler hizmet etti yıllardır amerikaya, teröristlere bile o yüzden ne desen boş, ÖDP convers lafına cevap bile vermiycem, ufuk hocadan bahsediyosun...

1 defa alkışlanmış (1)  2 Mayıs 2008 23:20  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008