ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Kimse sendikalar dışındaki kimi grubun şunu bunu yaptığına dair görüntülere sığınmasın.
Devleti idare eden hükümetin emrindeki kuvvetler, daha sabah, Bismillah DİSK Genel Merkezi'ne dahi gazla hücuma geçti!
Muhtemelen büyük bir harekat planı çizilmiş; hani İstanbul'un Fethi ile İstanbul'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu' nun ardından, Ankara ve İstanbul'daki zevat da tarihe geçsin diye: Kuvvetlerimizin bir kısmı ol Taksim Meydanı'nı düşman sızmasına karşı korurken, bizzat düşman kalasına da cenk edilip hepsi içeri tıkıla, gazlana, coplana.
O yüzden, en tepeden en tırnağa, en baştan en ayağa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile ellişeyinci hükumatı kutlarım: Meydan muharebesinde galebe çalmakla kalmadılar, sınıf savaşını da kazandılar.
Ankara'dan İstanbul Vilayeti'ne kadar bu işe baş ve tehdit koymuş herkesi kutlarım:
AKP artık resmen devlet olmuştur!
Çok istediği devlet katına, tam kabul edilmediği o yüce mertebeye, devlet töresi nin gereklerini hem de gereksiz biçimde yerine getirerek layık olmuştur.
Bu iktidar da diğerleri gibi devlet şiddetidir, şiddet devletidir!
Lakin, artık durum ayan beyan o ki...
Memlekette demokrasi, demokratikleşme ufku, hakiki adalet; sadece darbecilere, Ergenekonculara karşı değil, bizatihi bu iktidara karşı da korunası, sakınılası, savunulası değerlerdir.
Darbeci kafasıyla değil, demokrasi yüreğiyle ve aklıyla.
İktidar yanaşmasıyla değil, her türlü güçten bağımsız bir ruhla.
Güler yüzlü Vali, orantılı güçten bahsetmişti.
Aha orada görüntü (Habertürk'ten Mustafa Değirmenci'nin kamerası).
En üst amiri başbakanının Ayaklar baş olursa kıyamet kopar sözünü namus belası saymış polis kardaş, kaldırımda, yerde tek başına, evet tek başına, zaten kıvranarak, korkuyla yatan genç kızın baş ına, koşar ayak güm diye tekme çakıverdi. Arkadan bir ayak daha ve bir de cop iniverdi.
Devletin başlarının, halkın ayaklarına karşı hissiyatını beyan etmesinin ardından...
Devletin ayakları da, ayak sayılan halkın başına tekme halinde iniverdi.
Dünün, günün, bugünün, her günün mana ve ehemmiyetinin özeti o görüntüdür:
Taksim Meydanı'nı kapalı tutmak gibi şanlı bir amaç için; zaten gaz yiyip yerde yatan kızının başını resmi ayaklarıyla ve coplarıyla da döven devlet (Hoş, turist bile copladılar).
Buna hafifletici sebep bulmayın, olur mu! Buna bahane, gerekçe, ama bulmayın, olur mu!
Buna iktidarsevici medya refleksiyle makul kılıf bulmayın, olur mu!
Aslında kendisi de ücretli, muhtemelen yoksul, aşırı çalıştırılan, posası çıkarılan o polisi; yerde yatan kızcağızı bile düşman belleyip tekmeletecek, coplatacak hale getiren, barındıran, kollayan devlet ile hükümete o kız da güvenmez; ben de güvenmem!
Verimli tarım arazilerini peşkeş çekebilen, denizlerini işgalcilere sunabilen, kaldırımları ahbap çavuş şirketlerin otobüs ve minibüslerine gasp ettirebilen, Taksim'de 37 ölünün hesabını hala veremeyen, Şişli'de onca ihbara rağmen enseden kurşunlanan vatandaşını koruyamayan, tersaneden dershaneye binlerce işyerindeki hukuksuzluğa, kölelik düzenine gık çıkaramayan DEVLET, zaten kocamandı da...
Dün Şişli'yi de, Osmanbey'i de, Taksim'i de kaptırmadı...
Müjdeler olsun, DEVlet tam DEV, tam BAŞ oldu.
Hepimiz kendimizi daha aşağıda, daha küçük, daha ayak, ayakta parmak, parmakta tırnak, tırnakta kir hissettik!
Bravo Başbakan'a, bravo hükümete, bravo Vali'ye, bravo Kanije müdafaasını, Malazgirt Meydan Savaşı'nı, İstanbul'un düşmandan kurtuluşunu, bayılana gaz dağıtımını bizzat sevk ve idare eden Emniyet Müdürü'ne, bravo yere düşmüş kafaya kanun namına sıkı tekme atan emekçi polise. Çok büyüdüler!
Televizyonlarda görüyoruz nasıl bir işçi bayramı yaşandığını, adı bayram sadece, masum insanları yaralamak etrafa zarar vermekten başka bi halt deyil bu insanların yaptıkları. Böyle bayram mı olur ? taşlarla sopalarla. Sen devletin polisine taş sopa at sonra yediğin dayağı sorgula, orda sadece kamerada görünenler var neler yapiliyor o şerefsizlere kameranın olmadığı yerlerde çokta iyi yapiolar. Oraya kutlama adı altında giden olay çıkartan herkes şerefsizdir, gerçekten kutlama yapmak isteyenlerede mani olmuştur.
(4) 2 Mayıs 2008 03:05 ~ 2 Mayıs 2008 03:06
jaja of opobo ® .iz
valla devlete hemen bok atmak kolay tabi...bide madalyonun diğer yüzünü çevirelim bakalım ne varmış..:))
aaa o da ne?provokatörler...ellerinde öcalanın afişleri ne yapıyorlar öyle onlar? 1 mayısı kutluyor olamazlar heralde fırlattıkları kaldırım taşları ve molotoflarla.......
polisi eleştiriyorsunuz tamam eleştirelim...bazı yönlerden haklısınız nedir onlar? işçi ,provokatör ayırt etmeden herkese aynı davrandı..çok çirkin görüntüler ortaya çıktı sonuç olarak.bayılanlar,coplananlar..hastanenin acil servisine kadar ulaşan biber gazı.....
peki ama sdc polis mi hatalı?sadece devlet mi hatalı?...diyelimki bugün polis hiçbir önlem almasaydı....elini kolunu sallayan girseydi meydanlara...daha mı hoş olurdu?..yoksa 77 senesinin tekrarı mı yaşanırdı?
(8) 2 Mayıs 2008 03:16
eterlielbisemudguard
12 Eylül faşizminden başka bişey değilmiş sanırım... ben orda değildim ama okudum takip ettim bizzat..
(2) 2 Mayıs 2008 03:33
spartacus
devlet son derece faşizan bir şekilde saldırdı kitlelere.kimse pkklılar vardı, marjinal gruplar vardı, kaldırım taşı söktünüz diye bik bik ötmesin.ota boka açılan taksime yürümeye çalışan işçilere ve öğrencilere biber gazıyla copla saldırırsa cevabını da alır.kaldırım taşı da yer, attığı biner gazını kendi kafasına da yer.
kör müsün sen.gerçi körlük olanı görmemektir.ama sen olmayan şeyler görüyorsun heralde.alanda öcalan posteri falan yoktu.kaç yerde molotof atıldı.sadece 2 kişinin şişelerle yakalandığını duydum.
77 1 mayısında da provakatör eylemciler değildi.amerikanın cia in kucağında zevketen orgazm olmak üzere olan kontrgerilla ve bazı devlet organlarıydı.kaç 1 mayısta eylemciler durduk yerde olay çıkardı.söylesene.
jaja of opobo ® demis ki: valla devlete hemen bok atmak kolay tabi...bide madalyonun diğer yüzünü çevirelim bakalım ne varmış..:))
aaa o da ne?provokatörler...ellerinde öcalanın afişleri ne yapıyorlar öyle onlar? 1 mayısı kutluyor olamazlar heralde fırlattıkları kaldırım taşları ve molotoflarla.......
polisi eleştiriyorsunuz tamam eleştirelim...bazı yönlerden haklısınız nedir onlar? işçi ,provokatör ayırt etmeden herkese aynı davrandı..çok çirkin görüntüler ortaya çıktı sonuç olarak.bayılanlar,coplananlar..hastanenin acil servisine kadar ulaşan biber gazı.....
peki ama sdc polis mi hatalı?sadece devlet mi hatalı?...diyelimki bugün polis hiçbir önlem almasaydı....elini kolunu sallayan girseydi meydanlara...daha mı hoş olurdu?..yoksa 77 senesinin tekrarı mı yaşanırdı?
(9) 2 Mayıs 2008 03:34
jaja of opobo ® .iz
devlet son derece faşizan bir şekilde saldırdı kitlelere.kimse pkklılar vardı, marjinal gruplar vardı, kaldırım taşı söktünüz diye bik bik ötmesin.ota boka açılan taksime yürümeye çalışan işçilere ve öğrencilere biber gazıyla copla saldırırsa cevabını da alır.kaldırım taşı da yer, attığı biner gazını kendi kafasına da yer.
kör müsün sen.gerçi körlük olanı görmemektir.ama sen olmayan şeyler görüyorsun heralde.alanda öcalan posteri falan yoktu.kaç yerde molotof atıldı.sadece 2 kişinin şişelerle yakalandığını duydum.
77 1 mayısında da provakatör eylemciler değildi.amerikanın cia in kucağında zevketen orgazm olmak üzere olan kontrgerilla ve bazı devlet organlarıydı.kaç 1 mayısta eylemciler durduk yerde olay çıkardı.söylesene.
önce haberleri bi iyice izle.sonra tartışalım.çünkü öcalanın bez afişleri açıldı...ben bugün yeterince izledim haberleri...heralde adamlar kıçından görüntü uydurmadılar....
gerçekten işçi olanlar zaten belli oldu..kimin oraya 1 mayıs amaçlı gelmediği de belli oldu...sana göre herkes işçiydi orda sanırım?...ama üzgünüm öyle değildi...provokatörler yine iş başındaydı....
(5) 2 Mayıs 2008 03:40
anisakis
evet sabahın 06:45 inde daha yeni merkeze gelmiş adamlar acayip bir tahrik unsuru.. kaldırımda oturan kız acayip bir tahrik unsuru üstünden hayvan gibi geçince kimse bişey diyemez.. işçi bayramında işçiler ne diye toplanıyo kardeşim git ana avrat küfret daha iyi bundan daha tahrikmi olur..
e yuh artık be..
(5) 2 Mayıs 2008 03:41
spartacus
haberleri izlemeye fırsatım olmadı.kaç eylemci vardı.kaç poster vardı.öyle bir yazmışsın ki sanki herkesin elinde bir apo posteri alana yürümeye çalışıyor.
jaja of opobo ® demis ki: devlet son derece faşizan bir şekilde saldırdı kitlelere.kimse pkklılar vardı, marjinal gruplar vardı, kaldırım taşı söktünüz diye bik bik ötmesin.ota boka açılan taksime yürümeye çalışan işçilere ve öğrencilere biber gazıyla copla saldırırsa cevabını da alır.kaldırım taşı da yer, attığı biner gazını kendi kafasına da yer.
önce haberleri bi iyice izle.sonra tartışalım.çünkü öcalanın bez afişleri açıldı...ben bugün yeterince izledim haberleri...heralde adamlar kıçından görüntü uydurmadılar....
gerçekten işçi olanlar zaten belli oldu..kimin oraya 1 mayıs amaçlı gelmediği de belli oldu...sana göre herkes işçiydi orda sanırım?...ama üzgünüm öyle değildi...provokatörler yine iş başındaydı....
(5) 2 Mayıs 2008 03:58
jaja of opobo ® .iz
sayamadım valla..kaç kişi olduğunun önemi yok.diyelimki 5 diyelim ki 105 ne fark eder?provokasyon provokasyondur...sayıya bakmaz....
(4) 2 Mayıs 2008 04:00
uysalhan
haberleri izlemeye fırsatım olmadı.kaç eylemci vardı.kaç poster vardı.öyle bir yazmışsın ki sanki herkesin elinde bir apo posteri alana yürümeye çalışıyor.
iki gün önce söylediklerimde yanılmamışım malesef. yöneticilerin 100 yıl önce kutlatmadığı 1mayıs'taki kaygılar ve engeller aynıymış malesef..
eski bir öğretmen şimdi ise bir polis olarak sadece gülüyorum :)
insanların bilmediği okadar şey var ki . empati kurun biraz empati
2 Mayıs 2008 06:02
eterlielbisemudguard
bende buna gülüyorum :)
en_en_eniyisibu demis ki: eski bir öğretmen şimdi ise bir polis olarak sadece gülüyorum :)
insanların bilmediği okadar şey var ki . empati kurun biraz empati
(1) 2 Mayıs 2008 08:42
hayda.bre
Polis işçi öğrenci kelimesini duydum mu akan sular duruyor onlara ayrı muamele yapıyor özellikle seve seve copluyor :) ama iş pkk lılara gelince izlemekle yetiniyor.
bir de ayaklar baş olursa lafını söylüyorlar güzel bir atasözüde var :)
Akılsız başın cezasını ayaklar çeker :))
2 Mayıs 2008 08:55
lucarelli bop
jaja cidden çok saçmalıyorsun yani.. polis ordaki en ufak gruplara bile bombayla müdahale ediyo neden apocu oldukları için mi.. allaam yaa. Bide diskin apocu olduğunu ilk defa senden duyuyorum :D kim kandırdıysa iyi kandırmış seni
jaja of opobo ® demis ki: sayamadım valla..kaç kişi olduğunun önemi yok.diyelimki 5 diyelim ki 105 ne fark eder?provokasyon provokasyondur...sayıya bakmaz....
(7) 2 Mayıs 2008 10:03
volkn
spartacus demis ki: haberleri izlemeye fırsatım olmadı.kaç eylemci vardı.kaç poster vardı.öyle bir yazmışsın ki sanki herkesin elinde bir apo posteri alana yürümeye çalışıyor.
anlaşılan evinden çıkmamışsın, haberleri de izlememişsin. e ne konusuyosun bikbik?
ayrıca bok var taksimde. valilik sarıyerde eylem yapılmasına izin vermeseydi gidip oraya doluşmaya çalışırlardı sırf ortalık karışsın diye. taksimde yaşanan eski olayları hatırlatmak istiyosanız küçük bi grup çelenk koyar basın açıklaması yapar taksimde. mitinginizi de size gösterilen yerde yaparsınız.
o kıza vuran polisleri tasvip etmiyorum ama görevini yapmaya çalışan, kendileri gibi emekçi olan polis memurlarına taş sopa atanlardan biri karşımda olsa bi tane de ben koyarım suratının ortasına.
(3) 2 Mayıs 2008 10:05
luteus
neden adam gibi eylem yapamıyoruz da illa taş sopa alıp polise bilmem neye ya da esnafın 3 kuruşluk cam ve dükkanına saldırıp ortalığı karıştırıp kaos yapılıyor ve sonra neden polis bize hücum etti bomba attı gaz attı diyorlar anlamıyorum. insan gibi efendi gibi yaılsa eylemeler sanırım bir sorun olmaz...
bakın izmir örneği vermek istiyorum. çok sıcak bir olay ya da çok deli şeyler olmadı. şarkılar türküler... halaylar konuşmalar yapıldı.. herşey dile getirildi şahsen meydana geçip izledim 1 saat kadar. çok sakin efendi gibi ve olaysız muhteşem bir 1 Mayıs gerçekleşti. temennim tüm yurt genelinde iç savaşsız bir eylem olur bundan sonraki 1 mayıs' larda.
2 Mayıs 2008 10:09
jaja of opobo ® .iz
jaja cidden çok saçmalıyorsun yani.. polis ordaki en ufak gruplara bile bombayla müdahale ediyo neden apocu oldukları için mi.. allaam yaa. Bide diskin apocu olduğunu ilk defa senden duyuyorum :D kim kandırdıysa iyi kandırmış seni
disk'in apocu olduğu sölemedimki ben:)yanlış anlaşıldım sanırım..ben dedimki 1 mayısı kutlamaya gelenlerin yanında pkk sempatizanları da vardı.tek yönlü yorum yapmadım hatta dikkatini çekerim..
polisin işçi-provokatör ayırt etmeden herkese güç kullandığı ve bunun yanlış olduğu konusunda senle hemfikirm zaten.
(2) 2 Mayıs 2008 11:22
spartacus
anlaşılan evinden çıkmamışsın, haberleri de izlememişsin. e ne konusuyosun bikbik?
ayrıca bok var taksimde. valilik sarıyerde eylem yapılmasına izin vermeseydi gidip oraya doluşmaya çalışırlardı sırf ortalık karışsın diye. taksimde yaşanan eski olayları hatırlatmak istiyosanız küçük bi grup çelenk koyar basın açıklaması yapar taksimde. mitinginizi de size gösterilen yerde yaparsınız.
o kıza vuran polisleri tasvip etmiyorum ama görevini yapmaya çalışan, kendileri gibi emekçi olan polis memurlarına taş sopa atanlardan biri karşımda olsa bi tane de ben koyarım suratının ortasına.
evde değildim o gün.sabah 9 da mecidiyeköydeydim.yanımda 3 arkadaşım vardı.giderek kalabalıklaştık.sayımız 30 u bulduğunda slogan atmaya başladık.ve üstümüse 5 biber gazı düştü.30 kişiye 5 biber gazı.akşama kadar da ara skaklarda istiklalde cop biber gazı cop biber gazı.yani olayların içindeydim.taksim 1 mayıs için sembol bir alandır ve orasını er geç alacağız.o polis memurlarına ben de taş attım.bir gün karşılaşmak isterim seninle.suratımın ortasına bir tane koyarsın belki.tabi yürek varsa sende.
(3) 2 Mayıs 2008 11:42 ~ 3 Mayıs 2008 01:59
jaja of opobo ® .iz
taksim 1 mayıs için sembol bir alandır ve orasını er geç alacağız
ohaa yoruma gel:)) görende viyanayı yeniden kuşatıyor sanıcak...taksim yahu bildiğin taksim işte.alıcaz ne demek ya? böyle nefret dolu sözlerle biyere varamazsınız..
taksime izin verilmemesinin nedeni insan gibi kutlanamaması..polisi eleştirirken aranıza karışan bölücüleri de eleştirebilseniz keşke?....
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19659
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!