gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Konu Dışı - Selami Amca ve Diplomam
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 15
 Yazar: Mesaj:
sweetdreams
sweetdreams
Selami Amca ve Diplomam

‘’ Pek sevgili,kadir şinas dostlarım,’’
Kürsüsünde bir Erasmuscasına böyle hoyratça bağıran Selami Amcaydı. Ağzımı yana kayıra kayıra söylendim. Bir sinsi gibi mırıldanıyordum Selami Amcanın arkasından.Yine de bu gerçeğimi kavrayış benim pişman olmamı sağlamıyordu sevgili dostlarım yanılıyorsunuz.Çünkü o bu sinsice arkasından söylenen söylemleri çoktan hak etmişti.Selami Amca hayatımdan çok şey almıştı,pis bir adamdı Selami Amca.Her şey yıllar önce başlamıştı…Çook uzun yıllar önce…
Dışarıda deli danalar gibi koşturduğumuz,hiçbir çocuğun uyarı almadan evine girmeyeceği hatta uyarıların tehdit boyutuna ulaştığı zamanlarda hüzünbaz bir şekilde evlere teker teker dağılındığı yıllardı.Küçüklük yılları…Her pencereden ‘’akşam ezanı okundu hadi eve diyorum,baban gelecek’’ bağırışlarının eksik olmadığı yıllardı.Selami Amca’da o akşamları eve gelen babalardandı.Eve tıkılmadan önceki son dakikalarda yorulup merdivenlere oturmuş biz bacaksızların burunlarını eve girmeden önce sırayla sıkardı.Lakin ben bundan hiç hoşlanmadığımı hatırlıyorum hala.Selami Amca sevimli olmaya çalışan ama tabiri caizse hiç de nüktedan olmayan bir insandı.Daha da kabalaşırsam –ki evet kabalaşabilirim yazarken sınır tanımam-hiç sevimli değildi.
Oğlu Faruk da tombul,her koşuşunda damla sulama projesi gibi vücudundan ter fışkırtan elinde arasında siyah zeytinlerinin eksik olmadığı yarım ekmeği ile tam bir karikatür tipiydi.Selami Amca bayramları çekilmez hale getirirdi.Erkenden bayram ziyaretine başlar,ailecek uykuyu seven bizi zor durumda bırakırdı.Kapıyı açmazdık,sanki icra memuru gelmiş gibi kapının arkasından gitmesi için yalvarıyorduk.Abartıp kiliseye gidip mum bile yakabilirdik ama inancımız elvermiyordu,bir Hollywood filminde de değildik.Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz’ın karagöz ile Hacivat gibi her gün televizyonda izlendiği Anadolu zamanlarıydı.Olsak olsak en fazla Trt deki ‘’bu toprağın sesi’’ programı olabilirdik.Konuyu dallandırmamdan hiç hoşlanmamış hatta budaklandırmama gıcık olmuş olabilirsiniz sevgili dostlarım ama sizin için kendimi durduracak değilim.Selami Amca inatla zile bastırır sıpalarına, ‘’Basın zile basın,arabaları kapının önünde ‘’derdi.Bayramı büyük bir ciddiyet ve psikolojik şiddetle kutlardı Selami Amca ama diğer zamanlarda ‘’Gel bakıyım senin saatin yokmuş,koluna saat yapıyım mı’’ diyip gülecek kadar dişlerinin keskinliğine güvenen bir amcaydı.Bense ısırılmaktan hiç hoşlanmayan bir çocuktum,hele ki sigaradan dişleri yer yer sararmış Selami Amca tarafından ısırılmayı asla kabullenemezdim.O yüzden Selami Amcadan hep kaçtım.Selami Amca hayattan pek bi beklentisi yoktu,belli bir ideolojisi de.Tek düşüncesi ‘’Allah belasını versin bu zenginlerin,nasıl bir dünya bu beaa’’ dan ibaretti.Oğlunun eğitim hayatı da ilkokuldan ibaret kaldı.Zaten kendisini çok yorması onun için iyi değildi,her yorgunluğu bir yağmur gibi düşüyordu toprağa çünkü.Aradan yıllar geçti,biz taşındık.En mutlu bayramlarımı taşındıktan sonraki yıllarda bayram sabahları hoyratça uyuyarak kutladık.Yatağımda Selami Amca korkusu yaşayıp ‘’oh bee her şey geçti ‘’ dedim kendime,tekrardan yorganın içine gömüldüm.
Yıllar sonra Selami Amca’ya yüklü bir miras kaldığını öğrendik.Daha iyi bir semte taşındı Selami amcalar.Faruk’a bir araba almış,son model.Bazen onu kentin en işlek yollarında arabayı bağırta bağırta hız yaparken gördüm,’’vites değiştir havyan Faruk’’ dedim içimden.Selami Amca iyiden iyiye zenginleşirken ben de okuyacağım çok büyük yerlere gelip,büyük adam olacağım diye af edersiniz dostlarım ama deyim yerindeyse-ki bana göre yerinde- bi taraflarımı yırttım.Hiç aklımda olmasa bile akrabadan yakın eş dosttan çok önemli yerlere geleceğim kehanetlerini duydum.Hatta bir aileden milletvekili çıktığı zaman devamı gelir kehanetlerinin yöneldiği kişi oluyordum zaman zaman.Yok hayır yanılıyorsunuz hiç de havaya girmedim.Çok mütevazi bir şekilde ‘’inşallah’’ dedim zira tersini düşünemezdim böyle yetişmiş çocuklardandım ben.Şükretmeyi de yokluğu da bilirdim ki zaten yokluk şükretmeyi öğretirdi. Zenginliği de bilirdim görmemiş olmayı da ki hem zenginliği hem yokluğu görmek görmemiş olmamayı da beraberinde getirirdi. Bunlar bana yeterdi dostlarım bir ömür boyu hala da öle düşünüyorum.Ta ki Selami Amcanın milletvekili adayı olduğunu gördüğüm zamana kadar…Afişlerde altta cilalı bir laf ile sırıtıyordu.Ensede kalmış bir tutam saçını uzatıp ön tarafa getirmek suretiyle yapıştırıp kelini kapamaya çalışmıştı.Dişlerde o hep tanıdığım sarıyı görüyordum.Zengin olmak ne keli,ne dişleri düzeltebilmişti.Ne de Selami Amcayı sevimli hale getirmişti.Tekrar kürsüye baktım,milletvekili olmuş Selami Amca coştukça coşuyor dur durak bilmiyor,Selami Amcadan yayılan bu etki Meksika dalgası gibi tüm kalabalığı sarıyordu.Tam bir delilik haliydi.Şu hali Erasmus görse gerçek Erasmus’un o mu yoksa kendisi mi olduğu konusunda inanın bana tereddüt ederdi dostlarım.
Selami Amca parayla milletvekili olduğu gibi ‘’kadir şinas ‘’ ve benzeri havalı lafları da öğrenmişti. Parayla o kadar kısacık bir sürede her şey tamamlanıvermişti Selami Amcada…Bense bir bilinmeze doğru elimde bir diploma,yıllardır okuyup düşünüp araştırarak edindiğim kültür ve buna bağlı zihin sistemlerim ile gidiyordum…Ve her iki üniversite mezunumuzdan biri işsizdi.Bir yarışmada olsak en zayıf halka ben olur muydum bilemem ama Selami Amcanın olmayacağı kesindi…Kürsünün hemen arkasında Faruk takım elbisesi ve papyonu ile o tombul hali ile bir penguene benziyordu,kalabalığa doğru bünyesinde doğuştan var olan damlatma projesi ile ter fışkırttığını hayal ettim.İyi bir yerde müdür olmuştu.Ağzımı yana kayıra kayıra tekrardan sövdüm Selami Amcaya,geriye dönerek yürüdüm gittim.Elimdeki diplomam hafiften buruşmuştu.Buruşuktu biraz ama en azından kötü sırıtmıyordu bunla teselli bulmak istedim…

İşçi Bayramının hemen ertesinde,potansiyel işsizliğimize bilindik bir yazı...

4 defa alkışlanmış (4)  2 Mayıs 2008 00:08  mesajın adresini al  
tane® ©an
tane® ©an
güzel yazılmış, tarzını beğendim. benim hiç selami amcam olmadı apla biliyo musun

2 Mayıs 2008 00:16  mesajın adresini al  
sweetdreams
sweetdreams
Teşekkür ederim;)

2 Mayıs 2008 00:23  mesajın adresini al  
tane® ©an
tane® ©an
ana sen mi yazdın kız:)eline sağlık ben başkasının sanmıştım:) benden de çok beklenti var, bunalıyorum baya ama bakıcaz bi hal caresine

sweetdreams demis ki:
Teşekkür ederim;)

2 Mayıs 2008 00:28  mesajın adresini al  
sweetdreams
sweetdreams
ana sen mi yazdın kız:)eline sağlık ben başkasının sanmıştım:) benden de çok beklenti var, bunalıyorum baya ama bakıcaz bi hal caresine

Şey evet ben yazdım:)bilindik bir yazı derken konu açısından demiştim,yanlış olmuş anlam kayması sanki haklısın:)

2 Mayıs 2008 00:30  mesajın adresini al  
buz mavisi
buz mavisi
cok guzel olmus seydacım burda bı daha soleyım dedım.tum selamı amcalara saygılarla selam olsun burdan:))

2 Mayıs 2008 00:31  mesajın adresini al  
sweetdreams
sweetdreams
saol canım;)

2 Mayıs 2008 00:31  mesajın adresini al  
boomerang ¹³
boomerang ¹³
güzel yazı olmuş..

Daha da kabalaşırsam –ki evet kabalaşabilirim yazarken sınır tanımam-hiç sevimli değildi.

ama şu üstteki kısım beni gülmekten yerlere yatırdı.. ve diyorum ki böyle kaba hal mi olur? :D

2 Mayıs 2008 00:38  mesajın adresini al  
sweetdreams
sweetdreams
kibar bir insan,nezaket dolu bir insan olmaya çabalıyorum artık boomerang:) çok kabalaşmıyım dedim:))
teşekkkür ederim ayrıca:)

2 Mayıs 2008 00:40  mesajın adresini al  
buz mavisi
buz mavisi
örnekler cok hosuma gıttı benım ezan okununca eve cagrılmak bayram sabahları erkenden gelen komsular cok tanıdık benım ıcınde:)

2 Mayıs 2008 00:41  mesajın adresini al  
uysalhan
uysalhan
o amca şimdi vekil mi gerçekten?

çok güzel yazmışsın

2 Mayıs 2008 00:43  mesajın adresini al  
sweetdreams
sweetdreams

Tamamen böyle bir amca değil ama bu seviyede bir çok tanıdığım amca önceki dönemlerde vekildi,bazıları da şimdi vekil... :)) Selami Amca bende travma yaratan amcaların bileşimi:)
teşekkür ederim ayrıca:)
uysalhan demis ki:
o amca şimdi vekil mi gerçekten?

çok güzel yazmışsın

2 Mayıs 2008 00:46  mesajın adresini al  
boomerang ¹³
boomerang ¹³
ohaa, sweetdreams'in vekil tanıdıkları var.. oha oha.. şş naber sweetdreams?

2 Mayıs 2008 00:47  mesajın adresini al  
sevilay.
sevilay.
yazı süper olmuş ve malesef bir çoğumuzada yabancı gelmiyordur :(

2 Mayıs 2008 04:14  mesajın adresini al  
sweetdreams
sweetdreams
teşekkürler:)

2 Mayıs 2008 18:36  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 15
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008