ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
Kurbanlı, tekbirli 1 Mayıs!
van 1 mayis ilginc tekbir kurban
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 20

deliveren
deliveren
VAN'da 1 Mayıs, tekbir ve kurban kesilerek kutlandı. Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) önünde toplanan işçiler, kurban kesip, dualar okuyup, davul zurna eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı.

Van'da Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) ve VEDAŞ tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Eğlence havası içinde geçen kutlamada işçi ve memurlara çikolata, kolonya ikram edilip karanfil dağıtıldı. TES-İŞ Başkanı Naif Balandı ve VEDAŞ Müessese Müdürü Mummer Yavuz'un günün anlamını anlatan konuşmalarının ardından kutlama için bina önünde toplanan işçiler ve memurlar, kol kola girip sendika üyeleri ve müdürleriyle davul zurna eşliğinde bol bol halay çekti.

1 MAYIS KURBANI

Halay çekip verilen ikramlardan yiyen işçiler ve memurlar, daha sonra kurban kesimine geçti. İşçilerle birlikte tekbirler getirip dualar okuyan imam, elektrik işlerinde çalışan işçilere göre dua etti. Dualarda Allah'ım yüksek gerilim altında çalışan işçileri koru. İşçi kardeşlerimize yardımcı ol diye dualarını sürdürdü. Ardından tekbir getiren işçiler, birbirlerinin alnına kan sürdü. Daha sonra araçlarıyla kısa bir tur atan işçiler olaysız dağıldı. Bu arada YOL-İŞ sendikası işçileri de İl Özel İdaresi önünde toplanarak davul zurna eşliğinde halaylarla 1 Mayısı kutladı.
 1   ~ 113 gün   mesajın adresini al  

psikolojik manyak
psikolojik  manyak
insanlar bayramlarını başkalarına zarar vermeyecek şekilde istedigi gibi kutlamakta serbesttir

deliveren
deliveren
Hah isteee...1 Mayis dedigin boyle kutlanir.Ama vali felan hakli..Eger disk baskani,kesk baskani,kurban kesip,kuran okuyacagiz deseydi izin verilirdi.Bunlarin ki ne oyle dinsiz kutlamasi.Kurbansiz,murbansiz Taksime cikilir mi?Alsaydiniz yaniniza bir okuz,bakin kimse ses cikartir miydi...
 3   ~ 113 gün   mesajın adresini al  

deliveren
deliveren
işte AKP''nin çirkin yüzü... TEKBİR''e KURBAN''a hoşgörü... gerçek emekçileri DAYAK....
 2   ~ 113 gün   mesajın adresini al  

tane® ©an
tane® ©an
evet zaten taksime cıkmak isteyen insan sayısıyla vanda kutlayanların sayısı eşit değil mi? ordaki kutlamada polis bulunmadı mı sanki? devlet kalabalıklar meydanda olmasından tırsıyor 1 mayısın kutlanmasından ziyade. kalabalığın birleşmesinden tek ses tek yürek olup sesini yükseltmesinden korkuyor sadece. Yoksa 1 mayıshikaye bir kez bilinçlenince o insanlara gem vuramaz çünkü

deliveren demis ki:
Hah isteee...1 Mayis dedigin boyle kutlanir.Ama vali felan hakli..Eger disk baskani,kesk baskani,kurban kesip,kuran okuyacagiz deseydi izin verilirdi.Bunlarin ki ne oyle dinsiz kutlamasi.Kurbansiz,murbansiz Taksime cikilir mi?Alsaydiniz yaniniza bir okuz,bakin kimse ses cikartir miydi...

deliveren
deliveren
AKŞAMDA CAMİDE 1 MAYISIN İLK KURBANLARI İÇİN MEVLİT OKUTSUNLAR TAM OLSUN BARİ.HER ŞEYİ KENDİLERİNE BENZETECEKLER.

qwerty
qwerty
ya arkadaşlar bu adamlar dinci diye her türlü yanlışlarını savunmayı sürdürdüğünüz sürece bu ülke bir gram ilerleyemeyecek.. tamam siz dininizi yaşayın sonuna kadar da adamların her türlü yanlışını, sahtekarlığıını ne savunursunuz anlamam..

sphinx®
sphinx®
tekbir getiren insan gerçek emekçi olamaz mı yani...yapmayın lütfen..

deliveren demis ki:
işte AKP''nin çirkin yüzü... TEKBİR''e KURBAN''a hoşgörü... gerçek emekçileri DAYAK....
 7   ~ 113 gün   mesajın adresini al  

•cedric•
•cedric•

deliveren demis ki:
AKŞAMDA CAMİDE 1 MAYISIN İLK KURBANLARI İÇİN MEVLİT OKUTSUNLAR TAM OLSUN BARİ.HER ŞEYİ KENDİLERİNE BENZETECEKLER.

neden içki içilerek kutlanan birşeye karşi çikilmioda buna çıkılıo garipsiyorun.
herkez nasıl istiosa özgür bi şekilde kutlar kardeşim..
 6   ~ 113 gün   mesajın adresini al  

psikolojik manyak
psikolojik  manyak

qwerty demis ki:
ya arkadaşlar bu adamlar dinci diye her türlü yanlışlarını savunmayı sürdürdüğünüz sürece bu ülke bir gram ilerleyemeyecek.. tamam siz dininizi yaşayın sonuna kadar da adamların her türlü yanlışını, sahtekarlığıını ne savunursunuz anlamam..

yaw ne savunması. din Allah ile birey arasındadır ama öyle zamanlar vardırki din bunu toplu yaşamayı gerektirir. o grup o şekilde kutlamak istemiş ve kutlamış nesi var? başkası da çıkarsın tkp bayrağını öyle kutlasınlar ne yapıyorlarsa artık ki yıllardır öyle kutluyor

sphinx®
sphinx®
olaylara odun gibi tek taraflı bakmayın...dini sömürmedikten,halkına faydalı olduktan sonra herkesin emeği eşittir...provokasyon yapmayın...

tane® ©an
tane® ©an

qwerty demis ki:
repciyereprep
aynı şekilde bu adamlar dinci veya dindar diye her dindar hareketi tu kaka görüp dindar veya dincileri hiç bir hakka layık görmedikçe de ilerlemez. kurban kesmek gayet yaygın bir gelenek- her ne kadar tasvip etmediğim bir olay olsa da- zırt pırt kesiliyor, adak olsun açılış olsun sevaptır deyip kesiyorlar. üstelik bunu bir de ulu orta yapıyorlar sağlık koşulları hak getire. Ama burdan onlara dinciler veya dindarlar diye izin verilidği sonucu cıkarmak ne kadar doğru yada dinci veya dindar diye 1mayısı kutlama hakkı tanımamak. artık tek kimlikli devir çoktan geçti adam dinine bağlıdır ama emekçidir olamaz mı? yada ordaki işcilere dağıtmak için bir hayırsever kurban kesmek istemiştir.

tane® ©an
tane® ©an
adamlar şampanya ve havai fişekle kokteyllerle kutlasalar, resepsiyon verseler tamam ne alaka dersin. zira sendika kurumlarının giderlerini işicler karşılıyor sayılır, sendikların böyle bir günde böylesi savurganlığa ne hakkı var dersin de alı üstü bi koç, et götürmüşler eve işte ne güzel
~ 113 gün   mesajın adresini al  

büdü/öldü
büdü/öldü
lan bu konuyu açan herif malın teki ya siktir edin gitsin. sanırım ben bunun derdini anlıyorum bunu babası zamanında imam hatibe vermiş ordaki hocalardan biriside bunun bi yerine bişey sokmuş ( hani bir aralar uur dündar da vardı böyle bi muhabbet) buda kaçıp ortakantine sıınmış kendi çapında bu şekilde onların her yaptıını kötü göstermeye çalışıo...

Tamam yavrum tmm cocuum sakin ol sakin!

büdü/öldü
büdü/öldü
lan ne enteresikten herifler var yahu. bunun gibi mallar yüzünden geldik bu hale eminim artık. sanane lan herif nasıl isterse öyle kutlar, eğer adamsan sende gitseydin taksime emekçiysen sende çıkıp bişeyler yapsaydın, sabahtan beri aman bi olay olsada şunları karalayalım ayağına oturmussun pc başına, elinde çekirdek haberleri takip ediosundur kesin, olm senin gibilerle bi sik kadar ilerlemez bu memleket. Aynaya bi bak insan olduğunu hatırlamaya çalış beyninin devreleri eskimiş galiba, bir iki kablonun yerini filan değiştir, belki daha iyi şeyler çıkartabilirsin kıçından.

souvereign jr.
souvereign jr.
koyunu da işçi yaptık :)

hüzün abi
hüzün abi
abi tama kim nasıl stiyorsa öyle kutlasında,
birileri bişeylerin farkına varsın lütfen!!!
kurban bayramı değil işçi bayramını kutluyoruz. Böyle gösteriş yapmaya hiç gerek yok, isteyen bahçesinde kurbanınıda kessin, duasını etsin ama gösteriş yaparsan onun bi anlamı kalmaz.

sin/şın
sin/şın

bu sölediğine sen kendin inanıyor musun?sana böle ortalığı karıstırman için para falan mı veriyolar?sen hiç takip etmiyo musun kardeşim?başbakan ne dedi?bayramınızı istediğiniz gibi kutlayın ama ne oldu?ne yazık ki savunduğunuz kesmin bayram anlayışı polıse tas atıp ortalığı karıstırmak olduğu için bugün bu sekilde olaylar oluyor..basbakan dedi ki miting içinayrılan alanlar var orda istediğiiz gibi eğlenin(!) ama naptılar illa ki taksim..ya zaten ortalığı karıştırmak için ellerinden geleni yapıolar sonra işler bu seviyeye varınca hemen devlete camur!kardesim elini kovana sokarsan arı da seni sokar

deliveren demis ki:

deliveren
deliveren

büdü/büyüdü demis ki:
lan bu konuyu açan herif malın teki ya siktir edin gitsin. sanırım ben bunun derdini anlıyorum bunu babası zamanında imam hatibe vermiş ordaki hocalardan biriside bunun bi yerine bişey sokmuş ( hani bir aralar uur dündar da vardı böyle bi muhabbet) buda kaçıp ortakantine sıınmış kendi çapında bu şekilde onların her yaptıını kötü göstermeye çalışıo...

Tamam yavrum tmm cocuum sakin ol sakin!

Seviye Yerlerde :)

adamın1i
adamın1i
Başlığı görünce dedim kesin deliveren açmıştır ki ,yanılmadım .
Sonra içeriği okudum alla alla bi yanlışlık var bu deliveren olmaz ,çünkü haberin konusu emekçiye bir mesaj veriyordu,provakatif unsurlar ile meydana inip devletin yasal olmadığını beyan ettiği tavırlardan kaçının ,bayramı bayram havasında kutlayıp günlük yaşamınıza devam edin .
Sonra yorumlara baktım ki deliveren yine aynı deliveren ,meğer başlığı hükümetin çifte standardı olarak yansıtmak istemiş.İlkine şaşırdığım kadar şaşırmadım.

Ben taksim meydanında emekçi görmedim .Niye yalan söyleyim içten içten her inen copta bir oh çektim.Neden mi çünkü oprda bir devlet birde devlet düşmanları vardı,bayramın gerçek sahibi emekçiler iş yerlerinde alın teri dökmeye devam ediyorlardı.
Ben en çok şunu düşünüyorum , bu mitinglere eleman sağlıyan bir iş görev verme kurumu filan mı var , her yerde aynı tipler nerde devlet karşıtı bir miting pat bunlar orda ,geneli gaziosmanpaşadan gelme , ,
Daha önce ki polise taş atma olaylarında ortaya çıkmıştı, polise atılan taş karşılığı 200 ytl maaş alıyorlar diye .Acaba bu kez ne kadare aldılar.Sanırım onların emekten anladığı polise taş atıp yaratılacak kaos için verilen emek olsa gerek .
Daha önce 1994 de kadıköyde bir mitinge şahit olmuştum ,yine aynı tipler ilk başta sloganlar vs.Daha sonra polis uyarıyor yasak bölge size gösterilen hattan devam edin .Aaa bir bakıyorsun ,polise küfürler siktirin gidin lan diyor arkadan bir ses emperyalist köpekler! iyide o köpek dediğin emekçi değil mi ?
Her neyse kutlama yukarda haberin içeriği gibi olmalı ha tekbir yada kurban bir korku saldıysa (şeriat ) emin olun emek adı altında gizli duran etnik bölücülükten kötü değildir.

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 20

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008