ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
'Moğol' üçlemesinin ilk filmi olan CENGİZ HAN, genç Timuçin’in savaşarak esaretten kurtuluşunu ve dünyanın yarısını ele geçiren uçsuz bucaksız Moğol İmparatorluğu’nun kurucusu olan Cengiz Han ünvanına sahip oluşunu konu alıyor.
Esugei Kağan dokuz yaşındaki oğlu Timuçin ile Moğol bozkırlarında Merkit boyuna gelin seçmeye giderler. Böylece Esugei Kağan Merkitlerle yıllarca süren düşmanlığa bir son verip barış sağlayabilecektir. Ancak Timuçin yolda dinlenmek için durdukları bir kabileden eşini seçer. Bu durum Merkitler ile yapılacak barışa engel olur.
Geri dönerken düşmanları tarafından zehirlenen Esugei ölür ve dokuz yaşındaki Timuçin kabilenin başına geçer. Timuçin ve ailesi geniş bozkırlarda göçebe hayatı yaşarlar, avlanarak yaşamlarını sürdürürler.
Kabilenin yeni kağanı olan Targutai, ileride kabilenin kağanı olacak Timuçin’i öldürmek ister. Ancak Moğol halkının kurallarına göre bir çocuk asla öldürülmez. Bunun için Targutai onu esir alır ve öldürmek için büyümesini bekler..
Yapım :2007, Moğolistan / Kazakistan / Almanya / Rusya
Tür :Dram / Savaş / Tarih
Yönetmen :Sergei Bodrov
Senaryo :Sergei Bodrov, Arif Aliyev
Oyuncular :Tadanobu Asano, Aliya , Tegen Ao, Ying Bai, Khulan Chuluun, Bao Di, Bayertsetseg Erdenebat, Deng Ba Te Er
Yapımcı :Sergei Bodrov, Anton Melnik, Sergei Selyanov
Görüntü Yönetmeni :Rogier Stoffers, Sergei Trofimov
Müzik :Tuomas Kantelinen
Dağıtım :Chantier Film
Süre :2 saat, 00 dk.
Gösterim Tarihi :14 Mart 2008
Güzel bir filmdi..Belgesel tadında,dram ve savaşın hakim olduğu bir film..Savaş sahnelerinden ziyade daha çok bilgilendirici bir yapımdı..Tabii ki üçlemenin ilk filmi olmasının katkısı büyük bunda..2. ve 3. filminin daha çok savaş sahnesi barındıracağını umuyorum..Ama buna rağmen filmde mevcut olan bir savaş sahnesinde kullanılan efektler süperdi,kamera açıları ve müzikler de oldukça etkileyiciydi..Bir an önce diğer filmlerini de izlemekte fayda var..Ayrıca 8-9 tane ödülünün de olduğunu belirtmekte fayda var..
imdb puanı 7.5/10.0 idir..Diğer sinema sitelerindeyse bu oran 8.0 ila 9.0 arasında değişmektedir..
1 Mayıs 2008 16:03
aslan67
Filmin diğer afişleri:
1 Mayıs 2008 16:03
penguen
bede var rusca dublajli
herkesi ayni kisi seslendirmis igrenc
kadinida erkegide bide orjinal sesin ustune
allah belasini versin
1 Mayıs 2008 16:09
aslan67
Aynen ben de ondan izledim:D
Ama umursamamaya çalıştım:D
penguen demis ki: bede var rusca dublajli
herkesi ayni kisi seslendirmis igrenc
kadinida erkegide bide orjinal sesin ustune
allah belasini versin
1 Mayıs 2008 16:11
penguen
utanmasa şerefsiz at kişnemelerinide seslendiricek
31 Mayıs 2008 16:12
(kara_kedi)
türkçe altyazılı ve orjinal dilinden izleyin.daha güzel oluyor.
son zmanlarda izlediim en güsel film.
1 Mayıs 2008 16:13
sphinx®
temujiiin diyip durdu film boyu dimi :)
1 Mayıs 2008 16:13
penguen
şakaci
oyle bir alternetifiz vardi ama biz heycan aradik biraz o yuzden bu sekilde izledik
imkanimiz kisitli açiz aç :D
(kara_kedi) demis ki: türkçe altyazılı ve orjinal dilinden izleyin.daha güzel oluyor.
son zmanlarda izlediim en güsel film.
1 Mayıs 2008 16:14
aslan67
temudjin mi dedi ne altyazı öyleydi:D
filmin orijinal sesi moğolca,üstüne rusça dublaj,altta türkçe altyazı:D
hangi birine bakacağımı şaşırdım:D
1 Mayıs 2008 16:14
aslan67
Yapım:Rusya,Moğolistan,Kazakistan,Almanya..
Bir de Almanca çaksalarmış üstüne tadından yenmezmiş:D
21 Mayıs 2008 16:15
sphinx®
ruslar dublajda fena sıçar,birkaç film daha izlemiştim hep moğol filmindeki adam konuşuyo..(her filmde) :)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19637
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.